شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
مسیر تولید از ایجاد اوضاع مطلوب برای کارکنان می گذرد
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه تأمین آسایش کارکنان برای شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در اولویت قرار دارد، گفت: خدمات غیر صنعتی برای مناطق نفت خیز جنوب اهمیت بسیاری دارد زیرا مسیر تولید در این صنعت از ایجاد اوضاع مطلوب برای کارکنان می گذرد.
علیرضا دانشی در آیین بهره برداری از مهمانسرای شماره ۲ خرم کوشک این شرکت با اشاره به بهره برداری از ١٠٢ پروژه در حوزه تولید در سال گذشته اظهار کرد: این پروژه ها با اولویت بخش های نیمه تمام به قید فوریت و با تمرکز بر اصلاحات انجام شده است.
وی با بیان اینکه تأمین آسایش کارکنان برای شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در اولویت قرار دارد، افزود: خدمات غیر صنعتی برای مناطق نفت خیز جنوب اهمیت والایی دارد، زیرا مسیر تولید در این صنعت از ایجاد شرایط مطلوب برای کارکنان می گذرد.
مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با تأکید بر اینکه رفاه مناطق نفت خیز جنوب باید در شأن کارکنان آن باشد، گفت: خلأهای موجود در زمینه رفاه کارکنان سبب شد باز تعریف دیگری در این حوزه داشته باشیم و برخی ظرفیت ها را مجدد احیا کنیم.
دانشی با اشاره به افق پیش روی مناطق نفت خیز جنوب اظهار کرد: هدف گذاری سال جاری انجام و با عزم مضاعف برای رسیدن به این اهداف پای کار هستیم.
مهمانسرای ۲۴ اتاقه خرم کوشک با مساحت ۷۸۰ متر مربع و زیربنایی بیش از هزار و ۵۴۰متر مربع در دو طبقه به همت مدیریت عملیات غیرصنعتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از محل پروژه تعمیرات، بازسازی و بهسازی مهمانسراها و اماکن عمومی احداث شد.
خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خلیج فارس
انتقال 774 میلیون لیتر فرآورده با خط لوله
مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خلیج فارس از انتقال بیش از ۷۷۴ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی موردنیاز کشور با خطوط لوله منطقه خلیج فارس خبر داد.
محمد نصر در این باره گفت: در مجموع بیش از ۷۷۴ میلیون لیتر فرآورده نفتی در فاصله یکم تا ۱۵ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ از طریق خطوط لوله منطقه خلیج فارس انتقال داده شده که شامل ۶۶۱ میلیون لیتر بنزین موتور، ۶۰ میلیون لیتر نفت گاز یورو، ۳۲ میلیون لیتر نفت گاز معمولی و ۲۱ میلیون لیتر نفت سفید بوده است.
وی اظهار کرد: این حجم از فرآورده نفتی با تلاش شبانه روزی کارکنان خدوم منطقه خلیج فارس و از سوی سه مرکز انتقال نفت انجام شد. معاون عملیات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خوزستان نیز از انتقال ۴۵۸ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی با خطوط لوله انتقال نفت این منطقه در نوروز ۱۴۰۳ خبر داد.
نصرت الله میر با اشاره به آمادگی کامل منطقه خوزستان برای انتقال ایمن و پایدار انواع فرآورده نفتی از طریق مراکز انتقال نفت و تأسیسات تابعه افزود: در مجموع ۴۵۸ میلیون لیتر انواع فرآورده شامل بنزین، نفت سفید و نفت گاز به پالایشگاه های کشور ارسال شد.
وی با اشاره به آمادگی کامل همه تجهیزات دوار و فرآیند انتقال روزانه مواد نفتی در مراکز انتقال نفت و تأسیسات تابعه در بازه زمانی یکم تا ۱۵ فروردین ماه امسال گفت: این مقدار شامل ۱۵۰ میلیون لیتر بنزین موتور، ۸ میلیون لیتر نفت سفید و ۳۰۰ میلیون لیتر نفت گاز بوده است که از حوزه استحفاظی منطقه خوزستان ارسال شده است.
معاون عملیات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خوزستان یادآور شد: منطقه خوزستان جزو مبادی اصلی ورودی نفت خام و فرآورده شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران است که با هزار و ۳۰۰ کیلومتر خطوط لوله با قطر ۶ تا ۳۰ اینچ، فرآیند انتقال ایمن و پایدار مواد نفتی را انجام می دهد.
صندوق های بازنشستگی صنعت نفت
مسیر تولید از ایجاد اوضاع مطلوب برای کارکنان می گذرد
شورای برنامه ریزی و تولید گروه اقتصادی صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در نخستین نشست سال ۱۴۰۳ تازه ترین وضع تولید در شرکت های اصلی این گروه را بررسی کرد.
عبدالحسین بیات، رئیس هیئت رئیسه این صندوق در نخستین نشست شورای عالی تولید در سال ۱۴۰۳ با اشاره به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: اولویت در بخش تولید، استفاده بهینه از سرمایه گذاری های انجام شده، با مدنظر قرار دادن شرایط خوراک و مواد اولیه است. وی با یادآوری ماهیت غیردولتی مجموعه گروه اقتصادی صندوق ها، افزود: شرکت های تولیدی گروه اقتصادی صندوق های بازنشستگی وابستگی بودجه ای و مالکیتی به دولت ندارند، از این رو این مجموعه پویا برای حرکت در مسیر جهش تولید با شعار سال همخوانی زیادی دارد.
رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت اظهار کرد: تولید به دلیل ماهیت ضد تورمی، اثر قابل توجهی بر سیستم های اقتصادی می گذارد و بسیار ارزشمند است، از این رو فرآیند تولید اقتصادی در شرکت های گروه اقتصادی صندوق ها با ساختاری بهینه هدف گذاری شده است.
بیات تصریح کرد: حداکثر ظرفیت بهینه به معنای مقدار تولیدی است که با ظرفیت های نصب شده و فروش متناسب باشد، چون هدف نهایی از تولید در بنگاه های اقتصادی ازجمله صندوق ها، کسب سود اقتصادی است. وی پیگیری و تمرکز بر طرح های در حال اجرا در غرب و جنوب کشور ازجمله الفین کنگان و واحدهای پایین دستی آن و پتروپالایش دهلران را در چارچوب جهش تولید دانست و افزود: انشاء الله با بهره برداری از این طرح های توسعه ای، در بخش مرتبط با صندوق ها، عملاً شعار سال محقق می شود.
رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت بر ضرورت بررسی میزان تولید در شرکت هایی که صندوق در آن سهامدار است، تأکید کرد و گفت: منطقی است در هر کجا که صندوق سهامی دارد میزان تولید و سود آن را ارزیابی کنیم.
بیات در این نشست، از مدیران عامل نفت جی و نفت سپاهان خواست گزارشی از اقدام های انجام شده در حوزه بازاریابی منطقه ای را تدوین و ارائه کنند و افزود: دیپلماسی اقتصادی کسب وکار رکن جهش تولید است، بنابراین برنامه های بازاریابی و فروش باید متناسب با ویژگی های بازارهای هدف باشد.
وی بودجه ریزی واقع بینانه را با اهمیت دانست و اظهار کرد: شاخص ارزیابی عملکرد و بودجه، پیش بینی شده است، از این رو بنگاه های اقتصادی باید از تغییر بودجه سالانه پرهیز کرده و به جای تغییر صورت مسئله، دلایل احتمالی تحقق نیافتن برنامه و بودجه را آسیب شناسی کنند.
نفت و گاز مسجدسلیمان
استفاده از توان دانش بنیان های ایرانی
سیستم انتقال اطلاعات فرآیندی بر پایه تغییر فرکانس بر بستر خط لوله، برای نخستین بار در صنعت نفت با تکیه بر توان شرکت های دانش بنیان ایرانی و بهره گیری از فناوری های نو روی یکی از چاه های گازی شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان عملیات نصب شد.
سیستم فرکانسی انتقال اطلاعات فرآیندی با هدف افزایش ضریب پایداری انتقال اطلاعات در برابر تهدیدهای محیطی و سرقت کابل ها، افزایش ضریب امنیت ارسال اطلاعات و فرامین کنترلی پس از تحقیق و بررسی از سوی واحد ابزار دقیق اداره نگهداری و تعمیرات مدیریت عملیات نصب و سبب جلوگیری از هدر رفت ۲۰ میلیارد ریال شد.
کارکنان واحد ابزار دقیق اداره نگهداری و تعمیرات برای نصب سیستم فرکانسی انتقال اطلاعات فرآیندی، ضمن طراحی و مونتاژ پنل کنترلی و حفاظتی روی چاه، طراحی و اجرای پنل فرمان در اتاق کنترل مقادیر ترانسمیترها را به صورت آنلاین روی مانیتور نصب شده در اتاق کنترل نمایش دادند و این امکان را فراهم آوردند تا فرامین اپراتور برای کنترل چاه ارسال شود.
همه سامانه های حفاظتی لازم نظیرسیستم ارتینگ وحفاظت الکتریکی در برابر صاعقه لحاظ و اجرا شده است.
افزایش ۲۳ درصدی درآمد پلیمر آریاساسول
مدیرعامل پتروشیمی آریاساسول با اشاره به افزایش ۲۳درصدی درآمد این شرکت نسبت به پارسال گفت: استمرار پایداری تولید و فروش، تولید گریدهای جدید محصولات پلیمری و شناسایی بازارهای تازه صادراتی برای فروش مستقیم در سال ۱۴۰۳ هدف گذاری شده است.
محمدرضا حیدرزاده در مجمع عمومی سالانه و مجمع عمومی فوق العاده آریاساسول با تشریح عملکرد این شرکت در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: این شرکت با دریافت اتان از پتروشیمی پارس و تبدیل آن به اتیلن و تحویل به واحدهای عملیاتی، ظرفیت تولید سالانه ۳۷۵ میلیون تن محصول پلی اتیلن سبک و ۳۷۵ هزار تن پلی اتیلن متوسط و سنگین و ۱۰۰ هزار تن +C۳ (برش سه کربنه و سنگین تر) را فراهم می کند.
وی از تحویل ۱۷۵ هزار تن اتیلن به واحد EB پتروشیمی پارس خبر داد و افزود: مازاد اتیلن تولیدی شرکت به خط لوله اتیلن غرب تزریق یا با کشتی صادر می شود.
مدیرعامل شرکت پلیمر آریاساسول به افزایش تولید شرکت در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: این شرکت با تولید یک میلیون و ۹۶۰ هزار و ۹۵۶ تن محصول در سالی که گذشت، ۱۰ درصد از سال ۱۴۰۱ و ۳ درصد نسبت به رکورد تولید پیشین بیشتر تولید کرده است.
حیدرزاده همچنین با اشاره به فروش چشمگیر پلیمر آریاساسول در سال ۱۴۰۲ ادامه داد: این شرکت با فروش ۳۳۸ هزار و ۸۰۸ میلیارد ریال، رشد ۲۳ درصدی درآمد نسبت به سال ۱۴۰۱ را محقق کرده است.
به گفته او، افزایش ۳۴ درصدی سود ناخالص و ۵ درصدی سود عملیاتی در سال ۱۴۰۲ برای شرکت رقم خورده است.
مدیرعامل شرکت پلیمر آریاساسول در تشریح عملکرد فعالیت های توسعه ای این شرکت تا پایان سال ۱۴۰۲ گفت: پیش بینی شده است واحد پلی اتیلن جدید با ۴۲درصد در پایان شهریور ۱۴۰۴، واحد +C۳ با ۶ درصد در پایان شهریور ۱۴۰۵ و کوره دهم الفین با ۴۴ درصد در پایان اسفند ۱۴۰۳ به بهره برداری برسند.
حیدرزاده در تشریح سودآوری این پروژه ها افزود: سالانه ۱۰۰ میلیون دلار از واحد پلی اتیلن جدید و ۱۰ میلیون دلار از واحد +C۳ سودآوری برای شرکت محقق خواهد شد.
وی درباره اهداف پلیمرآریاساسول برای سال ۱۴۰۳ گفت: استمرار پایداری تولید و فروش شرکت، تولید گریدهای جدید محصولات پلیمری، شناسایی بازارهای جدید صادراتی برای فروش مستقیم و تعویض خط لوله آب خنک کننده به منظور پایداری در تولید از جمله اهداف سال جدید است.
مدیرعامل پلیمر آریاساسول در پایان اهداف بلندمدت شرکت را ایجاد سود پایدار، شفافیت مالی و تداوم کیفیت محصولات با محوریت عملکرد بدون حادثه و حداقل سازی آلایندگی های زیست محیطی برشمرد.
پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان
بهره برداری از یک جایگاه عرضه سوخت
یک جایگاه عرضه سوخت در شهر مریوان واقع در منطقه کردستان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به بهره برداری رسید.
جایگاه عرضه سوخت «ساحل» طی آیینی با حضور مدیران محلی و جمعی از مدیران و کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان در شهر مریوان به بهره برداری رسید.
جهانبخش نوکانی، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان در این باره گفت: این جایگاه یازدهمین جایگاه ناحیه مریوان به شمار می آید که در زمینی به مساحت یک هزار مترمربع احداث شده است.
وی با اشاره به اشتغال زایی ۱۰ نفر در این جایگاه افزود: این جایگاه دارای دو سکوی عرضه بنزین با چهار تلمبه دونازله است.
مدیر منطقه کردستان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با قدردانی از همکاری مالکان مجاری عرضه و رانندگان ناوگان حمل ونقل فرآورده های نفتی استان با این منطقه، به هزینه ۵۰ میلیارد تومانی ساخت این جایگاه اشاره و اظهار کرد: این جایگاه بر اساس تازه ترین استانداردهای محیط زیستی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و سازمان محیط زیست احداث شده و همه مراحل اجرای طرح کهاب را انجام داده است.
نوکانی با اشاره به فعال بودن ۱۱ جایگاه عرضه سوخت با ۸۶ نازل در ناحیه مریوان افزود: با بهره برداری از این جایگاه، شمار جایگاه های عرضه فرآورده های نفتی منطقه کردستان به ۹۱باب رسید.
منطقه 7 عملیات انتقال گاز ایران
رفع نشتی در 5 مرکز بهره برداری
مدیر منطقه ۷ عملیات انتقال گاز ایران از رفع نشتی در پنج مرکز بهره برداری خطوط لوله واقع در این منطقه عملیاتی خبر داد.جلیل بصیری پارسا در این باره گفت: با تلاش کارکنان عملیات خطوط لوله و مراکز بهره برداری خطوط لوله اراک، بیجار، همدان، کوهدشت و کرمانشاه شیرهای واقع در ایستگاه های بین راهی و گیرنده و فرستنده پیگ در پنج مرکز بهره برداری خطوط لوله تعویض و رفع نشت شد.وی تصریح کرد: تعویض شیرهای رسیور، بای پس و بلودان ایستگاه رسیور خط ۱۲ اینچ گرماب زرین رود، شیر بلودان فلنجی ایستگاه واقع در خط ۴۸ اینچ کوهدشت - چهارمله، شیرهای بلودان خط ۳۰ اینچ نیزار - اراک و ایستگاه سی جی اس روانسر، همچنین شیرهای ونت لانچر و رسیور بخشی از خط ششم سراسری از جمله این تعمیرات بودند.