وزیر نفت:

درآمدهای ارزی در سال جهش تولید افزایش می یابد

وزیر نفت با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در اکس نوشت: درآمدهای ارزی در سال جهش تولید افزایش می یابد.

 جواد اوجی(سه شنبه، ۲۱ فروردین ماه) در صفحه کاربری شخصی خود در «اکس» نوشت:

خداوند متعال را شاکرم که گروه نفت و گاز با همت همکارانم، سال ۱۴۰۲ را با رشد اقتصادی قابل توجه و از همه مهم تر، رشد صادرات و افزایش چشمگیر وصول درآمدهای ارزی به پایان رساند.

ان شاءالله در سال جهش تولید، جهش درآمدهای ارزی را هم رقم خواهیم زد.

 

تأمین مالی ارزی طرح های وزارت نفت با همکاری بانک مرکزی

وزیر نفت اعلام کرد: با توجه به منابع ارزی مناسب، تأمین مالی ارزی طرح های وزارت نفت با همکاری بانک مرکزی در دستور کار قرار می گیرد.

جواد اوجی گفت: به دلیل منابع ارزی مناسب، با همکاری بانک مرکزی تأمین مالی ارزی طرح های وزارت نفت در دستور کار قرار می گیرد و محدودیتی در ارز نداریم.

درهمین حال، سید احسان خاندوزی، وزیر اموراقتصاد و دارایی نیز درباره موفقیت های بانک مرکزی گفت: سه عامل نرخ رشد نقدینگی، تراز تجاری و نرخ رشد اقتصادی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر نرخ ارز است که آمارها حاکی از اوضاع مناسب این عوامل بنیادی طی سال ۱۴۰۲ بوده است.

 

رونمایی از پوستر بیست و هشتمین نمایشگاه صنعت نفت

پوستر بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با شعار «صنعت نفت، جهش تولید، بهینه سازی فناورانه» رونمایی شد.

در بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت ایران بیش از هزار و ۷۵۰ شرکت ایرانی و خارجی در بخش های مختلف از جمله شرکت های بالادست نفت و گاز، اکتشاف و تولید، سازندگان داخلی، صنایع میان دستی و پایین دستی گاز، پالایش و پتروشیمی و شرکت های دانش بنیان، پارک های فناوری، دانشگاه ها، استارت آپ ها و دیگر شرکت های مرتبط با صنعت نفت حضور دارند.

نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به عنوان اصلی ترین و مهم ترین رویداد نفتی ایران با حمایت و سیاستگذاری وزارت نفت، از سوی شرکت ملی نفت ایران برگزار می شود و شرکت های اصلی وزارت نفت (شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و شرکت ملی صنایع پتروشیمی)، شرکت های زیرمجموعه و تابعه آن ها و دست اندرکاران اصلی صنعت نفت در آن حضور جدی و فعال دارند.

بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی روزهای ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود و علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران به نشانی www.nioc.ir و سایت نمایشگاه صنعت نفت به نشانی www.iran-oilshow.ir مراجعه کنند.

 

پیام تسلیت وزیر نفت

وزیر نفت طی پیامی درگذشت پدر مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) را تسلیت گفت.

متن پیام تسلیت جواد اوجی به شرح زیر است:

«انالله و انا الیه راجعون

برادر ارجمند، جناب آقای مهندس ابوذر شریفی

مدیرعامل محترم شرکت مهندسی و توسعه نفت

خبر درگذشت پدر بزرگوارجنابعالی سبب تاثر و تالم خاطرشد.اینجانب از طرف خود و به نمایندگی از سوی مدیران و کارکنان شریف صنعت نفت اندوه وارده را محضر شما وخانواده محترم تسلیت عرض کرده، از درگاه ایزد منان برای روح آن مرحوم آرامش و آمرزش الهی و برای بازماندگان معزز سلامت و شکیبایی مسئلت دارم».

 

از ابتدای ۱۴۰۲ تاکنون انجام شده است

ارزیابی بیش از ۴۲ هزار  محل مستعد خوردگی

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران از انجام موفقیت آمیز پایش و ارزیابی بیش از ۴۲ هزار و ۵۸۰ محل، مستعد خوردگی در خطوط لوله و تجهیزات این شرکت خبر داد.

غلامرضا کمالی گفت: بازرسی فنی از تأسیسات با دو رویکرد پیشگیری (شناسایی و ارزیابی محل های مستعد خوردگی و حادثه) و درمان (تهیه دستورعمل های تعمیراتی مورد نیاز برای حذف محل های مستعد خوردگی)، از مهم ترین اقدام ها در زمینه مورد اشاره است. وی افزود: با توجه به اینکه نیروی انسانی متخصص به عنوان بزرگ ترین سرمایه یک سازمان مورد توجه است، کارکنان اداره بازرسی فنی و خوردگی فلزات با استناد به استانداردهای طراحی، بازرسی و تعمیرات، تجهیزات و سیستم های لوله کشی تأسیسات، ضمن آشنایی به فنون پیشرفته روزآمد، با برنامه ریزی دقیق و حساب شده وظایف محوله را بخوبی انجام می دهند.

 مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران اظهار کرد: در این شرکت وجود ده ها کارخانه، تأسیسات و هزاران کیلومتر خطوط لوله زیرزمینی و روزمینی جریانی نفت، گاز و میعانات گازی، گستردگی و سخت گذر بودن جغرافیای عملیاتی این شرکت در چهار استان اهمیت کار همکاران این اداره را بخوبی نشان می دهد.

کمالی تصریح کرد: کار سرکشی و بازرسی ها حسب روال معمول در حال اجراست؛ اما از مهم ترین آن می توان به حدود ۱۵۰ مورد نظارت بر تعمیرات اساسی ایستگاه های تقویت فشار گاز و تزریق گاز نرگسی و گچساران ۴، واحدهای بهره برداری بی بی حکیمه ۲، واحد نمکزدایی گچساران ۳ و تفکیک گرهای سرچاهی اشاره کرد که مانع ازکارافتادگی تجهیزات و بروز حوادث احتمالی شد.

وی افزود: یکی دیگر از مهم ترین پروژه های اجرایی که در دستور کار قرار گرفت، بررسی وضع خوردگی و نظارت بر ایمن سازی بخش هایی از خطوط لوله تزریق گاز به چاه های تزریقی بود که به نحو مطلوب در حال انجام است و در ایمن سازی این تأسیسات سهم بسزایی دارد.

 

در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال محقق شد

انتقال ۴۲۸ میلیون لیتر سوخت نوروزی به استان های مازندران و گلستان

مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه شمال از انتقال بیش از ۴۲۸ میلیون و ۵۹۸ هزار لیتر انواع فراورده نفتی در نوروز امسال به استان های مازندران و گلستان خبر داد.

محمدمهدی جامعی با اشاره به تلاش صنعت انتقال نفت برای تأمین رفاه و آسایش مردم و مسافران نوروزی گفت: در فاصله روزهای 15 اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۵ فروردین امسال، بیش از ۴۲۸میلیون لیتر انواع فراورده نفتی تولیدی پالایشگاه های کشور به مبادی ذخیره سازی و مصرف در انبارهای شرکت پخش نواحی ساری، گرگان و گنبد منتقل شد.

وی افزود: از این مقدار ۲۳۳ میلیون لیتر بنزین، ۷ میلیون لیتر نفت سفید و ۱۸۸ میلیون لیترگازوییل بوده است.

مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال با اشاره به اهمیت منطقه شمال به عنوان مقصد بسیاری از مسافران نوروزی و قرار گرفتن در مسیر تردد زائران حرم مطهر رضوی یادآور شد: این حجم از فراورده های نفتی با تلاش شبانه روزی کارکنان خدوم منطقه و با بهره گیری از هفت مرکز انتقال نفت و ۲۰ ایستگاه مخابراتی از طریق خطوط لوله ۱۶ و ۱۲ اینچ ری - ساری و خطوط لوله ۱۰ و ۸ اینچ شاهرود– علی آباد به گرگان و گنبد انتقال و به انبارهای ذخیره سازی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی تحویل داده شد.

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

کارگروه های جهش تولید در صنعت پتروشیمی تشکیل می شود

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از تشکیل کارگروه های جهش تولید در سه سطح شرکت ملی صنایع پتروشیمی، هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی با هدف تحقق شعار سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» خبر داد.

مرتضی شاهمیرزایی در نشست مدیران ارشد صنعت پتروشیمی که به منظور تحقق جهش تولید با مشارکت مردم از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد، اظهار کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان شرکت مادر تخصصی این صنعت، برای تحقق شعار سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، تشکیل کارگروه های جهش تولید در سه سطح شرکت ملی صنایع پتروشیمی، هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی را برنامه ریزی کرده و عوامل کاهش تولید و موانع پیش روی تولید در نشست های تخصصی تر تشریح خواهد شد.

جمع آوری گازهای مشعل در اولویت

وی جمع آوری گازهای مشعل را از برنامه های اولویت دار در صنعت پتروشیمی عنوان کرد و ادامه داد: با فراورش گازهای جمع آوری شده، به بخشی از تأمین خوراک مجتمع ها کمک خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه شرکت های پتروشیمی پارسال در عرضه اعتباری محصولات شاهکار کردند، تصریح کرد: ۸۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی انجام شد که هدیه ای به صنایع پایین دست کشور بود.

شاهمیرزایی با اشاره به اینکه درمجموع حدود ۹ درصد گاز تولیدی خوراک پتروشیمی های کشور است، تأکید کرد: همچنان پیگیر تأمین خوراک پایدار مجتمع های پتروشیمی که مجوز آنها از سوی وزارت نفت داده شده است، هستیم و از شرکت های ملی نفت، گاز و پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران تقاضا داریم جایگاه نخست را برای صنعت ارزش آفرین پتروشیمی قائل شوند؛ زیرا مشتری گران ترین گاز کشور، این صنعت است.وی گفت: توقع است که شرکت های پتروشیمی نیز با کمترین هدررفت ظرفیت تولید این صنعت، بیشترین آورده را برای کشور به ارمغان بیاورند که به این منظور، بی شک موضوع خوراک واحدهای پتروشیمی در شورای معاونان وزیر نفت مطرح و پیگیری خواهد شد.

معاون وزیر نفت اظهار امیدواری کرد که با به کارگیری همه ظرفیت ها و تأمین خوراک پایدار، جهش تولید را رقم خواهیم زد و سرمایه گذاری های تازه در سال های آینده می تواند پشتوانه محکمی برای افزایش تولید این صنعت باشد.