خودکفایی تعمیر تجهیزات در صنعت انتقال
مدیر کالای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از خودکفایی کامل این شرکت در تعمیر تجهیزات صنعت انتقال نفت و فرآورده کشور خبر داد.
ابوالقاسم زمانی گفت: هم اکنون تعمیرات تجهیزات این شرکت به صورت 100 درصد داخلی انجام می شود و دیگر هیچ تجهیزی برای تعمیر به خارج از کشور ارسال نمی شود.
وی با بیان این که مهم ترین و پیچیده ترین تجهیزات صنعت انتقال نفت و فرآورده، توربین های گازی و پمپ ها هستند، افزود: هم اکنون، تعمیر و راه اندازی این تجهیزات به طورکلی در داخل تعمیر می شوند.
زمانی با اشاره به این که تعمیر کامل دیزل ها نیزازسال ها پیش در داخل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران انجام می شود، گفت: این خطوط به استثنای شرکت گاز درمقایسه با دیگرشرکت های زیرمجموعه نفت، بیشترین تنوع را در انواع توربین ها دارد، به نحوی که هم اکنون 14مدل مختلف توربین در تجهیزات زیرپوشش آن قرار دارد.
مدیرکالای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران همچنین با اشاره به این که عمده تجهیزات در بخش مخابرات صنعت انتقال نیز از داخل تامین می شود، گفت: دربخش رادیوها، آنتن ها و برخی از دستگاه های مخابراتی که پایه و اساس آن فناوری روزآمد است، ازتجهیزات خارجی استفاده می کنیم که بیشترین نیازمندی ما برای داخلی سازی نیزدرهمین بخش است.
زمانی با اشاره به سرویس دهی تجهیزات مخابراتی نصب شده در دورترین نقاط به تمامی زیرمجموعه های صنعت نفت گفت: در مجموع حدود سه تا چهارشرکت در دنیا تولیدکننده تجهیزات مخابراتی هستند که تجهیزات تولیدی خود را پیوسته به روز می کنند.
وی مهم ترین تجهیزات مورد نیاز صنعت انتقال را لوله عنوان و اظهار کرد: هزینه عمده در شرکت خطوط لوله مربوط به لوله و بخش دیگری نیز تجهیزات نگهداشت سرویس های خطی شامل پمپ ها، قطعات و شیرآلات است.
زمانی با تاکید بر لزوم فعال شدن شرکت های توانمند داخلی در زمینه تولید تجهیزات مخابراتی گفت: در بخش قطعات حدود ۴۰ قلم کالای موردنیاز را به شرکت های داخلی اعلام نیاز کرده ایم که خوشبختانه آنها برای ساخت اعلام توانمندی کرده اند.
تعمیر و بهسازی تجهیزات انبار نفت چابهار
بهسازی و تعمیرات اساسی تاسیسات و تجهیزات انبار نفت سردارشهید شوشتری چابهار پایان یافت. مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چابهار با اشاره به شرایط خاص آب وهوایی این منطقه عملیاتی، فرسودگی برخی تاسیسات در این انبار نفت را عامل مهمی برای انجام بهسازی و تعمیرات اساسی عنوان کرد. مصطفی نخعی بلاستینک و رنگ آمیزی 20 دهنه سکوی بارگیری و پمپ شید شامل استراکچر، تعویض ورق ها و قطعات پوسیده را از اقدام های انجام شده در این عملیات برشمرد. وی افزود: تعمیرات اساسی سه مخزن ذخیره سازی بنزین وآب آتش نشانی نیزپس از ماه ها تلاش پایان یافته و هم اکنون درمدار بهره برداری قرار دارد. نخعی همچنین به تعمیرات اساسی یکی دیگر از مخازن ذخیره سازی انبار نفت شهید شوشتری اشاره و تصریح کرد: با توجه به روند رو به توسعه منطقه و امکان پهلوگیری کشتی های با ظرفیت بالا، متوازن کردن ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی در دستور کار منطقه قرار گرفته است. وی تعویض دال های فرسوده و اصلاح دیواره های بتنی محوطه را از دیگر اقدام های انجام شده برشمرد و افزود: فرسودگی وخرابی این دیواره ها از لحاظ ایمنی مشکلات ایجاد کرده بود که رفع شده است. شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چابهار یکی ازمناطق سی وهفت گانه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی است که در منتهی الیه جنوب شرق ایران فعالیت می کند.
پذیرایی روزانه از 3 هزار زائر اربعین
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه ازبرپایی موکب برای پذیرایی روزانه سه هزار زائران در اربعین حسینی خبر داد. احمد مجرد با بیان این که این موکب در محور روضتین کربلای معلی بر پا شده است، افزود: موکب کارکنان نفت ارومیه ازمحل کمک های نقدی وغیر نقدی کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه و دیگر خیران تامین شده است. به گفته وی، موکب کارکنان نفت ارومیه از اول آبان ماه دایر شده است و تا نهم آبان ماه تامین غذای سه هزار نفر زائر امام حسین (ع) شامل صبجانه، ناهار وشام را به عهده دارد. مجرد اظهارکرد: دراین موکب 200خانم، خدمت رسانی به زائران را به صورت افتخاری به عهده داشتند. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه گفت: برای تجهیز این موکب، 1500 تخته پتو، 600 عدد کپسول گازمایع، 6 باب سرویس بهداشتی، 700 مترداربست، همچنین20 تخته چادرگردانی و 700 مترمریع چادر ترانزیت به وسیله دو دستگاه تریلرو یک دستگاه کامیون به کشور عراق صادر شده است.
مهدی قاسمی، مسئول موکب کارکنان نفت ارومیه نیزدر این باره گفت: با کمک خادمین موکب، دربازه زمانی یاد شده، روزانه برای سه هزار زائر صبحانه، ناهار و شام و برای 500 نفر نیز امکان اسکان فراهم شده است.
راه اندازی آزمایشی سامانه سامگ
نسخه آزمایشی فاز نخست سامانه سامگ (سامانه الکترونیکی مشتریان گاز) در شرکت گاز استان قم نصب و راه اندازی شد.
مدیرفناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی گاز ایران گفت: راه اندازی کامل سامانه سامگ در31 شرکت گاز استانی، گام بلندی در جهت تحقق دولت الکترونیک وارتباط بین دولت ها، همچنین ارتباطات میان دولت با شهروندان است. روح الله نوریان افزود: باراه اندازی این سامانه ویکپارچه کردن فرآیندهای مربوط به حوزه مشترکان گاز درشرکت های گازاستانی، امکان مدیریت و پایش کیفیت ارائه خدمات و فرآیندهای وابسته به آن نیز فراهم می شود.
سیدجلال نورموسوی، رئیس امور تعرفه ها و قراردادهای مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز ایران نیز گفت: ایجاد این سامانه با اجرای این طرح، خدمات مورد نیاز مردم و مشترکان گاز ازطریق سامانه های الکترونیکی و دفاتر پیشخوان به صورت شفاف، یکسان، قانون مند و بر اساس تعرفه های مقرر انجام می شود.
وی تصریح کرد: انتظار می رود با راه اندازی کامل سامانه سامگ، توسعه خدمات قابل ارائه در دفاتر پیشخوان دولت به بهترین وضع ممکن برسد.
همکاری پالایشگاه گاز ایلام با سازندگان داخلی
ازابتدای امسال تاکنون، بیش از71درصد کالای موردنیازشرکت پالایشگاه ایلام با اتکا به توان تولید کنندگان ایرانی تامین و خریداری شده است. رئیس امورکالای پالایشگاه گازایلام گفت: این شرکت پالایشی درجهت تحقق منویات رهبری مبنی بر استفاده ازتوان داخلی، غالب اقلام مورد نیاز خود را با اتکا به توان داخلی تامین می کند. علی وحیدی اقلام خریداری شده از تولید کنندگان ایرانی از ابتدای امسال تاکنون را بیش 94 میلیارد ریال اعلام کرد.
وی با اشاره به این که سال گذشته نیز60درصد اقلام مورد نیاز پالایشگاه گاز ایلام از داخل تامین و خریداری شده است، افزود: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی برحمایت ازتولید داخل، این مهم با راهبری مدیران پالایشگاه، از اولویت های مهم این شرکت پالایشی به شمار می آید. رئیس امورکالای پالایشگاه گاز ایلام با اشاره به اقدام های انجام شده در جهت خودکفایی کالا گفت: در پالایشگاه گاز ایلام کمیته ای با عنوان خودکفایی فعالیت می کند که برای تامین اقلام مورد نیاز با شرکت های دانش بنیان و تولید کنندگان داخلی در تعامل است. وی درباره فرآیند خرید ازتولید کنندگان داخلی اظهار کرد: توانایی ساخت تجهیزات از تولید کنندگان داخلی و شرکت های دانش بنیان بررسی و پس از تایید به اعلام سفارش و خرید اقدام می شود. به گفته وحیدی، تاکنون تجهیزات مهمی مربوط به بخش ها و واحدهای مختلف پالایشگاه گازایلام ازسوی تولیدکنندگان داخلی خریداری شده است و هم اکنون در مدار قرار دارند. وی با اشاره به برنامه ریزی برای کاهش مستمر اقلام موجود در انبار این شرکت اظهار کرد: با توجه به این برنامه ریزی و بهره گیری از توانمندی سازندگان داخلی، موجودی انبار از16هزار اقلم در سال 90 به 13 هزار قلم کاهش یافته که موجب آزاد سازی سرمایه پالایشگاه گاز پارسیان شده است. وحیدی گفت: اقلام مورد نیازاین پالایشگاه درکوتاه ترین زمان ممکن، با شناسایی تولیدکنندگان معتبر داخلی، برای بومی سازی اقلام خارجی، از اقدام های شاخص تدارکات کالای این پالایشگاه است.
تسطیح و پاکسازی حریم خطوط لوله در محدوده گیلان
مدیرمنطقه 9 عملیات انتقال گاز ازتکمیل پروژه تسطیح مسیر و پاکسازی حریم خط لوله در استان گیلان خبر داد.
رسول داودی نژاد، مدیر منطقه 9 عملیات انتقال گاز افزود: تسطیح مسیر وپاکسازی حریم اختصاصی خط لوله درقالب سه پروژه درمحدوده استان گیلان انجام شده است.
وی با بیان این که این پروژه با هدف دسترسی آسان به حریم خطوط لوله استان گیلان انجام شده است، تصریح کرد: رشت –آلکام، لاهیجان- رامسر و خط سوم سراسری لوشان- رشت، مسیرهایی هستند که تسطیح و پاک سازی حریم خطوط لوله درآنها انجام شده است.
قرارداد خرید 100 هزار تن گوگرد خانگیران امضا شد
پالایشگاه شهیدهاشمی نژاد برای فروش 100هزار تن گوگرد با سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، قرارداد امضا کرد. سیدمجید منبتی، مدیرعامل پالایشگاه شهید هاشمی نژاد در آئین امضای قرارداد فروش گوگرد خانگیران با بیان این که سالانه 600 هزار تن گوگرد در این مجتمع گازی تولید می شود، افزود: کاهش صادرات و مصرف داخلی این محصول می تواند ضمن ایجاد ارزش افزوده از طریق تولید محصولات جانبی گوگردی و تحصیل ثروت، درایجاد اشتغال نیز موثر باشد. وی همچنین با اشاره به درجه خلوص 99.99 درصدی گوگرد تولیدی این مجتمع، اظهار کرد: خالص ترین گوگرد کشور به پالایشگاه خانگیران مربوط می شود و برای تبدیل آن به محصولات با ارزش افزوده بیشتر، قراردادهایی نیز با سرمایه گذاران داخلی امضا شده است.
منبتی تصریح کرد: با واگذاری زمین و امکانات مورد نیاز برای نصب تجهیزات و دستگاه های فرآوری گوگرد، از تولید داخل نیز حمایت شده است. مدیرعامل پالایشگاه گازخانگیران با تاکید برمنویات مقام معظم رهبری درحوزه اقتصاد مقاومتی، همچنین تحقق این مهم اظهار کرد: به منظور حمایت از کسب وکار داخلی، تامین چرخه صنعت غذایی سالم و ترغیب کشاورزان به استفاده ازگوگرد این پالایشگاه درمزارع درنظر است با ارائه تسهیلاتی به کشاورزان، زمینه استفاده ازمحصول گسترش یابد. مجتبی مزروعی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی نیز گفت: اکنون 1.2 میلیون هکتار زمین کشاورزی دارای خاک PH قلیایی در خراسان رضوی وجود دارد که یکی از عمده ترین اقدام ها برای ارتقای کمی و کیفی محصولات کشاورزی و بالابردن ارزش غذایی، اصلاح خاک است.
وی اظهار کرد: با امضای این قرارداد، یکی از سرمایه گذاران داخلی، گوگرد کلوخه پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد را خریداری و به گوگرد میکرونیزه برای مصارف صنعت کشاورزی تبدیل می کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی تصریح کرد: طبق معیارهای استاندارد، مجاز به استفاده از گوگرد تا سقف یک و نیم درصد برای مصارف کشاورزی هستیم، بنابراین پیش بینی می کنیم سالانه تا ۵۰۰ هزار تن از گوگرد خانگیران استفاده شود.
کنگره ملی مهندسی شیمی با شعار توسعه پایدار در صنایع ایران
دانشگاه امیرکبیر، بهمن ماه امسال میزبان شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران است. شعار این دوره از کنگره «توسعه پایدار در صنایع ایران» خواهد بود. بهرام ناصرنژاد، رئیس شورای سیاستگذاری شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران در نشست خبری این کنگره که در محل دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، با اعلام خبر برگزاری کنگره، این نکته را یادآوری کرد که شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران متفاوت تر از سالهای قبل برگزار می شود، چون تصمیم بر این شد در این دوره کمیته صنعتی مجزایی ایجاد شود. به گفته او، در شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران، تجربیات صنعتی هم به بخش علمی مهندسی افزوده شده است. نرگس فلاح، معاون پژوهشی دانشکده مهندسی شیمی در این زمینه با اشاره به اهمیت مستندسازی تجربیات صنعتی گفت: در شرایط فعلی و به ویژه با تحریم هایی که صنایع ما را محدود می کند، اگر مستندسازی به نحو خوبی انجام شود، هم افزایی صنعت و دانشگاه بهتر انجام می گیرد. او توضیح داد: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران بیشتر مقاله محور است و در این دوره از کنگره، بخش مقالات صنعتی هم وجود دارد که از سوی دانشگاهیان و صنعتگران داوری می شود. در ادامه، مرضیه جدا، دبیر کمیته صنعت شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران گفت: به دنبال آن هستیم تا جای صنعت را در این کنگره باز کنیم و ارتباط صنعت و دانشگاه باید بیش از هر زمان دیگری تقویت شود. وی توضیح داد: این کمیته با سه محور شامل فناوری هایی که منجر به افزایش راندمان صنایع می شوند، فناوری های مرتبط با کاهش استفاده از آب و انرژی و اصلاح ساختار مکانیکی و افزایش راندمان کاتالیست های دانش بنیان در تحقیق و توسعه مقالات بخش صنعتی را می پذیرد.
به گفته وی، چرخه علم و فناوری در کشور خوب نبوده و باید با کمک تشکیل شبکه های تحقیقاتی و صنعتی به هم متوسل شود؛ مدیرانی از وزارت نفت، وزارت صنعت معدن و تجارت و وزارت نیرو نیز در این کمیته حضور دارند. در این نشست، حسینی معاونت برنامه ریزی و توسعه شرکت هلدینگ خلیج فارس نیز اظهار کرد: تجربه استفاده از خدمات دانشگاهی در صنعت پتروشیمی وجود دارد و در زمان تحریم هر پتروشیمی یک کمیته خودکفایی داشت که برای تامین قطعات از توان داخلی استفاده کنند. وی گفت: هلدینگ خلیج فارس در صدد تدوین نظام جامع آموزشی است و به زودی انجمن شیمی ایران به عنوان مشاور رسمی برای امور پژوهشی همراه هلدینگ خلیج فارس خواهد بود. به گزارش «مشعل»، با توجه به اینکه مهندسی شیمی، کلید توسعه پایدار است و توسعه پایدار، اولویت اصلی کشور، توجه اصلی این کنگره بر توسعه پایدار در صنایع ایران است. در این برنامه ها، راهکارهای عملی و نوین برای کاهش مصرف آب، بازیافت پساب های شهری و صنعتی، بهینه سازی مصرف انرژی، کاهش اثرهای زیست محیطی صنایع، کاهش کربن منتشر شده به جو در صنایع ایران و سایر موضوع هایی که در حوزه توسعه پایدار قرار می گیرند، مورد توجه قرار خواهند گرفت. شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران، با محورهای پدیده های انتقال، ترمودینامیک، فرآیندهای جداسازی، مدل سازی و شبیه سازی، دینامیک سیالات محاسباتی، سینتیک، کاتالیست و طراحی راکتور، مهندسی و کنترل فرآیند، بیوتکنولوژی، مهندسی بیوپزشکی، صنایع غذایی و دارویی، نانوتکنولوژی، علوم و فناوری پلیمر، مهندسی نفت و مخزن، تولید، فرآورش و تبدیل گاز طبیعی، فناوری پایدار و سبز، مهندسی محیط زیست و ایمنی، استانداردسازی و آموزش در صنایع شیمیایی، مدیریت و کارآفرینی و انرژی تجدیدپذیر دوم تا چهارم بهمن ماه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود.