تاکيد بر فعال شدن  اتاق آينده نگاري در زير

مجموعه هاي وزارت نفت

مشعل: سمينار مديريتي آينده نگاري فناوري صنعت نفت با حضور حبيب الله بيطرف، معاون وزير نفت در امور مهندسي، پژوهش و فناوري و مديران ارشد پژوهش و فناوري وزارت نفت و شرکتهاي تابعه برگزار شد.  معاون وزير نفت در امور مهندسي، پژوهش و فناوري در اين سمينار که روز چهارشنبه (14 شهريور ماه) برگزار شد، با تاکيد بر اهميت آينده نگاري فناوري در تصميم گيري هاي مهم گفت: عدم ورود سازمان ها و مجموعه هاي بزرگ مقياس و تاثيرگذار به اين حوزه، ضررو زيان بسياري به همراه دارد و در وزارت نفت با ورود به حوزه آينده نگاري فناوري تلاش کرديم تاخيرها جبران شود.

وي با اشاره به اينکه وزارت نفت نخستين گام ها براي رسيدن به اهداف آينده نگاري را با تاسيس اداره آينده نگاري در معاونت فناوري برداشته است، افزود: عدم ورود سازمان ها و مجموعه هاي بزرگ مقياس و تاثيرگذار به اين حوزه ضررو زيان بسياري را به همراه دارد و در وزارت نفت با ورود به حوزه آينده نگاري فناوري تلاش کرديم تاخيرها جبران شود.

وي با تاکيد بر اينکه فناوري هاي پيشرو بر حيات بنگاه هاي اقتصادي بزرگ و کشورها تاثير بسياري دارد، گفت: در سال هاي ابتدايي قرن بيستم، سندي به دنيا معرفي شد که در آن فناوران و فناوري هاي برتر در 16 رديف معرفي شدند که حوزه هاي پزشکي، انرژي، نانو و... در ميان آنها بود و مطالعاتي بلند نظرانه در دوره اي 100 ساله را بررسي مي کرد. در آن سند گفته شده بود بسياري از کشورها مي توانند نهايتا به سه مورد از آن فناوري ها دسترسي داشته باشند و معدودي از کشورها مي توانند به حدود 10 فناوري برسند.

معاون وزير نفت با بيان اينکه پيروي از فناوري هاي جديد و اهميت به تاثيرگذاري آنها در تصميم گيريهاي مهم ، مي تواند غفلت ما را کم کند، افزود: مجموعه هاي ما و نگاه مديران و کارشناسان و کارکنانمان بايد به اين نگاه آينده نگاري مجهز شود و حداقل در حد يک اتاق آينده نگاري براي فناوري پيش برويم و راهنمايي براي حرکت آينده صنعت نفت شود.

بيطرف يادآور شد: اين توجه به آينده نگاري فناوري مي تواند با پويش محيطي، مطالعات تطبيقي و مطالعات فناوري دنبال شود.

در اين نشست تخصصي سياوش ملکي فر، عضو هيئت مديره و مديرعامل انديشکده آصف نيز به اعلام آخرين يافته ها و تحولات در اين عرصه پرداخت.

ملکي فر يادآور شد: اگر شرايط براي اجراي آينده نگاري (ايده آل يا مينياتوري) فراهم نيست، مجموعه هاي اجرايي مي توانند دست کم يکي از رو ش هاي آن را اجرا کنند و در اين مسير پويش محيطي بسيار کليدي است. در هر سازمان بايد يک يا چند نفر را به اين موضوع ها متمرکز کنيد، يا از همه بخواهيد هر ماه، يک يا دو ساعت را به بررسي آينده اختصاص دهند.

او در توصيه اي به مديران بر فعال بودن اتاق آينده و جدي گرفتن آن تاکيد کرد و گفت: راه اندازي آن هزينه زيادي ندارد، ولي برکاتش بسيار زياد خواهد بود و مي توان از تجربيات سازمان هاي ديگر که اين مسير را رفته اند استفاده کرد. درعين حال فراموش نکنيد که اجماع در مورد تصويري که از آينده مي سازيد، از کيفيت تصويري که از آن مي سازيد، کمتر نيست، بنابراين ذي نفعان را درگير و اين پيگيري را از سطوح پايين شروع کنيد و ذي نفعان برون سازماني را نيز فراموش نکنيد.

ملکي فرد افزود: بسياري از سازمان ها برنامه هاي بلند مدت و کوتاه مدت متفاوتي را برنامه ريزي مي کنند. در مجموعه هايي مثل وزارت ارتباطات که تحولات سريع است، دوره بلند مدتشان پنج ساله است، اما براي وزارت نفت اين دوره متفاوت است و ما بايد با شيوه هاي متفاوتي از بررسي ها، تلاطم و عدم ثبات پيش روي بازار و امکانات را بررسي کنيم.

 

مشمولان قانون منع به کارگيري بازنشستگان در وزارت نفت 15 نفر هستند

سرپرست معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني وزارت نفت، سخنان نايب رئيس کميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي مبني بر حضور 8 هزار نفر بازنشسته در وزارت نفت را تکذيب کرد. کامران دهقاني در گفت وگو با خبرنگار شانا در واکنش به خبري که رسانه ها به نقل از مصاحبه خبرگزاري «خانه ملت» با مسعود رضايي، نايب رئيس کميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي، منتشر کرده بودند، گفت: کل مشمولان مصوبه اخير مجلس محترم شوراي اسلامي درباره منع به کارگيري بازنشستگان، کمتر از 15 نفر هستند و مشخص نيست اشاره به عددي که حدود 600 برابر واقعيت است، چه شخصي به جناب آقاي رضايي گزارش کرده است؟!

رضايي در گفت وگو با خانه ملت عنوان کرده بود: «مثلاً من شنيده ام که در شرکت نفت حدود 8 هزار نيروي بازنشسته وجود دارند که مشمول اين قانون مي شوند. اينها نبايد با عناويني مانند مشاور يا چيز ديگري در اين وزارتخانه باقي بماند. همه اين پست ها بايد به نيروهاي جوان تر واگذار شود».

 

وزارت نفت و پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي تفاهم نامه امضا کردند

معاونت مهندسي، پژوهش و فناوري وزارت نفت و پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله، تفاهم نامه همکاري امضا کردند.

اين تفاهم نامه با توجه به ضرورت کاهش ريسک ناشي از سوانح طبيعي به ويژه زلزله در ايران به سبب خطرپذيري بالا و سابقه رخداد سوانح ويرانگر در تاريخ کشور و به منظور هم‎افزايي اقدام هاي مراکز پژوهشي و اجرايي در حوزه‎هاي مرتبط با کاهش خطرپذيري و افزايش تاب‎آوري تأسيسات صنعت نفت اعم از ساخته شده يا در حال ساخت و استفاده بهينه از ظرفيت‎‏ها و توانمندي‏‎هاي علمي و پژوهشي موجود، ميان حبيب‎الله بيطرف، معاون مهندسي، پژوهش و فناوري وزير نفت و محمدکاظم جعفري، رئيس پژوهشگاه بين‎المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله امضا شد.

بر پايه اين گزارش، بررسي و امکان ‏سنجي تعريف و اجراي پژوهش‎هاي کاربردي و توسعه اي در حيطه مسائل لرزه‎اي، سازه اي، مديريت بحران، شريان‎هاي حياتي و حمايت از پايان‎نامه‎ها و رساله‎هاي دوره‎هاي کارشناسي ارشد و دکتراي پژوهشگاه زلزله در حوزه‎هاي مرتبط با نياز صنعت نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي حسب قوانين جاري وزارت نفت، از جمله اهداف امضاي اين تفاهم نامه است. برگزاري دوره، سمينار و کارگاه هاي آموزش عمومي و تخصصي در مسائل زلزله‎شناسي و مهندسي زلزله مورد نياز وزارت نفت و همکاري در برگزاري هشتمين کنفرانس بين‎‏المللي زلزله‎‏شناسي و مهندسي زلزله، همکاري در تدوين نظام نامه بيمه زلزله در تأسيسات و ساختمان هاي صنايع نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي کشور، همکاري در برگزاري مانورهاي تخصصي مرتبط با بحران هاي ناشي از وقوع زلزله در تأسيسات نفتي و مطالعه خطرپذيري با لحاظ کردن اندرکنش ريسک لرزه اي طرح ها با يکديگر، همچنين با ديگر مخاطره ها از ديگر اهداف امضاي اين تفاهم نامه است.

‎مدت اين تفاهم ‏نامه از تاريخ امضا سه سال است و تمديد آن با توافق دو طرف امکان‎پذير خواهد بود.

 

وزير دادگستري:

گازرساني به توسعه زيرساخت ها براي ايجاد اشتغال کمک مي کند

وزير دادگستري در مراسم گازرساني به شهرها و روستاهاي استان لرستان، اجراي طرح هاي گازرساني را سبب توسعه زيرساخت ها براي ايجاد اشتغال برشمرد. طرح گازرساني به شهر درب گنبد و روستاي تنگ قلعه بخش مرکزي شهرستان کوهدشت استان لرستان در آييني با حضور سيدعليرضا آوايي، وزير دادگستري، الهيار ملکشاهي، رئيس کميسيون قضايي مجلس شوراي اسلامي، سيدموسي خادمي، استاندار لرستان و جمعي از مسئولان شرکت گاز استان آغاز شد.  در اين آيين، وزير دادگستري، توسعه گازرساني به نقاط دورافتاده کشور را يکي از بزرگ ترين افتخارات دولت دوازدهم برشمرد و گفت: استفاده صحيح از منابع، لازمه توسعه و آباداني کشور است. وي افزود: گازرساني به شهر درب گنبد با بيش از 50 ميليارد ريال هزينه موجب بهره مندي 700 خانوار شهري از نعمت گاز طبيعي شد. اکنون، تلاش دولت، توسعه زيرساخت ها براي ايجاد اشتغال است که اين کار با کمک مردم و با استفاده از ظرفيت هاي استان لرستان امکان پذير مي شود. سيدموسي خادمي، استاندار لرستان با بيان اين که در هفته دولت امسال، 204 روستا در استان لرستان از نعمت گاز بهره مند شده اند، از خدمات شرکت ملي گاز قدرداني کرد و گفت: همزمان با هفته دولت، گازرساني به 31 روستاي استان با هدف بهره مندي يک هزار  و 300  خانوار آغاز شده که براي گازرساني به اين تعداد روستا حدود 80 ميليارد ريال نيز هزينه شده است.

 

اقتتاح 2 پروژه زيست محيطي در پتروشيمي کردستان

سامانه پايش آنلاين گازهاي خروجي و حذف بخش سوزاندن گازهاي ارسالي به مشعل در پتروشيمي کردستان به بهره برداري رسيد. فريبا رضايي، مديرکل محيط زيست کردستان در آيين بهره برداري از اين دو طرح، به بحران هاي متعدد زيست محيطي در کشور، همچنين ضرورت حفظ و حراست از محيط زيست اشاره و تصريح کرد: رعايت ضوابط زيست محيطي از سوي واحدهاي توليدي، افزون برکاهش عوارض آلودگي و جلوگيري ازتخريب و آلودگي محيط زيست، کاهش ضايعات توليدي را به دنبال دارد و سبب افزايش راندمان توليد مي شود.

 يادآور مي شود: هفته دولت امسال دو پروژه زيست محيطي نصب و راه اندازي سامانه پايش آنلاين گازهاي خروجي بويلر (مخزن تحت فشار) و «واحد ريکاوري گاز اتيلن و حذف خش سوزاندن گازهاي ارسالي به مشعل» همسو با اهداف کاهش گازهاي گلخانه اي افتتاح و به بهره برداري رسيد.

 

اصرار ژاپن براي معافيت از تحريم هاي ضد ايراني

وزير اقتصاد، بازرگاني و صنعت ژاپن اعلام کرد اين کشور به آمريکا فشار مي آورد تا ادامه واردات نفت ژاپن از ايران ممکن شود.

به گزارش پايگاه خبري پلاتس از توکيو، هيروشيگه سکو، وزير اقتصاد، بازرگاني و صنعت ژاپن ديروز (سه شنبه، 13 شهريورماه) اعلام کرد که دولت اين کشور به آمريکا فشار مي آورد تا بگذارد ژاپن به واردات نفت از ايران ادامه دهد.

وي با تأکيد بر اين که دولت ژاپن قصد ندارد به پالايشگران ژاپني درباره واردات نفت از ايران دستورعملي ارائه کند، گفت: هر شرکت درباره دريافت نفت خام از ايران، تصميم و واکنش خود را دارند.

اين وزير ژاپني افزود: در هر صورت، دولت قصد دارد مذاکراتي مصرانه با آمريکا داشته باشد تا واردات نفت از ايران را ادامه دهد.

سکو در شرايطي اين سخنان را اعلام کرد که پالايشگران ژاپني از دولت اين کشور مي خواهند براي دريافت معافيت از تحريم هاي ضد ايراني آمريکا تلاش کند، زيرا آنها علاقه مندند سطح واردات نفت خود را از ايران حفظ کنند.