معاون اول رئيس جمهوري: 37 هزار روستا تا پايان دولت دوازدهم گازرساني مي شود

معاول اول رئيس جمهوري گفت: تاکنون 23 هزار روستا از نعمت گازرساني بهره مند شده اند و اين تعداد تا پايان دولت دوازدهم به 37 هزار روستا مي رسد. به گزارش ايرنا، اسحاق جهانگيري، روز سه شنبه (17 مهرماه) در پنجمين همايش روز ملي روستا و عشاير گفت: روستا نماد و يک نهاد هويت ساز در دوران هاي مختلف بود و امروز هم در بخش اقتصادي بايد به عنوان کانون مهم توليد به آن توجه شود.

وي افزود: امروز با افتخار مي توانيم بگوييم که 92 درصد جمعيت روستايي کشور داراي جاده آسفالت هستند. در دولت يازدهم و دوازدهم 14 هزار کيلومتر راه آسفالت احداث شد و 78 درصد از جمعيت روستايي کشور آب آشاميدني بهداشتي دارند. معاون اول رئيس جمهوري تصريح کرد: در اوج کمبود منابع و با تدبير وزير نفت و بدون استفاده از بودجه دولت، تصميم گرفتيم روستاهاي بالاي 20 خانوار را گازرساني کنيم و به فضل الهي تاکنون بيش از 23 هزار روستا گازرساني شده و تا پايان دولت دوازدهم به 37 هزار روستا گازرساني خواهد شد. جهانگيري افزود: براي اجراي اين طرح ها از بودجه دولت پول نداديم، زيرا بخش عمده اي از هزينه ها از محل استفاده نکردن از سوخت مايع جبران مي شود. وي ادامه داد: کشور ما بزرگ و پر استعداد است، پيش از ما مديراني بودند که کار کردند و مردم درباره ما هم قضاوت خواهند کرد که براي کشور چه کردند. معاون اول رئيس جمهوري گفت: عرصه بر مردم سخت و فشارهاي اقتصادي زياد شده است، اما راه هاي خوبي وجود دارد که مي شود با تصميم هاي خوب و مديران باانگيزه با سربلندي از اين دوران عبور کرد.

 

در گفت و گوي وزراي خارجه ايران و روسيه تأکيد ادامه همکاري هاي   ايران و روسيه در حوزه انرژي

وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و همتاي روس درباره همکاري ها در حوزه انرژي تلفني گفت وگو کردند. به گزارش خبرگزاري ايتارتاس، وزارت امور خارجه روسيه روز دوشنبه (16 مهرماه) در بيانيه اي اعلام کرد: سرگئي لاوروف و محمدجواد ظريف، درباره مسائل جهاني و همکاري ها ايران و روسيه در بخش انرژي تلفني گفت وگو کردند. در اين بيانيه آمده است: دو ديپلمات بلندپايه درباره همکاري هاي دوجانبه با تمرکز بر بخش انرژي بحث و گفت وگو کردند. وزارت امور خارجه روسيه در اين بيانيه آورده است که لاوروف و ظريف در مکالمه تلفني خود، ديدگاه هايي درباره برخي مسائل منطقه اي و جهاني مطرح کردند. لاوروف در اين مکالمه تلفني گفت: همکاري هاي مسکو و تهران حتي با وجود تحريم هاي جديد آمريکا عليه ايران ادامه مي يابد. وزيران خارجه روسيه و ايران به طور منظم در رويدادهاي مختلف بين المللي براي بحث درباره همکاري هاي دوجانبه و راه هاي حل و فصل چالش هاي منطقه اي با يکديگر ديدار مي‎کنند.  يکي از نشست هاي اخير اين دو ديپلمات بلندپايه در جريان رويدادهاي اتحاديه کشورهاي آسياي جنوب شرقي (آ سه آن) برگزار شد.

 

وزير کشور: توزيع سوخت   بايد قاعده مند باشد

وزير کشور با بيان اين که بيش از 350 هزار کارت هوشمند سوخت مهاجر در مناطق مرزي وجود دارد، گفت: توزيع سوخت بايد قاعده مند باشد. عبدالرضا رحماني فضلي، شامگاه دوشنبه (16 مهرماه) پس از پايان دومين جلسه ستاد اطلاع رساني و تبليغات اقتصادي در محل وزارت کشور در جمع خبرنگاران گفت: بايد توزيع سوخت را قاعده مند کنيم. براساس گزارشي که وزارت نفت داده، بيش از 350 هزار کارت مهاجر در مناطق مرزي وجود دارد، يعني افرادي در تهران هستند، اما از طريق کارت هايشان در سيستان و بلوچستان يا هرمزگان و در استان هاي ديگر سوخت گيري مي شود.

وي با اشاره به اين که اين موضوع مستلزم اين است که بر کارت ها دقت و نظارت بيشتري داشته باشيم، افزود: وزارت نفت مامور شد موضوع را به دقت بررسي کند و پيشنهاد نيز اين بود که همه کارت ها در کل کشور توسط خود مالکان خودرو استفاده شود و استفاده از آن در جاي ديگر ممنوع باشد، البته کارگروهي تشکيل شد که اين موضوع را بررسي کند.

 

معافيت ميدان گاز رام از تحريم هاي آمريکا

وزارت خزانه داري آمريکا براي فعاليت يک ميدان گازي در انگليس که بخشي از سهام آن متعلق به ايران است، مجوز صادر کرد. به گزارش روزنامه فايننشال تايمز، وزارت خزانه داري آمريکا مجوزي صادر کرد که امکان بهره برداري از يک ميدان گازي در درياي شمال را که بخشي از سهام آن متعلق به شرکت ملي نفت ايران است، فراهم مي کند. ميدان گازي رام که نيمي از سهام آن به شرکت بي پي و نيمي از سهام آن به شرکت ملي نفت ايران تعلق دارد، حدود 3 درصد از گاز مورد نياز انگلستان را تأمين مي کند و به دليل تحريم هاي آمريکا، در سال هاي 2012 تا 2014 تعطيل شده بود. شرکت سريکا انرژي که هماهنگي هاي لازم براي خريد سهام شرکت بي پي در ميدان روم را پيش از اعلام تحريم هاي جديد آمريکا ضد ايران انجام داده بود، روز سه شنبه (17 مهرماه) اعلام کرد اين ميدان اکنون مجوز لازم را از دولت آمريکا دريافت کرده است.  ميچ فلگ، مديرعامل سريکا گفت: اين چيزي است که ما براي مدتي طولاني، براي رسيدن به آن تلاش مي کرديم. اين نتيجه تقاضا براي مجوز، سفرهاي متعدد به واشنگتن و استفاده از وکلاي آمريکايي است. وي افزود: اين ميدان بخشي مهم از توليد فراساحلي گاز انگلستان را به عهده دارد، اما بايد به سرعت کار روي آن را آغاز کنيم. شرکت بي پي نيز اعلام کرد اين اقدام، گامي مثبت و همسو با همکاري اين شرکت با سريکا براي تکميل معامله انتقال سهام ميدان رام است و  طبق مجوز يادشده، همه درآمدهاي ايران از ميدان رام در زمان ادامه تحريم ها بايد محفوظ بماند. اين مجوز تا پايان اکتبر سال 2019 ميلادي اعتبار دارد، اما ممکن است تمديد شود.

 

همکاري ايران و عمان در بخش حفاري 

فعاليت‎هاي دوجانبه ميان شرکت حفاري شمال و وزارت نفت عمان با هدف صدور خدمات فني و مهندسي و سرمايه گذاري شرکت‎هاي عماني در طرح‎هاي عملياتي بخش بالادستي صنعت نفت، گاز و حفاري گسترش مي‎يابد. حميدرضا گلپايگاني، مديرعامل شرکت حفاري شمال، روز يکشنبه (15 مهرماه) با علي عبدالله الريامي، مدير بازاريابي وزارت نفت کشور عمان ديدار و گفت وگو کرد. در اين ديدار بر گسترش فعاليت‎هاي دوجانبه شرکت حفاري شمال و وزارت نفت کشور عمان به منظور صدور خدمات فني و مهندسي و انجام فعاليت‎هاي عملياتي در عرصه صنعت حفاري، همچنين سرمايه‎گذاري شرکت‎هاي عماني در بخش بالادستي صنعت نفت، گاز و حفاري تاکيد شد. مديرعامل شرکت حفاري شمال ضمن تشريح فعاليت‎هاي انجام شده و تبيين تازه ترين دستاوردهاي عملياتي حفارمردان اين شرکت در خارج از مرزهاي کشور و چگونگي انتقال تجربيات آنان به منظور گسترش همکاري با شرکت‎هاي عماني گفت: شرکت حفاري شمال درباره انجام هرگونه مشاوره فني در بخش بالادستي صنعت نفت و گاز به ويژه صنعت حفاري در حوزه‎هاي خشکي و دريايي و صدور خدمات فني و مهندسي به بازارهاي بين‎المللي منطقه اعلام آمادگي کرد. گلپايگاني با تاکيد بر اين‎که شرکت حفاري شمال حرکت رو به جلو و ايجاد شرايط و فضاي توسعه‎اي فعاليت‎ها در داخل و خارج از کشور را هدف‎گذاري کرده است، افزود: همکاري‎هاي بين‎المللي در فراسوي مرزهاي کشور اين امکان را فراهم مي‎سازد تا بتوانيم گامي موثر و مطلوب به منظور توسعه روابط دوجانبه برداريم.

 

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي: ترامپ نمي تواند دستوري بازار نفت را مديريت کند

عضو کميسيون انرژي مجلس گفت: شعار ترامپ اين بود که اقتصاد آمريکا را سامان مي دهم، اما با توجه به اعمال تحريم هاي ضد ايراني و در پي آن افزايش قيمت نفت و فرآورده هاي نفتي، نارضايتي شهروندان آمريکايي افزايش يافته است. به گزارش خبرگزاري خانه ملت، جلال ميرزايي با اشاره به افزايش قيمت نفت در بازارهاي جهاني در هفته گذشته، گفت: دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا با اين که ادعا مي کند از بازار شناخت دارد و در حالي که مي داند که شرايط عرضه و تقاضا تعيين کننده قيمت در بازار است، اما مي خواهد در بازار دستوري فعاليت کند. وي با بيان اين که زماني که عربستان نمي تواند براي دستيابي به اهداف آمريکا بيش از ظرفيت کنوني نفت به بازار عرضه کند، تماس رهبران دو کشور معنايي ندارد، افزود: تماس ترامپ با پادشاه عربستان به اين دليل بوده که روي بازار نفت تاثير بگذارد، به گونه اي که قيمت ها کاهش يابد، اما وضع بازار نشان مي دهد که اين اتفاق رخ نمي دهد. عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اين که ترامپ از موضوع افزايش قيمت نفت در آمريکا آسيب پذير است، تصريح کرد: شعار رئيس جمهوري آمريکا اين بوده که اقتصاد را سامان مي دهم، اما با توجه به تحريم هايي که عليه ايران اعمال کرده، با واقعيت افزايش قيمت نفت و فرآورده هاي نفتي روبه رو شده و اين موضوع سبب نارضايتي شهروندان آمريکا شده است. اين نماينده مجلس ادامه داد: کارشناسان اقتصادي از قبل پيش بيني کرده بودند که تحريم نفتي ايران سبب افزايش قيمت نفت مي شود و اين به ضرر کشورهاي مصرف کننده است.

ميرزايي گفت: قيمت نفت بيش از ميزان کنوني مي شود و بحران هاي مختلف و رشد اقتصاد جنوب شرقي آسيا نيز بر اين افزايش قيمت مي افزايد.

اين عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي افزود: در شرايط کنوني افزايش قيمت نقت ناشي از ميزان عرضه و تقاضاست، اما عوامل سياسي و تنش ها و بحران هاي منطقه اي نيز سبب افزايش بيشتر قيمت مي شود.

 

پايبندي 110 درصدي اعضاي اوپک به توافق کاهش عرضه نفت

12 عضو سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) که ملزم به اجراي توافق کاهش عرضه نفت هستند، در ماه سپتامبر امسال 110 درصد به اين توافق پايبندي داشتند. به گزارش موسسه خبري پلاتس، نظرسنجي از تحليلگران، مسئولان صنعتي و همچنين داده هاي کشتيراني نشان داد که توليد 15 کشور عضو اوپک در ماه سپتامبر امسال روزانه 33 ميليون و 70 هزار بشکه بوده است که نسبت به ماه اوت روزانه 180 هزار بشکه افزايش   نشان مي دهد. بدون در نظر گرفتن توليد نفت کنگو که به تازگي به اوپک ملحق شده است، توليد نفت اوپک در ماه سپتامبر، بالاترين سطح توليد اين سازمان از ماه ژوئيه سال 2017 ميلادي تاکنون به شمار مي آيد.

در ماه سپتامبر امسال، عربستان و ليبي بيشترين افزايش توليد نفت را در ميان اعضاي اوپک به خود اختصاص دادند. در اين دوره، توليد نفت آنگولا نيز افزايش داشت. امارات و کويت نيز توليد خود را به بالاترين سطح از دسامبر 2016 ميلادي تاکنون رساندند. با اين همه، توليد نفت عراق در ماه سپتامبر امسال حدود 30 هزار بشکه نسبت به ماه پيش از آن کاهش داشت و به 4 ميليون و 650 هزار بشکه در روز رسيد. در مجموع، 12 کشور عضو اوپک که ملزم به اجراي توافق جهاني کاهش توليد نفت هستند، در ماه سپتامبر امسال 110 درصد به اين توافق پايبند بودند، در حالي که پايبندي آنها به اين توافق در ماه اوت امسال 115 درصد بود. در ميان اعضاي اوپک، ليبي و نيجريه از توافق جهاني کاهش توليد نفت مستثني هستند، در حالي که کنگو هيچ گاه به اين توافق وارد نشد.

 

خنثي سازي تحريم هاي آمريکا با افزايش واردات نفت چين از ايران

وزير انرژي روسيه اعلام کرد که افزايش واردات نفت چين از ايران مي تواند تأثير تحريم هاي آمريکا عليه صنعت نفت ايران را خنثي کند.

به گزارش خبرگزاري اسپوتنيک از مسکو، الکساندر نواک، وزير انرژي روسيه، گفت: به طور کامل نمي دانيم که مشتريان در منطقه آسيا - اقيانوسيه چه واکنشي خواهند داشت و آيا چين واردات نفت از ايران را افزايش مي دهد يا نه؛ اگر جريان صادرات نفت ايران تغيير کند، هيچ تغييري در بازار نخواهد بود.

وي افزود: ابهام هاي زيادي وجود دارد که ما امروز درک نمي کنيم.

وزير انرژي روسيه يادآور شد که در صورت افزايش واردات نفت چين از ايران، روابط تجاري چين و آمريکا وخيم تر خواهد شد.

وي همچنين با اشاره به واردات نفت چين از آمريکا گفت: حجم اين واردات براي اقتصاد چين ناچيز است و اگر تصميمي براي توقف اين واردات گرفته شود، چين به راحتي مي تواند بدون هيچ مشکلي به منابع ديگر متوسل شود.

 معامله گران روي نفت 100 دلاري حساب مي کنند

نزديک شدن به زمان اعمال تحريم هاي آمريکا عليه صنعت نفت ايران سبب شد معامله گران روي رسيدن قيمت نفت به 100 دلار براي هر بشکه حساب کنند.

به گزارش خبرگزاري رويترز از نيويورک، معامله گران نفتي گمانه زني درباره رسيدن قيمت نفت آمريکا به 100 دلار براي هر بشکه در سال آينده ميلادي را افزايش داده اند.

نزديک شدن موعد اعمال تحريم هاي آمريکا عليه ايران از يک سو و محدوديت زيرساخت هاي انتقال نفت در آمريکا از سوي ديگر، روند افزايشي قيمت نفت را تقويت کرده است.

با وجود اعلام عرضه کافي نفت در بازار از سوي برخي کشورهاي صادرکننده، اين مسئله ازسوي سفته بازان و ديگر فعالان بازار با ترديد روزافزون روبه روست و انتظار دارند که پس از اعمال تحريم ها، قيمت نفت افزايش يابد.

انتظار افزايش قيمت ها، در وضع بازار اوراق بهادار نفتي در آمريکا مشهود است. شمار سفارش قراردادهاي اختياري براي نفت 100 دلاري در ماه دسامبر سال 2019 ميلادي 30 درصد افزايش يافته و به رقم بي سابقه 31 هزار سفارش رسيده است.