معاون وزير نفت خبرداد
علاقه مندي ازبکستان به سرمايه گذاري در صنعت پتروشيمي ايران

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي از تمايل ازبکستان به سرمايه گذاري در صنعت پتروشيمي ايران به ويژه در بخش تبديل متانول به الفين خبر داد.  سيدرضا نوروززاده درباره محور مذاکره با عليشير سلطان‎اف، معاون نخست وزير ازبکستان گفت: با اين که ازبکستان داراي منابع گازي است، به سرمايه گذاري در مناطقي علاقه مند است که افزون بر منابع گازي، دسترسي به آب هاي بين المللي داشته باشند. وي با اشاره به ابراز علاقه ازبکستان به سرمايه گذاري در ايران ادامه داد: براي عملياتي شدن اين مذاکرات، يک نماينده از شرکت ملي صنايع پتروشيمي و يک نماينده نيز از اين کشور انتخاب شدند تا برنامه ريزي اين سرمايه گذاري آغاز شود.  معاون وزير نفت در امور پتروشيمي افزود: همه پروژه هاي صنعت پتروشيمي که امکان سرمايه گذاري در آنها وجود دارد و مطالعات مقدماتي آنها انجام شده است، به ازبکستان معرفي خواهد شد تا به طور عملياتي چارچوب سرمايه گذاري براي 2 کشور مشخص شود.
نوروززاده با بيان اين که ازبکستان بيشتر تمايل به سرمايه گذاري در بخش تبديل متانول به الفين دارد، تصريح کرد: مذاکرات پروژه هاي قابل سرمايه گذاري در اين بخش ها نيز با اين کشور انجام خواهد شد.
بيژن زنگنه، وزير نفت روز شنبه (27 آبان ماه) با معاون نخست وزير ازبکستان ديدار کرد که عمده محور اين مذاکره در زمينه نفت و سرمايه گذاري در بخش هاي پايين دستي بود.

 

حمايت از سازندگان و پيمانکاران ايراني در  پروژه‎هاي نفتي  
مشاور ارشد صنعتي وزير نفت بر حمايت از سازندگان و پيمانکاران ايراني به منظور کسب سهم حداکثري از پروژه‎هاي صنعت نفت تاکيد کرد. محمدرضا نعمت‎زاده در جمع روساي تشکل‎هاي نفتي کشور و اعضاي شوراي سياستگذاري «کنفرانس نفت ايران 2018»، با بيان اين مطلب، از روساي انجمن‎هاي نفتي دعوت کرد تا با تمام توانشان براي به روز کردن بنگاه‏‎ها و کسب استانداردهاي بين‎المللي به منظور حضور در وندورليست مورد تاييد وزارت نفت و پيمانکاران بين‎المللي حاضر در پروژه‎هاي ايران مانند توتال تلاش کنند. وي گفت: مشارکت و همتايابي بين‎المللي بنگاه‎هاي داخلي و کسب فناوري‎هاي نوين جهاني مي تواند به خلق شرکت‎هاي بزرگ ايراني در معيار بين المللي  منتج شود و حضور در پروژه هايي را که توسط پيمانکاران خارجي مديريت مي شوند، تسهيل کند.نعمت‎زاده کنفرانس نفت ايران 2018 را که به ميزباني هفت تشکل خصوصي فعال در حوزه نفت برگزار مي شود، نشان از وحدت رويه و تلاش براي شناسايي حقوق و وظايف شرکت هاي بخش خصوصي در دريافت سهم ساخت داخل از قراردادهاي جديد نفتي عنوان کرد. بر اساس اين گزارش، سومين کنفرانس نفت ايران 2018، به ميزباني تشکل‎هاي نفتي کشور اسفندماه امسال برگزار مي‎شود.

 

گسترش همکاري هاي نفتي ايران و الجزاير   
سفير ايران در الجزاير گفت: ايران براي تقويت مناسبات دوجانبه نفتي از جمله اجراي پروژه هاي مشترک نفتي با الجزاير آمادگي دارد.
رضا عامري، سفير جمهوري اسلامي ايران در الجزاير در ديدار با مصطفي قيطوني، وزير انرژي اين کشور به گسترش روابط دوجانبه در زمينه هاي مختلف از جمله همکاري سازنده در سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) اشاره کرد و گفت: ايران براي تقويت مناسبات دوجانبه نفتي از جمله اجراي پروژه هاي مشترک با الجزاير آمادگي دارد. وي به وابستگي بودجه الجزاير به درآمد هاي نفتي اشاره کرد و افزود: آماده ايم تجربه هاي ارزشمند خود را در کاهش وابستگي به نفت در اختيار الجزاير قرار دهيم.
عامري با تشريح توانمندي هاي شرکت هاي ايراني در زمينه احداث پالايشگاه و نيروگاه هاي توليد برق، تعميرات، نگهداري و تامين قطعات آن و آمادگي اين شرکت ها  براي همکاري با الجزاير، تشکيل نخستين نشست کميته مشترک انرژي را گام مهمي براي تدوين چارچوب همکاري ها دانست و از قيطوني براي سفر به تهران دعوت به عمل آورد. مصطفي قيطوني، وزير انرژي الجزاير نيز در اين ديدار با تقدير از دعوت وي براي سفر به تهران به رايزني هاي سودمند 2 کشور در چارچوب سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) اشاره و تصريح کرد: الجزاير نيز بر ضرورت کاهش وابستگي اقتصاد خود به نفت تاکيد دارد و براي اين کار برنامه ريزي کرده و بهره گيري از تجربه ‍ هاي ايران را در دستور کار دارد. وي عنوان کرد: ما از توانمندي هاي شرکت هاي فني مهندسي ايراني که با وجود اعمال تحريم ها حاصل شده، اطلاع داريم و آمادگي خود را براي ورود به سرمايه گذاري مشترک با رعايت قانون مشارکت اعلام و از آن استقبال مي کنيم. وزير انرژي الجزاير همچنين بر نقش کميته مشترک انرژي ميان 2 کشور تاکيد کرد و از آمادگي کشورش براي فعال شدن کميته يادشده خبر داد.

 

اولويت؛ ازدياد برداشت از ميدان هاي مشترک نفتي
عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي گفت: ازدياد برداشت از ميدان هاي مشترک نفتي اولويت اصلي ما محسوب مي شود، اقدام هاي مثبتي در اين بخش انجام شده اما به تلاش هاي بيشتري نياز است. محمد دامادي، نماينده ساري و مياندورود در مجلس شوراي اسلامي به ظرفيت هاي موجود در صنعت نفت کشور اشاره کرد و گفت: هم اکنون ظرفيت هاي خوبي در صنعت نفت کشور به ويژه در حوزه حفاري و استخراج وجود دارد که بايد از آنها به بهترين نحو استفاده کرد. وي با بيان اين که بسياري از شرکت هاي بزرگ دنيا علاقه مند به همکاري با صنعت نفت ايران هستند، افزود: بايد بتوانيم با عقد قرارداد با شرکت هاي بزرگ و صاحب نام به جذب سرمايه هاي جديد در صنعت نفت اقدام کنيم، زيرا اين امر به توسعه هرچه بيشتر اين صنعت کمک خواهد کرد. دامادي به بحث ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز نيز اشاره و تصريح کرد: برداشت از ميدان هاي مشترک نفتي اولويت ما محسوب مي شود، هم اکنون کشورهاي همسايه در اين حوزه پيشرفت هاي خوبي داشته اند، ايران نيز، اقدام هاي مثبتي در اين مورد انجام داده است، اما در بخش ازدياد برداشت به تلاش هاي بيشتري نياز داريم. اين عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي در ادامه به توسعه گازرساني روستايي در دولت تدبير و اميد اشاره و عنوان کرد: در بخش گازرساني شهري و روستايي، شاهد اتفاق خوبي در دولت بوديم، طي سال هاي گذشته کشور ترکمنستان در پيک مصرف و ايام سرد سال به قطع يا افزايش قيمت گاز صادراتي خود اقدام مي کرد که با تلاش هاي وزارت نفت و پيگيري هاي شخص وزير، پروژه گازرساني به استان هاي شمالي کشور به اتمام رسيد و وابستگي ما به گاز ترکمنستان پايان يافت. نماينده ساري و مياندورود در مجلس با بيان اين که هم اکنون روستاهاي حوزه انتخابيه خود از نعمت گاز برخوردارند، گفت: اميدواريم گازرساني به استان هاي شمالي باعث رونق صنايع مازندران شود و شاهد توسعه و پيشرفت اين خطه سرسبز کشور باشيم.

 


مطالعه ميدان دالپري به شرکت
 سنگاپوري سپرده شد

   شرکت ملي نفت ايران و شرکت سنگاپوري برلنگا (Berlanga) تفاهمنامه همکاري امضا کردند که بر مبناي آن، مطالعه ميدان دالپري در دستور کار اين شرکت سنگاپوري قرار مي‎گيرد. اين تفاهمنامه همکاري روز چهارشنبه (24 آبان ماه) بين غلامرضا منوچهري، معاون توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران و شينگيس کولژامف (Shyngys Kulzhamov) امضا شد. ميدان نفتي دالپري از ميدان‎هاي تحت پوشش شرکت بهره بردار ي نفت و گاز غرب (يکي از سه شرکت زيرمجموعه شرکت نفت مناطق مرکزي ايران) است که نفت توليدي آن توسط 2 خط لوله  6 و 8 اينچي به طول 28 کيلومتر به منطقه عملياتي چشمه خوش ارسال مي شود. پيش از اين، شرکت OMV اتريش و شرکت ملي نفت تايلند (PTTEP) نيز با هدف مطالعه اين ميدان نفتي، با شرکت ملي نفت ايران تفاهمنامه همکاري امضا کرده بودند.

 

واگذاري صندوق‎هاي بازنشستگي صنعت نفت صحت ندارد
روابط عمومي صندوق‎هاي بازنشستگي، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت در اطلاعيه‎اي اعلام کرد: واگذاري صندوق‎هاي بازنشستگي صنعت نفت صحت ندارد.
در اين اطلاعيه آمده است: «اخيراً در شبکه‎هاي پيام‎رسان تلفن همراه مطلبي بدون ذکر منبع موثق در باره واگذاري صندوق‎ها به بخش خصوصي منتشر و در آن اشاره به پانزدهمين گردهمايي کانون ها در شمال کشور شده است. از اين رو اعلام مي‎شود در اين نشست صرفا مسائل مبتلابه کانون‎ها مورد بررسي قرار گرفته و در ساير نشست‎ها نيز مطلبي در زمينه واگذاري صندوق‎ها به بخش خصوصي مطرح نشده است. بنابراين مطلب منتشر شده در خصوص واگذاري صندوق‎هاي بازنشستگي صنعت نفت کذب و بي اساس است.
در مطلب مورد اشاره همچنين ادعا شده است «قانوني در مجلس شوراي اسلامي مبني بر واگذاري صندوق نفت مصوب شده که در انتظار تاييد شوراي نگهبان است»؛ که قوياً اين ادعا از سوي صندوق‎ها رد مي شود و اساساً چنين مصوبه‎اي وجود ندارد. صندوق‎هاي بازنشستگي صنعت نفت، موسسه‎اي است غيردولتي متعلق به اعضاي صندوق که به استناد قانون اساسنامه شرکت ملي نفت ايران تشکيل و داراي شخصيت حقوقي، مالي و اداري مستقل بوده و وفق حکم ماده 14 قانون وظايف و اختيارات وزارت نفت مصوب 19/2/1391 مجلس شوراي اسلامي، طبق مفاد اساسنامه خود و ضوابط ناشي از آن زير نظر وزارت نفت اداره مي شود.
صندوق‎هاي بازنشستگي صنعت نفت انتشار چنين مطالب بي اساس و کذب که ناشي از عدم اطلاع منبع يا منابع تهيه کننده است را سبب تشويش اذهان بازنشستگان و شاغلان صنعت نفت مي‎داند و به طور يقين امور حقوقي صندوق هاي بازنشستگي صنعت نفت، حق پيگيري و برخورد قانوني با توليدکنندگان و بازنشر دهندگان اخبار غيرموثق و کذب در باره اين مجموعه را براي صندوق‎ها و مخاطبان محفوظ مي دارد.»

 

ايران تا ابتداي 2019 صادرکننده ال ان جي خواهد شد
ايران احتمالا اولين محموله ال ان جي خود را تا پايان سال 2018 صادر خواهد کرد.
به گزارش پايگاه خبري اويل پرايس، پس از آنکه يک شرکت مشترک متعلق به شرکت پالايش گاز خارک ايران و شرکت هلما وينتج مذاکرات با شرکت بلژيکي اکسمار براي اجاره کشتي توليد ال ان جي اين شرکت را آغاز کرده، موسسه بي ام اي ريسرچ اعلام کرد، ايران احتمالا اولين محموله ال ان جي خود را در پايان سال 2018 صادر خواهد کرد.
شرکت ملي نفت ايران قرار دادي در اين زمينه به امضا رسانده که طبق آن اين کشتي با ظرفيت 500 هزار تن محصول ال ان جي ايران را حمل خواهد کرد زيرا اين همکاري حمل ال ان جي را نيز شامل خواهد شد.
به گفته شرکت بي ام آي، اين طرح 600 ميليون دلار ارزش خواهد داشت ولي مقادير توليدي ال ان جي در اين طرح در مقايسه با طرح هاي مشابه در جهان چشمگير نخواهد بود ولي اهداف تاکتيکي ايران را برآورده خواهد کرد.  

 

جذب سرمايه هاي خارجي براي توسعه صنعت نفت ضروري است
سخنگوي کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با بيان اين که استفاده از سرمايه خارجي راه را براي توسعه صنعت نفت هموار مي‎کند، گفت: جذب سرمايه هاي خارجي براي توسعه صنايع نفت و گاز ضروري است. اسدالله قره خاني با بيان اين که نفت و گاز امن ترين و پرسودترين صنعت براي جذب سرمايه تلقي مي شود، گفت: حضور سرمايه گذاران بزرگ خارجي، راه توسعه صنعت نفت و گاز کشور را فراهم مي کند، البته حضور سرمايه گذار خارجي به هيچ وجه به معناي کنار گذاشتن اقتدار و عزت داخلي نيست، بلکه استفاده از چنين سرمايه‎هايي مي تواند توان اقتصادي ايران را افزايش دهد. وي افزود: در شرايط کنوني که بانک ها منابع مالي کافي را براي کمک به توسعه صنعت نفت در اختيار ندارند و اوراق مشارکت ارزي و ريالي نيز مشکلات اين صنعت را برطرف نکرده است، به نظر مي رسد حضور سرمايه گذاران بزرگ خارجي مي تواند راه را براي توسعه صنعت نفت و گاز کشور فراهم کند. سخنگوي کميسيون انرژي مجلس با بيان اين که صنعت نفت و گاز ايران براي جهاني شدن و توسعه و نوسازي هرچه بيشتر به وجود سرمايه گذاران بزرگ خارجي نياز دارد، عنوان کرد: حضور شرکت ها  و سرمايه گذاران بزرگ بين المللي در صنعت نفت ايران بدون ترديد عاملي براي توسعه و پيشرفت اين صنعت است. قره خاني تصريح کرد: بيشتر کشورها از حضور سرمايه گذار خارجي استقبال مي کنند، زيرا اين موضوع بدون ترديد به افزايش اشتغال در کشور ميزبان منجر مي شود.

 

ايران سومين صادرکننده نفت به هند
ايران توانسته است به سومين صادرکننده بزرگ نفت خام به هند، سومين وارد کننده نفت خام جهان تبديل شود. به گزارش خبرگزاري رويترز، اين تغيير پس از تمرکز هند به خاور ميانه براي تأمين نياز اين کشور به نفت خام رخ داد.  در ماه اوت، شرکت نفت هندوستان اعلام کرد که قرار است اولين محموله نفتي خود را از آمريکا خريداري کند. اين شرکت نفت آمريکا را جايگزين نفت شيرين نيجريه کرد.  افزايش توليد نفت خام آمريکا سبب شده تا قيمت نفت وست تگزاس اينترمديت (WTI) نسبت به نفت شاخص برنت درياي شمال کمتر شود.  قيمت هر بشکه نفت برنت در روز جمعه  به 61 دلار و 82 سنت رسيد؛ اين در حالي است که هر بشکه نفت  WTI تنها 55 دلار و 88 سنت قيمت داشت.