صندوق های بازنشستگی صنعت نفت

بهبود وام های نفت در افق ۱۴۰۴

رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت از مطالعه به منظور راهکارهای تقویت تسهیلات وام به بازنشستگان صنعت نفت خبر داد و گفت: در افق ۱۴۰۴ با افتتاح برخی پروژه ها منابع برای تقویت بخش وام ها بهبود خواهد یافت.عبدالحسین بیات در جریان بازدید از بخش های مختلف نمایندگی صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در غرب تهران گفت: گذر زمان بعضی از روش های قدیمی خدمات رسانی در صنعت نفت را بی اثر خواهد کرد، ازاین رو سازمان های پویا همواره در حال تحقیق و توسعه و نوگرایی بخش های ارائه خدمات و پشتیبانی هستند.

وی با تأکید بر توسعه برنامه های گردشگری و رفاهی مانند استفاده از اماکن اقامتی برای بازنشستگان صنعت نفت از کارشناسان و مدیران این بخش خواست به روند توسعه خدمات یادشده در قالب طرح های نو شتاب بخشند.رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در بازدید از بخش مددکاری نمایندگی صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در غرب تهران، این بخش را بسیار حائز اهمیت و ستودنی دانست و گفت: مددکاری اجتماعی تنها ارائه کمک های مالی نیست، ازاین رو پیاده سازی تدابیر و برنامه های توان بخشی حرفه ای، بهزیستی جامعه هدف را در پی دارد؛ بنابراین تقویت سازوکار نقش مؤثر سال دیدگان در اجتماع یکی از نکات توان بخشی است.بیات همچنین در بازدید از بخش نسخ درمان نمایندگی صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در غرب تهران با اشاره به کاهش مدت زمان بازپرداخت هزینه های درمان، یکی از چالش های حوزه خدمات به بازنشستگان و شاغلان را سامانه های قدیمی مبتنی بر کاغذ دانست و گفت: اگر روش های روزآمد به درستی و کامل و علمی از سوی متخصصان اجرا شود، تجربه مطلوبی برای جامعه خدمات گیرنده ایجاد می کند که نخست آسایش و سپس رضایتمندی در آن ها ایجاد خواهد کرد.وی گفت: در همه بنگاه های اقتصادی و سازمان های خدمات رسان که با اجتماع و مردم مرتبط هستند، بهبود تجربه جامعه خدمات گیرنده از طریق ارزیابی، طراحی و مدیریت روزآمد خدمات محقق خواهد شد؛ گذر زمان بعضی از روش های قدیمی خدمات رسانی را بی اثر خواهد کرد، ازاین رو سازمان های پویا همواره در حال تحقیق و توسعه و نوگرایی بخش های ارائه خدمات و پشتیبانی هستند.رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت تصریح کرد: تعدیل مستمری و مقرری متناسب با تعدیل حقوق شاغلان صنعت نفت همواره انجام شده است و این تناسب یکی از اصول نظام بیمه ای صندوق هاست. همه جهت گیری ها و فعالیت های صندوق ها در چارچوب حفظ و تحکیم مبانی دیرینه آن است.

 

    شرکت گاز استان سمنان

جذب بیش از ۸ هزار مشترک جدید

مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان از جذب ۸ هزار و ۴۹۴ اشتراک تازه گاز طبیعی در این استان طی سال ۱۴۰۲ خبر داد.

سیدجواد حقیقت حسینی اظهار کرد: تعداد ۶ هزار و ۹۲۷ اشتراک خانگی، ۱۰۵۰ اشتراک تجاری، ۳۳۴ اشتراک صنعتی و نیروگاهی، ۱۳۷ اشتراک عمومی و ۴۶ اشتراک مذهبی در سال ۱۴۰۲ پذیرش شده اند.

وی افزود: با احتساب جذب و پذیرش این تعداد مشترک در سال ۱۴۰۲، تعداد مشترکان گاز طبیعی در استان سمنان به ۳۲۷ هزار و ۶۱۴ مشترک رسید.

مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۰۰ درصد از جمعیت شهری و ۹۱ درصد از جمعیت روستایی استان سمنان زیر پوشش گاز قرار دارند، گفت: استان سمنان استانی پهناور است و تلاش داریم با برنامه ریزی مدون در سال نو، بهره مندی جمعیت روستایی استان از گاز طبیعی را به حداکثر برسانیم.

 

    شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون

تحقق ۱۰۱ درصدی تولید

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از تحقق بیش از ۱۰۱ درصدی برنامه تولید نفت خام این شرکت در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

قباد ناصری با اشاره به رکورد تحقق ۱۰۱ درصدی برنامه تولید نفت خام با توجه به وجود موانع تحمیلی گفت: پیچیدگی فرآیند تولید افزون بر منحصربه فرد بودن مخازن تحت راهبری و قرار داشتن در دوره برداشت ثانویه، عواملی هستند که دستاورد یادشده را به عنوان نتیجه تعهد، تجربه و تفکر جهادی سرمایه انسانی سازمان، به صورت یک مورد کم نظیر بازتاب داده است.

وی با اشاره به سختی های پیش آمده از شرایط ویژه فرآیندی در سال ۱۴۰۲ افزود: با استفاده از تفکیک گر سیار نفت (MOS) و  فرآورش سیار نفت (MOT) توانستیم بیش از ۱۵۳ هزار و ۵۷۰ بشکه نفت را برداشت و عملیاتی کنیم که این اقدام سبب جلوگیری از آلودگی محیط زیست و هوا در حوزه عملیاتی شرکت شد.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون ۱۴۵ مورد عملیات با استفاده از لوله مغزی، ۸۰ مورد نمودارگیری، مسدودسازی و مشبک کاری (شرکت های نمودارگیر)، ۲۰ مورد اسیدکاری گسترده، ۲۰۰ مورد زنده سازی و راه اندازی، ۲۷۰ مورد خدمات فنی درون و سرچاهی و ۴۵۰ مورد برنامه ریزی برای تداوم تولید را ازجمله مهم ترین اقدام های انجام شده در سال ۱۴۰۲ برای پایداری تولید برشمرد.

ناصری یادآور شد: نصب و راه اندازی سه دستگاه تلمبه تزریق پساب P-۶۸  و P-۱۰۰ در واحدهای نمکزدای یک، ۵ و ۶،  انتقال تلمبه پساب p۳۵ از نمکزدایی مارون یک به نمکزدایی مارون سه برای کاهش ارسال پساب به حوضچه های تبخیر و تکمیل و راه اندازی چاه های جدید تزریق پساب در واحد نمکزدایی مارون ۴ نیز ازجمله اقدام هایی است که همسو با مدیریت بهینه پساب های نمکزدایی انجام شده که به تبع آن، بیش از ۹۸ درصد این پساب ها به چاه های دفعی تزریق شدند.

وی در پایان گفت: با توجه به تصمیمات شرکت ملی نفت و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب درباره تسریع در تعمیرات اساسی و راه اندازی پروژه های مرتبط با تولید، مسیر نگهداشت و افزایش تولید در سال ۱۴۰۳ هموارتر خواهد بود.

 

    شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری

جاده های شهرستان امیدیه نوسازی می شود

عملیات نوسازی بلوار ورودی شهرستان امیدیه در منطقه محروم کوی یاسر این شهرستان از سوی شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری آغاز شد.

حسین مسعودیان، سرپرست خدمات مهندسی و بهسازی اماکن و تأسیسات این شرکت گفت: عملیات نوسازی بلوار ورودی شهرستان امیدیه شامل تخریب کلی بلوار فعلی و نوسازی و نماسازی بلوار با سنگ های گرانیتی، ایجاد فضای سبز از طریق کاشت درختچه های متناسب با شرایط اقلیمی است.

وی افزود: ایجاد کانال دفع آب های سطحی و فاضلاب در حاشیه این بلوار از اهداف دیگر این پروژه است که به صورت همزمان اجرایی خواهد شد.

سرپرست خدمات مهندسی و بهسازی اماکن و تأسیسات شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری یادآور شد: در صورت همراهی و موافقت دیگر دستگاه های اجرایی شهرستان امیدیه آمادگی داریم مسیر بلوار ورودی تا میدان ترمینال این شهرستان را به صورت مسیری مستقیم اصلاح کنیم.

بر پایه این گزارش، در سفر نخست رئیس جمهوری به استان خوزستان، ۸.۵ همت پروژه مسئولیت اجتماعی و در سفر دوم ایشان نیز به همین مقدار پروژه جدید تعریف شد. خوزستان تنها استانی است که حدود ۱۷ همت پروژه مسئولیت اجتماعی دارد.

از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم تا امروز ۱۳۸۷ پروژه مسئولیت اجتماعی در خوزستان تعریف شده که تاکنون نزدیک به ۳۸۰ پروژه به ارزش ۳.۵ همت به بهره برداری رسیده است.

 

   شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران

رشد ۶ درصدی تولید هلدینگ خلیج فارس

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از تولید حدود ۲۴ میلیون تن محصول پتروشیمی با حدود ۶ درصد افزایش در این مجموعه در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: ظرفیت تولید هلدینگ خلیج فارس امسال حدود ۱۴ درصد و تولید واقعی بیش از 2 میلیون تن افزایش می یابد.عبدالعلی علی عسکری در نشست مدیران ارشد صنعت پتروشیمی به میزبانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران اظهار کرد: کلمه جهش در شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری تعیین شده است یک پیام دارد. این کلمه یعنی حرکت عادی و معمولی کافی نیست.

وی با بیان اینکه موانع کسب وکار بسیار است، گفت: مردم در حرکت به سمت صنایع پایین دستی پتروشیمی بیشتر می توانند مشارکت و سرمایه گذاری کنند. باید به مردم احترام گذاشت و آنها را تکریم کرد.

علی عسکری با تأکید بر اینکه محیط کسب وکار در کشور باید مناسب و اصلاح شود، ادامه داد: برای فراهم سازی محیط مناسب کسب وکار باید گره گشایی کنیم تا سرمایه گذاران به سمت کار مولد روی آورند.

وی اظهار کرد: دولت باید در تأمین مالی به سرمایه گذاران کوچک و متوسط کمک کند تا سرمایه های خرد به سمت سرمایه گذاری های مولد آورده شود.مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از تولید حدود ۲۴ میلیون تن محصول پتروشیمی در این مجموعه در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: ۱.۶ میلیون تن، یعنی حدود ۶ درصد افزایش تولید در سال گذشته داشتیم.علی عسکری با اعلام این خبر که ظرفیت تولید هلدینگ خلیج فارس امسال حدود ۱۴ درصد و تولید واقعی بیش از دو میلیون تن افزایش می یابد، افزود: طرح های پتروشیمی هنگام، صدف، ارغوان گستر ایلام، شیرین سازی پتروشیمی نوری، بازسازی پارازایلین بوعلی، تصفیه خانه و بازیافت اتان پتروشیمی بندرامام، هایکو کارون، پتروپرک پویا، نگین سنقر و پتروآرمند لردگان امسال به بهره برداری می رسند.

جذابیت سرمایه گذاری

اسمعیل قنبری، مدیرعامل شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان نیز در این نشست گفت: برای مشارکت مردم در توسعه صنعت پتروشیمی باید جذابیت سرمایه گذاری در این صنعت وجود داشته باشد که نیازمند حمایت های دولت و مجلس است.

بهره برداری از نخستین واحد قطب سوم پتروشیمی

علیرضا منیری ابیانه، مدیرعامل شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران از بهره برداری از مرحله نخست یوتیلیتی به عنوان نخستین واحد در منطقه مکران در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: دو واحد متانول نیز تا پایان امسال وارد مرحله پیش تولید خواهند شد.وی اظهار کرد: مکران به عنوان قطب سوم پتروشیمی ایران از سال ۱۳۹۰ پایه گذاری و تا سال ۱۳۹۶ تعریف اقتصادی پروژه کامل شد، این پروژه از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ متوقف و پس از آن اجرای آن آغاز شد.وی افزود: ۸ میلیارد دلار پروژه در قطب سوم پتروشیمی در حال سرمایه گذاری است که همه بخش خصوصی هستند.

ضرورت توجه به امنیت اقتصادی

احمد مهدوی ابهری،  دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی نیز در این نشست تأکید کرد: بر اساس شعار سال، ورود توان و سرمایه مردم به عرصه تولید نیاز به زیرساخت دارد و باید امنیت اقتصادی برای مشارکت مردم در نظر گرفته شود.وی اظهار کرد: برای افزایش تولید در کشور باید تصمیم های انقلابی و با جرأت گرفته شود زیرا فرصت کم است.

 

    شرکت گاز استان کرمانشاه

703 هزار مشترک زیرپوشش گاز

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه اعلام کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۷ هزار و ۷۲۱ مشترک تازه در استان جذب شد.

ناصر حسینی با بیان اینکه در استان کرمانشاه ۷۰۳ هزار مشترک گاز طبیعی وجود دارد، گفت: از مشترکان جذب شده در سال گذشته، ۱۶ هزار و ۶۳۱ مشترک به بخش شهری،10 هزار و ۹۰۰ مشترک به بخش روستایی و ۱۹۰ مشترک نیز به بخش صنایع  اختصاص دارد.

وی ادامه داد: به همت کارکنان پرتلاش شرکت گاز استان، پارسال، ۱۱هزار و ۸۳۳ علمک نصب و ۵۲۸ کیلومتر شبکه اجرا شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان بیان کرد: مجموعه اقدام های شرکت گاز سبب شده است که اکنون ضریب نفوذ گاز در بخش شهری به ۱۰۰ درصد و در بخش روستایی به ۹۸ درصد برسد.

حسینی تصریح کرد: تا گازرسانی به همه نقاط باقیمانده استان و بهره مندی مردم از نعمت گاز، از تلاش در این زمینه دست نخواهیم کشید.

 

   شرکت پتروشیمی اروند

افزایش تولید چهار محصول راهبردی

پتروشیمی اروند در سال ۱۴۰۲، در چهار محصول پرکاربرد و راهبردی نمک شسته شده، EPVC و SPVC و VCM به ترتیب به افزایش تولید ۷.۳۱، ۸.۱۹، ۲۰.۴۵ و ۶.۹۷ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ دست یافته است.این در حالی است که در ۲ محصول نمک شسته شده و EPVC بهترین رکورد تولید از بدو راه اندازی محقق شده و حال ادامه این روند سبب شده تکمیل زنجیره ارزش محصول ارزشمند پی وی سی در این شرکت در بهترین وضع قرار گیرد.در واقع این افزایش تولید افزون بر پایداری سود ابرتولیدکننده کلر خاورمیانه، سبب تأمین خوراک پایدار برای دیگر صنایع مادر و افزایش تولید و سودآوری پتروشیمی های وابسته به محصولات شرکت پتروشیمی اروند نیز شد، همچنین تولید محصول EPVC به حدی رسیده که همه نیاز بازار داخل را برطرف کرده است و اکنون اروندی ها به فکر صادرات این محصول ارزشمند هستند.

 پایداری تولید

افزایش تولید نمک به مقدار بی سابقه یک میلیون و ۱۴۴ هزار و ۵۷۲ تن در سال ۱۴۰۲ منجر به پایداری تولید واحد راهبردی و قلب تپنده پتروشیمی اروند یعنی واحد CA (کلرآلکالی) شده و به همین علت، افزایش و استمرار تولید محصول PVC نیز میسر شده است تا زنجیره بی نقص بزرگ ترین تولیدکننده کلر در خاورمیانه کار خود را به خوبی در سال مهار تورم و رشد تولید به انجام برساند و شاهد افزایش تولید و به تبع آن ثبات قیمت عرضه محصول PVC و حتی کاستیک باشیم که در بیش از ۱۸ شرکت پایین دست وابسته به پتروشیمی اروند کاربرد دارند. این موضوع سبب مهار قیمت محصولات عرضه شده در بازار و جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای مصرفی تولید شده از این محصول برای کشور شده است.پتروشیمی اروند در سال ۱۴۰۲ با امضای تعداد قابل توجهی قرارداد و تفاهم نامه با شرکت های داخلی و دانش بنیان و همچنین تولید چندین کاتالیست باارزش در حوزه داخلی سازی تولید محصول و نیل کلراید (وی سی)، زمینه احداث واحد تمام ایرانی پی وی سی ۲ (PVC) را میسر ساخته است.شرکت پتروشیمی اروند، در رده بندی بیشترین بازده فروش در میان ۱۰۰ شرکت برتر ایران توانست رتبه پنج را به دست آورد و در حوزه منابع انسانی نیز این شرکت با حضور در الگوی تعالی ۳۴۰۰۰ و کسب تندیس C2، ارتقای رتبه و عملکرد مثبت خود را نشان داد. این شرکت در نظر دارد در حوزه آموزش مدیران، در سال آینده رویکردهایی نو داشته تا توانمندسازی حداکثری کارکنان و مدیران در سطوح مختلف دانشی و حرفه ای انجام شود.