همسو با مسؤولیت های اجتماعی  شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران انجام شد

آینـده  روشــن  در بهشت گمشده

مشعل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در اقدامی دوراندیشانه و در مسیر پیشبرد اهداف توسعه ای همسو با سیاست مسؤولیت‎های اجتماعی خود، یک باب مدرسه چهارکلاسه دخترانه در روستای «دج رحمت» در حوالی بندرچابهار را احداث و راه اندازی کرد تا فرزندان نازنین این خطه از سرزمینمان بتوانند با تحصیل دراین ساختمان زیبا، آینده ای روشن را برای کشورشان ترسیم کنند. ساخت این واحد آموزشی با اعتبار بیش از دومیلیارد و 400 میلیون تومان طی چند ماه تکمیل شد و به بهره برداری رسید.

بهشت گمشده ایران زمین را از آنجا که در تمام فصول سال، آب وهوای معتدل بهار را تجربه می کند، چابهار نامیده اند. جاذبه های دیدنی طبیعی و تاریخی این خطه زیبای کشورمان، خیل عظیمی از گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب کرده است. بندر چابهار، نزدیک ترین مسیر دسترسی کشورهای همسایه ایران به آب های آزاد را فراهم می کند و به همین دلیل از اهمیت اقتصادی فراوانی نیز برخوردار است. با توجه به ویژگی های اقتصادی این منطقه، کمک به رشد و آبادانی و به تناسب آن، فراهم آوردن امکانات آموزشی برای ساکنان بومی، بویژه مناطق کم برخوردار، مولفه ای است که نقش موثری در رونق و شکوفایی اجتماعی و فرهنگی مردم بندراقیانوسی به همراه خواهد داشت.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و با نگاه عدالت محوری که بر دولت مردمی حاکم بوده است، واژه مناسبات مسؤولانه اجتماعی و عمل به آن، که امروزه در دنیا، بخصوص برای بنگاه های اقتصادی، بسیار رایج و متداول است، رنگ واقعیت به خود گرفت. در این میان، وزارت نفت بیش از دیگر دستگاه ها و ارگان های اجرایی در باب مسؤولیت های اجتماعی، رویکرد مثبت و قابل توجهی در پیش گرفته است. درسال های اخیر اقدام ها، تصمیم ها و فعالیت های این وزارتخانه در امر مدرسه سازی، قابل توجه بوده؛ چرا که مدیران اجرایی این نهاد اقتصادی بخوبی واقفند که آموزش، سنگ بنای توسعه است و بدون توسعه آموزشی، قطعا به توسعه اقتصادی دست نخواهیم یافت. از این رو چنین به نظر می آید که هیچ سرمایه گذاری، پرسودتر و بالاتر از سرمایه گذاری در عرصه آموزش نیست.

ایجاد کانون توسعه در «دج رحمت»

شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به عنوان یکی از کلیدی ترین زیرمجموعه های صنعت گاز، توانسته است افزون بر نقش متعهدانه خود در توسعه اقتصادی کشور، کارهای ارزشمندی نیز در حوزه مسؤولیت اجتماعی و بویژه مدرسه سازی انجام دهد. به همین منظور، کلنگ احداث یک باب مدرسه چهارکلاسه دخترانه در روستای دج رحمت در حاشیه بازدید رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی وتوسعه گاز از پروژه خط لوله انتقال گاز «ایرانشهر - چابهار» بر زمین زده شد تا فضای استاندارد آموزشی با امکانات لازم برای تحصیل دانش آموزان روستاهای منطقه مهیا شود. بلافاصله پس از کلنگ زنی، ساخت مدرسه با تلاش دست اندرکاران و مجریان طرح آغاز و 6 مهر سال گذشته، همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، مدرسه چهارکلاسه روستای دج رحمت شهرستان دشتیاری افتتاح شد تا این فضای آموزشی در آینده ای نزدیک به کانون توسعه تبدیل شود.

این واحد آموزشی، در قالب طرح محرومیت زدایی، احداث و به نام مدرسه جهاد نصر کرمان نامگذاری شد. مدرسه چهارکلاسه روستای «دج رحمت»، در زمینی به مساحت 250 مترمربع و با صرف اعتباری بالغ بر دومیلیارد و 400 میلیون تومان در بازه زمانی نزدیک به 6 ماه ساخته و راه اندازی شد تا از این رهگذر، دسترسی دانش آموزان روستای دج رحمت و روستاهای اطراف به مدرسه تسهیل شود. در گام نخست، مدرسه دخترانه برای دانش آموزان مقطع ابتدایی احداث شده و قرار است بزودی شرایط تحصیل آسان برای دیگر مقاطع تحصیلی در سطح روستاهای بندر چابهار برنامه ریزی و اجرایی شود.

به طور قطع ایجاد محیط تحصیلی مناسب، شور و شوق مضاعفی را در دانش آموزان ایجاد می کند. در مدرسه جهاد نصر کرمان، تمام امکانات و تجهیزات اعم از آموزشی، تفریحی، وسایل و تجهیزات سرمایشی و گرمایشی، دسترسی به فضا و محیط های رایانه ای و...در نظر گرفته شده تا دانش آموزان با آرامش خاطر به امر تحصیل و مهارت آموزی بپردازند. متاسفانه بندرچابهار در میان دیگر شهرها و استان های کشور، پایین ترین سرانه های آموزشی را دارد. از طرفی، شهرستان دشتیاری بندر چابهار، اغلب مواقع به دلیل بارش باران های سیل آسا و تخریب و بسته شدن جاده ها، با تعطیلی مدارس روبه روست. به همین منظور، ایجاد یک فضای آموزشی در روستاهای اطراف، ضروری به نظر می رسید که خوشبختانه با همت و تلاش مضاعف کارکنان شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران این مهم به شیوه ای کارا و اثربخش محقق شد و اکنون دانش آموزان چند روستا می توانند از امکانات این مدرسه استفاده کنند.

زمینه سازی برای محرومیت زدایی

آموزش و پرورش، نهادی است که هم از نظر گستره و هم از لحاظ کارکرد، دارای اهمیتی ویژه است. تربیت نیروی انسانی به عنوان اصلی ترین و کلیدی ترین عامل توسعه پایدار در جوامع، از طریق فرایند تعلیم و تربیت در این دستگاه عظیم و مهم حاصل می شود. در این میان آنچه حائز اهمیت است و نباید از آن غافل ماند، این است که این نهاد برای تحقق اهداف خود، بدون همراهی و هم افزایی سایر نهادها توفیق چندانی کسب نخواهد کرد.

دراین میان، صنعت نفت همسو با انجام فعالیت های ذاتی خود، اعم از اکتشاف، استخراج، تولید و بهره برداری، در اموری چون عمران، آبادانی، محرومیت زدایی و بخصوص در مسیر ارتقای سطح کیفی آموزش مردم بومی مناطق نفتی، گام های بلندی برداشته و به موضوعاتی چون ساخت و احداث مدارس در مقاطع مختلف تحصیلی تا فراهم کردن امکانات و فضاهای ورزشی و فرهنگی، اهتمام ویژه ای گمارده است.

می توان گفت، طرح ها و برنامه های اجرا شده، اثر چشمگیری بر توسعه پایدار این صنعت و رضایت مردم، جوامع محلی و پیرامونی در این منطقه گذاشته است. در واقع، صنعت نفت و شرکت های زیرمجموعه آن، آموزش و بهبود زیرساخت‎های انسانی را به عنوان راهی میانبر در مسیر توان افزایی و تربیت نیروی انسانی پایدار، متخصص و ماهر انتخاب کرده اند؛ چرا که توجه به آموزش و کیفیت آن در نظام تعلیم و تربیت، نگاهی دوراندیش، ارزشمند و قابل تقدیر است و در دراز مدت می تواند پیامدهای مطلوب‎تر و راهگشاتری را به همراه داشته باشد.

به طور کلی موضوع مسؤولیت اجتماعی و پرداختن به آن، بابی است برای اینکه بتوان جوامع محلی را با توسعه همراه و عواید حاصل از آن، بویژه توسعه اقتصادی را در زندگی مردم جاری و ساری کرد. در واقع برای پرداختن به همه ابعاد انسانی، آنچه درباره مولفه توسعه قابل انتظار است، با مسؤولیت اجتماعی بدرستی محقق می شود و وزارت نفت دولت سیزدهم با عمل به تعهدات خود در امر خدمات عام المنفعه توانسته است اهداف این حوزه گسترده را بخوبی پاسخگو باشد.