وزیر نفت به ترکیه سفر کرد
وزیر نفت برای دیدار و گفت وگو با وزیر انرژی ترکیه و مذاکرات نفتی به ترکیه سفر کرد.
جواد اوجی به منظور مذاکره بر سر محورهای همکاری های تهران و آنکارا در حوزه انرژی به ویژه تمدید قرارداد صادرات گاز ایران به ترکیه، آغاز مذاکرات برای افزایش صادرات گاز، صادرات محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی ایران به این کشور همسایه، سرمایه گذاری شرکت های ترکیه ای در صنعت نفت ایران و صدور خدمات فنی و مهندسی ایران، صبح چهارشنبه(چهارم بهمن ماه) به ترکیه سفر کرد.
درهمین حال، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری نیز برای دیدار با مقام های بلندپایه سیاسی ترکیه به آنکارا سفر کرد.
سفر وزیر نفت پیش از سفر رئیس جمهوری با هدف مذاکره و نهایی کردن قراردادها و تفاهمنامه هایی که قرار است بین دو کشور امضا شود، انجام شد.
رئیس جمهوری به دعوت همتای ترکیه ای خود و به منظور انجام سفر رسمی، چهارشنبه(چهارم بهمن) در صدر یک هیئت عالی رتبه سیاسی و اقتصادی عازم آنکارا پایتخت ترکیه شد، این سفر قرار بود دی ماه انجام شود که به دلیل حمله تروریستی کرمان به تعویق افتاد.
در سفر رئیس جمهوری به ترکیه، ابراهیم رئیسی پس از استقبال از سوی همتای ترکیه ای خود، رجب طیب اردوغان با وی ملاقات خصوصی داشت. حضور در هشتمین نشست شورای عالی همکاری های ایران و ترکیه به ریاست رئیس جمهوری دو کشور نیز از دیگر برنامه های رئیس جمهوری در این سفر بود.
برگزاری نشست مطبوعاتی و نشست مشترک بازرگانان و فعالان اقتصادی با حضور روسای جمهور دو کشور ایران و ترکیه از دیگر برنامه های این سفر بود.
هشتمین نشست شورای عالی همکاری های ایران و ترکیه در حالی طی سفر رئیس جمهوری به آنکارا برگزار شد که نشست پیشین آن(هفتمین نشست) اواخر تیرماه ۱۴۰۱ و در جـریان سـفر رسـمی رئیس جمهوری ترکیه به تهران برگزار شد.
در این نشست، دو طرف بر توسعه مناسبات و ارتقای روابط در حوزه های اقتصادی، زیرساختی، امنیتی، سیاسی، فرهنگی و ورزشی توافق کردند.
مدیرکل اچ اس ای وزارت نفت:
دقت و نظارت، مهم ترین عوامل پیشگیری از حوادث است
مدیرکل بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل وزارت نفت با حضور در شرکت پالایش نفت بندرعباس از زیرساخت های ایمنی، اقدام ها و دستاوردهای این شرکت در حوزه ایمنی بازدید کرد.
مظاهر انصاری با حضور در این شرکت از واحدهای فرآیندی و واحدهای ایمنی و آتش نشانی بازدید کرد و در نشستی با حضور هاشم نامور، مدیرعامل و دیگر مدیران این مجموعه پالایشی، چالش های موجود در حوزه بهداشت و ایمنی و راهکارهای رفع آن بررسی شد.
کمبود زیرساخت های بهداشت و درمان در هرمزگان، لزوم افزایش ایمنی پیرامون پالایشگاه به لحاظ تراکم شرکت های همجوار، تردد خودروهای سنگین و بهبود تجهیزات ایمنی منطقه با توجه به افزایش صنایع نفتی از جمله موارد بررسی شده در این نشست بود.
مدیرکل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت در این نشست ضمن تقدیر از اقدام ها و برنامه های اجراشده در حوزه ایمنی و انجام تعمیرات اساسی بدون حادثه در پالایشگاه نفت بندرعباس گفت: مهم ترین عامل در پیشگیری از حادثه دقت و نظارت است.
انصاری افزود: انجام تعمیرات اساسی در صنایع نفتی با توجه به حجم کار و تعداد نیروی انسانی در فرآیند تعمیرات از حساسیت بالایی برخوردار است و در این زمینه مسئولان باید مجوزهای کار را همراه با نظارت مستقیم صادر کنند.
وی بیان کرد: بهره بردار و تعمیرات باید ارتباط نزدیک و مستمر با یکدیگر داشته باشند و در اجرای برنامه های کاری افزون بر ارزیابی و مدیریت ریسک به عنوان یک عامل پیشگیرانه، به مدیریت تغییر نیز به منظور کنترل تغییرات در فرآیند توجه کامل شود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس نیز در این نشست با اشاره به اقدام های انجام شده در حوزه ایمنی در این شرکت گفت: ایمنی و توجه به استانداردهای آن جزئی از فرهنگ کار در این شرکت است که با تعریف و رعایت دستورعمل های استاندارد در همه بخش های فرآیندی، تعمیراتی، ستادی و پشتیبانی اجرا می شود.
نامور افزود: هنگام تعمیرات اساسی به منظور کنترل و نظارت، همچنین هماهنگی و رفع موارد ناایمن روزانه در دو نوبت صبح و عصر در ابتدای هر شیفت کاری نشست ایمنی (HSE MEETING) برگزار می شود و افزون بر آن هر هفته بازدید اچ اس ای سر زده با حضور همه مدیران شرکت از یکی از واحدهای فرآیندی انجام می شود.
وی تصریح کرد: به منظور حفظ ایمنی و کنترل تجهیزات، در طول سال چند مرحله رزمایش درون واحدی و مشترک با صنایع همجوار برگزار می شود و افزون بر آن برگزاری کلاس های آموزشی لازم، تشکیل تیم های واکنش سریع در واحدهای فرآیندی، تدوین دستورعمل های ایمنی برای هریک از واحدها به صورت کتاب، انجام مطالعات HAZOP و HAZID واحدهای فرآیندی، انجام مطالعات ایمنی مبتنی بر رفتار و برگزاری دوره های درون واحدی مدیریت ریسک برای تمامی کارکنان، مطالعات JSA واحدهای کارگاهی و شناسایی ریسک های جدی و غیرقابل قبول و انجام اقدام های اصلاحی، برخی اقدام های انجام شده در پالایشگاه نفت بندرعباس است.
بر پایه این گزارش، مدیرکل بهداشت، ایمنی، محیط زیست وزارت نفت در جریان این بازدید از واحدهای فرآیندی، محل احداث پروژه ارتقای کیفیت محصولات سنگین و واحد ایمنی و آتش نشانی شرکت پالایش نفت بندرعباس بازدید کرد و در دیداری صمیمانه با نیروهای آتش نشانی این شرکت نیز به گفت وگو پرداخت.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران مطرح کرد:
تحقق اهداف توسعه ای با همراهی شرکت های اکتشاف و تولید
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بر تحقق اهداف توسعه ای این شرکت با همراهی شرکت های اکتشاف و تولید توانمند و صاحب صلاحیت تأکید کرد و گفت: شرکت های اکتشاف و تولید بازیگران اصلی زنجیره ارزش بالادستی هستند.محسن خجسته مهر در نشست هم اندیشی با حضور همه مدیران عامل شرکت های اکتشاف و تولید که در مرکز همایش های بین المللی شرکت ملی نفت ایران(کوشک) برگزار شد، گفت: در دو ماه پایانی امسال شاهد امضای قراردادهای مهم توسعه میدان ها خواهیم بود، ضمن آنکه شرکت های اکتشاف و تولید بازوی توانمند شرکت ملی نفت ایران در توسعه و تولید از این میدان ها هستند؛ میدان هایی که نقش اصلی در رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم را ایفا خواهند کرد.وی با بیان اینکه اشتغال آفرینی، تأمین مالی و توسعه فناوری حاصل فعالیت شرکت های اکتشاف و تولید است، افزود: نقش این شرکت ها در زنجیره ارزش بالادستی متشکل از اکتشاف، توسعه، حفاری، تولید و ازدیاد برداشت انکارناپذیر است.معاون وزیر نفت افزود: شرکت های اکتشاف و تولید پیشران کارآفرینی فناورانه در کشور هستند و می توانند به عنوان پیشران در زیست بوم توسعه و فناوری کشور ذیل راهبری شرکت ملی نفت ایران مشارکت فعالی داشته باشند و از این مسیر سهم بسزایی در به کارگیری و اشتغال نخبگان و جوانان توانمند ایفا کنند.خجسته مهر با بیان اینکه طرح های افزایش تولید نفت و گاز، زمان بر هستند، افزود: شرکت ملی نفت ایران اقدام های مهمی را برای تسریع در فرآیند امضای قرارداد و رسیدن به مرحله توسعه انجام داده است و این اقدام ها ادامه دارد تا شرکت های اکتشاف و تولید به سرعت بتوانند به بحث توسعه میدان ورود کنند.
وی به مدل همکاری سه جانبه بین شرکت ملی نفت ایران، شرکت های اکتشاف و تولید و صندوق توسعه ملی هم اشاره کرد و افزود: تعاملات سازنده ای در این زمینه با صندوق توسعه ملی جهت حضور در توسعه میدان های نفتی و گازی انجام شده است.مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: شرکت های اکتشاف و تولید هر ظرفیتی که برای توسعه دارند، به شرکت ملی نفت ایران اعلام کنند.خجسته مهر تصریح کرد: برای جذب سرمایه و مردمی سازی اقتصاد نیز طرح های مهمی در دستور کار قرار گرفته است که می توان به طرح خرید تضمینی خدمات حفاری از سوی شرکت ملی نفت ایران در بازه ای ۱۰ ساله اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران:
پیگیری مستمر برای جمع آوری گازهای مشعل غرب کارون
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: شرکت ملی نفت ایران برای جمع آوری گازهای مشعل غرب کارون پیگیری مستمری دارد.
ابوذر شریفی در نشست قبل از آغاز ارسال آخرین مرحله گازهای همراه نفت میدان یادآوران که با حضور داوود میرشکار، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان و ایاد مطوری، فرماندار هویزه انجام شد، با بیان اینکه برای نخستین بار در میدان های غرب کارون شاهد کاهش ۹۸ درصد از گازهای مشعل در یک میدان هستیم، افزود: با تلاش همکارانمان در طرح توسعه میدان یادآوران و راه اندازی کمپرسورهای گازی نفت سنگین، جمع آوری این بخش از گاز تولیدی نیز فراهم و ارسال آن به تأسیسات NGL ۳۲۰۰ آغاز شد.
وی ادامه داد: آغاز این عملیات با ارسال ۸۵ میلیون فوت مکعب در سال گذشته شروع و هم اکنون بیش از ۱۱۶ میلیون فوت مکعب گاز به کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰ ارسال می شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در پایان اظهار کرد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و اهتمام وزارت نفت به راه اندازی کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰ و برنامه ریزی و پیگیری های مستمر شرکت ملی نفت برای جمع آوری کامل گازهای مشعل در منطقه غرب کارون و با توجه به کارهای انجام شده تاکنون امید می رود در دیگر میدان های نفتی غرب کارون از جمله دارخوین، سپهر و جفیر و آزادگان نیز در خصوص جمع آوری گازهای مشعل و به دنبال آن ایجاد ارزش افزوده، جلوگیری از هدررفت منابع ملی و کاهش آلاینده های محیط زیست گام های مهمی برداشته شود.
در بازدید کارشناسان و متخصصان شرکت توانیر انجام شد
آشنایی با دستاوردهای پژوهشگاه صنعت نفت
گروهی از کارشناسان و متخصصان شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) از پژوهشگاه صنعت نفت بازدید کردند. بازدید متخصصان توانیر از دستاوردهای علمی و فناورانه پژوهشگاه صنعت نفت با هدف آشنایی آنها با تازه ترین دستاوردهای علمی و فناورانه پژوهشگاه به منظور توسعه تبادلات علمی و پژوهشی انجام شد. بر اساس این گزارش، بازدیدکنندگان با آخرین ظرفیت های پژوهشی و صنعتی و فناوری های این مرکز علمی - پژوهشی آشنا شدند. پژوهشگاه صنعت نفت به منظور ارتقای تعاملات صنعتی سالانه میزبان سازمان ها، نخبگان، دانشگاه ها، دانشجویان و استادان حوزه های مرتبط است
برگزاری سومین دوره تربیت و تعالی راویان پیشرفت صنعت نفت
سومین دوره مقدماتی تربیت و تعالی راویان پیشرفت صنعت نفت از سوی قرارگاه روایت پیشرفت و خدمت مرکز بسیج وزارت نفت به میزبانی پالایشگاه آبادان برگزار می شود.
سیدمحمدتقی قریشی، دبیر قرارگاه روایت پیشرفت و خدمت صنعت نفت گفت: سومین دوره مقدماتی تربیت و تعالی راویان پیشرفت صنعت نفت با هدف آموزش راوی از میان کارکنان صنعت نفت کشورمان روزهای ۱۰ و ۱۱ بهمن ماه در آبادان برگزار می شود.
وی با تأکید بر لزوم تقویت کارکنان صنعت نفت در روایتگری صنعتی افزود: تاریخی ترین و باسابقه ترین صنعت نفت در غرب آسیا متعلق به ملت بزرگ ایران است و پس از انقلاب اسلامی کارهای بسیار چشمگیری به دست توانای کارگران، مهندسان و متخصصان صنعت نفت انجام شده است.
دبیر قرارگاه روایت پیشرفت و خدمت مرکز بسیج وزارت نفت با بیان اینکه پس از دوره اول که در تهران با حضور ۱۶۰ شرکت کننده و دوره دوم در اصفهان که در آن ۳۰۰ شرکت کننده حضور داشتند، اظهار کرد: در دوره آبادان نیز ۳۰۰ نفر از کارکنان صنعت نفت در حوزه روایتگری صنعت نفت در قالب کلاس ها و کارگاه های تخصصی آموزش می بینند.
قریشی گفت: ملت ایران، متخصصان و همه کارکنان صنعت نفت و خانواده هایشان باید بدانند اهالی خدوم صنعت نفت ایران دست به چه کارهای بزرگی در حوزه های مختلف نفت، گاز، پالایش و پخش فرآورده های نفتی و پتروشیمی زده اند.