شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران

جلوگیری از هدررفت  1.8 میلیون بشکه نفت

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: این شرکت موفق شده است به وسیله دستگاه های تفکیک گر و فراورش سیار MOS و MOT از هدررفت یک میلیون و ۸۰۰هزار بشکه نفت جلوگیری کند و با برداشت این مقدار نفت از آلودگی های محیط زیستی جلوگیری کرده و زمینه برگشت سرمایه ملی را فراهم کند.

غلامرضا کمالی با بیان اینکه عملیات برداشت نفت از طریق دستگاه های تفکیک گر و فراورش سیار، نقش بسیار مهمی در کاهش سوزاندن حجم قابل توجهی از نفت دارد، اعلام کرد: جلوگیری از آلودگی محیط زیست و هدررفتن سرمایه ملی، افزایش تولید و اعمال دقت بیشتر در گرفتن تصمیم برای توسعه میدان ها، شرایط انجام عملیات بهره برداری به موقع از چاه و طراحی تسهیلات فراورش مناسب در میدان های نفتی را فراهم می کند.

وی افزود: سال ۱۴۰۰ تولید نفت با استفاده از دستگاه های تفکیک گر و فراورش سیار ۲۵۸ هزار بشکه بود؛ اما از ابتدای امسال تا پایان تیر ۲۵۷ هزار بشکه نفت بازیافت شده است.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: کارشناسان این شرکت توانستند تعمیر اساسی ۲۱۸ مخزن تحت فشار درون واحدهای عملیاتی و تفکیک گرهای سرچاهی را با موفقیت انجام دهند.

کمالی ادامه داد: 2 هزار و ۲۰۸ مورد تعمیر، تعویض، تنظیم و نصب شیرآلات فرایندی در کنار نصب و تعویض ۶۹۴ مورد صفحه کاهنده خطوط لوله نفت و گاز چاه ها، از اقدام های دیگر این شرکت به شمار می رود.

وی تصریح کرد: در این مدت ۵۲۲ مورد رفع نشت از خطوط لوله نفت، آب و پساب و ۱۲۶ مورد تعویض کوپن های ضدخوردگی به منظور کیفیت تولید انجام شده است.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران به تعمیر کلی ۳۷۰ مورد دستگاه تجهیزات فرایندی شامل دستگاه ذخیره خشک کننده و مولد هوا، الکتروموتور، ترانسفورماتور و رله های حفاظتی، تلمبه های نفت، آب صنعتی، آب زائد تزریقی و تزریق مواد شیمیایی، دیزل آتش نشانی و دستگاه توربین گازی اشاره و تصریح کرد: ۵۷۲ مورد تعمیر کلی، ایمن سازی و توپکرانی خطوط لوله نفت و گاز چاه ها و تفکیک گرها از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون با موفقیت انجام شده است.

 

صادرات 3.3 میلیارد دلار محصول پتروشیمی

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی از تولید ۲۰ میلیون و ۴۱۰ هزار تن محصول پتروشیمی در سه ماه نخست سال۱۴۰۳ خبر داد و گفت: حدود سه میلیون تن از این مقدار در داخل به فروش رفته و سه میلیارد و ۳۹۰ میلیون دلار نیز در این مدت صادرشده است.

احمد مهدوی ابهری روز دوشنبه، 8 مرداد در نشست خبری با بیان اینکه اقتصاد کشور به تحول نیاز دارد، بیان کرد: هر فرد در جایگاه و مسئولیت خود باید برای تحقق این تحول تلاش کند.

وی از تولید ۲۰ میلیون و ۴۱۰ هزار تن محصول پتروشیمی در سه ماه نخست سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: حدود 3 میلیون تن از این مقدار در داخل به فروش رفته و 3 میلیارد و ۳۹۰میلیون دلار نیز در این مدت صادر شده که اگر با همین روند پیش برود، به طور قطع ارزش صادرات محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ بالاتر از پارسال خواهد شد.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه تلاش می شود طرح های پتروشیمی که پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد دارند، امسال راه اندازی شوند، افزود: در این زمینه قرار است بانک مرکزی به طرح هایی که به کمتر از ۵۰ میلیون دلار منابع نیاز دارند، کمک کند، ازاین رو ۱۱ طرح در بانک مرکزی در حال بررسی است تا با تأمین منابع موردنیاز جهش تولید در صنعت پتروشیمی محقق شود.

 

سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری پتروشیمی ها در توسعه میدان ها

مهدوی ابهری با بیان اینکه انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی از آبان سال ۱۳۹۸ به دنبال منطقی تر کردن قیمت فروش اوره به جهادکشاورزی و پرداخت مطالبات اوره سازها بوده است، ادامه داد: با پیگیری ها و نشست های بسیار در ریاست جمهوری و جهاد کشاورزی توافقی به دست آمد و مصوب شد که قیمت فروش اوره به جهاد کشاورزی افزایش یابد، ضمن اینکه پرداخت مطالبات اوره سازها نیز در حال پیگیری است.

وی تصریح کرد: از ۲۰ میلیون تن محصول پتروشیمی تولیدی در سه ماه نخست امسال، سه میلیون تن در داخل به فروش رفت، هفت میلیون و ۷۴۰ هزار تن صادر شد و حدود ۱۱ میلیون تن، خوراک بی مجتمعی و درون مجتمعی بوده است.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با تأکید بر لزوم تشکیل تنظیم گری در بخش پتروشیمی گفت: یکی از زیرساخت های لازم برای افزایش مشارکت مردم در صنعت پتروشیمی، تشکیل نهاد رگولاتوری در این صنعت است که سبب جان گرفتن بخش خصوصی می شود.

مهدوی ابهری با اشاره به ناترازی انرژی و اینکه صنایع پتروشیمی خود مصرف کننده گاز هستند، بیان کرد: انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی از ابتدای دولت سیزدهم، موضوع سرمایه گذاری صنعت پتروشیمی را در توسعه میدان های نفتی و گازی برای تأمین خوراک آغاز کرد که به این منظور امسال ۱۰ تفاهمنامه بین وزارت نفت و پتروشیمی ها امضا شد.

وی با بیان اینکه بعضی مشکلات در میدان های مشخص شده وجود داشت که در حال تغییر آنها هستیم، ادامه داد: در این زمینه نشستی برگزار شد تا سرمایه گذاری هشت میلیارد دلاری پتروشیمی ها در میدان های نفت و گاز جذاب شود. این سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور می افزاید.

 

   شرکت مهندسی و توسعه  گاز ایران

پتروشیمی ها سرمایه گذار توسعه صنعت گاز می شوند

نوع و شیوه سرمایه گذاری پتروشیمی های کشور در پروژه های توسعه ای و کلان صنعت گاز در نشستی با حضور جمعی از مدیران ارشد صنعت گاز و پتروشیمی بررسی شد.

شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به عنوان مجری پروژه های راهبردی صنعت گاز کشور برای اجرای برخی  طرح ها مانند ذخیره سازی و هوشمندسازی گاز طبیعی، ناگزیر از جذب سرمایه از منابع غیردولتی است ازاین رو مدیران این شرکت در ادامه تلاش ها به منظور جلب مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی به سراغ صنعت ارزآور و درآمدزای کشور یعنی پتروشیمی رفتند تا در نشست های کارشناسی، الگوهای کارآمد برای تزریق مالی به ابرپروژه های صنعت گاز را طراحی کنند؛ بویژه آنکه این گروه از سرمایه گذاران، خود تولیدکنندگان بزرگ اوره، آمونیاک و متانول در کشور هستند و ازجمله مصرف کنندگان  بزرگ گاز طبیعی به شمار می آیند، بنابراین هرگونه قطعی گاز بویژه در فصل زمستان، اقتصاد آنها را بشدت متأثر می کند، ازاین رو سرمایه گذاری اهالی پتروشیمی در طرح های زیرساختی صنعت گاز می تواند آثار و برکات زیادی برای هر دو قطب مهم اقتصادی کشور به ارمغان بیاورد.

بر این اساس، نوع و شیوه سرمایه گذاری در پروژه های مدنظر بازوی فنی اجرایی صنعت گاز، در نشست مدیران شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، مدیران دیسپچینگ و سرمایه گذاری ملی گاز ایران و مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی، به مدیران عامل مجتمع های پتروشیمی حاضر در نشست ارائه شد تا ضمن بحث و تبادل نظر درباره ظرفیت های سرمایه گذاری، راهکارهای عملیاتی به منظور کاهش معضل ناترازی انرژی و ممانعت از عدم النفع شرکت های پتروشیمی به دلیل قطع گاز در فصل زمستان بیان شود.

براساس این گزارش، طرح های ذخیره سازی گاز، هوشمندسازی گاز طبیعی و بازیافت انرژی از اگزوز توربین های گازی از پروژه های مهمی بودند که در این نشست، به سرمایه گذاران صنعت پتروشیمی معرفی و قرار شد الگوهای سرمایه گذاری در نشست های آینده با جزئیات کارشناسی بررسی شوند.

 

   شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

تعمیر اساسی یکی از بزرگ ترین مخازن فراورشی

تعمیرات اساسی یکی از بزرگ ترین مخازن فراورشی برای نمک زدایی در مناطق نفت خیز (مخزن ائتلاف کننده نفت نمکی مارون ۳) در مدیریت تعمیرات شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب انجام شد.

ماشاءالله فتاحی نیا، مدیر تعمیرات تجهیزات صنعتی و ماشین آلات فرایندی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: مخزن ائتلاف کننده، یکی از بزرگ ترین مخازن فراورشی برای نمک زدایی در مناطق نفت خیز بود که پس از ۱۳ سال مجوز ترخیص و تعمیر اساسی آن صادر و عملیات تعمیرات اساسی این تأسیسات به صورت شبانه روزی انجام شد.

وی ادامه داد: این مخزن در زمینه کاهش نمک مضر مخلوط در نفت بسیار مؤثر است. کارکنان تعمیرات اساسی در گرمای طاقت فرسای جنوب به صورت ۲۴ ساعته و با ایثار، کار تعمیر را انجام دادند.

مدیر تعمیرات تجهیزات صنعتی و ماشین آلات فرایندی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اعلام کرد: تعمیرات اساسی این مخزن طی ۱۰ ماه با استفاده از خدمات پیمانکاری و طبق دستورعمل های صادره از طرف بازرسی فنی شرکت بهره برداری مارون انجام شد.

 

   منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

مهار نشت گاز آمونیاک در عملیات بارگیری کشتی

 سخنگوی فرماندهی ارشد پدافند غیرعامل و مدیریت بحران منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، از مهار نشت آمونیاک متعلق به شرکت پتروشیمی هنگام در زمان بارگیری در کشتی خبر داد.

سید محمدباقر یوسف زاده گفت: این اتفاق ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه روز (سه شنبه، 9 مرداد) در اسکله شرکت پایانه مخازن پتروشیمی روی داد.

وی با بیان اینکه بلافاصله پس از نشت آمونیاک، گروه های عملیاتی منطقه کنترل را در دست گرفتند، افزود: پس از استقرار نیروهای عملیاتی، اقدام های لازم انجام شد و هم اکنون اوضاع کاملاً در کنترل است و جای هیچ گونه نگرانی نیست.

سخنگوی فرماندهی ارشد پدافند غیرعامل و مدیریت بحران سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس دلیل این حادثه را از سرویس خارج شدن یکی از کمپرسورهای دریافت کننده گاز در کشتی اعلام کرد و گفت: هم اکنون کمپرسور راه اندازی شده و وضعیت تحت کنترل است.