مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان با یادآوری اینکه از ظرفیت مصوبه شورای اقتصاد در بحث گازرسانی به واحدهای صنعتی، بیش از ۵۰ میلیون لیتر سوخت مایع از سبد مصرف خارج و یکهزار و 200 واحد صنعتی و تولیدی در قالب این مصوبه از نعمت گاز بهره مند شدند، اعلام کرد: اینک می توان ادعا کرد که در هر نقطه از استان شرایط و بسترهای گازرسانی محیا شده است، به گونه ای که هر متقاضی می تواند از گاز طبیعی که سازگار با محیط زیست است، با کمترین قیمت ممکن سرانه انشعاب برخوردار شود.

نقش فرهنگ سازی و سیاست های تشویقی در کاهش ناترازی

فعله گری در بخشی از این گفت وگو، با یادآوری اینکه با وجود زمستان سرد و طولانی سال گذشته، میزان مصرف گاز در بخش خانگی کاهش چشمگیری داشت، تشریح کرد: در زمستان گذشته، با وجود ناترازی که در بحث تولید و تأمین گاز در سطح کشور و محدودیت هایی که برای صنایع اعمال شده بود، در مجموع ۱.۶درصد افزایش مصرف را در استان شاهد بودیم که بیشتر به واحدهای نیروگاهی و سی اچ پی مربوط می شد. خوشبختانه در بخش خانگی با وجود افت دمای بیشتر نسبت به سال های گذشته همچنین اضافه شدن ۲۳ هزار مشترک جدید به بخش های خانگی و تجاری، در مجموع حدود ۱.۵ درصد کاهش مصرف در بخش خانگی داشتیم.

وی با بیان اینکه در واقع سرانه مصرف گاز در استان کردستان، از دو هزار و 843  مترمکعب به  2 هزار و 700 مترمکعب کاهش داشته است، این کاهش مصرف در بخش خانگی را ناشی از اطلاع رسانی به موقع در سطح استان، فرهنگ سازی و پاداش هایی که شرکت ملی گاز ایران اعمال کرده بود، دانست و افزود: با توجه به اجرای طرح اصلاح و بهینه سازی موتورخانه ها که طبق این طرح، بیش از ۶۵۰ واحد موتورخانه اصلاح شد، شاهد کاهش ۴۵ درصدی مصرف گاز در این موتورخانه ها شده بودیم تا آنجا که مصرف ۶.۵ میلیون مترمکعبی گاز در موتورخانه ها، به حدود ۳.۵ میلیون مترمکعب رسید.

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان تأکید کرد: با توجه به هزینه هایی که برای اصلاح موتورخانه ها انجام شد و کاهش مصرفی که صورت گرفت، نرخ بازگشت سرمایه به کمتر از هفت ماه رسید که نشان دهنده موفقیت آمیز بودن این طرح و نقش پررنگ آن در کاهش مصرف، جلوگیری از هدررفت و کاهش ناترازی گاز در کل کشور دارد.

گسترش شبکه توزیع گاز در استان

فعله گری با بیان اینکه گسترش شبکه های گازرسانی در سطح استان کردستان به بیش از ۱۳ هزار کیلومتر رسیده است و بیش از ۳۰۰ هزار نصب علمک و ۶۳۰ هزار مشترک به شبکه گازرسانی متصل شده اند، اظهار کرد: ارتقای ظرفیت ایستگاه های تقلیل فشار در مبادی ورودی شهرها، یکی از اهداف و برنامه های شرکت گاز استان در سال جاری است.

وی درباره این برنامه ها توضیح داد: با توجه به اینکه حداکثر ظرفیت تعدادی از این ایستگاه های تقلیل فشار، در سال قبل استفاده شده است، با پیگیری ها و مکاتبات عدیده ای با مدیریت برنامه ریزی تلفیقی همچنین مدیریت گازرسانی استان، مجوز احداث ایستگاه های جدید و ارتقای ظرفیت تعدادی از ایستگاه های موجود را گرفتیم که از ابتدای سال در برنامه ریزی های سالانه، احداث ایستگاه سوم با ظرفیت 100هزار مترمکعب در سقز، ارتقای ظرفیت ایستگاه ها از ۵۰ هزار مترمکعب به ۱۰۰ هزار مترمکعب در بانه و مریوان، در شهرستان بانه هم ارتقای ظرفیت ایستگاه از ۲۰ هزار به ۳۰ هزار مترمکعب مدنظر قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان یادآور شد: بنا داریم با تقویت زیرساخت ها و خطوط تغذیه کمربندی شهرها، در پایداری جریان گاز در زمستان پیش رو دچار مشکل نشویم. همچنین موارد چالشی شناسایی و نقاط بحرانی کاملاً مشخص شده و همکاران در حوزه مهندسی و بهره برداری تلاش می کنند با وجود شرایط انقباضی بودجه، از ظرفیت اعتباری سال جاری کمک بگیرند و قبل از آغاز فصل سرما، زمینه را برای کار فراهم کنند.

فعله گری با اشاره به نقاط مرزی استان کردستان و تعداد زیاد پاسگاه ها و برجک های نگهبانی در نقاط صعب العبور که گاه در فصل زمستان دسترسی به آن ها دو تا سه ماه مسدود می شود، درباره گازرسانی به این نقاط گفت: برای تسهیل در امر گازرسانی به این نقاط، 11 پروژه گازی تعریف شده و در دست انجام است که با این اقدام بیش از ۱۸۰ پاسگاه و برجک مرزی گازرسانی خواهد شد. همچنین اقدام هایی برای بازارچه های مرزی و منطقه ویژه اقتصادی مریوان و بانه هم در دست انجام است تا قبل از فصل سرما به سرانجام برسد.

پیشرفت 90 درصدی جی آی اس

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان در ادامه این گفت وگو، درباره استقرار سامانه جی آی اس در این استان توضیح داد: یکی از مهم ترین موضوعات در حوزه بهره برداری و برنامه ریزی های کلان شرکت ملی گاز ایران، استقرار سامانه جی آی اس در سطح شرکت های گازی کشور است که از سنوات قبل، بحث یکپارچه سازی نقشه های اجرایی و عملیاتی، بخصوص تهیه نقشه های پارسل در دستور کار شرکت های گاز استانی قرار گرفت.

به گفته وی، بسیاری از استان ها می توانستند نقشه های اولیه و خام را از سازمان های متولی مانند برنامه وبودجه دریافت کنند؛ اما متأسفانه در کردستان به دلیل اینکه برنامه وبودجه هم این نقشه ها را نداشت، از این نقشه ها بی بهره بودیم. پس باید کارهای سنگین تری را انجام می دادیم تا خود را به برنامه هایی که شرکت ملی گاز ایران برای جی آی اس هدف گذاری کرده بود، برسانیم. به همین دلیل، با انتخاب مشاوران متخصص و به کارگیری پهپاد فنی، تهیه نقشه های پارسل از سال گذشته آغاز شد که به دنبال آن، بسیاری از اقدامات در خطوط تغذیه ایستگاه ها، شیرها و بخشی از انشعابات انجام شد. در حال حاضر پیشرفت جی آی اس در حد ۹۰درصد است که با برنامه ریزی صورت گرفته تا مهرماه سال جاری زمینه استفاده ۱۰۰ درصدی از سامانه جی آی اس در استان کردستان فراهم خواهد شد.

امدادرسانی گازی در کمتر از 10 دقیقه

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان همچنین با اشاره به اینکه همه امداد شهرهای استان به سامانه امداد متمرکز ۱۹۴ متصل شده اند، تصریح کرد: با این اقدام، همه مشترکان گازی اعم از روستایی و شهری می توانند با مرکز پیام ۱۹۴ ارتباط لازم را برقرار کنند و به صورت برخط و آنلاین، همه این اطلاعات به گروه های امدادی شهری و روستایی انتقال داده می شود تا کمتر از 10 دقیقه خدمات به مشترکان و متقاضیان برسد.

تسویه حساب ۷۵ پروژه تکمیل شده

فعله گری در بخشی دیگر از این گفت وگو یادآور شد: بحث تسویه حساب پیمان های باقی مانده از سال قبل از دیگر موضوعات مهمی است که در اولویت قرار دادیم و به دنبال آن، در سال ۱۴۰۳ با بیش از ۷۵ پروژه تکمیل شده، تسویه حساب نهایی کردیم و در حال حاضر پروژه تسویه نشده سنواتی در سطح استان نداریم.

وی ادامه داد: همزمان با این تسویه حساب ها، بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان انتقال به دارایی ها انجام شد که رکورد بسیار خوبی در سطح استان به ثبت رساند.

موفقیت در کسب رتبه نخست اچ اس ای

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان در ادامه تشریح فعالیت های  اجرایی صورت گرفته این شرکت، به کسب رتبه های برتر در سطح کشور هم اشاره کرد و گفت: در کنار همه اقداماتی که در حوزه گازرسانی در سطح استان در حال انجام بود، از کسب رتبه های برتر هم غافل نبودیم، از جمله در حوزه های فرهنگی، قرآنی و همین طور رتبه اول اچ اس ای در بین شرکت های گاز استانی که با موفقیت آنها را کسب کردیم.

وی افزود: تلاش داریم امسال هم با رعایت دقیق تر شاخص های مرتبط با ایمنی، سلامت و بهداشت، این رتبه را در سطح کشور تکرار کنیم. در سطح استانی هم با ارزیابی هایی که از سوی دستگاه های متولی انجام شد، سال گذشته موفق به کسب رتبه برتر در شورای اقامه نماز، عفاف و حجاب، امربه معروف و نهی ازمنکر، پاسخگویی به مشترکان و روابط عمومی برتر در بین دستگاه های استانی شدیم.

فعالیت های فرااستانی گاز کردستان

فعله گری با بیان اینکه طرح های نیابتی شرکت گاز استان کردستان در سایر استان ها هم چشمگیر بوده است، اعلام کرد: مطابق مصوبه مجمع شرکت گاز استان کردستان، مکلف شدیم در استان هرمزگان به عنوان طرح های نیابتی اقدام به اجرای کار، طراحی و گازرسانی در بخشی از شهرستان حاجی آباد کنیم که در این خصوص، فعالیت ها و پیگیری های لازم صورت گرفت و خوشبختانه در بخش خط تغذیه گازرسانی، خط تغذیه ۵۰ کیلومتری با لوله گذاری انجام شد.

وی افزود: مراحل نهایی ساخت ایستگاه های سی جی اس، تی بی اس، لانچر و رسیور هم در حال انجام است؛ مسیر سازی انجام شده تا بتوانیم حداکثر پایان شهریورماه این ایستگاه ها را در استان هرمزگان مستقر و عملیات اجرایی خط انتقال ۵۳ کیلومتری را به سرانجام برسانیم. در مجموع تعهد ما در استان هرمزگان، گازرسانی به دو شهر، ۶۵ واحد صنعتی و حدود ۱۰۰ روستاست که همه مطالعات، طراحی و تهیه مقادیر آن انجام شده و متناسب با اعتباراتی که شرکت ملی گاز ایران در نظر می گیرد، باقی پروژه ها هم آماده برون سپاری است که به محض ارائه مجوز، عملیات اجرایی آن را آغاز می کنیم.

خودکفایی برقی با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان، یکی از فعالیت های مهم این شرکت در سال های اخیر را نصب سامانه بهره گیری از انرژی خورشیدی اعلام و تصریح کرد: با توجه به اینکه کمبود برق، یکی از چالش های کشور، بخصوص در فصل تابستان است که با افزایش گرما و استفاده از دستگاه های سرمایشی روبه رو می شویم، شرکت گاز استان کردستان با هدف استفاده از انرژی های تجدیدپذیر خورشیدی، اقدام به استقرار سامانه فتوولتائیک یا انرژی خورشیدی در همه ساختمان های ستادی و نواحی کرده که این سامانه ها از پنج تا ۳۰ کیلووات تأمین برق می کنند که علاوه بر تأمین انرژی موردنیاز ساختمان مربوطه، مازاد انرژی را هم به شبکه سراسری برق تزریق می کنند.

فعله گری ادامه داد: در یک سال گذشته یک مگاوات میزان انرژی تولید شده شرکت گاز استان بوده که در هماهنگی با اداره برق تهاتر انجام می شود. همچنین شرکت گاز به منظور کاهش مصرف گاز در واحدهای خانگی و اداری از سال قبل اقدام به تهیه بخاری های با راندمان بالا کرده که ۵۶۱ مورد از این بخاری ها را در اماکن عمومی از جمله مساجد و همین طور اماکن نظامی که فعالیت ۲۴ ساعته دارند، نصب کرده است.

وی افزود: لوله کشی داخلی منازل مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، یکی دیگر از مصوبات دور اول سفر رئیس جمهور شهید بود که این کار با مبلغ ۵۰ میلیارد ریال و همکاری سازمان های متولی از جمله کمیته امداد امام و بهزیستی برای بیش از ۸۹۰ خانوار در نقاط محروم استان انجام شد.