رئیس جمهوری تأکید کرد:
ضرورت به کارگیری فناوری های روزآمد در توسعه مکران
رئیس جمهوری با تأکید بر ضرورت به کارگیری روزآمدترین فناوری ها در توسعه مکران، دستور داد ضمن بررسی و انطباق طرح های ارائه شده از سوی شورای توسعه مکران با حضور کارشناسان، مقدمات اجرای این طرح ها در اسرع وقت فراهم شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، نشست شورای توسعه مکران عصر روز دوشنبه (۲۲ مرداد) به ریاست مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری و با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، دبیر شورای عالی امنیت ملی و دبیر و اعضای این شورا برگزار و گزارشی از اقدام های انجام شده برای تهیه طرح ها و چشم انداز توسعه این منطقه ارائه شد.
رئیس جمهوری در این نشست با اشاره به طرح های توسعه ای بسیاری که به دلیل نبود چشم انداز بلندمدت در زمان اجرا، به مشکل خورده و امروز خود به معضلی در مسیر توسعه کشور تبدیل شده اند، دستور داد طرح هایی که از سوی این شورا تهیه شده، در زمانی کوتاه با حضور کارشناسان سازمان برنامه و بودجه بررسی و پس از تطبیق با اسناد بالادستی و طرح های آمایشی و انجام اصلاحات احتمالی، در نشستی دیگر برای تهیه مقدمات لازم و آغاز اجرای آنها تصمیم گیری شود.
پزشکیان همچنین بهره گیری از روزآمدترین فناوری ها در اجرای طرح های توسعه ای کشور، بویژه طرح های مربوط به توسعه منطقه مکران را از ملزومات اساسی تحقق جایگاه نخست ایران در منطقه دانست. در این نشست با اشاره به چشم انداز درخشان منطقه مکران و تشریح دستاوردهای توسعه این منطقه در توسعه و پیشرفت مناطق جنوبی کشور و حتی دیگر بخش های سرزمینی ایران، بر ضرورت شتاب گیری روند اجرای طرح های تهیه شده تأکید شد.
در نشست شورای اقتصاد انجام شد
تصویب کلیات طرح افزایش تولید ۲۵۰ هزار بشکه ای نفت
طرح ضربتی افزایش روزانه تولید نفت خام در ۳۴ میدان نفتی کشور به همت شرکت ملی نفت ایران در نشست شورای اقتصاد تصویب شد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهوری در نشست روز دوشنبه (۲۲ مرداد) شورای اقتصاد با اشاره به اهمیت سازمان برنامه و بودجه و تأکید بر ارتقای جایگاه این سازمان در نظام بودجه ریزی و برنامه ریزی کل کشور بیان کرد: سازمان برنامه و بودجه، نقشی مهم و اساسی در ایجاد هماهنگی بین وزارتخانه ها و دستگاه های دولتی در جهت دهی و برنامه ریزی منابع مالی مورد نیاز طرح های بزرگ زیرساختی و عمرانی در کشور دارد.وی با تأکید بر اینکه شورای اقتصاد از نهادهای مهم و باسابقه تاریخی در کشور است که باید در جایگاه واقعی خود قرار گیرد، افزود: باید با توجه ویژه به نقش و عملکرد شورای اقتصاد و ارتقای جایگاه آن، از ایجاد شوراها و کمیته های موازی برای تصمیم گیری اقتصادی جلوگیری شود تا راهبردها، وعده ها و برنامه های رئیس جمهوری هرچه سریع تر عملیاتی شود.معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اهمیت توجه به دیدگاه های بخش خصوصی و غیردولتی ازجمله تعاونی ها در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی های کلان اقتصادی، تصریح کرد: امروز انتخاب بخش خصوصی در اداره اقتصاد کشور یک اختیار نیست؛ بلکه تکلیف و الزام است و باید در نشست های تصمیم گیری اقتصادی دولت، نهادهایی همانند شورای اقتصاد بخش خصوصی، فعالان و کارآفرینان اقتصادی نقش پررنگ ایفا کنند و از نظرهای آنها در تصمیم گیری اقتصادی و بودجه ریزی استفاده شود.عارف با بیان اینکه تعهد به آرمان های انقلاب و نظام، خدمت به مردم و به کارگیری افراد دردمند و متعهد از مهم ترین معیارهای به کارگیری و انتخاب افراد در جایگاه های مدیریتی در دولت چهاردهم است، گفت: راهبرد انتخاب مدیران و وزیران در این دولت، توجه به تفکر سیاسی نیست و باید مدیران دولت چهاردهم به دنبال تحقق آرمان ها و ارزش های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مطالبه های مردم و وعده های داده شده از سوی رئیس جمهوری و در رأس همه آنها حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم باشند.حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در این نشست، با اشاره به اینکه هدف اصلی شورای اقتصاد، گره گشایی از دستگاه ها و فعالان اقتصادی است، بیان کرد: شورای اقتصاد با نزدیک به یک قرن تجربه در قالب های مختلف و با برگزاری نشست هایی در کمیسیون های تخصصی با حضور معاونان وزیران، نمایندگان بخش های خصوصی و تعاونی و نظارت نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نقشی مهم در تصمیم گیری های اقتصادی کشور دارد.ر این نشست که رئیس دفتر رئیس جمهوری، وزیران نفت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رؤسای سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، سازمان حفاظت محیط زیست، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای دستگاه های مربوطه حضور داشتند، رویکردها، سیاست ها و جهت گیری های کلان بودجه ۱۴۰۴ طرح و ضمن تأیید کلیات پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه مقرر شد، دیدگاه های اعضا دریافت و در متن پیشنهادی برای طرح در هیأت دولت اعمال شود.
همچنین درخواست وزارت نفت درباره طرح ضربتی افزایش تولید نفت خام به مقدار روزانه ۲۵۰ هزار بشکه در ۳۴ میدان نفتی کشور به همت شرکت ملی نفت ایران مصوب و مقرر شد، سازوکار اجرایی این مصوبه در تفاهمنامه ای بین سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و شرکت ملی نفت ایران تعیین شود.سازمان برنامه و بودجه هم گزارشی از وضع اقتصادی و جهت دهی بودجه سال آینده در چهار شاخص کلان اقتصادی بخش حقیقی، بازار کار، بخش اسمی و شاخص نابرابری ارائه کرد که اعضا و برخی وزیران نظرها، رویکردها، پیشنهادها و طرح های خود را در این زمینه مطرح کردند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
کارگروه راهبردی و نظارت بر اجرای احکام حوزه انرژی تشکیل می شود
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ارائه برنامه ها و اولویت های کاری نمایندگان این کمیسیون گفت: به منظور اجرای احکام برنامه هفتم توسعه کارگروه راهبردی و نظارت بر اجرای احکام انرژی در کمیسیون انرژی تشکیل می شود.
جلیل مختار در تشریح نشست روز یکشنبه (۱۴ مرداد) کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به استماع گزارش مرکز پژوهش های مجلس درباره اولویت های پیشنهادی به کمیسیون، از بررسی برنامه ها و اولویت های کاری کمیسیون خبر داد و بیان کرد: ازجمله برنامه ها و اولویت های کاری پیشنهادشده از سوی نمایندگان کمیسیون انرژی، می توان به مواردی مانند استفاده بیشتر از نقش پدافند غیرعامل در حوزه حفاظت از خطوط لوله گاز و نفت، استفاده و جایگزینی انرژی های نو با نیروگاه های سیکل ترکیبی، تلاش برای ایجاد مشوق با هدف ورود بخش خصوصی به منظور افزایش سرمایه گذاری در حوزه انرژی، روزآمدکردن تجهیزات و تأسیسات فرسوده ناوگانی در حوزه های مختلف انرژی و مشخص کردن طرح جامع و نقشه راه تولید و مصرف انرژی اشاره کرد. وی با بیان اینکه نظارت دقیق بر منابع و مصارف حوزه انرژی، از دیگر موضوع هایی بود که نمایندگان به عنوان اولویت های کاری کمیسیون مطرح کردند، افزود: تمرکز بر رونق انرژی های تجدیدپذیر، حمایت از قانون حمایت از صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی، پیگیری راهکارهای کوتاه مدت و بلندمدت برای کاهش ناترازی گاز و برق، توسعه فشارافزایی پالایشگاه ها و میدان های گازی، ارائه برنامه برای افزایش صرفه جویی و کاهش هدررفت در مسیر توزیع، از دیگر موضوع هایی بود که نمایندگان به عنوان اولویت های کاری کمیسیون پیشنهاد دادند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: باید پیشنهادهای دیگری همچون اصلاح تعرفه های برق خانگی و اعمال پویش های تشویقی بر قبوض مردم، پیداکردن راهکار برای کاهش قاچاق سوخت، تهیه گزارش از سوی مرکز پژوهش های مجلس با هدف پیگیری و نظارت نمایندگان کمیسیون انرژی بر حوزه میدان های مشترک نفتی میان ایران و عراق، تهیه گزارش از سوی مرکز پژوهش ها درباره آسیب های اجتماعی کارکنان وزارت نفت در اجرای احکام قانون هدفمندکردن یارانه ها و اجرا و رعایت قانون سقف حقوق در وزارت نفت و تهیه برنامه دقیق از سوی وزارت نفت درباره اجرای حکم بند «ب» ماده ۴۴ مرتبط با افزایش تولید و پالایش نفت در برنامه توسعه هفتم را به موارد بالا افزود.
مختار افزود: در پایان این نشست مقرر شد، به منظور اجرای احکام برنامه هفتم توسعه، کارگروه راهبردی و نظارت در اجرای احکام انرژی در کمیسیون تشکیل شود.
تثبیت قیمت نفت در بازارهای جهان
در پی کاهش پیش بینی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) درباره تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۴ قیمت نفت تثبیت شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بالا گرفتن نگرانی ها در بازار پس از کاهش پیش بینی اوپک درباره تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۴ به دلیل افت تقاضا در چین، سبب شد قیمت های نفت در معامله های روز سه شنبه (۲۳ مرداد) تثبیت شود.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز سه شنبه (۲۳ مرداد) تا ساعت ۸ و ۲۰ دقیقه به وقت گرینویچ با ۳۰ سنت یا ۰.۳۶درصد کاهش به ۸۲ دلار برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) در این روز با ۲۹ سنت یا ۰.۳۶درصد کاهش با قیمت ۷۹ دلار و ۷۷ سنت برای هر بشکه معامله شد.
به دلیل پیش بینی درباره گسترش تنش ها در خاورمیانه و در نتیجه کاهش عرضه نفت در جهان، قیمت نفت خام شاخص برنت در معامله های روز دوشنبه (۲۲ مرداد) بیش از سه درصد افزایش یافته بود، درحالی که قیمت نفت خام آمریکا با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بود.
کاهش پیش بینی درباره تقاضا در سال ۲۰۲۴ از سوی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) شرایط دشواری را که اوپک پلاس به منظور افزایش تولید از ماه اکتبر با آن روبه روست، برجسته کرد.
ییپ جون رانگ، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی جی گفت: زمانی که اوپک پلاس پیش بینی تقاضای خود را برای سال ۲۰۲۴ کاهش داده و قرار است از ماه اکتبر کاهش تولید خود را تسهیل کند، بازتاب افزایش ریسک های اقتصادی می تواند بر قیمت نفت تأثیر بگذارد. تسهیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه شماری از اعضای ائتلاف اوپک پلاس ممکن است بازار نفت را در آینده با کمبود کمتری روبه رو کند.
وی افزود: با این حال، سرمایه گذاران تنش های ژئوپولیتیک تازه را زیر نظر دارند.
بنا بر این گزارش، هر نوع درگیری نظامی در خاورمیانه می تواند دسترسی به ذخایر نفت خام جهان را کاهش دهد و سبب افزایش قیمت ها شود. به گفته تحلیلگران، درگیری نظامی می تواند به طور بالقوه بر عرضه نفت در منطقه تأثیر بگذارد.
هری چیلینگویریان، سرپرست پژوهش در گروه سرمایه گذاری اونیکس گفت: اگر اقدام احتمالی ایران در مقابله با رژیم صهیونیستی، واکنشی به اصطلاح مناسب باشد، در این صورت حفظ قیمت نفت برنت در بازه ۸۰ دلار ممکن است چالش هایی را ایجاد کند.
براساس این گزارش، بازار همچنین منتظر انتشار گزارش شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا در روز چهارشنبه(۲۴ مرداد) است که اطلاعات مهمی را درباره تورم ارائه می دهد.