وزیر نفت خبر داد:
تکمیل ۲۸ میلیارد دلار پروژه نیمه تمام در سال ۱۴۰۲
وزیر نفت با بیان اینکه وزارت نفت در سال ۱۴۰۲ پروژه های نیمه تمام به ارزش بیش از ۲۸ میلیارد دلار را به سرانجام رساند، گفت: از محل این پروژه ها تولید در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی جهش داشت و به دنبال آن ثبت رشد اقتصادی بالای ۲۰ درصد در بخش نفت و گاز را شاهد بودیم. جواد اوجی، چهارشنبه، ۲۹ فروردین ماه درحیاط هیئت دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه وزارت نفت در سال ۱۴۰۲ با سرمایه گذاری مؤثر در بخش های بالادست و پایین دست صنعت نفت توانست پروژه های نیمه تمام به ارزش بیش از ۲۸ میلیارد دلار را به سرانجام برساند، گفت: از محل تکمیل این پروژه ها رشد تولید در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و به دنبال آن ثبت رشد اقتصادی بالای ۲۰ درصدی در بخش نفت و گاز را شاهد بودیم. وی افزود: برای سرمایه گذاری های تازه در پروژه های نیمه تمام باقی مانده در صنعت نفت برنامه ریزی جامعی شده است تا امسال هم جهش تولید مطلوبی در این صنعت داشته باشیم.
وزیر نفت تصریح کرد: امیدواریم سال ۱۴۰۳ هم مانند پارسال رکوردهای مطلوبی در زمینه جهش تولید داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی به بیش از ۱۰۰ میلیون تن می رسد
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به روند پرشتاب توسعه صنعت پتروشیمی ایران گفت: ظرفیت تولید این صنعت تا پایان امسال بیش از ۱۰۰ میلیون تن خواهد شد.
مرتضی شاهمیرزایی در کنگره ملی نفت و گاز آسیا - اروپا اظهار کرد: ایران با دارا بودن ذخایر غنی نفت و گاز، جایگاه ویژه و برجسته ای از زمان های بسیار دور در نقشه انرژی جهان داشته است.
وی ایران را لنگرگاه ثبات و امنیت در منطقه خواند و گفت: کشور ما به دلیل دارا بودن سواحل طولانی در خلیج فارس تا دریای عمان و اقیانوس هند به عنوان شاهراه عبور و حمل ونقل نفت، میعانات گازی، گاز مایع، محصولات مختلف پتروشیمی و دیگر محصولات به شمار می رود و نقش مهمی را ایفا می کند.
معاون وزیر نفت ادامه داد: صنعت پتروشیمی ایران در زمینه ارائه خدمات فنی و مهندسی به عنوان یکی از بازیگران مهم در دنیا مطرح و آماده همکاری در زمینه تولید و فروش کالاها و تجهیزات به شرکت ها و مشتریان همسو در سراسر جهان است.
شاهمیرزایی با اشاره به روند پرشتاب توسعه صنعت پتروشیمی ایران، یادآور شد: ظرفیت تولید این صنعت در سال ۱۴۰۲ از مرز ۹۵ میلیون تن عبور کرد و این ظرفیت تا پایان امسال بیش از ۱۰۰ میلیون تن خواهد شد.
وی با اشاره به تنوع سبد محصولات پتروشیمی ایران با بیش از ۵۵۰ گرید مختلف تصریح کرد: صنعت پتروشیمی ایران همکاری و سرمایه گذاری های مطلوبی با کشورهای همسو از جمله روسیه و کشورهای حوزه آسیای میانه در قطب های توسعه ای به ویژه در مناطق ماهشهر، چابهار و جاسک دارد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه ۹۷ درصد از کاتالیست های مورد نیاز صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و صنایع معدنی داخلی سازی شده است، گفت: آمادگی کامل داریم تا با همسایگان و کشورهای همسو در زمینه های طراحی، اجرا، راه اندازی و بهره برداری، تعمیرات و نگهداشت تجهیزات و نیز تولید انواع فناوری ها و کاتالیست های مورد نیاز همکاری کنیم.
شاهمیرزایی افزود: ایران در تولید دانش فنی محصولات آمونیاک، اوره، الفین، تبدیل گاز به متانول، اتان، اتیلن و سایر فرآیندها به خودکفایی کامل رسیده است.
کنگره ملی نفت و گاز آسیا - اروپا ۲۸ فروردین ماه با حضور سفیر ایران در روسیه، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و معاون وزیر انرژی فدراسیون روسیه برگزار شد.
با هدف شناسایی موقعیت های اکتشافی هیدروکربوری نفت و گازانجام شد
امضای قرارداد برداشت داده های لرزه نگاری دشت مغان
قرارداد «برداشت داده های لرزه نگاری دو بعدی و سه بعدی مغان» بین مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و شرکت توسعه انرژی و نفت نگین آفاق کیش «تنکو» امضا شد.
قرارداد برداشت داده های لرزه نگاری دو بعدی و سه بعدی مغان روز سه شنبه (۲۸ فروردین ماه) بین مهدی فکور، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و عبدالرسول آقاجانی، مدیرعامل شرکت توسعه انرژی و نفت نگین آفاق کیش «تنکو» امضا شد.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در این آیین گفت: موقعیت جغرافیایی و محیط زیستی پروژه مغان که در گستره شمال و شمال غربی کشور قرار دارد، هم به لحاظ شرایط کشاورزی منطقه حائز اهمیت و هم به دلیل نزدیکی به مرزهای شمال غربی ایران نیازمند تدوین و تنظیم ملاحظاتی است که افزون بر صرفه جویی در زمان و هزینه انجام پروژه، زمینه اشتغال زایی و استفاده از ظرفیت های بومی را نیز فراهم کند.
فکور افزود: فعالیت های اکتشافی و عملیاتی باید همسو با انجام مسئولیت اجتماعی سازمان انجام و افزون بر پیشبرد اهداف اکتشافی، سبب ارتقای سواد عمومی افراد بومی شود و با اشتغال زایی و استفاده از امکانات محلی معیشت مردم را بهبود بخشیده و رونق اقتصادی در منطقه ایجاد کند.
عبدالرسول آقاجانی، مدیرعامل شرکت تنکو نیز با قدردانی از گروه مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، گفت: سابقه همکاری شرکت تنکو با مدیریت اکتشاف قدمتی بیش از ۱۵ سال دارد و در این مدت همواره پیشرفت و خدمت به صنعت نفت هدف مشترک دو طرف بوده است و امید می رود که با تکمیل این پروژه نیز گامی دیگر به منظور پیشبرد اهداف دو طرف برداشته شود.
این قرارداد با وسعت ۹۰۰ کیلومتر مربع عملیات برداشت لرزه نگاری سه بعدی و ۱۵۵۰ کیلومتر برداشت لرزه نگاری دو بعدی، به ارزش ۱۲ میلیون یورو و حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان در طول زمان ۲ سال انجام خواهد شد که پس از انجام عملیات های لرزه نگاری ژئوفیزیکی و با پردازش و تفسیر اطلاعات به دست آمده، سرانجام منتج به روشن شدن موقعیت های اکتشافی هیدروکربوری نفت و گاز در ناحیه دشت مغان خواهد شد.
با ارزیابی توجیه پروژه و بررسی ریسک های اقتصادی انجام شد
آغاز سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی در میدان های نفت و گاز
صندوق توسعه ملی با ارزیابی توجیه پروژه و بررسی ریسک های اقتصادی، در طرح توسعه میدان نفتی یاران به ارزش ۱۰۲ میلیون دلار سرمایه گذاری کرد.
صندوق توسعه ملی با توجه به مجوزهای قوانین بالادستی همسو با تبدیل سرمایه های ملی به ثروت، سرمایه گذاری در میدان های مشترک نفت و گاز را کلید زد.
یکی از خلأهای سرمایه گذاری های اقتصادی، بهره برداری ناکافی ایران از میدان های نفت و گاز مشترک در مقایسه با همسایگان است که صندوق توسعه ملی، با رویکرد افزایش منابع ملی و پررنگ تر شدن نقش ایران در میدان های مشترک، آمادگی خود را برای ورود به این عرصه اعلام و قوانین بالادستی نیز این مجوز را صادر کرد.
بر این اساس و با درخواست شرکت توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا، صندوق توسعه ملی با ارزیابی های فنی، مالی، اقتصادی و اهلیت شرکت، در فاز دوم طرح توسعه میدان نفتی یاران در قالب الگوی تازه قراردادهای نفتی ایران سرمایه گذاری کرد، همچنین کارگروه سرمایه گذاری و ریسک صندوق توسعه ملی ضمن بررسی پروفایل ریسک و بازده طرح تصمیم به تأمین مالی این طرح از طریق مشارکت در قرارداد فاز دوم طرح توسعه میدان نفتی یاران به مقدار ۴۵ درصد به ارزش ۱۰۲ میلیون دلار گرفت.
میدان مشترک نفتی یاران، متشکل از میدان های یاران شمالی و یاران جنوبی، در واقع امتداد میدان مجنون در عراق است که در محدوده ۱۲۰ کیلومتری غرب اهواز، غرب میدان آزادگان جنوبی قرار دارد، این میدان نفتی شامل سه مخزن سروک، گدوان و فهلیان می شود که نفت درجای آن در دو بخش شمالی و جنوبی یک میلیارد و 600 میلیون بشکه برآورد می شود.