زمینه سازی برای حضور مقتد رانه
در تجارت جهانی
صنعت گاز در اوج
مشعل| برخورد اری از ویژگی خاص جغرافیایی، وجود زیرساخت های عظیم پالایشی، امکان ترانزیت و سوآپ گاز به ترکیه، کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس، وجود مخازن ذخیره سازی و مصرفکنند گان عمد ه بالقوه و از همه مهم تر قرار د اشتن د ر رتبه د وم جهان از نظر ذخایر اثبات شد ه، از مهم ترین امتیازها و مزایای صنعت گاز ایران به عنوان شریک اقتصاد ی مطمئن د ر حوزه صاد رات گاز به کشورهای همسایه به شمار می رود که با توسعه د یپلماسی انرژی، همزمان با فعالیت د ولت سیزد هم این مسیر بیش از پیش مورد تاکید قرار گرفته است. رویکرد د ولت سیزد هم د ر تقویت و توسعه د یپلماسی انرژی، راه های ورود به بازارهای جهانی را منعطف تر کرد ه است و اکنون صنعت گاز ایران، مطمئن ترین شریک اقتصاد ی د ر حوزه صاد رات، ترانزیت و سوآپ گاز به کشورهای همسایه محسوب می شود .
جایگاه ممتاز ایران از نظر مجموع ذخایر گاز طبیعی به عنوان سوخت منتخب قرن حاضر د ر بین د یگر کشورهای جهان را می توان منوط به عواملی از جمله د ارا بود ن زیرساخت های عظیم پالایش، تولید و انتقال گاز، وجود مخازن ذخیره سازی گاز طبیعی، امکان ترانزیت و سوآپ گاز و به ویژه برخورد اری از ویژگی های جغرافیایی لازم که حضوری فعال د ر تجارت گاز طبیعی و محصولات جانبی را رقم می زند ، د انست. بر این اساس، شرکت ملی گاز ایران به پشتوانه این مولفه ها، زمینه چینی برای حضور مقتد رانه و نفوذ هرچه بیشتر د ر بازارهای جهانی را فراهم ساخت و تنها گزینه ای که با تکیه بر آن توانست از مسیرهای پرفراز و نشیب توسعه عبور کند ، بهره مند ی از ظرفیت های بی نظیر د اخلی بود .
توان د اخل برای صد ور خد مات فنی و مهند سی
توسعه د یپلماسی انرژی از زمان آغاز به کار د ولت سیزد هم مورد تأکید وزیر نفت و د ر اولویت های این وزارتخانه قرار گرفت. همه شرکت ها و مجموعه های تابع صنعت نفت از جمله شرکت ملی گاز ایران همسو با این هد ف راهبرد ی که همراه با تکیه بر توان د اخلی پیش رفته و می رود ، رایزنی با د یگر کشورها به ویژه کشورهای همسایه به منظور ارزآوری برای ایران را د ر د ستور کار قرار د اد ند . تماس ها و مذاکرات متعد د ی نیز انجام و موضوع با جد یت بیشترپیگیری شد و د ر د ست اقد ام قرار گرفت.