شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

طرح های افزایش تولید چاه ها تا پایان سال ۱۴۰۴ تکمیل می شوند

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از تکمیل پروژه های طرح نگهداشت و افزایش تولید چاه های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد.

علیرضا دانشی ضمن تبیین سیاست ها و راهبردهای کلان این شرکت بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: این شرکت با داشتن برنامه ریزی کامل، تعهدهای خود را به صورت مؤثر و با برآیند 100درصدی انجام داده است.

وی با بیان اینکه برون سپاری از وظایف ذاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است، اظهار کرد: به دلیل نبود تخصص و دانش کافی در شرکت های پیمانکار، استخراج و نگهداشت تولید نفت به تعویق افتاد که با تشکیل دولت سیزدهم همه تلاش مناطق نفت خیز جنوب اتمام طرح های عقب مانده است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه اقتصاد کشور به نفت گره خورده است، افزود: تکمیل نکردن اقدام های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ذیل تعهدهایی که به وزارت نفت دارد، به کوچک شدن سفره مردم منجر خواهد شد، از این رو در این زمینه پیمانکاران باید از همه توان خود برای به سرانجام رساندن پروژه ها بهره گیرند.

دانشی تأکید کرد: امروزه تحقق اهداف صنعت نفت در زمینه استخراج از مخازن و ساخت تجهیزات صنعت نفت و گاز در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شبیه معجزه است که در دولت های پیشین غیرقابل اجرا تلقی می شد.

در ادامه این نشست، صفرعلی رئیسی، مشاور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با تأکید بر استمرار تولید گفت: اراده پیمانکار برای انجام پروژه و اراده مناطق نفت خیز برای خاتمه دادن پروژه ها از مهم ترین عوامل مؤثر در پیشبرد این پروژه است.

 

شرکت ملی صنایع پتروشیمی

اسکله شماره ۳ بندر پارسیان به بهره برداری رسید

اسکله شماره ۳ و ساختمان گارد و تجهیزات بندر پارسیان همزمان با آغاز دهه فجر با حضور معاون رئیس جمهوری و معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی به بهره برداری رسید. همزمان با آغاز دهه مبارک فجر و برنامه های دومین سفر رئیس جمهور دولت مردمی به استان هرمزگان، اسکله شماره ۳ بندر پارسیان با حضور علی سلاجقه، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و مرتضی شاهمیرزایی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به بهره برداری رسید. این اسکله یکی از چهار اسکله فعال و یکی از ۱۹ اسکله بندر پارسیان است. ظرفیت تخلیه و بارگیری این بندر سالانه ۹ میلیون تن است که در آینده به ۴۰ میلیون تن افزایش می یابد. همچنین در حاشیه سفر دوم رئیس جمهوری به استان هرمزگان، عملیات اجرایی طرح کنترل سیلاب، فضای سبز و بخشی از خط فیبر نوری سایت شمالی منطقه ویژه اقتصادی پارسیان نیز آغاز شد.

بهره برداری از ساختمان گارد و تجهیزات بندر منطقه ویژه اقتصادی پارسیان از دیگر برنامه های این سفر بود که با حضور مرتضی شاهمیرزایی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام شد.

 

شرکت پتروشیمی شیراز

تولید 70 میلیون تن محصول در سال

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز با تشریح دستاوردهای این شرکت در چهار دهه فعالیت پس از انقلاب تاکنون تصریح کرد: این شرکت هم اکنون در مسیر جهاد اقتصادی قرار دارد.

احمدرضا حیدرنیا ضمن تبریک فرا رسیدن چهل وپنجمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بیان کرد: پیش از انقلاب پتروشیمی در کشور از تولید زیادی برخوردار نبود و تنها حدود ۱.۵ میلیون تن در سال تولید داشتیم؛ اما اکنون با گذشت ۴۵ سال از انقلاب، تولید صنعت پتروشیمی به حدود ۷۰ میلیون تن رسیده است.

وی افزود: اگرچه پس از انقلاب جنگ هشت ساله به ما تحمیل و کشور با یک رکود نسبی مواجه شد، اما ۷۰ پتروشیمی در کشور فعال و تعداد زیادی هم در حال احداث و توسعه است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز همچنین با بیان اینکه قدیمی ترین پتروشیمی کشور، پتروشیمی شیراز با ۶۳ سال قدمت است، گفت: همه واحدهای این شرکت فعال و در حال تولید هستند.

حیدرنیا تصریح کرد: با وجود همه مشکلات برای تأمین قطعات، اما تا ۲۵ سال آینده قطعات مورد نیاز به مقدار کافی در پتروشیمی شیراز تأمین شده است.

وی با اشاره به اینکه از جمله مسائلی که در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی همیشه مورد بحث برای مردم بوده، یکی مصارف و دیگری بحث زیست محیطی بوده است، تأکید کرد: تنها ۸ درصد گاز طبیعی، همچنین آب کشور از سوی پتروشیمی ها مصرف می شود.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز یادآور شد: با توجه به اینکه یکی از رسالت های پتروشیمی، ارزآوری است و یک سوم ارز کشور را پتروشیمی ها تأمین می کنند، باید تلاش کرد به سمتی حرکت کنیم که تولید استمرار و تداوم یابد.

حیدرنیا به نقش پتروشیمی شیراز در تأمین ارز کشور  اشاره و بیان کرد: عمده محصول صادراتی این شرکت، اوره در سه رتبه صنعتی است که ارزآوری مطلوبی نیز برای کشور دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر این نکته که نگاه ما در جاهای مختلف باید به کار بردن تخصص در همان حوزه باشد، گفت: این مهم سبب می شود که پیشرفت و آبادی، سرعت بیشتری به خود گیرد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز ادامه داد: اکنون زمان جهاد اقتصادی است؛ در جهاد اقتصادی نیاز است همه کمک کنند. حیدرنیا تأکید کرد: مردم بدانند که کار و تلاش شبانه روزی در کشور انجام می شود و باید در این باره دستاوردها تبیین شود.

وی همچنین با اشاره به گام های پتروشیمی شیراز در زمینه مسؤولیت اجتماعی اظهار کرد: رهبر انقلاب سال ۹۰ با حضور در پتروشیمی عسلویه و بازدید از طرح های در دستور کار، نکته ای مبنی بر لزوم فعالیت پتروشیمی ها در حوزه مسؤولیت اجتماعی و کمک به شهرها و شهرستان های اطراف متذکر شدند.

 

اشتغال به کار مستقیم ۲۸۰۰ نفر در پتروشیمی شیراز

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز با تأکید بر این نکته که رسالت نخست ما ایجاد اشتغال است، اعلام کرد: ۲۸۰۰ نفر به صورت مستقیم در پتروشیمی شیراز مشغول به کار هستند و افزون بر آن، حوزه حمل ونقل و ترابری، گمرک، کشتیرانی و... نیز فعال است و اشتغال خوبی ایجاد شده است.

حیدرنیا اظهار کرد: هر ساله بخشی از سود حاصل از درآمد این شرکت به حوزه مسؤولیت اجتماعی اختصاص داده می شود. در شهرستان های مرودشت و شیراز هم بنا به نیاز و با هماهنگی استاندار فارس، در این حوزه هدفمند ورود کرده ایم.

وی افزود: در حوزه پتروشیمی حرکت مطلوبی در بالادست، میان دست و پایین دست انجام شده که می طلبد از شتاب بیشتری برخوردار شود. برای نمونه در شیراز و در حوزه پایین دست، چند طرح در حال اجراست که در زمینه مسؤولیت اجتماعی و اشتغال جوانان کشور و استان نقش مهمی ایفا می کند.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز اضافه کرد: بتازگی نیز با مصوبه هیأت مدیره این شرکت و به منظور حفظ محیط زیست، حمایت از یک گونه جانوری در استان فارس (خرس قهوه ای) را به عهده گرفته ایم.

حیدرنیا اعلام کرد که این شرکت، جزو نخستین شرکت ها در خاورمیانه است که با نصب سیستم CDM از پایش آنلاین آلودگی زیست محیطی استفاده می کند.

وی گفت: پتروشیمی شیراز، در سال «مهار تورم و رشد تولید» گام های مؤثری برداشته است. برای نمونه، رشد تولید این شرکت در بهمن ماه امسال ۲ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال بیشتر بوده است.

 

شرکت پالایش نفت لاوان

آغاز عملیات گوگردزدایی از نفت کوره

 به شیوه دانش بنیان

عملیات اجرایی واحد گوگردزدایی از نفت کوره برای نخستین بار در کشور به شیوه دانش بنیان با حضور وزیر کشور در شرکت پالایش نفت لاوان آغاز شد.

عملیات اجرایی واحد گوگردزدایی از نفت کوره نخستین بار در کشور به شیوه دانش بنیان و روش EPC و عملیات اجرایی واحد تقطیر در خلأ جدید و واحد تولید قیر به همراه سرویس های جانبی آن، در نخستین روز از دهه مبارک فجر با حضور احمد وحیدی، وزیر کشور آغاز شد.

وزیر کشور در این آیین، بومی سازی قطعات از سوی شرکت پالایش نفت لاوان را بسیار ارزشمند دانست و تأکید کرد: ایجاد این مجموعه از قطعات سبب کیفیت بهتر محصولات خواهد شد.

وی اظهار کرد: ارزیابی از اقدام ها نشان از مجموعه ای قوی و توانمند در شرکت پالایش نفت لاوان دارد.

محمدعلی اخباری، مدیرعامل شرکت پالایش نفت لاوان نیز درباره این طرح گفت: این طرح مزایای زیادی برای شرکت به دنبال دارد که با اعتباری بالغ بر ۱۱۰ میلیون یورو احداث خواهد شد که برای ۳۰۰ نفر اشتغالزایی به صورت مستقیم ایجاد می شود.

شایان یادآوری است که آغاز عملیات اجرایی طرح فوق همزمان با اولین روز از دهه مبارک فجر با ارزش سرمایه گذاری بالغ بر ۱۱۰ میلیون یورو احداث شد که برای ۳۰۰ نفر اشتغالزایی به صورت مستقیم ایجاد دارد.

در ادامه این آیین، وزیر کشور از نمایشگاه توانمندی های ساخت داخل شرکت پالایش نفت لاوان بازدید کرد.

 

پژوهشگاه صنعت نفت

قرارداد نخستین واحد کوچک مقیاس ال ان جی ایران امضا شد

قرارداد ارائه فناوری نخستین واحد کوچک مقیاس ال ان جی ایران بین پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت آهن و فولاد ارفع به منظور جبران ناترازی گاز در فصل سرد سال امضا شد.

عظیم کلانتری اصل در حاشیه امضای قرارداد ارائه خدمات فناورانه تولید و ذخیره سازی گاز طبیعی مایع شده(ال ان جی) با بیان اینکه امروز در کشور یک چندضلعی برای رسیدن به نخستین واحد کوچک مقیاس ال ان جی در ایران شکل گرفته است، گفت: فناوری ال ان جی امروز به یک فناوری گلوگاهی در صنعت نفت تبدیل شده که باید هرچه زودتر از این گلوگاه عبور کنیم و بر این فناوری پیچیده تسلط یابیم.

وی ادامه داد: پژوهشگاه صنعت نفت بیش از ۱۰ سال است که در زمینه فناوری تولید گاز مایع و ذخیره سازی آن مطالعه کرده و حتی برای بعضی از واحدهای صنعتی بزرگ کشور در این زمینه طرح های امکان سنجی و طراحی اولیه داشته است. رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به سابقه چند ساله صنعت نفت در زمینه  ذخیره سازی گاز در مخازن زیرزمینی در مرکز و شمال شرقی کشور اظهار کرد: فناوری تولید و ذخیره سازی ال ان جی به حدی مهم است که هم اکنون برای بعضی از کشورهای جهان و منطقه حالت راهبردی یافته و از آن به عنوان تجارتی نو بهره می گیرند، از این رو ایران با تکیه بر منابع عظیم گازی خود می تواند از آن در مدیریت مصرف در فصل سرد سال و تسلط بر بازارهای گازی جهان استفاده کند.

 

انگیزش بالای شیوه نامه وزارت نفت

برای ذخیره سازی گاز

مجتبی مهری نژاد، مدیرعامل شرکت فولاد ارفع نیز با اشاره به ناترازی ۲۵۰ میلیون مترمکعبی گاز در کشور و کمبود آن در فصل سرد گفت: با ابلاغ شیوه نامه وزیر نفت درباره احداث مخازن ذخیره سازی گاز از سوی صنایع عمده در کشور و مشوق های وزارت نفت در این زمینه، شرکت فولاد ارفع تصمیم به احداث واحد کوچک مقیاس ال ان جی گرفت. وی با اشاره به کمک های پژوهشگاه صنعت نفت در زمینه برآورد حجم مصرف و تولید، همچنین انتخاب فهرست بلند(وندور لیست) و پیمانکار سازنده نخستین واحد مینی ال ان جی کشور در اردکان یزد تصریح کرد: آیین کلنگ زنی این پروژه به صورت رسمی اواخر بهمن ماه انجام می شود.  مدیرعامل شرکت فولاد ارفع به کمک های وزارت نفت، شرکت ملی گاز ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد و افزود: مصرف در صنایع فولاد روز به روز در حال افزایش است، از این رو ما باید به فکر جبران ناترازی گاز باشیم. مهری نژاد تصریح کرد: نخستین واحد کوچک مقیاس ال ان جی در اردکان استان یزد در زمینی به مساحت ۱۰هکتار در یک سال و نیم آینده احداث خواهد شد، این واحد روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰ تن گاز مایع را دارد و مخازن ذخیره سازی این واحد بیش از ۶۰ هزار تن ظرفیت دارند.

 جلوگیری از زیان ۹۰ همتی فولادسازان

محسن اسدبیگی، معاون انرژی مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری نیز در این آیین با بیان اینکه سالانه در ایران بیش از ۳۲ میلیون تن فولاد اسفنجی تولید می شود، گفت: این صنایع به دلیل کمبود گاز در فصل سرد سال بیش از ۹۰ همت زیان می بینند.

وی ادامه داد: متأسفانه ایران در سال های اخیر در زمینه دستیابی به فناوری و ساخت واحدهای ال ان جی به دلیل تحریم های بین المللی پیشرفت کمی داشته است، در حالی که اگر این فناوری را در کشور داشتیم هم اکنون بخش زیادی از متانول صادراتی در کشور را به صورت ال ان جی صادر می کرد.

معاون انرژی مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه فناوری ساخت واحدهای مینی ال ان جی در ایران یک فناوری راهبردی و ملی به شمار می آید، گفت: امیدواریم بتوانیم ساخت این واحدها را در دیگر صنایع عمده انرژی بر کشور تسری دهیم.

 

شرکت پایانه های نفتی ایران

تعیین تکلیف پروژه های نیمه تمام اولویت اصلی است

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران، یکی از اولویت های اصلی این شرکت را تعیین تکلیف پروژه های نیمه تمام دانست.

عباس غریبی در بازدید معاون حقوقی ریاست جمهوری و مدیرعامل شرکت ملی نفت از تأسیسات پایانه نفتی خارک گفت: این شرکت به عنوان آخرین حلقه از زنجیره ارزش صنعت نفت اقدام هایی بسیار مفید در حوزه ایمن سازی و نوسازی تجهیزات انجام داده است.

وی یکی از اولویت های اصلی شرکت پایانه های نفتی ایران را تعیین تکلیف پروژه های نیمه تمام عنوان و اظهار کرد: ۲۱ پروژه نیمه تمام از پیش وجود داشت که طی یک سال گذشته، هشت مورد از آنها تعیین تکلیف و کار اجرای این طرح ها ازسر گرفته شد. مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با قدردانی از حمایت های مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: از مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به دلیل عنایتی ویژه که به شرکت پایانه های نفتی هم در حوزه تأسیسات و هم محیط پیرامونی و مسؤولیت اجتماعی دارند، قدردانی می کنم.

غریبی با بیان اینکه دیدگاه و راهبرد مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، توسعه متوازن نوسازی تأسیسات و محیط پیرامونی است، تصریح کرد: تاکنون اقدام های بسیار خوبی در زمینه مسؤولیت اجتماعی انجام شده که رفع مشکل تردد مسافران یکی از آنها ست. وی همچنین به تجهیز بیمارستان خارک اشاره کرد و گفت: درباره مسائل آموزشی منطقه نیز گام های بزرگی برای مردم برداشته شده است.

 

شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت

آغاز بهره برداری از بزرگ ترین تصفیه خانه آب به روش اسمز معکوس

بزرگ ترین تصفیه خانه آب به روش اسمز معکوس به ظرفیت ۷۰۰ مترمکعب در روز همزمان با ایام پیروزی انقلاب اسلامی در پالایشگاه نفت آبادان به بهره برداری رسید.

بزرگ ترین تصفیه خانه آب به روش اسمز معکوس کشور به ظرفیت ۷۰۰ مترمکعب در روز با حضور فرهاد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در پالایشگاه نفت آبادان به بهره برداری رسید.

مقدار بهره وری این واحد ۶۵ درصد است در نتیجه فرایند تصفیه، سختی آب از ۳۰۰۰ تا ۱۳۰۰۰ پی پی ام به کمتر از ۲۰۰ (تا ۱۵۰) پی پی ام کاهش می یابد و ذرات معلق در آب نیز از ۳۵۰۰ به ۱۱ خواهد رسید.

آب ورودی به برج خنک کننده پالایشگاه آبادان با بهره برداری از این طرح تأمین خواهد شد.