حضور پررنگ  در رخدادهای نفتی

آنچه در طول دو سال و نیم اخیر مورد توجه بود، حضور پررنگ و فعال ابراهیم رئیسی در قامت رئیس جمهور برای افتتاحیه ها و همچنین امضای قراردادهای مختلف بود که از سطح اهمیت فعالیت ها و مذاکرات به ثمر رسیده حکایت داشت که بخش مهمی از آن حاصل رویکرد و نگاه ویژه او به ثمربخشی سریع پروژ ه ها و تعیین تکلیف میادین و قراردادهای مختلف بود که فهرستی از این حضور در ادامه می آید:

 

تصمیمات  نفتی  هیأت دولت

آنچه نباید از نظر دور داشت اینکه اولویت بخشی به مسأله نفت، باعث شد که مصوباتی مختلف در هیأت دولت، رنگ و بوی صنعت نفت به خود بگیرد و در فواصل مختلف، شاهد تصمیم گیری درباره مسائل مرتبط با این صنعت باشیم.دستور رئیس جمهوری برای تشکیل کارگروه تخصصی به منظور رفع ناترازی در انرژی: سیدابراهیم ۱۱ بهمن ماه 1400: رئیسی در نشست هیأت دولت، با اشاره به طرح موضوع ناترازی ها در بخش های آب، برق و سوخت از سوی رهبر معظم انقلاب، وزیران نفت و نیرو را مأمور کرد با تشکیل کارگروه های تخصصی و مرتبط، برنامه خود برای رفع این ناترازی ها را حداکثر طی یک ماه به دولت ارائه دهند.

17 بهمن 1400:

آیین امضا و تنفیذ قرارداد توسعه و بهره برداری میدان مشترک نفتی سهراب با سرمایه گذاری ۸۰۰ میلیون دلاری، بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت انرژی دانا در حضور رئیس جمهوری و وزیر نفت برگزار شد. قرارداد توسعه و بهره برداری از میدان مشترک نفتی سهراب با ارزشی معادل ۸۰۰ میلیون دلار در آیینی با عنوان «آغاز عملیات اجرایی ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی کشور» با حضور سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری و جواد اوجی، وزیر نفت بین محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و محمد ایروانی، مدیرعامل شرکت انرژی دانا در محل مرکز همایش های بین المللی صداوسیما امضا شد.

20 بهمن 1400:

  طرح های گازرسانی و پتروشیمی به ارزش ۴۰ هزار میلیارد تومان همزمان با چهل وسومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی با حضور رئیس جمهوری افتتاح شد و آغاز به کار کرد. گازرسانی به ۱۴ شهر، ۱۴۵۹ روستا و ۴۱۱۴ واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۵.۲ هزار میلیارد تومان در ساختمان مرکزی شرکت ملی گاز ایران (برج گاز) و به صورت ویدئوکنفرانس به بهره برداری رسید. عملیات گازرسانی به ۱۰ شهر و ۱۲۳۹ روستا و ۱۳۵۱ واحد صنعتی با محوریت مناطق کم برخوردار آغاز و هشت طرح انتقال گاز به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان آغاز شد و در عین حال ۱۱ طرح انتقال گاز با سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومان به بهره برداری رسمی رسید.

11 فروردین 1401:

عملیات اجرایی فاز دوم ذخیره سازی گاز شوریجه D با فرمان سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری و با حضور جواد اوجی، وزیر نفت آغاز شد.

14 تیر 1401:

تفاهمنامه توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری؛ محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری و جواد اوجی، وزیر نفت، میان شرکت ملی نفت ایران با ۶ بانک ایرانی و ۶شرکت اکتشاف و تولید داخلی امضا شد.

28 اردیبهشت 1401:

ابراهیم رئیسی، از بیست وششمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بازدید و به گفت وگو با برخی مسؤولان غرفه ها پرداخت و در جریان آخرین تحولات صنعت نفت در بخش ساخت تجهیزات قرار گرفت. رئیس جمهوری سپس به نمایندگان رسانه های حاضر اعلام کرد: تأمین ۷۰ درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت از سوی متخصصان و شرکت های ایرانی در داخل کشور مایه خوشحالی و بسیار امیدوارکننده است؛ اما نباید به این نقطه اکتفا شود. رئیسی تأکید کرد: ضمیمه شدن دانایی به توانایی یک ضرورت است و اگر دانایی ها و دانش ضمیمه توانمندی ها شود، می توان به ارائه کار در بازارهای داخل و خارج پرداخت.

13 بهمن 1401:

رئیس جمهوری با همراهی چند نفر از هیأت وزیران، از نمایشگاه توانمندی های تولید داخلی که در حوزه های مختلف برپا شده است، بازدید کرد. در این نمایشگاه، توانمندی های داخلی در حوزه های صنایع معدنی و اکتشافی، الکترونیکی و مخابرات، هوافضا و ماهواره، خودرو، کشاورزی و غذایی، حمل ونقل ریلی، جاده ای، دریایی و هوایی، بخش مسکن، نفت و پتروشیمی، لوازم خانگی، نساجی، صنایع آبزی پروری، آبخیزداری، صنایع برق و نیروگاهی و سدسازی و طرح های مدیریت آب و فناوری اطلاعات و ارتباطات به نمایش گذاشته شد.

10مرداد 1401:

هیأت دولت، ضمن موافقت با تشکیل کارگروه دیپلماسی اقتصادی با محور گسترش و تعمیق روابط تجاری با کشورهای هدف، شرکت مادر تخصصی ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران را به فهرست سازمان های توسعه ای اضافه کرد.

18 آبان 1401:

هیأت وزیران در نشستی که به ریاست سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری برگزار شد، با اصلاح محدوده منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس موافقت کرد.

5 دی 1401:

هیأت دولت با اصلاح آیین نامه اجرایی مربوط به فروش نفت خام و میعانات گازی صادراتی به اشخاص معرفی شده از سوی دستگاه های اجرایی موافقت کرد.