موافقت وزیر نفت با پیشنهاد متناسب سازی مستمری بازنشستگان صنعت نفت
مصوبه متناسب سازی مستمری بازنشستگان صنعت نفت براساس تقویم مالی و بیمه ای سال ۱۴۰۳ صندوق های بازنشستگی صنعت نفت از سوی وزیر نفت تأیید و به صندوق ها ابلاغ شد.
براساس تقویم مالی و بیمه ای سال ۱۴۰۳ صندوق ها، مصوبه متناسب سازی امسال از سوی جواد اوجی، وزیر نفت، تأیید و به صندوق های بازنشستگی صنعت نفت ابلاغ شد.
براساس چارچوب متناسب سازی مستمری و مقرری سال ۱۴۰۳، «۶درصد به همراه یک میلیون تومان مبلغ ثابت» به پایه مستمری های بازنشستگان صنعت نفت در سقف ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان اسفند سال ۱۴۰۲ افزوده می شود.
متناسب سازی یادشده ۱۰.۵درصد مستمری های حداقلی و ۱۰درصد میانگین مستمری ها را افزایش می دهد؛ بنابراین امسال با احتساب افزایش ۲۰درصدی فروردین ، نرخ افزایش مستمری ها درمجموع بیش از ۳۰درصد خواهد بود.
نکته مهم آن است که متناسب سازی مستمری بازنشستگان صنعت نفت، امسال با مدنظر قرار دادن عدد ثابت در چارچوب رویکرد حمایتی بیشتر از مستمری های حداقلی، نهایی شده است و زمان پرداخت مبالغ متناسب سازی اوایل شهریور خواهد بود.
صندوق های بازنشستگی صنعت نفت تعدیل و تعهدها را با رعایت قواعد بیمه ای و تأمین بار مالی تضمین شده و بین نسلی عملیاتی می کند.
اجرای طرح ملی میترینگ با اولویت سیزده ایستگاه مبادله ای
نظر به اهمیت بسیار بالای اندازه گیری دقیق و به منظور صیانت از ثروت های ملی کشور، اجرای طرح سیستم های اندازه گیری دقیق (طرح ملی میترینگ) که در برنامه توسعه هفتم مورد تأکید بود، از سوی شرکت مهندسی و توسعه نفت آغاز شد.
سید میثم ابوترابی، مجری طرح ملی میترینگ در این خصوص گفت: این طرح با اولویت 13 ایستگاه مبادله ای مهم در زیرمجموعه های وزارت نفت تعریف و جهت اجرا به شرکت مهندسی و توسعه نفت ابلاغ شده که ایستگاه های یادشده در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شرکت نفت فلات قاره ایران و شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران واقع شده اند.
وی افزود: این طرح با هدف جلوگیری از زیان های ناشی از خطاهای اندازه گیری و جایگزینی اندازه گیری های دستی با سیستم های دقیق و خودکار و بر اساس استانداردهای بین المللی و همچنین اندازه گیری دبی نفت خام، میعانات گازی و فرآورده های نفتی در مبادی صادراتی و نقاط مبادله ای با استفاده از اعتبارات سرمایه ای شرکت ملی نفت ایران انجام خواهد شد.
مجری طرح ملی میترینگ شرکت مهندسی و توسعه نفت با یادآوری اینکه این شرکت در دولت سیزدهم و پس از وقفه ای چندساله، انجام مطالعات مهندسی پایه و تهیه اسناد فنی مورد نیاز را در دستور کار قرار داد و با در نظر گرفتن توانمندی ها و ظرفیت های تولیدی و اجرایی کشور، اقدام به برگزاری مناقصه عمومی جهت انتخاب پیمانکار متناسب کرد، گفت: پس از انجام ارزیابی های کیفی، فنی و مالی در چند مرحله، اجرای این پروژه به یک شرکت پیمانکار ایرانی واگذار شد.
ابوترابی تأکید کرد: به منظور شتاب گیری روند اجرای پروژه، مطابق برنامه ریزی انجام شده نزدیک به 50 درصد ایستگاه ها در کمتر از دو سال آینده به بهره برداری خواهند رسید. براین اساس، با بهره برداری از همه ایستگاه های یادشده و از محل دقت در اندازه گیری، از هدررفت سرمایه های ملی که حاصل زحمات بی وقفه کارکنان پرتلاش وزارت نفت است، جلوگیری خواهد شد.
شتاب گیری جهش اقتصادی در منطقه مغان
خط لوله انتقال گاز «اردبیل – گرمی» به بهره برداری رسید
پایداری گاز در دورترین نقاط مرزی ایران با اجرای خط لوله گاز «اردبیل - گرمی» با سرمایه گذاری ۱۴۱۰۰ میلیارد ریال تضمین شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، در آیین بهره برداری رسمی از خط لوله گاز «اردبیل- گرمی» که روز سه شنبه (۲۳ مرداد) با حضور جمعی از مسئولان استانی در شهرستان گرمی برگزار شد، گفت: برای تضمین و تثبیت فشار شبکه گاز شمال شرق و شمال غرب کشور، مجموعه پروژه هایی را در دستور کار قرار داده ایم.
رضا نوشادی افزود: اکنون ۷۰۰ کیلومتر خط لوله ۵۶ اینچ را در خط نهم سراسری برای تغذیه شبکه و تقویت صادرات در دستور کار داریم.
وی تاکید کرد: افزون بر پروژه خط لوله گاز اردبیل - گرمی که امروز به بهره برداری رسید، به صورت مشخص در استان اردبیل مجموعه پروژه های رشت - چلوند به طول ۱۵۶ کیلومتر و قطر ۴۲ اینچ در حال اجراست که هدف اصلی آن انتقال گاز از سمت شرق به غرب کشور، افزایش ظرفیت سوآپ و انتقال گاز بین ایران و کشورهای همسایه و تضمین گاز استان اردبیل است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد: پروژه احداث خط ۳۰ اینچ چلوند - اردبیل که ظرفیت انتقال گاز به استان را اضافه می کند، دیگر پروژه شرکت مهندسی و توسعه گاز در این خطه است. آخرین پروژه هم برای ایستگاه تقویت فشار گاز چلوند است که با توجه به عمر ۲۵ساله آن و همسو با سرآمدی ما در تولید داخل، توربوکمپرسورهای این ایستگاه نیز ایرانی می شود.
نوشادی گفت: برای افزایش امنیت انرژی در استان اردبیل در آینده، موضوع ذخیره سازی گاز را در حال برنامه ریزی داریم و مطالعات لرزه نگاری را به زودی کلید خواهیم زد. براساس آن، گنبد نمکی را در استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل شناسایی و منابعی را برای ذخیره سازی گاز ایجاد می کنیم تا در شب های زمستان خیال مردم آسوده باشد.
وی ادامه داد: مصرف گاز در کشور ما دهشتناک است؛ اکنون ۸۰ میلیارد دلار گاز را به قیمت سه تا چهار میلیارد دلار به مردم تحویل می دهیم و تنها6 درصد گاز را صادر می کنیم که درآمد همین مقدار، دو برابر گازی است که در داخل مصرف می شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تأکید کرد: بی شک باید به سمت بهینه سازی برویم، زیرا گاز نوعی انرژی تجدیدناپذیر است و مانند آفتاب و باد، همیشگی نیست.
نوشادی افزود: ما ناچاریم به سمت بهینه سازی برویم و این موضوع را از مجموعه خود آغاز کرده ایم. اکنون همه ایستگاه های تقویت فشار گاز به سمت طراحی نو، به منظور بهینه سازی گاز خروجی توربین ها حرکت کرده اند، نیروگاه ها نیز باید به همین سمت بروند و در آنها از تجهیزات با بازدهی بالا استفاده شود.
وی اعلام کرد: درست است که برای توسعه کشاورزی در دشت مغان و گلخانه ها زیرساخت های لازم را فراهم کرده ایم، اما درحقیقت گلخانه ای که با یک پلاستیک به ضخامت میلی متری ساخته شود، بیش از قیمت محصولاتش، هزینه اسراف در انرژی گاز را به کشور تحمیل می کند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران یادآور شد: هرگز نباید تدبیر، درایت و مصرف بهینه را کنار بگذاریم؛ در دولت سیزدهم نتوانستیم مسئولان را قانع کنیم که اقشار مرفه قیمت واقعی برای گاز بپردازند، اما پیشنهاد می کنم که دوستان در دولت چهاردهم مصوب کنند که دست کم دهک های برخوردار، قیمت واقعی این انرژی توسعه آفرین را پرداخت کنند.
نوشادی گفت: در موضوع مصرف بهینه همه ما مقصریم. در ساختمان شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، در اقدامی ساده پنجره های آلومینیومی و تک جداره را دوجداره کردیم که نتیجه آن کاهش ۴۵درصدی مصرف گاز بود، پس اگر مشابه همین طرح در این اقلیم سرد انجام شود، بی شک کاهش مصرف گاز بسیار بیشتر از ۴۵درصد خواهد بود.
وی تصریح کرد: ما هیچ جوابی برای نسل آینده نداریم که چرا در ییلاقاتی که هزاران سال هیچ اثری از مسکونی بودن در آنها نبود، در سه دهه اخیر به برکت انرژی ارزان گاز حتی در زمستان هم زندگی مانند دوران قشلاق جریان دارد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران بیان کرد: بی شک مانند بستن کمربند ایمنی در خودرو که سال ها فرهنگ سازی رسانه ای و زحمت پلیس برای ترویج آن مؤثر نیفتاد و عاقبت برگ جریمه توانست سرنشینان را ملزم به تمکین به قانون کند، لازم است از سازوکارهای مالی برای سروسامان دادن به مصرف بی رویه استفاده کنیم.
آبادانی هرچه بیشتر مغان
محمدهادی امیدی، مجری طرح خط لوله دهم سراسری گاز در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز در این آیین با اشاره به اینکه استان اردبیل در دورترین نقطه از منابع تولید گاز قرار دارد، گفت: با توجه به وجود رود پرآب ارس و دشت های حاصلخیز در این استان، همچنین سرمایه گذاری کلان برای توسعه بخش های کشاورزی، فولاد، سیمان و پتروشیمی در منطقه مغان، ضرورت داشت طرح هایی تازه برای تقویت پایداری گاز در بخش های شمالی استان (که نیمی از وسعت استان را دربر می گیرند) اجرا شود.
وی افزود: سه طرح خط لوله گاز رشت - چلوند، چلوند - اردبیل و اردبیل - گرمی در دستور کار شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران قرار گرفت.
مجری طرح خط لوله دهم سراسری گاز در شرکت مهندسی و توسعه گاز با تشریح تأثیرات احداث خط لوله گاز اردبیل - گرمی بر توسعه کشاورزی در شهرک های گلخانه ای منطقه مغان، این پروژه را بسترساز مهاجرت معکوس اهالی بومی منطقه دانست و توضیح داد: اجرای این پروژه تأمین گاز پایدار، رونق قابل توجه اشتغال و توسعه معیشت ساکنان شمال استان اردبیل را در پی دارد؛ بنابراین نه تنها روند مهاجرت بومیان متوقف می شود، بلکه مهاجرت معکوس نیز شکل می گیرد و افرادی که به دلیل نبود امکانات به مناطق دیگر رفته بودند، به زادگاه خود برمی گردند.
امیدی، رونق تعاملات با کشورهای همسایه را از دیگر برکات اجرای طرح های گازی در استان اردبیل دانست و ادامه داد: با توجه به مرزی بودن این خطه، همسو با توسعه تولیدات کشاورزی و صنعتی در استان، امکان افزایش حجم صادرات این محصولات به کشورهای همسایه نیز پدید می آید.
وی با اشاره به اینکه طرح بزرگ گازرسانی از اردبیل به نواحی شمالی استان در چهار فاز و در قالب پروژه های خطوط انتقال گاز به شهرهای گرمی، بیله سوار، پارس آباد و اصلاندوز ابلاغ شده است، گفت: امروز خط لوله گاز اردبیل - گرمی به طول ۷۶ کیلومتر و قطر ۲۴ اینچ به عنوان یکی از راهبردی ترین پروژه ها در استان اردبیل به ثمر نشست و در ادامه با تکمیل دیگر فازها، در زمستان در شهرک های گلخانه ای کشت و صنعت مغان، به ویژه شهر مرزی پارس آباد، شاهد افت فشار نخواهیم بود.