امور زنان و خانواده

برگزاری دومین دوره آموزشی «هویت موفق در خانواده»

دومین دوره آموزشی «هویت موفق در خانواده» با حضور کارکنان صنعت نفت، روز یکشنبه 21 مردادماه در سالن شهید بهشتی وزارت نفت به همت امور زنان و خانواده برگزار شد.

مریم مقدسی، مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده با حضور در این دوره آموزشی با بیان اینکه هر ماه یک دوره آموزشی با محوریت خانواده تا پایان سال خواهیم داشت، گفت: با توجه به اینکه موضوعات مطرح شده در دوره آموزشی «هویت موفق در خانواده» طی یک جلسه تمام نشد و حاضرین در آن علاقمند به ادامه مبحث بودند، دوره دوم آن نیز با حضور مهدی دوائی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران برگزار شد. به گفته او، برگزاری این دوره ها کمک به آموزش خانواده ها و افزایش آگاهی آنها در مواجهه با مسائل و مشکلاتشان خواهد کرد. مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده گفت: در پایان نشست های تخصصی فرم های نظر سنجی مبنی بر رضایت از نشست و موضوعات مورد درخواست آنها ارائه می شود و بر اساس آن دوره های آموزشی را تعریف می کنیم.

پازل های سلامت روان در جامعه

مهدی دوائی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز به عنوان مدرس این دوره آموزشی گفت: هویت به معنای تمیز فرد از دیگران است و بر اساس شغل، چهره، رفتار و منش و خانواده و ... شکل می گیرد. او با بیان اینکه برای شکل گیری هویت موفق در خانواده باید عشق را در ساختار آن جاری کرد، در این زمینه باید بتوانیم منافع طرف مقابل را نسبت به منافع خود ترجیح دهیم، افزود: خانواده، کوچکترین نهاد جامعه است، با داشتن خانواده شاداب می توان، پازل های دیگر سلامت روان و جامعه را ساخت.  دوائی ادامه داد: اگر هویت ها باعث افتخار و خوشحالی فرد شود، هویت موفقیت شکل می گیرد  و می توان از نظر روان، سالم تر ماند. او در ادامه به محورهای هویت موفق عشق اشاره کرد و گفت: توجه کردن، نخستین گام در شکل گیری هویت موفق عشق است و در آن زبان بدن 55درصد و لحن و گفتار 38 درصد موثر است و تنها 7درصد از آن پیام برای شکل دادن هویت موفق عشق دارای اهمیت است.  این استاد دانشگاه تهران دومین گام هویت موفق عشق را مسئولانه عمل کردن بیان کرد و گفت:  فرد هر کاری که می کند، نخست خود را مسئول بداند، نه اینکه دیگران را مرتب مقصر بداند. این مسئولانه رفتار کردن عشق ایجاد می کند.  دوائی سومین گام را «احترام گذاشتن»  دانست و افزود: اگر خانواده به هم احترام بگذارند و همدیگر را تحقیر نکنند، مصونیت ایجاد می کند؛ بنابراین نباید در خانواده کسی، کس دیگری را تحقیر کند. او تاکید کرد: چهارمین گام برای شکل گیری هویت موفق عشق در خانواده، عقل است. شاید این پرسش پیش بیاید که معیارهای عقلانیت چیست؟ که در پاسخ به سه اولویت روان شناس فرانسوی می توان اشاره کرد.  با در نظر گرفتن این سه محور می توان عاقلانه عشق ورزید. یکی از آنها اولویت دادن به نیت و انگیزه در مقابل عینیت است؛ به جای اینکه عمل فرد مقابل دیده شود، نیت او مد نظر قرار گیرد.

 

شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

افزایش حجم نفت درجا و ذخایر قابل استحصال

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از افزایش حجم نفت درجا و در میدان های نفتی این شرکت در دو سال اخیر خبر داد. علیرضا دانشی از افزایش نفت درجا، ذخایر قابل استحصال و ظرفیت بالقوه تولید (PGC) در این شرکت خبر داد و گفت: مناطق نفت خیز جنوب به عنوان مهم ترین شرکت ملی نفت ایران در جایگاه مهمی از وظایف و مسئولیت ها قرار دارد و وجود حدود ۴۵ میدان با تنوع هیدروکربوری مختلف و ۶٠ مخزن از جمله دارایی های این شرکت به شمار می رود. 

وی افزود: مناطق نفت خیز جنوب در عرصه های مختلف پس از شکل گیری دولت سیزدهم، برنامه ریزی های متعددی برای پویایی و رشد و تعالی صنعت نفت انجام داد که ابعاد مختلفی در پی داشت. از این برنامه ریزی ها می توان به پایداری، ارتقای تولید و رفع مشکل های مربوط به تأسیسات، مخازن و چاه ها اشاره کرد. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به فعالیت های واحد مهندسی نفت در این شرکت به عنوان مرکزی علمی و تخصصی بیان کرد: طی برنامه ریزی های انجام شده در این واحد، تازه ترین اطلاعات و نقشه های میدان های نفتی تجزیه و تحلیل شدند و تحلیل های تازه با نگاهی دقیق و مهندسی انجام شد، در نتیجه این تحلیل ها نفت درجا به عنوان یکی از مهم ترین پارامترهای مخازن به طور قابل توجهی افزایش یافت. دانشی ادامه داد: حجم نفت درجا و ذخایر قابل بازیافت در مخازن نفتی اهواز آسماری، اهواز بنگستان، آب تیمور بنگستان، منصوری بنگستان، بالارود آسماری و شهبازان، بی بی حکیمه (آسماری و بنگستان) و گچساران خامی طی دو سال گذشته با رشد جهشی روبه رو شد و حجم نفت درجا و ذخایر بازیافت اولیه در این میدان ها به ترتیب ۱۴.۸۹ و ۶.١ میلیارد بشکه افزایش یافت به عبارتی میزان نفت درجا و ذخایر اولیه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در سال ۱۴۰۱ به ترتیب ۴.۱ و ۷.۴درصد افزایش داشته است. 

به گفته وی، اهمیت این حجم افزایش ذخایر هنگامی روشن می شود که با کل ذخایر اثبات شده چند کشور مقایسه کنیم، برای نمونه، کل ذخایر اثبات شده کشور الجزایر ۱۲ میلیارد، نروژ ۸ میلیارد، عمان ۵.۵ میلیارد و مالزی ۳.۶ میلیارد بشکه است و این مقدار افزایش ذخایر معادل ۶ سال تولید حداکثری مناطق نفت خیز جنوب است.مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ با افزایش ذخایر قابل استحصال ظرفیت بالقوه تولید (PGC) در مخازن نفتی مناطق نفت خیز جنوب تا روزانه ۳۰۸ هزار بشکه افزایش یافته است که این رقم نشان دهنده افزایش ۹درصدی این عدد برای مخازن تحت سرپرستی است.

دانشی اعلام کرد: نفت درجای مخزن در واقع حجم کل نفت موجود در مخزن است که براساس اطلاعات برداشت شده از مخزن، محاسبه و با کسب اطلاعات تازه روزآمد می شود، مقدار ذخایر قابل استحصال حجمی از نفت درجاست که با سناریوی تعیین شده تولید (تخلیه طبیعی، تزریق گاز یا تزریق آب) در طول عمر مخزن قابل تولید است.وی با اشاره به اینکه همه طرح های توسعه ای مخازن براساس ظرفیت بالقوه تولید میدان PGC بنا شده اند و موتور محرکه سازمان به شمار می رود، افزود: هرگونه برنامه ریزی برای اقدام های روزمینی و زیرزمینی براساس این عدد برنامه ریزی می شود، PGC در واقع دبی بهینه محاسبه شده فنی اقتصادی است که چشم انداز تولید مخزن است و همه برنامه ریزی های تولید (کوتاه مدت و بلندمدت) برای بالفعل کردن این ظرفیت بالقوه انجام می شود.

 

شرکت ملی حفاری ایران

حفاری ۲۰ هزار متر چاه های نفت و گاز

حفارمردان مدیریت عملیات خشکی-۱ شرکت ملی حفاری ایران در چهار ماه امسال موفق به حفر ۲۰ هزار و ۴۹ متر چاه نفت و گاز در مناطق نفت خیز کشور شدند. غلامرضا محمودی، مدیر عملیات حفاری خشکی -۱ این شرکت، گفت: این مدیریت ۲۳ دستگاه حفاری سبک و سنگین را تحت سرپرستی دارد که در مناطق مختلف نفت خیز کشور در چرخه عملیات هستند. وی افزود: با به کارگیری دکل های حفاری در چهار ماه گذشته، حفاری و تکمیل هفت حلقه چاه در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت نفت مناطق مرکزی انجام شد. مدیر عملیات حفاری خشکی-۱ شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به گرمای طاقت فرسای تابستان امسال و سختی ها و دشواری کار حفاری بیان کرد: با وجود شرایط اقلیمی و گرمای کم سابقه، کارکنان سختکوش این مدیریت به طور شبانه روزی و بی وقفه تلاش می کنند به نحو مطلوب پاسخگوی برنامه های صنعت نفت در حفظ، نگهداشت و افزایش تولید باشند. محمودی گفت: از تعداد چاه های تکمیل شده در این مدت سه حلقه توسعه ای و چهار حلقه تعمیری بوده است که از شمار چاه های توسعه ای دو حلقه در میدان نفتی اهواز و یک حلقه در میدان نفتی مارون در مناطق نفت خیز جنوب در استان خوزستان تکمیل و تحویل کارفرما شد. وی افزود: از چهار حلقه چاه تعمیری نیز دو حلقه در میدان نفتی اهواز و یک حلقه در میدان نفتی پازنان در موقعیت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در استان های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد و یک حلقه در میدان گازی شانول در استان فارس در حوزه شرکت نفت مناطق مرکزی تکمیل و عملیاتی شد.

 

شرکت پایانه های نفتی ایران

تأمین پایدار برق خارگ در روزهای گرم 

تأمین پایدار برق همواره از مطالبه های مهم اهالی خارگ در این جزیره بوده است که با عزم جهادی شرکت پایانه های نفتی ایران، این مطالبه رنگ واقعیت به خود گرفت و در روزهای گرم سال و در سخت ترین شرایط، زمینه تأمین برق در جزیره خارگ فراهم شد. جزیره خارگ دارای موقعیتی خاص است و قرار گرفتن در دل دریا و فاصله تا سواحل جنوبی کشور، سبب شده اهالی جزیره با محدودیت هایی در زمینه برخورداری از برخی امکانات و زیرساخت ها روبه رو باشند.انتقال آب، گاز، برق و... به جزیره خارگ سال ها به عنوان چالشی بزرگ مطرح بوده و همیشه پایداری خدمت رسانی در این زمینه ها به عنوان اصلی ترین مطالبه ساکنان و نیروهای شرکتی دنبال شده است، به همین دلیل نیاز است بسیاری از نیازهای خارگی ها از داخل جزیره تأمین شود.برق یک نیاز اساسی برای همه افراد است. امروزه زندگی بدون برق معنایی ندارد و درواقع برخورداری از برق پایدار یکی از شاخصه های توسعه یافتگی در هر جامعه ای محسوب می شود. به منظور تأمین پایدار برق، شرکت پایانه های نفتی ایران تلاشی گسترده را به کار گرفته و به منظور عمل به مسئولیت اجتماعی، ضمن بررسی وضع موجود، عزمی جهادی را با هدف بهبود وضع زیرساخت ها و تقویت تولید برق داشته است. در شرایطی که گرما و شرجی، پدیده غالب این روزها در جزیره خارگ است و در پی آن مصرف برق افزایشی خیره کننده داشته است، حفظ پایداری جریان برق اهمیتی دوچندانی یافته و تلاش می شود برق مورد نیاز مردم تأمین شود.به دنبال وقوع حادثه برای یکی از واحدهای نیروگاه برق خارگ، در سخت ترین شرایط آب وهوایی، نیروهای شرکت پایانه های نفتی ایران وارد عمل شدند و با تلاش جهادی زمینه رفع مشکل نیروگاه فراهم شد.نیروهای جهادی شرکت پایانه های نفتی ایران در شرایطی که یکی از نیروگاه های برق این جزیره غیرعملیاتی شده بود، ظرفیت تولید برق در نیروگاه پایانه ها را افزایش دادند و بخشی از نیاز برق را فراهم کردند.با توجه به اینکه اهالی خارگ به برق بیشتری در این شرایط نیاز داشتند، کارکنان شرکت پایانه های نفتی جزیره خارگ وارد عمل شدند و به تعمیر دیگر نیروگاه مستقر در این جزیره اقدام و آن را نیز وارد مدار کردند تا مردم جزیره در این شرایط سخت آب وهوایی بی برق نمانند. وقتی تأکید می شود صنایع باید به مسئولیت های اجتماعی خود در قبال محیط پیرامونی پایبند باشند، این گونه معنا می گیرد و شرکت پایانه های نفتی ایران با جدیت در این مسیر حرکت و رضایتمندی اهالی جزیره را فراهم می کند.

 

عزم جدی برای تأمین نیازهای مردم خارگ

عباس غریبی، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران، بیان کرد: این شرکت برای رسیدگی به مطالبه ها و رفع نیازهای اهالی جزیره خارگ تلاشی جدی و گسترده انجام داده است. وی تأمین پایدار برق را یکی از مهم ترین مطالبه های اهالی جزیره خارگ دانست و افزود: به صورت شبانه روزی برای تأمین این خواسته در تلاشیم و اقدام های بزرگی نیز انجام شده است. مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران ادامه داد: در روزهای اخیر به دنبال مشکلی که در نیروگاه برق جزیره خارگ ایجاد شده بود، شرکت پایانه های نفتی افزون بر سهمی که در تأمین برق جزیره داشت، مقدار تولید را افزایش داد تا برق در اختیار بخش شهری و اهالی بومی قرار گیرد. غریبی افزود: با تلاش نیروهای جهادی شرکت پایانه های نفتی ایران، برای تأمین قطعات و تعمیر نیروگاه جزیره خارگ اقدام شد تا اهالی این جزیره در این شرایط سخت آب وهوایی از برق کافی برخوردار باشند.وی تصریح کرد: شرکت پایانه های نفتی ایران خود را در مقابل اهالی جزیره خارگ که میزبانان شایسته ای برای صنعت بوده اند، مسئول می داند و از هیچ تلاشی برای کمک به رفع مشکل آنها دریغ نخواهد کرد.

 

شرکت نفت و گاز اروندان

خدمت رسانی به زائران اربعین

قرارگاه آماد پشتیبانی خودروی سنگین شرکت نفت و گاز اروندان به منظور خدمت رسانی در ایام اربعین در پایانه مرزی شلمچه مستقر شد. این شرکت همسو با ایفای مسئولیت اجتماعی به دستور عبدالله عذاری اهوازی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان، قرارگاه آماد پشتیبانی خودروی سنگین خود را در پایانه مرزی شلمچه مستقر کرد. این اقدام با هدف تسهیل در خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی انجام شده است. ناصر فراهانی، سرپرست ترابری شرکت نفت و گاز اروندان دراین باره توضیح داد: ۱۳ دستگاه از انواع ماشین آلات سنگین و سبک ازجمله جرثقیل، تانکر آب، لجن کش، کمپرسی، لیفتراک، کمرشکن و نظایر آن از هفته گذشته به همراه ۲۰ نیروی انسانی متخصص، در پایانه مرزی شلمچه مستقر شده اند تا به همه موکب ها و زائران خدمت رسانی کنند. وی افزود: به منظور آماده سازی و تقویت زیرساخت های این مکان، اقدام هایی مانند آبرسانی، حمل زباله، تسطیح و بهسازی پارکینگ ها و محوطه موکب ها و حمل ونقل کانکس مواکب انجام شده است. شرکت نفت و گاز اروندان سال ۱۴۰۲ نیز با ارائه خدمات مشابه، تعهد خود را به مسئولیت اجتماعی نشان داد. استقرار قرارگاه پشتیبانی در شلمچه و در جنب موکب خدمات رسانی این شرکت در محوطه 2هکتاری این پایانه مرزی، افزون بر تسهیل در خدمت رسانی به زائران، نمادی از همدلی و مشارکت این شرکت در ایجاد فضایی معنوی و آرام برای زائران اربعین حسینی است.

 

امضای ۱۸ هزار میلیارد تومان  قرارداد و تفاهم نامه

مدیر راهبرد و زیرساخت توسعه محصول، فناوری و نوآوری شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از امضای ۱۸ هزار میلیارد تومان قرارداد و تفاهم نامه این شرکت با شرکت های دانش بنیان در دو سال اخیر خبر داد. فوزیه مروت با بیان اینکه هلدینگ خلیج فارس در دو سال اخیر ۴۱۰قرارداد و تفاهم نامه به ارزش ۱۸ هزار میلیارد تومان با ۳۳۲ شرکت دانش بنیان و فناور داشته است، بیان کرد: بیشترین ارزش قراردادی انجام شده در حوزه مکانیکال بوده است. وی با تأکید بر اهمیت موضوع نقش شرکت های دانش بنیان در ساخت تجهیزات مهم مجتمع ها و پروژه های پتروشیمی گفت: شرکت های توانمند داخلی در آینده نزدیک افزون بر تأمین نیاز داخل می توانند با صادرات محصولاتشان ارزآوری برای کشور نیز داشته باشند. مدیر راهبرد و زیرساخت توسعه محصول، فناوری و نوآوری شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس بیان کرد: شرکت های دانش بنیان و نوپا همسو با توسعه کسب وکار باید با الگوبرداری از ساختارهای مدیریتی و فرایندهای سازمانی شرکت های موفق داخلی، گام بردارند.