شرکت ملی گاز ایران
فعالیت تمام قد و جهادی کارکنان صنعت نفت
مدیر مرکز راهبری شبکه گاز کشور از فعالیت تمام قد و جهادی کارکنان صنعت نفت برای سوخت رسانی بی وقفه به نیروگاه ها به منظور جلوگیری از خاموشی در کشور خبر داد.
سعید عقلی با اشاره به تأمین پایدار سوخت نیروگاه های کشور در روزهای گرم تابستان با هدف جلوگیری از خاموشی و بی برقی هموطنان گفت: امسال با توجه به وضع خاص آب وهوایی، وجود ۱۰۰درصد رطوبت و دمای بالا بویژه در مناطق جنوبی کشور، بیش از ۹۳درصد سوخت نیروگاه ها و مولدهای برق کشور از گاز طبیعی تأمین می شود.
وی با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته (یکشنبه، 7 مرداد) ۳۰۶میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب گاز به نیروگاه ها تحویل شده است، افزود: اکنون به طور میانگین نسبت به پارسال هفت میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب/ لیتر سوخت بیشتر (شامل گاز طبیعی و سوخت مایع) تخصیص داده می شود.
مدیر مرکز راهبری شبکه گاز کشور تأکید کرد: اداره ها و مراکز دولتی در برخی شهرهای کشور در این روزها تعطیل بودند یا ساعت کاری آنها کاهش یافته بود؛ اما این موضوع شامل حال کارکنان عملیاتی صنعت نفت نمی شود و مجموع همکاران ما در شرکت ملی نفت، پالایشگاه های گازی، شرکت انتقال گاز و مجموعه شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی افزون بر انجام تعمیرات اساسی به منظور آمادگی برای روزهای سرد سال، برای تأمین پایدار سوخت نیروگاه ها تلاش می کنند.
عقلی تصریح کرد: همه این کارکنان تمام قد پای کار هستند، هیچ تعطیلی ندارند و بدون کاهش زمان کاری در همه نقاط کشور فعالیت می کنند تا گازرسانی به نیروگاه ها دچار مشکل نشود و مجموع این عملیات به صورت جهادی در حال انجام است.
به گفته وی، همه تلاش کارکنان صنعت نفت، گاز و پالایش و پخش بر این است که هیچ وقفه ای در توزیع انتقال سوخت به وجود نیاید.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آذربایجان شرقی
تخصیص ۲۰۰ هزار میلیارد ریال یارانه سوخت
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آذربایجان شرقی از تخصیص بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال یارانه سوخت با توزیع فراورده های نفتی و گاز مایع در سه ماه نخست امسال در سطح استان خبر داد.
ناصر راشدی با اشاره به پرداخت یارانه سوخت به بخش های مختلف مصرف و سهم آن در سبد خانوار استان گفت: بیشترین مبلغ یارانه سوخت در سه ماهه نخست امسال با ۹۱هزار میلیارد ریال به بنزین اختصاص یافته است. وی افزود: به دلیل گستردگی مصرف نفت گاز در بخش های حمل ونقل، صنعت، کشاورزی و خدمات، یارانه اختصاص یافته به این فراورده نزدیک به ۷۶ هزار میلیارد ریال در مدت زمان یادشده بوده که در رتبه دوم قرار دارد.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آذربایجان شرقی تصریح کرد: با توجه به توسعه و بهره مندی روزافزون خانوارهای شهری و روستایی در این منطقه از گاز طبیعی، تعداد خانوارهای مصرف کننده نفت سفید استان به طور خیره کننده ای کاهش یافته، از این رو کمترین یارانه سوخت با ۳۱۹ میلیارد ریال به این فراورده اختصاص داده شده است.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه اصفهان
افزایش زیرساخت های سوخت رسانی
معاون فنی عملیاتی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه اصفهان از اجرای عملیات احداث ساختمان های جدید صدور بارنامه و باسکول شماره ۲ در تأسیسات انبار نفت شهید محمد منتظری خبر داد.
علیرضا سلیمی، هدف از اجرای این پروژه را سرعت بخشی به فرایند صدور بارنامه، کاهش بار ترافیکی، افزایش ضریب ایمنی و ملاحظات پدافند غیرعامل دانست.
وی گفت: این پروژه ابتدا پس از اخذ مجوزهای لازم از مدیریت مهندسی و طرح های شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، با نظارت واحد خدمات فنی مهندسی تأسیسات از اوایل اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز شده است.
معاون فنی عملیاتی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه اصفهان با اشاره به اینکه عملیات دیوارچینی ساختمان صدور بارنامه شرقی، خاکبرداری و پی کنی ساختمان صدور بارنامه غربی و باسکول شماره ۲ در این انبار تکمیل شده است، تصریح کرد: طبق برنامه زمان بندی شده، این پروژه تا پیش از پایان سال ۱۴۰۳ به بهره برداری می رسد.
طراحی این ساختمان به گونه ای است که رانندگان بدون ترک نفتکش، امکان دریافت بارنامه را خواهند داشت.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران
افزایش ۳۰ درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها
مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران با اشاره به نقش محوری این شرکت و وزارت نفت برای تأمین سوخت نیروگاهی در تابستان گرم و پرمصرف امسال گفت: تحویل سوخت نیروگاهی از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است.
مرتضی عابدینی دراین باره توضیح داد: از ابتدای فروردین ماه تاکنون (پایان روز یکشنبه، 7 مرداد) در مجموع بیش از ۳۰ درصد از فراورده نفتی مایع، تحویل نیروگاه های کشور شده است. وی با اشاره به برگزاری نشست های متعدد هماهنگی و برنامه ریزی برای تأمین سوخت نیروگاهی با شرکت ملی گاز ایران و وزارت نیرو افزود: با توجه به شرایط کنونی و افزایش مصرف برق، با تعامل مثبت با همکاران شرکت ملی گاز ایران، تلاش مجموعه وزارت نفت بر این است که حداکثر مصرف سوخت نیروگاهی از گاز طبیعی تأمین شود تا بتوانیم حجم ذخیره سازی سوخت مایع را در نیروگاه ها افزایش دهیم.
مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران با اشاره به عملیات فشرده کارکنان این شرکت برای تأمین سوخت کشور در همه بخش ها تأکید کرد: تأمین سوخت نفت گاز و نفت کوره طبق برنامه ابلاغی در حال انجام است.
عابدینی تصریح کرد: در ۱۳۱ روز ابتدایی امسال (اول فروردین تا 7 مرداد)، درمجموع 5 میلیارد و ۹۵۳ میلیون لیتر سوخت مایع تحویل نیروگاه ها شده که این عدد شامل سه میلیارد و ۲۲۳ میلیون لیتر نفت گاز و دو میلیارد و ۷۰۰میلیون لیتر نفت کوره است.
وی بیان کرد: حجم تحویل دو فراورده نفت گاز و نفت کوره به نیروگاه های کشور به صورت میانگین در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ (اول فروردین تا 7 مرداد) درمجموع ۳۰درصد رشد نشان می دهد که این موضوع، نیازمند مدیریت مصرف صحیح با توجه به گرمای بی سابقه هوا و لزوم ذخیره سازی سوخت مایع در نیروگاه هاست.
شرکت انتقال گاز ایران
ساخت تجهیزات پرکاربرد
کارشناسان واحد حمل ونقل منطقه دو عملیات انتقال گاز ایران، قطعه ROLLER FAIRLEAD جرثقیل زنبو گن و باکت بیل مکانیکی دماگ H35 را ساختند.
اسدالله مهری، مدیر منطقه دو عملیات انتقال گاز ایران گفت: تأمین قطعات یدکی اصلی تجهیزات و ماشین آلات مربوط به واحد حمل ونقل، به دلیل تحریم و ارزبری قابل توجه، همیشه چالش برانگیز بوده و موضوع آماده سازی تجهیزات را با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: با توجه به استفاده حداکثری از ظرفیت کارشناسان داخلی منطقه، ساخت و تهیه این تجهیزات در دستور کار کارشناسان واحد حمل ونقل قرار گرفت.
مدیر منطقه دو عملیات انتقال گاز ایران اعلام کرد: کارکرد نامناسب ROLLER FAIRLEAD سبب درهم پیچیدگی یا لهیدگی و آسیب جدی به وایر روپ می شد که این موضوع، ازسوی کارشناسان در کوتاه ترین زمان و صرفه جویی ریالی قابل توجه، آماده به کار و در مرکز بهره برداری خطوط لوله نایین استفاده شد.
مهری، درباره ساخت و راه اندازی بیل مکانیکی دماگ H35 نیز گفت: این باگت بیل، به دلیل فرسایش و آسیب دیدگی باید اسقاط می شد که با تغییر در سایز، بهینه سازی در قطعه و صرف هزینه اندک دوباره قابل استفاده شد.
وی با اشاره به مزایای تهیه و ساخت این تجهیزات تصریح کرد: افزون بر صرفه جویی قابل توجه در هزینه های ساخت، جلوگیری از ارزبری، تقویت دانش فنی پروژه در حوزه حمل ونقل و اطمینان از تجهیز ساخته شده، از مهم ترین مزایایی قطعات ساخت داخل است.
گمرک جمهوری اسلامی ایران
رشد ۸ درصدی صادرات کشور تا پایان تیرماه
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با اشاره به رشد 8 درصدی صادرات کشور در چهارماه نخست امسال گفت: با لحاظ کردن ۱۵.۷ میلیارد دلار صادرات نفت، مجموع تجارت خارجی کشور ۵۱ میلیارد دلار است.
محمد رضوانی فر در این باره توضیح داد: از ابتدای امسال تا پایان تیر، ۱۸ میلیارد و ۵۰۰میلیون دلار کالا وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه پارسال، شش درصد کاهش داشته است. بر این اساس، تراز تجاری کشور بدون نفت یک میلیارد دلار منفی است.
وی تصریح کرد: البته باید توجه داشت که تا تیر امسال ۸۰۰ میلیون دلار شمش طلا وارد شده که با لحاظ ۱۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار صادرات نفت، مجموع تجارت خارجی کشور ۵۱میلیارد دلار است. براین اساس، تراز تجاری با احتساب نفت، ۱۴ میلیارد و ۸۰۰میلیون دلار مثبت است. معاون وزارت امور اقتصاد و دارایی ادامه داد: در این مدت 7میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار محصولات پتروشیمی نیز صادر شده است.
رضوانی فر با اشاره به کشورهای هدف واردات گفت: در چهار ماه نخست امسال کشورهای امارات، چین، ترکیه، آلمان و هند بزرگ ترین مبادی واردات کشور بودند که تاکنون ۷۱ هزار میلیارد تومان درآمد در گمرک وصول شده است.
وی اضافه کرد: در همین مدت ترانزیت نیز ۵۹درصد رشد داشته است.