شرکت گاز استان تهران

مقاوم سازی تأسیسات گازرسانی در برابر زلزله به منظور افزایش تاب آوری

مدیرعامل شرکت گاز استان تهران از اجرای پروژه های مقاوم سازی تأسیسات گازرسانی به منظور افزایش تاب آوری شهر تهران در برابر زلزله خبر داد.

 سیدمحمد هدایی پور با اشاره به ضرورت توجه به ایمن سازی شبکه های گاز به عنوان یکی از زیرساخت های حیاتی در کلان شهرها گفت: مقاوم سازی تأسیسات گازرسانی با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران و وقوع زلزله های متعدد در کشور، اهمیت ویژه ای دارد.

وی افزود: شرکت گاز استان تهران به این منظور به اجرای پروژه های مختلف مقاوم سازی در بخش های مختلف شبکه گازرسانی شامل ایستگاه های تقلیل فشار، خطوط تغذیه و توزیع گاز، علمک ها و انشعاب های مصرف کنندگان اقدام کرده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان تهران نصب سیستم های قطع اضطراری خودکار در ایستگاه های تقلیل فشار را مهم ترین اقدام در این زمینه اعلام کرد و ادامه داد: این سیستم ها هنگام وقوع زلزله به طور خودکار جریان گاز را قطع و از بروز نشت و انفجار جلوگیری می کند.

هدایی پور تصریح کرد: روند اجرایی پروژه های شبکه شتاب نگاری، جمع آوری شیرهای پیاده رو، بلوک بندی، شیرهای سوپر بلوک به ۱۰۰ درصد رسیده است.

وی بیان کرد: پروژه های ایستگاه های تی بی اس شهرستان ها ۲۷ درصد، مقاوم سازی آنها ۵۹ درصد، مقاوم سازی علمک ها ۹۸.۶ درصد، اسکادا و مخابرات ۸۷.۷ درصد، سیستم قطع اضطراری ۹۲ درصد، ساختمان کنترل مرکزی، ۵۲.۴ درصد و ساختمان پشتیبانی مدیریت بحران ۹۷.۳ درصد پیشرفت داشته اند.

مدیرعامل شرکت گاز استان تهران گفت: هدف ما در واحد مقاوم سازی گاز در مقابل زلزله، قطع کمتر، دیرتر و مؤثرتر شبکه گاز در نواحی آسیب دیده در مواقع بحرانی است.

هدایی پور در پایان با تأکید بر اهمیت همکاری همه دستگاه ها و سازمان ها برای ایمن سازی شبکه های گازرسانی یادآور شد: مقاوم سازی گازرسانی فرایندی مستمر و نیازمند تلاش و همدلی همه دستگاه ها و سازمان های ذی ربط است.

 

  شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران

هزار میلیارد تومان پروژه در حال اجرا

معاون مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از اجرای هزار میلیارد تومان پروژه در این شرکت خبر داد.

هادی شیخ مقدس با اشاره به حجم سرمایه گذاری پروژه های در حال اجرای این شرکت گفت: پروژه هایی که هم اکنون در حال اجرا یا مناقصه هستند، درمجموع حدود هزار میلیارد تومان است که از این رقم حدود ۴۵۰ میلیارد تومان آن متعلق به پروژه های در حال اجراست.

وی با بیان اینکه هم اکنون حدود ۵۲۰ میلیارد تومان پروژه در فرایند مناقصه قرار دارند، افزود: ارزش پروژه های مربوط به پدافند غیرعامل نیز حدود ۲ هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان و بودجه مربوط به میترینگ نیز هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است.

 

  شرکت گاز استان کردستان

بهره مندی ۱۶۵۰ روستا و ۳۳ شهر از گاز

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان از بهره مندی یکهزار و 650 روستا و ۳۳ شهر این استان از گاز طبیعی خبر داد.

احمد فعله گری گفت: گاز با عبور از دره های عمیق و مسیرهای کوهستانی به مناطق مرزی و ساکنان کوخ نشین کردستان رسیده است.

وی بیان کرد: کل تعهدات اشتراک پذیری پارسال ۱۸ هزار و ۱۰۰ مورد بود که با بررسی عملکرد در سال ۱۴۰۲ و تا پایان اسفندماه مازاد بر سقف تعهد اشتراک پذیری شهری و روستایی انجام شده است و ۲۳ هزار و ۱۱۶ مشترک جدید جذب شدند.

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان افزود: درصد پیشرفت در این بخش ۱۲۸ درصد و بیش از ۴۱۴ کیلومتر شبکه گذاری در بخش پروژه های شهری و روستایی بوده که این حجم بدون افزایش و عدول از سقف بودجه مصوب عمرانی انجام شده است.

فعله گری با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان اسفندماه ۳ میلیارد  و ۶۹۶ میلیون مترمکعب در استان مصرف گاز طبیعی داشته ایم، تصریح کرد: این استان اکنون دارای ۶۳۰ هزار و ۲۹۲ مشترک گاز در بخش های مسکونی، تجاری و صنعتی است که تعداد ۴۵۰ هزار و ۹۹۷ مشترک شهری، ۱۷۶ هزار و ۵۵۶ مورد روستایی و ۲ هزار و ۷۳۹ مشترک صنعتی است.

وی با بیان اینکه جمعیت استان کردستان بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است، گفت: با تلاش های انجام شده به منظور بهره مندی هرچه بیشتر مردم از این عامل انرژی، اکنون بیش از ۳۰۰ هزار و ۱۳ علمک در استان نصب شده که ۱۵۸ هزار و ۶۹۶ مورد در شهرها، ۱۳۹ هزار و ۸۰۴ مورد در روستاها و یکهزار و 513 علمک برای واحدهای تولیدی و صنعتی بوده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان ادامه داد: حجم شبکه گذاری در این استان ۱۳ هزار و  ۲۶۴ کیلومتر است که بیشتر این شبکه گذاری ها در روستاهای استان اجرا شده که ۹ هزار و ۳۷۳ کیلومتر در روستاها، ۳ هزار و ۱۰۵ کیلومتر در شهرها و ۷۸۶ کیلومتر برای واحدهای تولیدی و صنعتی انجام شده است.

فعله گری درباره عملکرد شرکت گاز استان کردستان در بخش نصب انشعابات در سال ۱۴۰۲  توضیح داد: یکی از اهداف راهبردی پارسال، نصب ۵ هزار عملک بود که شرکت گاز استان با نصب ۷ هزار و ۷۷۶ علمک پیشرفت ۱۵۶ درصدی داشت و در بخش ظرفیت سازی برای صنایع که هدف آن ۱۰ هزار مترمکعب در ساعت بود، با ظرفیت سازی  ۲۵ هزار و ۲۱۶ مترمکعب در ساعت پیشرفت ۲۵۲ درصدی را محقق کرد.

وی در پایان یادآور شد: با توجه به منویات مقام معظم رهبری که امسال را سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری کردند و همسو با تحقق بخشیدن شعار سال، گازرسانی به ۴۰ واحد تولیدی و صنعتی در استان کردستان را در دستور کار داریم و زمینه فعالیت مهم و اساسی دیگر اینکه با توجه به معین بودن استان کردستان در استان هرمزگان با همه توان و قدرت در نظر داریم ۲ شهر فارغان و احمدی سرگز، ۱۰۰ روستا و ۶۵ واحد تولیدی و صنعتی این استان را به شبکه سراسری وصل کنیم.

 

   شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه 

توزیع بیش از ۲۰ میلیون لیتر سوخت کشاورزی

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون بیش از ۲۰ میلیون لیتر سوخت کشاورزی در مرکز و شهرهای شمالی استان آذربایجان غربی مصرف شده که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۶درصد کاهش داشته است.

احمد مجرد تصریح کرد: این مقدار سوخت بین واحدهای مختلف کشاورزی شامل انواع ماشین آلات، گلخانه ها، دامداری ها و مرغداری ها توزیع شده است. با توجه به عملیات کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی و نیاز به نیروی محرکه و با عنایت به تنوع ماشین آلات در بخش های مختلف کشاورزی و دامی، سازمان جهاد کشاورزی مقدار سوخت مورد نیاز آنها را تعیین و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی آن را توزیع می کند.

وی افزود: با اجرای دقیق طرح پلاک گذاری ماشین آلات و ادوات کشاورزی همسو با کاهش مصرف سوخت که در دو سال گذشته در دستور کار قرار گرفته بود، خوشبختانه شاهد نتایج مثبتی در مدیریت مصرف هستیم. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه گفت: اجرای طرح پلاک گذاری و توزیع الکترونیکی نفت گاز به ادوات کشاورزی، اقدامی دیگر همسو با تحقق دولت الکترونیک است که بر این اساس، کشاورزان می توانند با استفاده از این طرح و بدون مراجعه حضوری و ضمن صرفه جویی در وقت، با مراجعه به سامانه https://newtejaratasan.niopdc.ir  برای دریافت سهمیه سوخت خود ثبت نام کنند.

 

همسو شدن جامعه محلی و صنعت برای توسعه پایدار

رئیس شورای راهبردی شرکت های پتروشیمی منطقه مکران تأکید کرد: مسئولیت اجتماعی در درازمدت می تواند جامعه محلی و صنعت را با توسعه پایدار همسو کند. علیرضا منیری ابیانه در دومین نشست شورای راهبردی شرکت های پتروشیمی منطقه مکران، با اشاره به تاریخچه شکل گیری و عملیات ساخت شهرک پتروشیمی مکران در پی مصوبه هیئت دولت برای انتخاب سومین قطب پتروشیمی کشور (بعد از ماهشهر و عسلویه) و انتخاب منطقه آزاد چابهار در اواخر سال ۱۳۹۱ از میان مناطق مستعد بیان کرد: در طرح اولیه این شهرک، استقرار ۱۸ واحد بالادستی صنعت پتروشیمی برنامه ریزی شد. وی با اشاره به اهمیت بهره گیری از مزیت های رقابتی و نسبی کشور برای هوشمند بودن اَبَرپروژه ها گفت: به این منظور، از یک مشاور بین المللی و تراز اول جهانی کمک گرفته و با مطالعات مفصل، مقرر شد بر مبنای تکمیل زنجیره ارزش گاز متان درمجموع ۶ واحد شامل پنج واحد جی تی ایکس و یک واحد اوره آمونیاک در فاز نخست پروژه منطبق بر استانداردهای جهانی و استفاده از فناوری تولید محصولات الفینی بدون نیاز به گاز اتان، ساخته شود.

مدیرعامل شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران ادامه داد: مطالعات اجتماعی قطب سوم پتروشیمی و تدوین سند مسئولیت اجتماعی این منطقه از سوی محمدتقی فرور که از بنیان گذاران سازمان حفاظت محیط زیست ایران بود، انجام شده است. مرحوم محمدتقی فرور، رئیس کنسرسیوم بین المللی قرق های بومی و رئیس هیئت مدیره مؤسسه توسعه پایدار و محیط زیست و طراح و مدیر نخستین برنامه توسعه مشارکت اجتماعی در ایران با نام «طرح توسعه یکپارچه سلسله» بوده است. منیری ابیانه با بیان اینکه مجموعه شهرک پتروشیمی مکران در سیل پایان سال ۱۴۰۲ و ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳، در خدمت مردم سیل زده جنوب بلوچستان بود، تصریح کرد: همه مجموعه های پتروشیمی مستقر در این منطقه در چنین وضعی باید همراه مردم باشند تا گوشه ای از آلام مردم را کاهش دهند. وی از اختصاص امکانات مجتمع پتروشیمی مکران در حمایت از مجموعه فرهنگی و ورزشی آکادمی بلوچ در رده های سنی کودک تا جوان منطقه خبر داد و گفت: این کار با هدف اجرای برنامه های مسئولیت اجتماعی شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران انجام شده است. رئیس شورای راهبردی شرکت های پتروشیمی منطقه مکران افزود: علمای اهل سنت بلوچستان در ماه گذشته ضمن بازدید از بخش های مختلف بزرگ ترین طرح صنعتی سیستان و بلوچستان و اطلاع از تازه ترین پیشرفت ها، دستاوردها و فعالیت های انجام شده و ابراز خرسندی از تأسیس مگاپروژه شهرک پتروشیمی مکران در چابهار، برای همکاری در تسهیل ارتباطات مردم بومی با جامعه صنعتی اعلام آمادگی کردند. منیری ابیانه ضمن تشریح اهداف شورای راهبردی شرکت های پتروشیمی منطقه مکران، به فعالیت های شرکت ها برای ایفای مسئولیت اجتماعی پرداخت و ادامه داد: ضروری است که برای تحقق توسعه، به فرهنگ جامعه بومی منطقه اشراف و از آن آگاهی کاملی داشته باشیم. وی یادآور شد: مسئولیت اجتماعی در درازمدت می تواند جامعه محلی و صنعت را با توسعه پایدار همسو کند و این موضوع با داشتن رابطه اخلاق مدارانه در شرکت ها با جامعه محلی محقق می شود.

 

شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت

مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: این توانمندی در صنعت نفت وجود دارد که در بسیاری از زمینه ها، خدمات فنی و مهندسی را به دیگر کشورها صادر کند.

غلامرضا نورانی بیان کرد: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب پارسال توانست ٨٠درصد تولید نفت کشور را رقم بزند و بالاترین مقدار تولید را نسبت به ۶ سال گذشته داشته باشد. وی با اشاره به استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان به منظور تکمیل نیازهای شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب افزود: همه نیازهای این شرکت در زمینه تعمیرات و آماده سازی تأسیسات نفت و گاز، از طریق شرکت های داخلی تأمین شد.

 مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تصریح کرد: در بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت تهران، با استفاده از توانمندی شرکت های داخلی، قراردادهایی به سرانجام رسید که براساس آنها، کار ساخت توربوکمپرسور در سال های آینده انجام می شود.

نورانی با اشاره به اینکه کار ساخت توربوکمپرسور در داخل کشور کلید خورده است و امیدوارند تا دو سال آینده به تولید انبوه برسد و نیاز کل صنعت نفت کشور را در تمام زمینه ها برطرف کند، گفت: ظرفیت های به وجودآمده در کشور، سبب گسترش کار فنی، اشتغال زایی و رفع نیاز همه صنایع ازجمله نفت، گاز و پتروشیمی در عرصه های مورد نیاز جمهوری اسلامی می شود. وی افزود: با گشایش هایی که در تولید صنایع ایجاد می شود، در چند سال آینده نیاز آن چنانی به ماشین آلات دوار فرایندی از خارج کشور نخواهیم داشت و تولیدکنندگان داخلی می توانند همه نیاز داخلی را تأمین کنند.

 مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به ضرورت بهره گیری از تکنولوژی های پیشرفته روز دنیا در صنعت نفت به دلیل جهانی بودن این صنعت، بیان کرد: نفت صنعتی جهانی است، ازاین رو نیازمندیم از تکنولوژی های پیشرفته سایر کشورها استفاده کنیم. اما درصورتی که آن ها این تکنولوژی ها را در اختیار ما قرار ندهند، جوانان توانمند ما در دانشگاه ها به آن دست می یابند. این توانمندی در صنعت نفت وجود دارد که در بسیاری از زمینه ها، خدمات فنی را به دیگر کشورها صادر کند.