رئيس جمهوري عنوان کرد:

افزايش توليد بنزين با افتتاح بزرگ ترين پالايشگاه ميعانات گازي

رئيس جمهوري در سخناني با اشاره به افتتاح طرح هاي بزرگ در سال هاي گذشته از جمله افتتاح 15 فاز پارس جنوبي گفت: در اين مدت، بزرگ ترين پالايشگاه ميعانات گازي که در خاورميانه بي نظير است، افتتاح و سبب خودکفايي و توليد دو برابري بنزين شد. به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر حسن روحاني، عصر سه شنبه (24 ارديبهشت ماه) در ديدار مسؤولان و کارگزاران نظام با رهبر معظم انقلاب اسلامي گفت: سال 97 سال سختي براي مردم کشور به ويژه از لحاظ فشار بر معيشت و زندگي مردم و کاهش درآمدهاي دولت بود. وي با اشاره به تصميم آمريکا براي متوقف کردن صادرات نفت ايران و اخلال در صادرات غيرنفتي و فشار رواني و تبليغي افزود: با ايثار و وحدت مردم و با سازماندهي، برنامه ريزي، مديريت بهتر و هماهنگي بيشتر و تمرکز در اداره کشور مي توانيم از اين معضلات عبور کنيم. روحاني با تاکيد بر نياز به وحدت و اتحاد در کشور عنوان کرد: کاري که ملت و مسؤولان در ماجراي سيل انجام دادند، بي نظير بود و به وحدتي شبيه آنچه که در ماجراي سيل شاهد بوديم، نياز داريم؛ زيرا آن اتحاد توانست يک تهديد را به فرصت بزرگ تبديل کند.

وي با بيان اينکه مردم در فشار هستند و بايد به معيشت آنان توجه ويژه کرد، گفت: اگر در کالاهاي وارداتي نظارت بيشتري کنيم، مي توانيم مشکلات مردم را در زمينه معيشت کمتر و بر تحريم غلبه کنيم. رئيس جمهوري با اشاره به اينکه مي توانيم به جاي درآمد نفتي، درآمد غيرنفتي را جايگزين کنيم، افزود: آمريکايي ها با محاسبات اشتباه و غلط فکر مي کردند ظرف چند ماه مي توانند ملت بزرگ ايران را به زانو در آورند و تاريخ هايي را براي اين موضوع تعيين کردند؛ اما ملت ايران با استقامت، ايستادگي و مقاومت روزها و ساعت هاي زريني را در تاريخ جمهوري اسلامي ايران خلق کرد.

روحاني با بيان اينکه دنيا به بردباري ملت ايران پي برده است، تصريح کرد: بعد از تخلف آمريکا از توافق هسته اي به دوستانمان و اتحاديه اروپا که هر دو از ما مهلت خواسته بودند تا به وظايف شان عمل کنند، به اندازه کافي فرصت داديم.

وي ادامه داد: برخي به اشتباه مي گويند که 60 روز مهلت داديم تا 60 روز ديگر عمل کنند، در حالي که ما از روز 18 ارديبهشت عمل کرديم و دو تعهد را کنار گذاشتيم و دو تعهد ديگر را نيز پس از 60 روز کنار خواهيم گذاشت.

رئيس جمهوري با تاکيد بر اينکه با مشارکت مردم، مدارا با يکديگر و مقاومت مي توانيم به پيروزي برسيم، عنوان کرد: امروز در يک آزمايش بزرگ الهي قرار گرفته ايم و بدون ترديد با ايستادگي و مقاومت از اين مرحله عبور خواهيم کرد.

 

مديرعامل شرکت تجارت صنعت پتروشيمي خليج فارس:

تداوم صادرات محصولات هلدينگ خليج فارس با وجود تحريم ها

مديرعامل شرکت تجارت صنعت پتروشيمي خليج فارس اظهار کرد: شرايط بين المللي کنوني کشور تأثيري بر صادرات محصولات هلدينگ خليج فارس نداشته است و صادرات طبق روال ادامه دارد. رضا عبادزاده با اشاره به اينکه شرايط بين المللي کنوني کشور تأثيري بر صادرات شرکت تجارت صنعت پتروشيمي خليج فارس نداشته است، گفت: عرضه محصولات اين شرکت به بازار داخلي نسبت به سال هاي گذشته افزايش يافته است. وي با بيان اينکه مشتريان ما يکي از مباني تحليلي بازار صادراتي محصولات پتروشيمي هستند، افزود: پافشاري مشتريان خارجي براي امضاي قرارداد يکساله صادراتي در همين شرايط کنوني، خود گواه انجام صادرات محصولات پتروشيمي به طور طبيعي است. مديرعامل شرکت تجارت صنعت پتروشيمي خليج فارس با اشاره به اينکه شرکت صنايع پتروشيمي خليج فارس با دسترسي به اطلاعات لازم براي تحليل بازار، موضوع مأيوس کننده اي را مشاهده نکرده است، ادامه داد: مشتريان ما هم با همين اطلاعات، بازار را تحليل مي کنند.  عبادزاده به افزايش مقاصد صادراتي با توجه به محدوديت هاي اعمال شده اشاره و اظهار کرد: مذاکره براي افزايش سه مقصد صادراتي در خاور دور نيز هم اکنون در حال انجام و بررسي است. وي با اشاره به اينکه در زمينه انتقال وجه خوشبختانه مشکلي وجود ندارد، گفت: شرايط بين المللي کنوني، انجام امور را سخت تر کرده، اما صادرات همانند گذشته در حال انجام است. مديرعامل شرکت تجارت صنعت پتروشيمي خليج فارس با اشاره به اينکه ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشيمي به سامانه نيما عرضه مي شود، تصريح کرد: براساس اجازه قانون، تنها درصد اندکي از رقم صادرات، صرف هزينه هاي داخلي مجتمع ها مي شود.  وي به برنامه ريزي شرکت تجارت صنعت پتروشيمي خليج فارس به منظور مقابله با خطرهاي احتمالي تحريم در اين صنعت اشاره کرد و افزود: تاکنون مشتريان ما هراسي از اين نظر به خودشان راه نداده اند.

 

: رئيس پژوهشکده مطالعات مخازن پژوهشگاه صنعت نفت اعلام کرد

افزايش سهم توليد نفت با استفاده از فناوري ژل پليمري

پروژه کنترل آب توليدي به روش تزريق ژل پليمري در چاه هاي نفت با هدف کنترل توليد سيالات ناخواسته، سهم توليد نفت را افزايش و توليد آب را کاهش خواهد داد.

تورج بهروز، رئيس پژوهشکده مطالعات مخازن و توسعه ميادين پژوهشگاه صنعت نفت درباره پروژه کنترل آب توليدي به روش تزريق ژل پليمري توضيح داد: با توجه به اينکه در همه مخازن نفتي آب وجود دارد و پس از مدتي آب اين مخازن افزايش پيدا مي کند و سهم توليد نفت در چاه ها کاهش مي يابد، بنابراين براي جلوگيري از بروز اين مشکلات، روش هاي متعددي را بايد به کار بست.

وي با بيان اينکه اين پروژه داراي دو فاز اصلي طراحي و اجراي عمليات است، ادامه داد: در فاز طراحي عمليات، ابتدا غربالگري چاه هاي مختلف در بخش نخست فاز يک اين پروژه بررسي شد و پژوهشگاه صنعت نفت در بخش دوم فاز يک، تست هاي آزمايشگاهي ديناميک و استاتيک را در دستور کار خود قرار داد.

بهروز در ادامه به بخش سوم فاز يک اين پروژه اشاره کرد و افزود: مدل سازي و شبيه سازي متناسب با چاه ها با فرمولاسيون خاص خود و همچنين طراحي عمليات از ديگر بخش هاي فاز يک اين پروژه محسوب مي شود، از اين رو پژوهشگاه صنعت نفت در تلاش است با انجام صحيح فاز يک، طراحي عمليات اين پروژه را با موفقيت به پايان برساند تا با شروع فاز دوم اجراي عمليات توليد بهينه و بهره برداري از مخازن مختلف ميدان هاي هيدروکربني، کمک شاياني به بهبود توليد از مخازن هيدروکربوري کند.

وي اين پروژه را پروژه اي فراپژوهشکده اي دانست و گفت: پژوهشکده مطالعات مخازن و توسعه ميدان ها با همکاري و استفاده از توانمندي ديگر پژوهشکده هاي پرديس بالادستي مانند پژوهشکده مهندسي نفت در حال پيگيري اين پروژه است و اميدواريم از تجربيات ساير پرديس هاي پژوهشگاه صنعت نفت نيز در انجام اين پروژه استفاده کنيم.

 

بر اساس ابلاغ بانک مرکزي

 بانک ها قراردادهاي نفتي را به عنوان وثيقه تسهيلات مي پذيرند

بر اساس ابلاغ بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران، بانک ها مکلف به پذيرش قراردادهاي نفتي به عنوان وثيقـه و تضـمين بازپرداخت اصـل و سـود تسـهيلات دريافتي شدند. به گزارش ايرنا، بر اساس بخشنامه بانک مرکزي طبق قانون بودجه سال 98، اصل قرارداد شرکت هاي اکتشاف و توليد داخلي، تاييد صلاحيت شده با شرکت ملي نفت ايران براي توسعه ميدان ها و توليد نفت، گاز و فراورده هاي نفتي و اصل قرارداد خريد نفت شرکت ملي نفت ايران از اين شرکت ها و عوايد حاصل از قراردادهاي موصوف به عنوان وثيقـه و تضـمين بازپرداخت اصـل و سـود تسـهيلات دريافتي شرکت هاي مذکور از بانک ها قابل پذيرش است. بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران و بانک هاي عامل، شيوه عمل کار و تسهيلات لازم براي اجراي اين بند را فراهم مي کنند. اين حکم طرح هاي پالايشگاهي و پتروشـيمي جديد را نيز که در مرحله اخذ تامين مالي خارجي (فاينانس) هستند، شامل مي شود.

 

معامله 31 هزار تن فراورده هيدروکربوري در بورس انرژي

بورس انرژي ايران، ديروز شاهد معامله بيش از 31 هزار تن فراورده هيدروکربوري بود. به گزارش بورس انرژي، رينگ داخلي اين بورس، روز سه شنبه (24 ارديبهشت ماه) شاهد عرضه کالاهاي برش سنگين و نيتروژن مايع پتروشيمي تبريز، برش سنگين شرکت پتروشيمي اميرکبير، پنتان پلاس پتروشيمي پارس، ريفورميت پتروشيمي بوعلي سينا، سي اس او پالايش نفت شازند، متانول پتروشيمي زاگرس، متانول پتروشيمي شيراز و متانول پتروشيمي فن آوران بود و گاز مايع پالايش نفت آبادان، گاز مايع پالايش نفت اصفهان، گاز مايع شرکت نفت ستاره خليج فارس، گاز مايع پالايش نفت اصفهان به مقصد ارمنستان و گاز مايع پالايش نفت شازند به مقصد ارمنستان نيز در رينگ بين الملل عرضه شدند. روز دوشنبه (23 ارديبهشت ماه) کالاهاي آيزوريسايکل، حلال 402، حلال 406 و حلال 410 پالايش نفت اصفهان، حلال 402 پالايش نفت بندرعباس، حلال 502 و حلال 503 پتروشيمي بيستون، روغن سنگين قطراني پالايش قطران زغال سنگ، سي اس او پالايش نفت شازند، نفت سفيد شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران و هيدروکربن MC160 پالايش نفت کرمانشاه در رينگ داخلي و حلال 402 پالايش نفت اصفهان در رينگ بين الملل بازار فيزيکي عرضه شدند و در آن  بيش از 31.786 تن فراورده هيدروکربوري به ارزش بيش از 1.708 ميليارد و 326 ميليون ريال در بازار فيزيکي بورس انرژي ايران معامله شد.

 

تاسيس شرکت پتروشيمي طب  صنعت ماهشهر

شرکت پتروشيمي طب صنعت ماهشهر با هدف ساماندهي و بهبود ارائه خدمات درماني و بهداشتي به شرکت هاي پتروشيمي و ساکنان غيرشرکتي شهرستان ماهشهر با استفاده از ظرفيت هاي بيمارستان 200 تخت خوابي صنايع پتروشيمي تأسيس شد.

حميدرضا رستمي اعلام کرد: با توجه به ارزيابي ها براي شناسايي کمبودهاي خدمات رساني در زمينه هاي مختلف از جمله خدمات امدادي و پزشکي به شرکت هاي حاضر در منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي و ساکنان شهرستان ماهشهر، بندرامام خميني (ره)، چمران و حومه، بيمارستان 200 تخت خوابي صنايع پتروشيمي براي ايفاي نقش مسؤوليت هاي اجتماعي و بهبود وضع خدمات درماني و بيمارستاني در اولويت ساماندهي قرار گرفت. به گفته وي، مشکلاتي از قبيل نبود تجهيزات مناسب براي استفاده در شرايط اضطراري، از سرويس خارج بودن دستگاه هاي تخصصي، تعمير نکردن و نگهداري مناسب تجهيزات، حضور نداشتن پزشکان متخصص و فوق تخصص و همکاري ناقص با بيمه هاي درماني تکميلي، وضع بهداشت و درمان کارکنان زير پوشش را به سمت شرايط بحراني سوق داده بود که اين موضوع موجب نارضايتي همکاران شاغل در صنعت پتروشيمي و ساکنان شهرستان ماهشهر، بندرامام خميني (ره) و به ويژه شهر شهيد چمران شده بود.

مديرعامل شرکت پتروشيمي بندرامام خميني (ره) با اشاره به اينکه شرکت پتروشيمي طب صنعت ماهشهر با همکاري مستمر شرکت هاي پتروشيمي حاضر در منطقه تأسيس شده است، افزود: يکي از اصلي ترين مأموريت هاي اين شرکت، ارتقاي خدمات بهداري و بهداشت به شرکت هاي پتروشيمي مستقر در منطقه ويژه و ساکنان غيرشرکتي منطقه است.

 رستمي اظهار کرد: شرکت پتروشيمي طب صنعت ماهشهر با مشارکت و سهامداري همه شرکت هاي پتروشيمي منطقه و با عضويت حقوقي پتروشيمي بندرامام خميني(ره)، پتروشيمي مارون، پتروشيمي رازي، پتروشيمي بوعلي سينا و پتروشيمي اروند در هيات مديره اين شرکت شکل گرفته است.

 وي تاکيد کرد: همه نيروهاي شاغل در بيمارستان شامل نيروهاي رسمي، مدت معين، مدت موقت و ارکان ثالث (پيمانکاري ها) بدون هيچ تغييري به فعاليت خود ادامه خواهند داد و حقوق و مزاياي خود را مانند گذشته از بهداري و بهداشت نفت دريافت مي کنند و قراردادهاي پيمانکاري به شرکت تازه تاسيس طب صنعت ماهشهر منتقل خواهد شد

 

افزايش محدود قيمت نفت

قيمت نفت، روز سه شنبه (24 ارديبهشت ماه) اندکي افزايش يافت، اما ادامه تنش هاي تجاري بين آمريکا و چين سبب شد اين افزايش محدود باشد. به گزارش خبرگزاري رويترز از توکيو، ساعت 6 و 48 دقيقه صبح روز سه شنبه (24 ارديبهشت ماه)، قيمت هر بشکه نفت خام برنت با هفت سنت افزايش به 70 دلار و 30 سنت و قيمت شاخص دبليوتي آي آمريکا نيز با هفت سنت افزايش به 61 دلار و 11 سنت براي هر بشکه رسيد. عربستان اعلام کرد که دو نفتکش اين کشور در ميان کشتي هاي آسيب ديده در حادثه انفجارها در نزديکي امارات بودند و اين مسأله، توجه بازار نفت را به خود جلب کرد. با اين همه، تحليلگران اعلام کردند جنگ تجاري آمريکا و چين همچنان بر کل بازار نفت سايه انداخته است.

فين زيبل، کارشناس نشنال استراليا بانک گفت: اين تشديد تنش هاي تجاري که فکر مي کنم مردم انتظار آن را نداشتند، تأثيري گسترده خواهد داشت و نمي توان از تأثير آن بر بازار نفت پيشگيري کرد.

 

خسارت هاي آلودگي نفت صادراتي روسيه

رئيس جمهوري بلاروس اعلام کرد: خسارت هاي ناشي از آلودگي در نفت صادراتي روسيه به اروپا از طريق خط لوله، چشمگير بوده است. به گزارش خبرگزاري رويترز از مينسک، الکساندر لوکاشنکو، رئيس جمهوري بلاروس، اعلام کرد که هزينه خسارت هاي ناشي از آلودگي نفت دريافت شده با خط لوله صادراتي دروژبا روسيه، چشمگير بوده و بلاروس انتظار دارد روسيه اين خسارت ها را جبران کند. وي گفت: اکنون ما در حال ارزيابي خسارت هستيم. خسارت به خط لوله و تجهيزات آن، از جمله پمپ هاي تأسيسات و همچنين خسارت پالايشگاه هاي نفت، چشمگير است. رئيس جمهوري بلاروس گفت: هزينه ها ميليون ها دلار است و اميدواريم روسيه درباره اين خسارت ها چون و چرا نکند. چندي پيش روسيه صادرات نفت با خط لوله دروژبا را به دليل آلودگي نفتي متوقف کرد. از سوي ديگر، شرکت اوکرانسنافتا در اوکراين روز يکشنبه (22 ارديبهشت ماه) اعلام کرد که ترانزيت نفت روسيه از خاک اوکراين را ازسر گرفته است.

 

کاهش توليد نفت روسيه در آغاز ماه مه

برخي منابع اعلام کردند: توليد نفت روسيه در روزهاي نخست ماه جاري ميلادي به 11 ميليون و 160 هزار بشکه در روز کاهش يافت. به گزارش خبرگزاري رويترز از مسکو، دو منبع صنعتي امروز (دوشنبه، 23 ارديبهشت ماه) اعلام کردند: ميانگين توليد نفت روسيه از آغاز تا 12 ماه مه امسال به 11 ميليون و 160 هزار بشکه در روز رسيده، در حالي که اين رقم در ماه آوريل اين سال 11 ميليون و 230 هزار بشکه در روز بوده است. در همين حال، دريافت نفت از سوي شرکت ترانسنفت که انحصار خطوط لوله نفت روسيه را در اختيار دارد، در دوره ياد شده، حدود 6 درصد کاهش يافت و به 8 ميليون و 800 هزار بشکه در روز رسيد.منابع ياد شده، دليل کاهش توليد و صادرات نفت روسيه را اعلام نکردند. وزارت انرژي روسيه نيز به درخواست اظهارنظر پاسخي نداد.