حضور رئیس جمهور د ر مجلس برای د فاع از وزرای
 پیشنهاد ی 

مشعل:  محسن پاک نژاد به عنوان نامزد وزیر نفت دولت چهاردهم از سوی مسعود پزشکیان به مجلس شورای اسلامی معرفی شد تا بار دیگر چهره ای از بدنه صنعت نفت به استقبال حضور در این کرسی برود.

هر میزان غالب وزارتخانه ها در محافل رسانه ای، نامزد قابل پیش بینی و قطعی داشت، اما برای وزارت نفت از همان آغاز طرح اسامی مختلف تا زمان قرائت نامه کابینه پیشنهادی از سوی رئیس جمهوری مشخص نبود. نام وزیر پیشنهادی نفت در هفته های اخیر با فهرستی از مدیران، وزیران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی از دل کارگروه انتخاب اعضای کابینه همراه شده تا آنکه نام محسن پاک نژاد از صحن مجلس شورای اسلامی شنیده شد.

دولت چهاردهم برای انتخاب کابینه خود از روشی جدید استفاده کرده است. بر این اساس برای انتخاب کابینه دولت به دستور رئیس جمهوری، شورای راهبری تشکیل شد. پس از آن پنج کارگروه سیاسی، اقتصادی، زیربنایی، فرهنگی و اجتماعی برای بررسی گزینه های پیشنهادی برای ارکان مختلف کابینه از نخبگان دانشگاهی و تخصصی غیردانشگاهی، نمایندگان تشکل های تخصصی نظام های صنفی و سازمان های مردم نهاد، نمایندگان بخش خصوصی، وزرای ادوار، نمایندگان جبهه اصلاحات و اعضای ستاد مرکزی و استان ها تشکیل شد. کارگروه هایی متشکل از ۴۵۰ نفر که هر کارگروه کمیته هایی را برای معرفی هر عضو از کابینه شکل داد تا به ترتیب، اولویت سه تا پنج نامزد را برای وزارتخانه ها معرفی کنند. در پایان، نام محسن پاک نژاد به عنوان وزیر نفت پیشنهادی به مجلس معرفی شد.

محسن پاک نژاد کیست؟

محسن پاک نژاد، متولد ۱۳۴۵ در تهران و دانش آموخته کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی امیرکبیر است که در کارنامه کاری او حضور در عرصه های تخصصی مختلف به چشم می خورد. وزیر پیشنهادی نفت دولت چهاردهم فعالیت کاری خود را از ابتدای دهه ۱۳۷۰ در وزارت نیرو آغاز کرد. از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۷ به عنوان مشاور وزیر نفت و رئیس ستاد نظارت بر سوخت رسانی وزارت نفت و از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۹ به عنوان مدیر طرح توسعه میدان های گازی فعالیت کرد و در سال ۱۳۷۹ به عنوان مدیرکل نظارت بر صادرات مواد نفتی و بازرسی فنی وزارت نفت منصوب شد.

پاک نژاد در سال های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۶ با حفظ سمت، عضو هیئت مدیره شرکت نفت مناطق مرکزی ایران نیز بود. پاک نژاد در سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶ مدیر برنامه ریزی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بود و سپس تا ۱۳۹۲به عنوان معاون مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران فعالیت کرد.

مدیرکلی نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتی وزارت نفت و مدیرعاملی و نایب رئیسی هیئت مدیره شرکت بازرگانی نفت ایران، از دیگر مسئولیت های وی پیش از معاونت امور تولید در شرکت ملی نفت به شمار می رود. آخرین عناوین محسن پاک نژاد طی سال های  ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۰ در قامت معاون وزیر نفت در نظارت بر منابع هیدروکربوری بوده است که با توجه به این سوابق به نظر می رسد بتواند آرای قابل قبولی را کسب کند و به عنوان دوازدهمین وزیر نفت به طبقه پانزدهم وزارت نفت راه یابد.

رئیس جمهوری قرار است هفته آینده برای دفاع از وزیران پیشنهادی به مجلس برود. نمایندگان مجلس هفته گذشته در چند نوبت کاری مشغول بررسی کابینه پیشنهادی مسعودپزشکیان بودند و در این میان محسن پاک نژاد نیز با حضور در کمیسیون های مختلف مجلس شورای اسلامی برنامه اولویت های کاری خود را تشریح کرد. به گفته جلیل مختار، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی کاهش ناترازی گاز، به کارگیری راه حل هایی برای افزایش صادرات نفت، استخراج از چاه های غیرفعال در قالب اقدام های ترمیمی از جمله نکات مورد تأکید وزیر پیشنهادی نفت بوده است.

وی به بخشی از برنامه های یک ساله وزیر پیشنهادی نفت در حوزه استخراج نفت از برخی چاه های غیرفعال در قالب اقدام های ترمیمی و اصلاح چاه های فاقد دکل اشاره کرد و افزود: پاک نژاد برنامه هایی نیز برای استفاده از ظرفیت دکل های خارج از سرویس ارائه کرد و از حمایت جدی خود از قرارداد خرید تضمینی حفاری خبر داد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس به برنامه های بلندمدت وزیر پیشنهادی نفت اشاره کرد و گفت: توسعه ۱۲ میدان در ۱۲ قرارداد از جمله برنامه های پاک نژاد بود.

مختار به برنامه های وزیر پیشنهادی نفت در بخش بنزین نیز اشاره و بیان کرد: با توجه به قیمت و هزینه تمام شده هر لیتر بنزین از مرحله خرید تا توزیع و مصرف که بین ۶۸ سنت تا ۷۲ سنت معادل ۱۱ تا ۱۲ هزار تومان است، به یقین ارائه راهکارهای کاهش قیمت در فرایند تولید تا مصرف ضروری است، زیرا این قیمت بسیار بالاست و باید چالش قیمتی در این بخش حل شود، زیرا مابه التفاوت این هزینه از سوی سازمان هدفمندی یارانه ها پرداخت می شود که بار مالی بسیاری را به کشور تحمیل می کند. وی یادآور شد: در این نشست همچنین نمایندگان دیدگاه ها و پرسش های خود را مطرح کردند .آنچه مشخص است در صورت رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، هفته آینده تکلیف وزیر نفت جدید مشخص خواهد شد و امور این وزارتخانه مهم بدون معطلی مسیر خود را در دولت چهاردهم ادامه خواهد داد.  

 

وزیر پیشنهادی نفت:

 برای رفع چالش های صنعت نفت تلاش می کنم

محسن پاک نژاد، وزیر پیشنهادی نفت دولت چهاردهم با تأکید بر اینکه همکارانم، کارکنان و کارشناسان برجسته وزارت نفت خواهند بود، گفت: برای رفع چالش های صنعت نفت تلاش می کنم.محسن پاک نژاد در گفت وگوی تصویری با خبرگزاری خانه ملت، درباره اولویت های خود برای سکانداری وزارت نفت دولت چهاردهم افزود: پیگیری بحث ناترازی حامل های انرژی، یکی از اولویت های مدنظر است و برنامه هایی نیز برای آن تهیه کردیم که در فرصت مناسب عملیات اجرایی آنها آغاز می شود تا دغدغه مردم در این حوزه رفع شود.

وی گفت: تولیدو افزایش ظرفیت نفت خام به عنوان برنامه دیگر در نظر است که کار را در این زمینه هم دنبال خواهیم کرد.

وزیر پیشنهادی وزارت  نفت دولت چهاردهم ادامه داد: در حدود ۲۸ سال فعالیت در صنعت نفت، فردی کاری بوده ام و در همه فرایندهای برنامه ریزی، توسعه، تولید و تجارت نفت فعالیت کرده ام.

پاک نژاد تصریح کرد: همکاران من هم بی شک کارکنان و کارشناسان برجسته و صاحب تجربه وزارت نفت خواهند بود.

وی با اشاره به دو روز حضور در نشست های کمیسیون های تخصصی مجلس تأکید کرد: فضای مجلس بسیار مطلوب است و بحث های خوب، کارشناسی و مبتنی بر دغدغه های مردم مطرح شد و تعامل نمایندگان مجلس نیز بسیار خوب است.

وزیر پیشنهادی وزارت نفت دولت چهاردهم در پاسخ به این پرسش که توصیه شما به نمایندگان چیست، گفت: برنامه ها باید مبنا قرار بگیرد؛ به نحوی که وزیر پیشنهادی در آینده در مقابل آنچه ارائه کرده است، پاسخگو باشد، پس برنامه ها را بررسی و براساس آن اعتماد کنند.پاک نژاد اعلام کرد: برای رفع چالش های صنعت نفت تلاش می کنم.