خوش خوراکی از پاستا تا سالاد تابستانه

اين روزها ديگر آشپزي يک هنر شده است؛ هنري که نه تنها نياز انسان را به کالري بر طرف مي کند و انرژي جسمي مان را فراهم مي سازد؛ بلکه با سلامت و تندرستي، روح و روان و بسياري از وجوه ديگر جسمي و رواني ما ارتباطي مستقيم پيدا کرده است؛ البته اين ارتباط از قديم بوده و امروزه دوباره به اهميت آن پي برده شده است. اين صفحه تلاش دارد با رويکردهاي کاربردي، خوراکي ها و غذاهاي مختلفي را براي زمان ها و مکان هاي متفاوت به شما معرفي کند. با ما همراه باشيد و به آشپزي بيش از پيش اهميت بدهيد.

سالاد پاستا پیچی

مواد لازم:

 پاستا پیچی ( پخته و آبکش شده) 300 گرم        

کدو ( حلقه ای خرد شده 3 عدد

کرفس ( نگینی خرد شده ) 2 ساقه

ذرت تازه 150 گرم

سیر (له شده ) 2 حبه

گشنیز (ساطوری خرد شده) 2 قاشق سوپخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

روغن زیتون 2 قاشق سوپخوری

 طرز تهیه:

 کدو را داخل کاسه ای ریخته بعد به آن نمک و فلفل بزنید. سپس 1 قاشق سوپ خوری روغن زیتون افزوده و هم بزنید تا کدو به روغن زیتون آغشته شود. بعد داخل سینی فر قرار داده و در طبقه وسط فر از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده به مدت 20 دقیقه بپزید تا روی آن طلایی رنگ شود.کرفس را با بقیه روغن زیتون، مقداری نمک، فلفل و 50 میلی لیتر آب داخل قابلمه ای بپزید تا نرم شود. ذرت را حدود 5 دقیقه در آب جوش ریخته و آبکش کنید.کدو، کرفس، ذرت، پاستا ، سیر و گشنیز را داخل کاسه ای ریخته و با هم مخلوط کنید بعد به مدت 1 ساعت داخل ظرف در داری بریزید و در یخچال بگذارید.

خوراک سبزیجات مرغ

 

مواد لازم

 

سینه مرغ (حلقه ای خرد شده) 160 گرم

پیاز کوچک (حلقه ای خرد شده) 1 عدد

هویج (حلقه ای خرد شده) 1 عدد

کدو (حلقه ای خرد شده) 2 عدد

فلفل دلمه ای کوچک ( حلقه ای درشت خرد شده) 1 عدد

بادنجان (پوست گرفته شده) 1 عدد

گوجه فرنگی (خرد شده) 1 عدد

سیب زمینی (حلقه ای درشت خرد شده) 1 عدد

 ساقه کرفس (خرد شده ) 200 گرم

لوبیا سبز 100 گرم

روغن زیتون 1 قاشق سوپ خوری

فلفل زرد چوبه و نمک به میزان لازم

پودر آویشن، گلپر و نعناع خشک به میزان لازم

طرز تهیه:

 درون تابه نسوزی روغن زیتون و 2 قاشق سوپخوری آب (برای آن که از روغن کمتر استفاده شود) مقداری پودر آویشن، گلپر، نعناع خشک و کمی فلفل زرد چوبه و نمک بریزید. سپس پیاز را درون آن ریخته و تفت دهید. بعد هویج را افزوده و کمی تفت دهید. سپس سینه مرغ ( یا 2 عدد فیله مرغ ) را به مواد افزوده و تفت دهید. بعد یک پیمانه آب کدو، ساقه کرفس، لوبیا سبز و فلفل دلمه ای بادنجان و گوجه فرنگی را به آن افزوده و بگذارید تا با در بسته بپزد و در 15 دقیقه آخر سیب زمینی را به خوراک اضافه کرده بعد درون ظرف مناسبی سرو کنید.

نکته مهم در مورد این غذای رژیمی: این یک غذای رژِمی جهت کاهش وزن و سم زدایی است.

 

شیرینی نعلی

مواد لازم:

آرد (الک شده) یک و یک چهارم پیمانه

کره (سرد و خرد شده) 100 گرم

شکر: دو سوم پیمانه

تخم مرغ 1 عدد

فندق: 100 گرم

شکلات تخته ای تلخ: (ذوب شده) به میزان لازم

وانیل: یک دوم قاشق چایخوری

طرز تهیه

آرد فندق و شکر را داخل دستگاه غذا ساز ریخته و پوره کنید. بعد تخم مرغ وانیل و کره را به آن افزوده و به هم زدن ادامه دهید (به مدت 1 دقیقه) تا به شکل خمیر در آید، خمیر را از دستگاه خارج کرده و داخل کاسه ای با قاشقی کمی هم بزنید تا نرم شود. از خمیر به میزان یک گردو برداشته و در دست گرد کنید. بعد روی سطح صافی به صورت استوانه کوچک و به بلندی انگشت شکل دهید. سپس با کارد دو طرف خمیر را برش بزنید تا صاف شود (تمام خمیررا به این ترتیب آماده کنید). هر کدام از برش های خمیر را به صورت نعل اسب حالت دهید و داخل سینی فر که به کاغذ روغنی پوشیده شده بچینید.سینی را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده به مدت 15 دقیقه بگذارید تا بپزد (این شیرینی هنگام پخت کمی پف کرده و ترد می شود، اما تغییر شکل نمی دهد) بعد از فر خارج کرده و کنار بگذارید تا سرد شود، سپس دو سر شیرینی را داخل شکلات فرو برده و روی پنجره سیمی قرار دهید تا شکلات سفت شود.

 

سالاد تابستانه

:مواد لازم

 طالبی 1 عدد

گرمک 1 عدد    

توت فرنگی 250 گرم

عسل 1 قاشق سوپ خوری        

سرکه 2 قاشق سوپ خوری

نعناع تازه (خرد شده) 2 قاشق سوپ خوری

نمک و فلفل به میزان لازم

روغن زیتون 90 میلی لیتر

طرز تهیه:

 طالبی و گرمک را از وسط برش دهید، دانه های آنها را بیرون بیاورید و با اسکوپ دایره هایی از آنها جدا کنید و داخل کاسه ای بریزید. توت فرنگی را به دلخواه خرد کرده و به مواد اضافه کنید. روغن زیتون (یا روغن آفتابگردان ) سرکه عسل نمک و فلفل را داخل کاسه ای ریخته و به وسیله قاشقی هم بزنید. سپس آن را روی مخلوط میوه بریزید. کاسه حاوی مواد را با روکش نایلونی پوشانده و حدود 1 ساعت در یخچال بگذارید. هنگام سرو، روی آن نعناع بریزید.

 

دانستنی های آشپزی

آب پرتغال

از بيماري هاي لثه و عفونت مجاري ادرار جلوگيري مي کند، اما در بيشتر آب ميوه ها شکر وجود دارد؛ بنابر اين انتخاب آب ميوه 100 در صد طبيعي بدون افزودن شکر با نوشيدن تنها يک ليوان در روز توصيه مي شود.کالري 250 کرم از محصول برابر 140 است آب ميوه حاوي ويتامين cدستگاه ايمني بدن را تقويت و بدن را در برابر بيماري هاي زيادي مانند آب مرواريد و سرطان حفظ مي کند. آب پرتقال منبع فوق العاده از اسيد فوليک مورد نياز براي جلوگيري از کمبود ها در دوره رشد است.

آب زغال اخته

بيشتر مردم فکر مي کنند زغال اخته را بايد فقط در فصولي خاص و به عنوان يک نوشيدني تفنني استفاده کنند، اما از اين موضوع خبر ندارند که اين ماده حاوي مواد ويژه اي است که براي سلامتي ضروري است. مواد تشکيل دهنده اين ميوه از بدن در برابر سرطان و بيماري هاي قلبي - عروقي محافظت مي کنند، البته اين خاصيت تنها نيمي از خواصي است که اين ميوه دارد. زغال اخته مي تواند استرس اکسيداتيو التهاب و فعاليت ضد باکتري روي ادرار داشته باشد؛ بنابراين براي جلوگيري از عفونت ادراري بسيار مناسب است.

آب هندوانه

 

هندوانه منبع طبيعي و قوي از آنتي اکسيدان هاست. شايد هيچ ميوه اي مانند هندوانه نتواند تشنگي را برطرف و به بدن آبرساني کند. اين ميوه ويتامين C و ويتامين Aرا از طريق بتاکاروتن به بدن مي رساند. رنگ قرمز زيباي آن يک منبع قوي آنتي اکسيدان کروتن است که به عنوان ليکوپن شناخته مي شود. مصرف اين ميوه مي تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات کمک کند. آب هندوانه به طور شگفت انگيزي بيش از هر ماده ديگري غلظت بالايي ازليکوپن دارد.