پژوهشگر ملی حفاری 30 اختراع به ثبت رساند

پروژه های تحریم شکن

تدوین دانش فنی ساخت استنت نانوهیبریدی   برای نخستین بار

مشعل: اصغر صادق آبادي، پژوهشگر و رئيس کالاي مکانيک شرکت ملي حفاري، نيروي جوان، اما باسابقه شرکت ملي حفاري است که اين سال ها متناسب با علايق خود براي صنعت نفت و شرکت حفاري، دستاوردهاي فراواني داشته است و چنانچه در شرايط تحريم، به يافته هاي او توجه بيشتري شود، مي تواند در اين مسير ثمربخش باشد. صادق آبادي موفق به تدوين دانش فني ساخت استنت نانو هيبريدي جذب شونده فلزي با قابليت رهايش کنترل شده دارو براي درمان انسداد عروق کرونري قلب (Atherosclerosis) شده است. براي تحقق اين هدف، تيمي متشکل از دکتر صدرنژاد (دانشگاه صنعتي شريف)، دکتر آصف نژاد و دکتر حسن زاده (دانشگاه علوم و تحقيقات تهران) و با مشاوره دکتر قاسمي و دکتر اسلامي در انجمن آترواسکروز ايران حدود 5 سال تلاش کرده اند.  رئيس کالاي مکانيک شرکت ملي حفاري در توضيح اين موفقيت به «مشعل» مي گويد: در حال حاضر پزشکان داخل عروق قلب از استنت استفاده مي کنند تا عروق باز بماند و همين استنت ها ممکن است باعث گرفتگي و لخته شدن خون شوند، اما در تجهيز پيشنهادي ما از داربست موقت براي باز کردن عروق قلبي ر آنژيوپلاستي استفاده مي شود. جنس اين ماده منيزيم است که پس از حدود يک سال و نيم به طور کامل جذب بدن مي شود و خود ماده منيزيم هم براي بدن ضرري ندارد و در نهايت رگ را باز نگه مي دارد و عوارض جانبي هم ندارد.  وي مي افزايد: نمونه هاي امريکايي اين مدل از استنت با مواد پليمري در حال ساخت است و فعلا در حال آزمايش هاي باليني هستند تا التهاب هاي احتمالي را بررسي کنند، ضمن آنکه آلماني ها هم نوع فلزي آن را در حال بررسي دارند تا پس از آزمايش هاي باليني تاييدشود. ما هم دانش فني اين استنت را به دست آورده ايم و اميدواريم بتوانيم نمونه آن را ساخته و آزمايش هاي باليني را شروع کنيم، اما متاسفانه تاکنون مورد حمايت قرار نگرفته ايم.  صادق آبادي به واردات استنت در شرايط تحريم و قيمت هاي بالاي اين وسيله حياتي براي بيماران اشاره و عنوان مي کند: سالانه حدود 300 هزار نفر به دليل وجود مشکل عروقي فوت مي کنند و اين وسيله مي تواند تاثير زيادي در بهبود شرايط اين بيماران داشته باشد.  به گفته صادق آبادي، اين يافته و اختراع در اين مدت ثبت قانوني و به وزارت بهداشت و درمان معرفي شده، اما حمايت و استقبالي از آن صورت نگرفته است و در عين حال پشتيباني هم در داخل شرکت از اين يافته و يافته هاي ديگر صورت نمي گيرد. وي يادآور مي شود که با وجود شرايط سخت تحريم و شرايط شخصي، در اين چند سال براي اين پروژه فعاليت داشته و بخشي از حقوق و پس اندازهاي شخصي خود را براي آن هزينه کرده است، اما حالا که به نتيجه رسيده، هيچ حمايتي از آن نمي شود.  رئيس کالاي مکانيک شرکت ملي حفاري با اشاره به سرمايه گذاري 15 ميليون يورويي رقيب سوئيسي – آلماني که تهيه اين استنت را شروع کرده است، مي گويد: با تاييد آزمايش هاي باليني اين استنت، اين شرکت سالانه 3 ميليارد دلار سود خواهد داشت. با توجه به اينکه در شرايطي تحريم قرار داريم و واردات استنت هم با شرايط سخت و قيمت بالا انجام مي شود، توليد اين محصول مي تواند سد تحريم را بشکند و جان مردم را هم نجات دهد.

پروژه هاي کاربردي بدون حمايت

صادق آبادي در توضيح برخي ديگر از موفقيت هاي علمي و تحقيقاتي خود عنوان مي کند: «تدوين دانش فني ساخت دوپ حفاري در دو نوع مناسب با شرايط ميادين ايران و نوع سازگار با محيط زيست» يکي ديگر از اين يافته هاست که در شرکت ملي حفاري مورد استفاده قرار گرفته و به حداقل 50 ميليارد تومان صرفه جويي در صنعت حفاري انجاميده است. اين ماده نوعي گريس حفاري است که براي لوله هاي آب بندي چاه ها مورد استفاده قرار مي گيرد و از نظر راهبردي در صنعت حفاري بسيار مهم است.  صادق آبادي پروژه تحقيقاتي خود را که «طراحي و ساخت ماده هيبريدي کنترل کننده کانون هاي فوق بحران گرد و خاک و ايجاد مرتع» است، به عنوان يکي ديگر از پروژه هايش معرفي مي کند و مي گويد: اين ماده مفيد براي محيط زيست با هواپيما، بالگرد يا هر نوع پمپ هوايي ديگر در بيابان ها پخش شده و به صورت بيولوژيک سبب چسبندگي خاک مي شود و همزمان با استفاده از بذر، امکان توليد مرتع را دارد.  وي ادامه مي دهد: اين طرح را به اداره محيط زيست و منابع طبيعي استان خوزستان معرفي کرده اند، اما آنها اين طرح را رد کردند، ضمن اينکه اين طرح را به دو کشور قطر و عمان هم معرفي کرديم، اما آنها به دليل ترس از تحريم هاي امريکا آن را رد کردند، به همين دليل تاکنون به نتيجه اي نرسيده است.  صادق آبادي يکي ديگر از يافته هاي تحقيقاتي خود را «تدوين دانش فني سيمان هاي کامپوزيتي چاه هاي نفت و گاز» عنوان مي کند و مي افزايد: با استفاده از اين سيمان هاي کامپوزيت، عمر چاه هاي نفت و گاز افزايش مي يابد، اما از اين پروژه هم موفق حمايت نشده است.صادق آبادي اين سال ها موفق به تهيه 82 مقاله و ثبت 30 اختراع شده است

 

اپلیکیشن های کاربردی 

Smart Tools

همان طور که از نام اين اپليکيشن مشخص است، برنامه Smart Tools مجموعه اي از کاربردي ترين برنامه هاي اندرويدي را در اختيارتان قرار مي دهد، بنابراين اين اپليکيشن مستقل شامل چند برنامه کاربردي متنوع مي شود. البته اغلب برنامه هايي که در اين اپليکيشن ارائه مي شوند، کاربرد عمومي دارند و روي زمينه تخصصي خاصي متمرکز نيستند. در هر صورت برنامه Smart Tools يکي از کاربردي ترين برنامه هاي اندرويدي کنوني موجود خواهد بود، چراکه به راحتي مجموعه اي از کارآمدترين قابليت ها را در اختيارتان قرار مي دهد.

WiFi Analyzer

اپليکيشن WiFi Analyzer يک برنامه کارآمد است. با استفاده از اين برنامه مي توانيد به اطلاعات جامعي از شبکه هاي واي فاي موجود در اطراف خود و شبکه واي فايي که به آن متصل هستيد، دست پيدا کنيد. يکي از اصلي ترين کاربردهاي اين برنامه، مربوط به تعيين بهترين مکان قرار دادن مودم در ساختمان مي شود. اين اپليکيشن از فرکانس واي فاي 2.4 تا 5 گيگاهرتز پشتيباني مي کند و با سنجش کيفيت شبکه واي فاي در نقاط مختلف ساختمان مي تواند کمک بسزايي در افزايش کيفيت و سرعت اينترنت واي فاي شما داشته باشد. اين برنامه به صورت رايگان قابل دانلود است.

Any.Do

اپليکيشن هاي مديريت وظايف متعددي براي استفاده وجود دارند و جالب است بدانيد که اپليکيشن Any.Do يکي از جالب توجه ترين برنامه ها در اين زمينه محسوب مي شود. اين برنامه رابط کاربري ساده و در عين حال بسيار کاربردي با گزينه هاي مختلف را به شما ارائه مي هد. با اين برنامه شما مي توانيد فهرست وظايف و وظايف فرعي مختلفي را تعريف و حتي براي رخدادها يا مکان هاي بخصوص آلارم تنظيم کنيد. اين برنامه هم همانند Trello کار گروهي پشتيباني مي کند.

 

داستان عکس

اين هم  دوست جديد من در حين کار ، ايشان امير عباس نويد رييس تعميرات زير آب هستند که در حال آماده سازي کلمس جهت استفاده براي خطوط لوله زير آب سکوي بلال مشغول به کار  هستند . جالب اينکه اين پرنده دريايي در ميان آبهاي خليج فارس با آرامش روي دست ايشان نشسته و نظاره گر اين عمليات زير آبي  است .

 عکس: رسول ارزاني