نوشیدنی هایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

نوشیدنی پرتغال و بابونه

اين نوشيدني گرم تسکين دهنده نشانه هاي سرماخوردگي است. ميزان آنتي اکسيدان موجود در اين نوشيدني با افزودن پرتقال تازه و چاي بابونه افزايش مي يابد.

مواد لازم:

عسل يک قاشق سوپخوري

ليموسنگي (آب گرفته شده) يک چهارم يک عدد

پرتقال (چهار قسمت شده) يک برش

ميخک 2 عدد

چاي بابونه (کيسه اي) يک عدد

آب يک پيمانه

طرز تهيه:

عسل را ته فنجان ريخته و آب يک چهارم ليموسنگي را روي آن بچکانيد. ميخک را در فنجان بريزيد، آب را در ظرف مناسبي داغ کنيد، چاي کيسه اي و برش پرتقال را به آب اضافه کنيد و اجازه دهيد حدود 5 دقيقه دم بکشند، سپس چاي کيسه اي و پرتقال را خارج کنيد. محلول به دست آمده را در فنجان ريخته و سرو کنيد.

نوشیدنی انار و سرکه

انار که ميوه ماه هاي سرد سال است، منبع بسيار قوي آنتي اکسيدان هاي شناخته شده است. ترکيب اين ميوه با سرکه سيب و ادويه هاي تسکين دهنده نوشيدني خوشمزه اي را به وجود مي آورد که سيستم ايمني بدن را در روزهاي سرد سال تقويت مي کند.

مواد لازم:

آب سيب ترش 3 پيمانه

آب انار يک پيمانه

چوب دارچين 3 عدد

ميخک 4 عدد

سرکه سيب 2 قاشق سوپخوري

طرز تهيه:

تمامي مواد را در ظرف مناسبي بريزيد و به مدت 10 دقيقه روي حرارت قرار دهيد تا به آرامي بجوشند، سپس ميخک و چوب دارچين را از مخلوط به دست آمده خارج و سرو کنيد.

چای سیب دارچین عسل

مواد لازم:

آب يک پيمانه

چاي سياه کيسه اي 2 عدد

آب سيب يک پيمانه

پودر دارچين يک هشتم قاشق مرباخوري

عسل يک قاشق سوپخوري

طرز تهيه:

آب و آب سيب را در ظرف مناسبي روي حرارت به جوش آوريد، سپس ظرف را از روي حرارت برداريد و چاي کيسه اي را اضافه کنيد. در ظرف را بگذاريد و اجازه دهيد يک دقيقه و نيم دم بکشد. چاي کيسه اي را فشار دهيد و از ظرف درآوريد. پودر دارچين و عسل را اضافه و مخلوط و بلافاصله سرو کنيد.

 چای دارچین و زنجبیل

زنجبيل آنتي اکسيدان قوي و ضدالتهابي است و تاثيرات تسکين دهنده اي بر نشانه هاي سرماخوردگي دارد. چاي سبز و چاي سياه نيز غني از اکسيدان ها هستند و سيستم ايمني بدن را در مقابل سرماخوردگي تقويت مي کنند.

مواد لازم:

آب 3 پيمانه

زنجبيل تازه يک برش 4 سانتي

برگ چاي سبز يا سياه يک قاشق سوپخوري

شير پرچرب يک دوم پيمانه

عسل 2 قاشق سوپخوري

پودر دارچين به ميزان لازم

طرز تهيه:

زنجبيل را پوست کنده و به صورت حلقه حلقه برش دهيد. آب را جوش آوريد، زنجبيل را اضافه کنيد و اجازه دهيد حدود 10 دقيقه دم بکشد. حرارت را کم کرده و برگ هاي چاي را اضافه کنيد و اجازه دهيد حدود 10 دقيقه دم بکشد. مخلوط را از صافي عبور دهيد و در مخلوط کن بريزيد. شير و عسل را اضافه و به خوبي مخلوط کنيد، مخلوط را دوباره در ظرف بريزيد و روي حرارت ملايم گرم کنيد، سپس روي آن کمي پودر دارچين بريزيد.

چای عسل و فلفل قرمز

فلفل قرمز به طور طبيعي داراي خواص ضدسرماخوردگي است. اين فلفل خلط را از بين مي برد، گرفتگي مجراي تنفسي را بر طرف مي کند و نشانه هاي سرماخوردگي را کاهش مي دهد. اين ماده همچنين خواص ضدميکروبي دارد و سيستم ايمني بدن را تقويت مي کند.

مواد لازم:

آب يک پيمانه

چاي سياه کيسه اي يک عدد

عسل يک قاشق مرباخوري

پودر فلفل قرمز به ميزان لازم

 طرز تهيه:

آب را در ظرف مناسبي روي حرارت گرم کنيد، چاي کيسه اي را حدود 4 دقيقه در آن قرار دهيد تا دم بکشد، سپس چاي را از ظرف درآورده و عسل و پودر فلفل قرمز را اضافه و مخلوط کنيد. مخلوط به دست آمده را در فنجان ريخته و نوش جان کنيد.

دمنوش برگ بو و لیمو

مواد لازم:

آب يک پيمانه

پوست ليموسنگي نصف يک عدد

برگ بوي خشک شده 4 تا 6 عدد

طرز تهيه:

تمامي مواد را در ظرف مناسبي با هم مخلوط کرده و روي حرارت زياد قرار دهيد تا به جوش آيند، سپس ظرف را از روي حرارت برداشته و اجازه دهيد مخلوط 10 دقيقه همان حالت بماند. پوست ليمو و برگ بو را از مخلوط درآورده و سرو کنيد.

چای سبز با نعناع

مواد لازم:

چاي سبز يک قاشق سوپخوري

آبجوش به مقدار لازم

برگ نعناع چند برگ

قند چند حبه

طرز تهيه:

چاي سبز را در ظرف مناسبي قرار داده و روي آن آب جوش بريزيد، چاي را شسته و آب را جدا کنيد. برگ نعناع را در همان ظرف قرار داده و آب داغ روي آنها بريزيد و اجازه دهيد به مدت 10 دقيقه دم بکشند، سپس به همراه برگ نعناع و همواره با قند سرو کنيد.

 

خورش شش انداز گیلانی

مواد لازم:

150 گرم گردوي آسياب شده

6-7 عدد بادمجان

يک پيمانه آب مرغ

يک عدد پياز

2 قاشق سوپخوري رب انار

مقداري شکر در صورت تمايل

روغن مقداري

به ميزان لازم نمک

يک قاشق چايخوري گلپر

دستور پخت:

پياز را پوست بگيريد و به صورت خلالي خرد کنيد. در قابلمه اي مناسب مقدار کمي روغن بريزيد و روي حرارت بگذاريد. پياز را در روغن خوب سرخ کنيد تا طلايي رنگ شود. گردوي آسياب شده را به قابلمه  اضافه کنيد و تفت دهيد. وقتي گردوها رنگشان تغيير کرد، نوبت افزودن آب مرغ است. يک پيمانه هم آب اضافه و حرارت را کم کنيد و در قابلمه را بگذاريد. بادمجان ها را پوست بگيريد و کمي نمک بزنيد. به مدت يک ربع صبر کنيد، بعد آنها را به شکل مکعب هاي کوچک برش بزنيد. در تابه اي روغن بريزيد و روي حرارت بگذاريد. بادمجان هاي مکعبي را در روغن داغ سرخ کنيد. دقت کنيد بادمجان ها نبايد خيلي سرخ و تيره رنگ شوند، بعد از اينکه بادمجان ها را تفت داديد، آنها را از روغن بيرون بياوريد و کناري بگذاريد.  وقتي گردو به روغن افتاد، رب انار را اضافه کنيد و خوب هم بزنيد تا حل شود. حالا مي توانيد بادمجان ها را اضافه کنيد و حدود 10 دقيقه تا يک ربع صبر کنيد تا بادمجان ها بپزد. در آخر کار نمک، گلپر و در صورت تمايل شکر را هم اضافه کنيد و بعد از جا افتادن خورش، آن را در ظرف مورد نظر بکشيد و با کته سرو کنيد.

 

خورش گل کلم و  کلم بروکلی

مواد لازم:

150 گرم گردوي آسياب شده

6-7 عدد بادمجان

يک پيمانه آب مرغ

يک عدد پياز

2 قاشق سوپخوري رب انار

مقداري شکر در صورت تمايل

روغن مقداري

به ميزان لازم نمک

يک قاشق چايخوري گلپر

دستور پخت:

پياز را پوست بگيريد و به صورت خلالي خرد کنيد. در قابلمه اي مناسب مقدار کمي روغن بريزيد و روي حرارت بگذاريد. پياز را در روغن خوب سرخ کنيد تا طلايي رنگ شود. گردوي آسياب شده را به قابلمه  اضافه کنيد و تفت دهيد. وقتي گردوها رنگشان تغيير کرد، نوبت افزودن آب مرغ است. يک پيمانه هم آب اضافه و حرارت را کم کنيد و در قابلمه را بگذاريد. بادمجان ها را پوست بگيريد و کمي نمک بزنيد. به مدت يک ربع صبر کنيد، بعد آنها را به شکل مکعب هاي کوچک برش بزنيد. در تابه اي روغن بريزيد و روي حرارت بگذاريد. بادمجان هاي مکعبي را در روغن داغ سرخ کنيد. دقت کنيد بادمجان ها نبايد خيلي سرخ و تيره رنگ شوند، بعد از اينکه بادمجان ها را تفت داديد، آنها را از روغن بيرون بياوريد و کناري بگذاريد.  وقتي گردو به روغن افتاد، رب انار را اضافه کنيد و خوب هم بزنيد تا حل شود. حالا مي توانيد بادمجان ها را اضافه کنيد و حدود 10 دقيقه تا يک ربع صبر کنيد تا بادمجان ها بپزد. در آخر کار نمک، گلپر و در صورت تمايل شکر را هم اضافه کنيد و بعد از جا افتادن خورش، آن را در ظرف مورد نظر بکشيد و با کته سرو کنيد.

 

خورش قلیه و اسفناج و میگو

مواد لازم:

250 گرم ميگو

300 گرم اسفناج خرد شده

يک قاشق سوپخوري پياز داغ

يک عدد پياز

به ميزان لازم نمک، فلفل و زردچوبه

به مقدار کافي روغن

2 عدد ليموي تازه يا نارنج

يک قاشق چايخوري سير سرخ کرده

روش پخت:

پياز را پوست بگيريد و به صورت نگيني خرد کنيد. روغن را روي حرارت بگذاريد. حالا ميگوها را به تابه بيفزاييد و همراه پياز سبک شده، تفت دهيد. زردچوبه، فلفل و نمک را هم بيفزاييد و مواد را به مدت 5 دقيقه تفت دهيد. در تابه ديگري اسفناج ها را با مقداري روغن تفت دهيد، سپس پياز داغ و سير داغ را به آن اضافه کنيد، وقتي اسفناج سبک و کم آب شد، تابه را از روي حرارت

برداريد و کمي نمک و فلفل به آن اضافه کنيد. اسفناج هاي سرخ شده و مزه دار شده را به ميگو اضافه کنيد. حالا با افزودن کمي آب جوش و آب نارنج يا ليمو در قابلمه را بگذاريد. کمي صبر کنيد تا ميگو بپزد و خورش جا بيفتد، خورش را با چلوي دم کشيده سرو کنيد.

 

خورش مرغ با انار

مواد لازم:

يک دوم يک مرغ کامل

به ميزان لازم روغن

به ميزان لازم نمک، فلفل سياه و زردچوبه

يک عدد انار بزرگ دان شده

يک قاشق سوپخوري پياز داغ

يک عدد پياز بزرگ خرد شده

يک قاشق چايخوري زعفران دم کرده

روش پخت:

مرغ را به اندازه دلخواه خرد کنيد، پياز خرد شده را درون قابلمه اي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد. پياز که سبک شد، نمک، فلفل و زردچوبه را به قابلمه اي اضافه کرده و کمي تفت دهيد. بلافاصله مرغ خرد شده را هم به آنها بيفزاييد و همراه پياز و ادويه ها به مدت يک ربع تفت دهيد.

مقداري آب جوش را روي مواد بريزيد، طوري که نصف مرغ ها را آب بگيرد. در قابلمه را نيمه باز بگذاريد تا مرغ بپزد. بعد از حدود يک ساعت بايد خورش حدود يک دوم پيمانه آب داشته باشد.

دانه هاي انار را با پياز داغ و زردچوبه در تابه اي با کمي روغن تفت دهيد و به مرغ پخته اضافه کنيد. مدتي صبر کنيد تا خورش جا بيفتد، در آخر کمي زعفران دم کرده براي خوش رنگ شدن به آن اضافه کنيد. خورش جا افتاده را همراه با پلوي دم کرده سرو کنيد.

 

خورش شش انداز گیلانی

مواد لازم:

150 گرم گردوي آسياب شده

6-7 عدد بادمجان

يک پيمانه آب مرغ

يک عدد پياز

2 قاشق سوپخوري رب انار

مقداري شکر در صورت تمايل

روغن مقداري

به ميزان لازم نمک

يک قاشق چايخوري گلپر

دستور پخت:

پياز را پوست بگيريد و به صورت خلالي خرد کنيد. در قابلمه اي مناسب مقدار کمي روغن بريزيد و روي حرارت بگذاريد. پياز را در روغن خوب سرخ کنيد تا طلايي رنگ شود. گردوي آسياب شده را به قابلمه  اضافه کنيد و تفت دهيد. وقتي گردوها رنگشان تغيير کرد، نوبت افزودن آب مرغ است. يک پيمانه هم آب اضافه و حرارت را کم کنيد و در قابلمه را بگذاريد. بادمجان ها را پوست بگيريد و کمي نمک بزنيد. به مدت يک ربع صبر کنيد، بعد آنها را به شکل مکعب هاي کوچک برش بزنيد. در تابه اي روغن بريزيد و روي حرارت بگذاريد. بادمجان هاي مکعبي را در روغن داغ سرخ کنيد. دقت کنيد بادمجان ها نبايد خيلي سرخ و تيره رنگ شوند، بعد از اينکه بادمجان ها را تفت داديد، آنها را از روغن بيرون بياوريد و کناري بگذاريد.  وقتي گردو به روغن افتاد، رب انار را اضافه کنيد و خوب هم بزنيد تا حل شود. حالا مي توانيد بادمجان ها را اضافه کنيد و حدود 10 دقيقه تا يک ربع صبر کنيد تا بادمجان ها بپزد. در آخر کار نمک، گلپر و در صورت تمايل شکر را هم اضافه کنيد و بعد از جا افتادن خورش، آن را در ظرف مورد نظر بکشيد و با کته سرو کنيد.