برادران تنيسور نفتي از آرزوهايشان مي گويند

هدفمان جهاني شدن و رسيدن به المپيک است

حسين آزادي -  همزمان با فوران نفت در سال 1287 هجري شمسي در شهر اولين ها، مسجدسليمان، رشته هاي ورزشي مختلف نيز در کشورمان شکل گرفتند، از جمله تنيس خاکي که بايد گفت مانند فوتبال از اين شهر به جامعه ورزش ايران معرفي شد. به عبارت بهتر مي توانيم بگوييم ورزش و نفت، دو همزادي هستند که در دامان مناطق نفت خيز جنوب پرورش يافتند.  با گذشت بيش از 111 سال از اکتشاف نفت، فرزندان طلاي سياه، همچنان ميراث دار اين رشته ها هستند، از جمله اشکان و کاوه اديبي، فرزندان نسرين شيني از کارمندان شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب که از قهرمانان تنيس خاکي ايران هستند. دو برادر که از کودکي زير نظر پدرشان تنيس را فرا گرفتند، راهشان را از ديگر تنيسورهاي استان جدا کردند و در مسير موفقيت گام برداشتند. اشکان و کاوه اديبي، دو برادر تنيسوري هستند که از همان کودکي و در کنار هم، زير نظر پدرشان کيومرث اديبي، از مربيان باتجربه، تنيس را آموزش ديدند و اکنون در کشور آوازه اي دارند؛ البته آنها براي رسيدن به اهداف شان، راهي طولاني پيش روي خود مي بينند. در يک روز گرم و آفتابي به زمين تمريني برادران اديبي رفتيم و پاي صحبت هاي اين دو برادر قهرمان تنيس کشور نشستيم و گپ و گفتي جذاب و خواندني داشتيم که خواندن آن خالي از لطف نيست.

   اشکان شما شروع کن و بيشتر از خودت برايمان بگو؟

25 سال سن دارم. متولد شهر اهواز هستم از 6 سالگي تنيس خاکي را شروع و از 9 سالگي به صورت حرفه اي آن را دنبال كردم.

   تنيس را از کجا شروع کردي و چه شد که به اين رشته علاقه مند شدي و مربي و مشوقت در اين زمينه چه کسي بودند؟

من تنيس را از زمين تنيس شركت نفت شروع كردم؛ چون پدرم تنيس بازي مي كرد و در تمامي مراحل تمرين، ايشان مربي و مشوقم بودند. من هميشه رقابت را دوست داشتم و تنيس هم ورزشي است که رقابت درونش موج مي زند، به همين دليل شيفته اين ورزش شدم.

   مهمترين عناويني که تاکنون در اين رشته در سطح باشگاهي يا ميادين بين المللي کسب کردي، چيست؟

قهرماني كشور در رده 11 سال، قهرماني كشور در رده 13 سال، قهرماني كشور در رده 16 سال، قهرماني كشور در رده 18 سال، چهار دوره قهرماني ليگ برتر كشور، کسب مقام سوم آسياي بازي هاي تاجيكستان در سال 2013، نايب قهرماني رده آزاد مسابقات كشوري، پديده ليگ برتر ايران در سال 91-90، سه دوره قهرماني استاني با تيم نفت مسجدسليمان، يك دوره قهرماني با تيم نفت اهواز در استان و دو دوره قهرماني جام حذفي ايران عناويني بوده که تاکنون کسب کرده ام.

   آيا خاطره هاي تلخ و شيرين از تنيس داري؟

متاسفانه تلخ ترين خاطره ام از تنيس است که حين بازي حساس كشوري در مسابقه، تاندون پايم دچار كشيدگي شد و كل تورنمنت را از دست دادم. شيرين ترين خاطره ام هم اين بوده كه بعد از 2 سال دوري از ميادين كه در حال انجام خدمت وظيفه سربازي بودم، توانستم در مسابقات جايزه بزرگ ايران، نايب قهرمان شوم.

   تا به حال با برادرت کاوه رقيب هم بوده اي؟ در کدام مسابقات و نتيجه آن بازي يا بازي ها چه بود؟

بله، من و كاوه در مسابقات اصفهان روبه روي هم قرار گرفتيم كه كاوه براي احترام به من در مسابقات حاضر نشد و انصراف داد و به مر حله بعد رفتم؛ البته يکبار هم در مشهد مقدس در فينال به نفع من کنار کشيد.

   براي هم کري هم مي خوانيد؟

راستش خيلي كم پيش آمده كه براي هم كري بخوانيم. ما بيشتر در قالب يك تيم بوديم؛ اما اگر رو به روي هم بازي كنيم، رحمي در كار نيست و براي پيروزي، همديگر را نمي شناسيم.

   عضو تيم ملي هم بوده اي؟ چه سال يا سال هايي و چه عناويني در تورنمنت هاي بين المللي کسب کرده اي؟

بله، عضو تيم ملي جوانان در سال هاي 87، 88 و 89، كاپيتان تيم ملي اميد در سال 90 و 91 و همينطور دو دوره به اردوي تيم ملي بزرگسال ايران دعوت شدم.

   تا به حال شما و کاوه در مسابقات دوبل با هم در يک تيم بازي کرده ايد و چه نتايجي به دست آورده ايد؟

بله، در بازي هاي استاني كه مقام اول را كسب كرديم.

   آيا براي تيم مناطق نفت خيز جنوب هم بازي کرديد و اينکه اين باشگاه چه نقشي در پيشرفت شما داشته است؟

 تقريبا 12 يا 13 سال است كه براي مناطق نفت خيز جنوب بازي مي کنيم و مقام هم مي آوريم. تنيس و امكانات نفت تاثير زيادي بر رشد و پيشرفت ما داشته است. تقريبا از سال 90 تا 96 پشت سر هم در تيم مناطق بازي كرديم كه 4 سال، اول و 2 سال هم نايب قهرمان شديم.

   اشکان اديبي به هر آنچه در تنيس خواسته، دست پيدا کرده است؟

خدا را شكر تا الان بله؛ اما خيلي اهداف ديگري مانده كه بايد به آنها برسم.

   سقف آرزوهايت چيست؟

خيلي دوست دارم به المپيک برسم يا در مسابقات مهم جهاني به ميدان بروم.

   اگر تنيسور نمي شدي، چه ورزشي را انتخاب مي کردي؟

نمي دانم، تا به حال به اين موضوع فکر نکردم؛ اما فکر مي کنم باز هم تنيس را انتخاب کنم.

   حرف خاصي باقي مانده؟

من در آخر مي خواهم از مادر و پدرم که نقش اصلي در زندگي ورزشي ما ايفا كردند، تشكر كنم. انشاءالله توانسته باشيم سربلندشان کنيم. دستشان را مي بوسم و اميدوارم سايه آنها هميشه بالاي سرمان باشد و از اينكه مادرم در اين سال ها، بويژه هنگامي که در تيم نفت بوديم، ما را همراهي مي کرد، از ايشان تشکر مي کنم.

   خب نوبتي هم باشد، نوبت کاوه اديبي است؛ از خودت برايمان بگو و چه شد که تنيسور شدي؟

من يک سال از اشکان کوچک تر هستم و 24 سال سن دارم. در شهر اهواز به دنيا آمدم و مثل اشکان از کودکي به تنيس علاقه مند شدم. از سن 4 سالگي در زمين هاي مجموعه ورزشي تنيس نيوسايد شركت نفت اهواز تحت نظر پدرم كيومرث اديبي، تنيس را شروع کردم. بايد بگويم که پدر و مادرم از كودكي مشوق من براي ادامه تنيس بودند.

   اولين عنواني که در تنيس به دست آوردي، چه بود؟

 در اولين مسابقاتي که شانس کسب عنوان قهرماني داشتم و در مشهد مقدس در بخش انفرادي برگزار مي شد، در فينال به نفع برادرم اشکان کنار کشيدم. اگر اشتباه نکنم، سال 84 بود که در مسابقات قهرماني كشور در شهر مشهد مقدس، من به مقام دوم دست پيدا كردم. در بازي فينال براي اولين بار با برادرم اشكان اديبي بازي كردم. پس از تمام شدن سومين گيم بازي، با دست دادن با اشكان، برادر بزرگ ترم بازي را به نفع او تمام كردم و اشكان قهرمان شد و من از قهرماني برادر بزرگم بسيار احساس غرور و شادي كردم.

   مهمترين افتخارات کاوه اديبي چيست؟

 در 17 سالگي كاپيتان تيم ملي دويس كاپ زير 18 سال بودم و در مسابقات كوچينگ مالزي به مقام سوم بين 18 تيم از ساير نقاط جهان دست پيدا كردم و به سميفاينال فيوچرز كيش راه يافتم. همچنين عضو تيم ملي تنيس ساحلي کشور هم هستم.

   الگوي تو در تنيس کيست؟

به جرات مي توانم بگويم که برادر بزرگم الگوي من است. اشكان بيشتر براي من الگوي رفتاري، شخصيتي و حامي من در تمام مراحل زندگي و يكي از مهم ترين اشخاص زندگي من است. من و اشكان در بعضي مسابقات رقيب هم بوديم. 5 سال در تيم البرزگاز كيش با هم همبازي بوديم. مجادلات من و اشكان گاهي به خانه كشيده مي شد و من چون پسر كوچك خانه بودم، بيشتر مورد توجه والدينم قرار مي گرفتم (البته گولم مي زدند تا ناراحت نشوم)؛ اما هيچ وقت والدينم از يك نفر خاص طرفداري نمي كردند.

   خاطرات تلخ و شيرين شما چيست؟

تلخ ترين خاطره ورزشي من در فينال مسابقات جام حذفي بود كه بين 108 تيم با تيم بانك حكمت به فينال رفتيم و در يك قدمي قهرماني بوديم كه من آخرين ضربه را (كه هيچ نوع خطايي در تمام بازي روي آن ضربه نكرده بودم) خطا كردم و بازي از دستمان رفت و باختيم. شيرين ترين خاطره ورزشي ام محبوبيت من بين خانواده تنيس در سراسر ايران است که از اين موضوع هم بسيار خوشحالم.

   سقف آرزوهاي کاوه اديبي در اين رشته چيست؟

مي خواهم يکي از دبل پليرهاي دنيا باشم.

   گويا کار مربيگري هم مي کنيد؟

 بله، من در حال حاضر هم به عنوان مربي و هم به عنوان بازيكن تنيس فعاليت مي كنم و از نظر من مربيگري و بازي كردن در تنيس دو مقوله كاملا جدا از هم هستند؛ اما كار مربيگري دشوارتر و سخت تر است؛ چون انتقال دانسته ها و تجربيات به زبان ساده، كمي دشوار است.

   اگر تنيسور نمي شدي، چه ورزشي را انتخاب مي کردي؟

مطمئنا فوتبال را. الان هم عاشق فوتبال هستم و مسابقات فوتبال را دنبال مي کنم.

   باشگاه نفت چقدر در پيشرفت شما در تنيس تاثير داشته است؟

 باشگاه نفت تاثير مثبتي بر فعاليت هاي من در اين سال ها داشته است.

   و اگر حرف خاصي باقي مانده.

تشكر ويژه اي از پدر و مادر عزيزم و برادرم، براي حمايت هايشان طي اين سال ها دارم و اميدوارم روزي برسد كه بتوانم زحمات آنها را جبران كنم و در آخر براي خانواده تنيس ايران و دوستداران اين رشته آرزوي موفقيت مي كنم.

 

 

  بانوان کاراته کا مناطق نفت خيز جنوب مدال ها را درو کردند

بانوان کاراته کا مناطق نفت خيز جنوب در مسابقات گوجوريو سي واکاي کشور، مدال هاي رنگارنگ را درو کردند. 21 نفر از اعضاي تيم کاراته بانوان خوزستان از فرزندان کارکنان مناطق نفت خيز جنوب بودند و اين تيم توانست مقام قهرماني سبک گوجوريو سي واکاي کشور را کسب کند. مهسا علاسوند، مربي تيم کاراته استان و باشگاه فرهنگي- ورزشي مناطق نفت خيز جنوب گفت: چهارمين دوره مسابقات قهرماني سبک گوجوريو سي واکاي بانوان کشور، مرداد سال جاري با حضور 15 استان و بيش از 600 ورزشکار در تهران برگزار شد. تيم خوزستان که 21 نفر از اعضاي آن از فرزندان شرکت مناطق نفت خيز بودند، با حضور 55 کاراته کا توانست به مقام اول تيمي در بخش هاي کاتا و کوميته انفرادي و کاتا و کوميته تيمي دست پيدا کند.

مربي تيم کاراته سبک گوجوريو سي واکاي خوزستان و نفت افزود: خوزستان در اين رقابت ها به 30 مدال طلا، 30 نقره و 45 برنز رسيد که اين موفقيت بيانگر عملکرد بسيار خوب ورزشکاران و تلاش مربيان تيم است. مسابقات در سطح بالايي برگزار شد و کاراته کاهاي خوبي از سراسر کشور حضور داشتند.

 

کوهنورد نفتي بر بام  پامير وتيان شان  

کوهنورد باشگاه فرهنگي- ورزشي مناطق نفت خيز جنوب به دو قله مرتفع بالاي 7 هزار متر صعود کرد.

مهرداد اميري، کوهنورد باشگاه فرهنگي- ورزشي مناطق نفت خيز جنوب به صورت انفرادي به قله 7 هزار و 134 متري لنين در کشور قرقيزستان و قله 7 هزار و 10 متري خانتانگري در کشور قزاقستان صعود کرد. صعود به اين دو قله مرتفع 10 روز طول کشيد که اميري پيش از اين قله هاي قازبگي گرجستان وآرارات ترکيه را فتح کرده بود. قله ابن سينا يا لنين با 7 هزار و 134 متر ارتفاع در مرز کشور هاي تاجيکستان و قرقيزستان در رشته کوه پامير قرار دارد و دومين قله مرتفع قرقيزستان به شمار مي رود. قله 7010 متري خانتانگري هم در رشته کوه تيان شان قرار دارد. بعد از صعود و بازگشت به ايران از کوهنورد باشگاه فرهنگي- ورزشي مناطق نفت خيز جنوب تجليل شد. مهرداد اميري، افتخارآفرين کوهنوردي و اسماعيل حاجي پور، پيشکسوت اين رشته ورزشي با حضور در دفتر مديرعامل باشگاه فرهنگي- ورزشي مناطق نفت خيز جنوب با هدايت يزدي ديدار کردند و کوهنورد موفق اين باشگاه و کشورمان از سوي مديرعامل باشگاه فرهنگي- ورزشي مناطق نفت خيز جنوب مورد تجليل قرار گرفت.

 

هندباليست هاي نوجوان نفتي در تيم ملي

دو بازيکن نوجوان تيم هندبال نفت و گاز گچساران به اردوي تيم ملي هندبال ايران دعوت شدند.

امين کاظمي و آرين مرداني بازيکنان تيم هندبال نوجوانان نفت وگاز گچساران بعد از درخشش درمسابقات ليگ برتر باشگاه هاي کشور در رده سني نوجوان ايران از سوي کادر فني تيم ملي هندبال نوجان ايران به اردوي تيم ملي هندبال  نوجوانان دعوت شدند.

اين اردو به مدت 10 روز در تهران برگزار خواهد شد و نفرات برتر بعد از انتخاب نهايي به مسابقات آسيايي اعزام خواهند شد.