وزیر نفت تاکید کرد:
اجرای دستورعمل های ایمنی

 هم پایه اطاعت از فرمان های   نظامی
مشعل  وزیر نفت، اجرای دستورعمل های ایمنی در صنعت نفت را هم پایه اطاعت از فرمان های نظامی دانست و گفت: یک بی احتیاطی کوچک در صنعت نفت، منجر به بزرگ ترین شرایط اضطرار می شود.
بیژن زنگنه  این سخنان را در همایش تخصصی نقش بسیج در پدافند غیرعامل صنعت نفت، با محور مصون سازی ایراد کرد که با حضور غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، مرضیه شاهدایی، قائم مقام وزیر نفت، سید باقر مرتضوی، مدیرکل بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) و پدافند غیر عامل وزارت نفت، محمدعلی فلاح، فرمانده بسیج وزارت نفت و جمعی از مدیران ارشد صنعت نفت، در محل ساختمان مرکزی شرکت ملی گاز ایران برگزار شد.
وزیر نفت ابتدا سخنرانی خود را با ابراز تاسف از درگذشت تعدادی از کارکنان پالایشگاه تهران در حادثه آتش سوزی عصر جمعه (5 آبان ماه) آغاز کرد و گفت: همکاران عزیز و جوانی جان خود را در یک حادثه از دست دادند و تعدادی هم مجروح هستند که از خداوند برای شان طلب شفای عاجل می کنم.
او تاکید کرد که این حادثه باید از نظر فنی بررسی شود و افزود: آنچه تا الان مشخص شده، این است که یک بی احتیاطی کوچک از سوی یک فرد و خطای انسانی باعث این حادثه شده و جان عزیز تعدادی از همکاران ما و جوانان این کشور از دست رفته است.
زنگنه این مساله را گوشزد کرد که «مسائل ایمنی، بسیار حیاتی و مهم هستند. دستورات ایمنی مهم تر و یا همسطح با دستورات نظامی در جنگ است که باید مراعات شود.»
وزیر نفت در این زمینه افزود: تیرماه امسال، بخشنامه ای ابلاغ کردیم که طی آن اجرای طرح های عملیاتی در روزهای تعطیل، به دلیل نبود مدیران ارشد بجز در موارد اضطراری ممنوع اعلام شد؛ زیرا در روزهای تعطیل، به دلیل عدم حضور موثر مدیران ذی ربط، ممکن است میزان دقت و کنترل در عملیات کاهش یابد.
به گفته او، براساس این بخشنامه، اگر کاری اضطراری است، حتما باید مدیر مجتمع، مدیر بهره برداری و مدیر اچ اس ای شخصا در محل حضور داشته باشند؛ چون احتمال اشتباه در زمان حضور افراد باتجربه کمتر است.
وزیر نفت در این زمینه توضیح داد: پس از بررسی انجام شده بعد از حادثه آتش سوزی پتروشیمی بوعلی متوجه شدیم که بیشتر حوادث در زمان روزهای تعطیل اتفاق می افتد. این اتفاقی نیست و دلیلش این است که دقت کم و انضباط و استانداردها کمتر رعایت می شود.
زنگنه با تاکید بر اینکه صنعت نفت، صنعت بسیار مهمی است و در بسیاری موارد با مقوله امنیت ملی پیوند ناگسستنی دارد، افزود: اگر صادرات نفت ایران  4 و نیم میلیون بشکه بود، هرگز تحریم عملی نبود؛ چون یک میلیون بشکه را می شود از بازار خارج کرد و با بعضی ها که ظرفیت ذخیره یا مازاد دارند، آن یک میلیون را تامین کرد؛ اما 4-3 میلیون بشکه نفت چیزی نیست که بشود براحتی از بازار خارج کرد و آب از آب هم تکان نخورد. نخیر خیلی اتفاقات می افتد. به این دلیل که از منظر امنیت ملی، مقدار صادرات برای ما مهم است. به این دلیل که طرح های افزایش ظرفیت تولید نفت، نه تنها از منظر افزایش تولید نفت در آینده برای امنیت ما اهمیت دارد، بلکه وقتی تعداد زیادی از کشورهای جهان، در تولید نفت ایران و در طرح های ایران منافع داشته باشند، مایل نخواهند بود که در جریان اجرای این طرح ها اختلال ایجاد شود.
زنگنه با اشاره به سخنان ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه  کشورهایی که از برجام حمایت می کنند، قربت الی الله نیست، پاسخ داد: مثل اینکه ما فکر کردیم قربت الی الله است. می گوید به خاطر منافع تان است؛ بله که به خاطر منافع شان است و این مساله طبیعی، منطقی و عقلانی است.  
وی در ادامه تاکید کرد: باید همه تلاش کنیم تولید نفت کشور را افزایش دهیم. از حداکثر ظرفیت های داخلی برای اشتغال بهره ببریم. نگهداشت تولید را به بهترین وجه داشته باشیم و مجموعه تاسیسات از تولید نفت، انتقال، پالایش، توزیع، صادرات و.. را حفظ کنیم.
وزیر نفت همچنین با اشاره به برخورداری بیش از 90 درصد جمعیت شهری و روستایی  از نعمت گاز طبیعی گفت:  این خدمت بزرگی است که این دولت به مردم کرده و آن را برای کشور تسریع بخشیده است.
وزیر نفت با تاکید بر این موضوع که تهدیدهای ما فقط به خارج از کشور محدود نمی شود و از داخل نیز احتمال تهدید وجود دارد، گفت: هوشیاری همه همکاران در صنعت نفت، از مهم ترین وظایف آنان است و آموزش برای حفظ تاسیسات نفتی از اولویت های این صنعت بزرگ به شمار می رود.
وزیر نفت در زمینه پدافند غیرعامل به این مساله اشاره کرد که در طراحی ها، اجرای طرح ها و  بهره برداری نیز باید در زمینه پدافند غیرعامل دقت کنیم تا با تهدیدها مبارزه کنیم.
وی افزود: اگر مجموعه اقدام ها به سمتی برود که تولید دچار وقفه شود، نقض کننده هدف اصلی یعنی  تولید سالم، مداوم و با هزینه حداقلی است.
این مراسم همچنین با سخنرانی سید باقر مرتضوی، مدیرکل بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) و پدافند غیر عامل وزارت نفت همراه بود. او با اشاره به خصوصی سازی های انجام شده، این مساله را یادآوری کرد که ما در بخش خصوصی سازی نقشی نداریم و آنان از ما متابعت نمی کنند و این یک مشکل ساختاری است.
به گفته مرتضوی، در هفت ماه سال 96 نسبت به سال 95 حوادث 50 درصد در صنعت نفت کاهش یافته است و نسبت به سال 94 هم شاهد کاهش 68 درصدی هستیم.
وی درباره نقش و چگونگی اثرگذاری بسیج یادآور شد: بسیجی هیچ گاه نباید واگن باشد، باید لکومتیو باشد و واگن ها رابکشد نه خودش واگن باشد.
او در بیان شاخصه های مهم یک بسیجی از جمله پرکاری، کم توقع بودن، از خودگذشتگی، اهل فرمانبرداری (به بالادست) و فرماندهی (به پایین دست) اشاره کرد و گفت: بسیجی ها باید آموزش آتشنشانی ببینند تا در مواقع ضروری کمک کنند. یعنی کمک ها باید شکل فنی پیدا کند.
مرتضوی مقابله  با فساد را از دیگر موارد خواند و افزود: فسادها هم بیشتر حالت دلالی دارد، حتی کسانی که ژن خوب هم دارند، هیچ گاه دنبال تولید نمی روند.
او این سوال را مطرح کرد که چرا این ژن خوب در تولید به کار نمی رود و این از عجایب روزگار است. مرتضوی همچنین تاکید کرد: باید تاب آوری در نفت و مردم را افزایش دهیم، چون یکی از مهم ترین مولفه هایی است که می توانیم با آن در جنگ جدید پیروز شویم.  وی درباره وزیر نفت گفت: ایشان روزهای حادثه، اشک در چشمانش پر می شود. امیدواریم خدا به ایشان قوت دهد.
در این مراسم همچنین غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در سخنانی بر تقویت ساختار اچ اس ای تاکید کرد و گفت: این روند باید به شکلی باشد که در همه صنایع دارای پتانسیل خطر، هر میزان خطر بیشتر است، اچ اس ای منضبط تر، قوی تر و دقیق تر باشد.
به اعتقاد او در حوزه ای همچون انرژی که کوچک ترین کوتاهی، منجر به تخریب، ضایعات و تلفات می شود، نمی توانیم یک
اچ اس ای با ساختار ضعیف داشته باشیم که پاسخگو نباشد.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت  انضباط و آموزش گفت: سیاسیون دنیا وقتی می خواهند آمادگی و انضباط را مثال بزنند، می گویند همچون ارتش آماده جنگ. می گویند آمادگی باید در حد ارتش آماده حمله پیش رود که این موضوع مهمی است.
جلالی خاطرنشان کرد: انضباط  در حوزه انرژی و بخش اچ اس ای باید خشک، پولادین و بی رحمانه باشد و با هر تخلف حتی کوچک برخورد شود. در غیر این صورت باید در انتظار خسارات و ضایعات بزرگی باشیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور  ادامه داد: ما باید بتوانیم در یک مثلث سه گانه مدیریت دستگاه اجرایی، (ظرفیت های بسیج آن دستگاه، رویکردها و پدافند غیرعامل) یک ساختار دفاعی و پدافندی شکل دهیم که آسیب پذیری های مان به حداقل برسد و آمادگی های مان را ارتقا دهیم.
وی اعلام کرد: به تازگی پس از مسأله مجلس به ما مولفه تهدیدات امنیتی هم اضافه شده و در برخی زیرساخت ها گزارش هایی مبنی بر این رسوخ وجود دارد و تغییر شرایط امنیتی دستگاه ها موضوع مهمی است.
 در پایان این همایش، بسیج وزارت نفت و سازمان پدافند غیرعامل تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

 

 

رئیس جمهوری عنوان کرد:
آمادگی ایران برای همکاری با آذربایجان در بخش اکتشاف نفت در دریای خزر

رئیس جمهوری، جذب سرمایه  و همکاری های تجاری ایران و آذربایجان در زمینه های مختلف را مثبت خواند و گفت: ایران آمادگي دارد تا همکاری های خود با آذربایجان در دیگر بخش های صنعتی از جمله سوآپ نفت و گاز، اکتشاف و تولید نفت در حوزه دریای خزر را گسترش دهد.  دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری در دیدار با الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان که برای شرکت در اجلاس سه  جانبه سران کشورهای ایران، روسیه و آذربایجان به کشورمان سفر کرده است،  گفت: بسیار خوشحالیم که امروز علاوه بر روابط دو جانبه تهران - باکو مناسبات سه  جانبه ایران، روسیه و آذربایجان نیز مورد توجه و اهتمام مسئولان سه کشور قرار دارد و تهران و باکو الگوی روابط چندجانبه و منطقه ای هستند. وی ملاقات  و گفت وگوهای مستمر هیئت های بلندپایه ۲ کشور را مثبت ارزیابی و نتایج آن را همسو با توسعه و پیشرفت مناسبات و همکاری ها دانست و افزود: روابط تجاری و اقتصادی ایران و آذربایجان پیشرفت و تحرک خوبی داشته و باید تلاش کنیم تا در جهت رفع نیازهای دو طرف از ظرفیت ها و توانمندی های موجود در ۲ کشور بیش از پیش استفاده کنیم.
روحانی جذب سرمایه  و همکاری های تجاری ایران و آذربایجان در زمینه های مختلف را مثبت دانست و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا همکاری های خود با آذربایجان در سایر بخش های صنعتی از جمله سوآپ نفت و گاز، اکتشاف و تولید نفت در حوزه دریای خزر را گسترش دهد. رئیس جمهوری با اشاره به همکاری های ۲ کشور در حوزه نفتی دریای خزر و توسعه روابط بانکی، عنوان کرد: رؤسای کمیسیون های مشترک ۲ کشور باید همانطور که تاکنون برای گسترش روابط تلاش کرده اند، همکاری های خود را در این مورد افزایش دهند. الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با قدردانی از دعوت و میهمان نوازی جمهوری اسلامی ایران در برگزاری اجلاس سه  جانبه سران کشورهای ایران، روسیه و آذربایجان، گفت: ملاقات و ارتباط پیوسته مقام های بلندپایه ایران و آذربایجان نشانه این است که روابط و همکاری های ۲ کشور با موفقیت در حال پیشرفت است. وی با اشاره به ضرورت گسترش همکاری های ایران و آذربایجان در بخش های مختلف از جمله انرژی، همکاری در زمینه برق و استحصال از منابع نفتی خزر و کریدور شمال و جنوب، افزود: همه توافق ها برای احداث راه آهن رشت - آستارا انجام شده و در حال تکمیل است و همکاری های مشترک ایران و آذربایجان در بخش حمل و نقل و ترانزیت می تواند به همکاری های گسترده بین المللی تبدیل شود.

 

۵۰ دلار قیمت نفت در بودجه سال آینده است
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: قیمت نفت در بودجه سال ۹۷ پنجاه دلار در نظر گرفته  شده و تلاش ما بر این است که این نرخ را برای نفت تحقق بخشیم. محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، شامگاه سه شنبه (نهم آبان ماه) با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر، به روند جدید بودجه نویسی در دولت اشاره کرد و گفت: بودجه سال ۱۳۹۷ پیش از ۱۵ آذرماه  به مجلس شورای اسلامی تقدیم می شود.  وی افزود: نرخ دلار هنوز در بودجه قطعی نشده است، قیمت نفت نیز در بودجه ۹۷ پنجاه دلار در نظر گرفته  شده و تلاش ما بر این است که این نرخ را برای نفت تحقق بخشیم.  نوبخت تصریح کرد: رشد اقتصادی ۶ تا ۷ درصدی در بودجه سال آینده پیش بینی شده است، همچنین در سه  ماه نخست امسال رشد اقتصادی ۷ درصدی بدون نفت را شاهد بودیم.  رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: سال آینده نرخ تورم تک  رقمی و ۹ درصد پیش بینی شده است، انتخاب نظام بودجه ریزی به شرایط اقتصادی کشور باز می گردد، در بودجه نویسی سنتی بودجه ریزی بر مبنای صفر و غلتان بوده است، اما آخرین  مدلی که از نظر علمی در دنیا در بودجه ریزی انجام می شود بر اساس عملکرد دستگاه هاست.  وی در ادامه درباره اقدام های دولت در زمینه جبران عقب ماندگی های اقتصادی گفت: رشد اقتصادی از دو محل به دست می آید، تلاش بر این است که بر اساس جذب سرمایه ، رشد اقتصادی ۵.۵ درصد را تحقق  بخشیم، برای افزایش بهره وری نیز باید ساختارهای اقتصادی داشته باشیم، بنابراین با تشویق به صرفه جویی نیز می توان در بهره وری موفق بود.