شرکت پایانه های نفتی ایران

افزایش ظرفیت بارگیری از سایت زمینی پایانه گازی پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی از افزایش ظرفیت بارگیری در سایت زمینی پایانه گازی پارس جنوبی خبر داد و گفت: از هفته گذشته بارگیری میعانات گازی پایانه گازی پارس جنوبی به ۳۲ هزار بشکه در روز رسیده که روزانه ۲ هزار بشکه افزایش دارد.

عباس غریبی در بازدید از پایانه گازی پارس جنوبی با اشاره به بارگیری روزانه میعانات گازی در این پایانه برای ارسال به مینی پالایشگاه ها اظهار کرد: با توجه به بارگیری های مستمر در شبانه روز نیاز بود پمپ هایی که به صورت دستی کار می کردند، هوشمند و الکترونیک شوند.

وی به تلاش های انجام شده برای طراحی و ساخت کارت کنترلی الکتروپمپ اشاره و اظهار کرد: با طراحی و ساخت این کارت هوشمند، دیگر نیازی به روشن و خاموش کردن دستی نیست؛ بلکه این کار به صورت هوشمند و خودکار انجام می شود.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران صرفه جویی، ایمنی و کاهش فرسودگی عمر الکتروپمپ ها را از مزایای کارت طراحی شده از سوی متخصصان پایانه میعانات گازی پارس جنوبی عنوان کرد.

غریبی تصریح کرد: با استفاده از این کارت ها و هوشمندسازی پمپ ها، میعانات گازی با ایمنی مطمئن تری از مخازن به سمت بازوهای بارگیری که محل استقرار تانکرهای حمل سوخت هستند، منتقل می شوند.

وی با اشاره به تأکید محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت بر استفاده از توان و ظرفیت مهندسان و متخصصان داخلی گفت: اگرچه نمونه های خارجی این کارت های هوشمند در بازار وجود داشت؛ اما تأکید بر استفاده از ظرفیت های متخصصان داخل سبب شد مهندسان ما سراغ طراحی و تولید این کارت ها بروند تا امروز در این حوزه از کارت های هوشمند ساخت داخل استفاده کنیم.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران همچنین در این بازدید از افزایش ظرفیت بارگیری در پایانه گازی پارس جنوبی خبر داد.

غریبی گفت: بر اساس تعهدها قرار بود تا روزی ۳۰ هزار بشکه میعانات گازی از پایانه میعانات گازی پارس جنوبی بارگیری شود.

وی با اشاره به تأکید مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره افزایش صادرات گفت: از هفته گذشته بارگیری میعانات گازی از این پایانه به ۳۲ هزار بشکه در روز رسیده که روزانه دو هزار بشکه افزایش دارد.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی، عملیاتی شدن تجهیزات خارج از سرویس، برنامه ریزی مدون و اصولی برای استفاده بهینه و تلاش مستمر کارکنان پایانه میعانات گازی پارس جنوبی را از مهم ترین دلایل افزایش روزانه ۲ هزار بشکه بارگیری میعانات گازی برشمرد و آن را یک رکورد دانست.

در این بازدید غلامحسین گرامی، رئیس پایانه میعانات گازی پارس جنوبی، گزارشی از وضع این پایانه ارائه کرد.

 

    شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال

نیروگاه علی آباد به خطوط لوله فراورده های نفتی متصل می شود

هـمزمـان بـا سـفر رئیس جمهوری و هیأت دولت به استان گلستان،کلنگ پروژه اتصال نیروگاه آذرخش علی آباد کتول به شبکه خطوط لوله فراورده صنعت انتقال نفت کشور به زمین زده شد.

با اجرای  این طرح، نیروگاه یکهزار مگاواتی آذرخش از طریق خط لوله ۸ اینچ نفت گاز به طول ۳ هزار و ۲۰۰ متر به فشارشکن علی آباد و از طریق آن به خط لوله ۱۰ اینچ حمل فراورده های نفتی علی آباد – شاهرود متصل می شود.

بخش اعظم تجهیزات و متعلقات این پروژه ملی از محل تولیدات شرکت های صنعتی ایرانی تأمین شده و کارشناسان مجرب منطقه شمال به نمایندگی از شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران آن را اجرا خواهند کرد.

این پروژه پس از سوخت رسانی به نیروگاه شهید سلیمی نکا در سال گذشته، گام دوم اجرای برنامه اتصال ۹ نیروگاه بزرگ کشور به شبکه خطوط لوله سراسری انتقال فراورده محسوب می شود که مزیت های مهمی شامل پیشگیری از قاچاق سوخت، کاهش ریسک خطرات جاده ای و پیشگیری از آلودگی محیط زیست ناشی از فعالیت کامیون های نفتکش، کاهش هزینه های صنعت نفت برای انتقال سوخت به نیروگاه و مهم تر از همه ایجاد مطمئن ترین راه ممکن برای انتقال مواد نفتی یعنی شبکه خطوط لوله را دربر دارد.

 

   شرکت پتروشیمی خارک

رکوردشکنی تولید روزانه به بیش از 3 هزار تن

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی از گازرسانی به ۵۴ پاسگاه، ۵۹ برجک و ۴ بازارچه مرزی استان خبر داد.

رحمان محمودی در دیدار با سردار حسین دهکی، فرماندهی مرزبانی استان خراسان جنوبی گفت: امنیت مرزی خراسان جنوبی مرهون زحمات و تلاش های مرزدارانی است که در هر شرایطی آماده دفاع از مرزهای کشور هستند.وی با اشاره به گازرسانی به ۵۴ پاسگاه و ۵۹ برجک مرزی استان افزود: برای گازرسانی به نوار مرزی استان ۴۳۰ کیلومتر شبکه پلی اتیلن و ۶۴ کیلومتر شبکه فولادی و یک ایستگاه تی بی اس اجرا شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی تصریح کرد: همچنین برای ایجاد رفاه بیشتر در مبادلات مرزی چهار بازارچه مرزی نیز در استان خراسان جنوبی به شبکه گاز طبیعی متصل شدند.

محمودی بیان کرد: شرکت گاز استان خراسان جنوبی برای افزایش رفاه مرزداران و ایفای دین از آذرماه سال ۱۴۰۱ عملیات گازرسانی به نوار مرزی استان را آغاز کرد و با گذشت یک سال همه این مناطق به شبکه گاز طبیعی متصل شده اند.

بهره مندی ۱۰۰ درصدی روستاهای مرزی از گاز

وی یادآور شد: همچنین ۷۷۷ روستا در شهرستان های مرزی نهبندان، زیرکوه، سربیشه و درمیان در استان خراسان جنوبی زیر پوشش گاز طبیعی قرار دارند که می توان گفت به طور تقریبی ۱۰۰ درصد روستاهای مرزی استان به شبکه گاز متصل هستند.

سردار حسین دهکی، فرماندهی مرزبانی استان خراسان جنوبی نیز از اقدام های شرکت گاز استان خراسان جنوبی در گازرسانی به نوار مرزی شرق کشور قدردانی کرد.

 

   صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت

 رونمایی از ۲ خدمت اعتبار اسنادی ریالی و بیمه مسؤولیت کالا

صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت در کنار همه فعالیت های معمول خود، خدماتی نو را برای حمایت از شرکت های دانش بنیان و فناور این صنعت پیشگام ابداع و پیگیری کرده است، از این رو این صندوق در دومین رویداد «پتروتِک» از دو خدمت اعتبار اسنادی ریالی و بیمه مسؤولیت کالا رونمایی کرد.

یکی از عمده درخواست های شرکت های دانش بنیان و فناور فعال در صنعت کشور به موقع پرداخت نشدن مطالبات از سوی کارفرمایان است که این موضوع سبب شده روند رشد شرکت های دانش بنیان به دلیل تزریق نشدن به موقع منابع مالی با چالش هایی عدیده روبه رو شود.

با توجه به تاب آوری نسبتاً پایین شرکت های دانش بنیان طرف قرارداد با شرکت های تابع وزارت نفت و تحمل کم این شرکت ها به علت تسویه دیرهنگام کارفرمایان، راه حل اعتبار اسنادی ریالی برای قراردادهای شرکت های دانش بنیان از سوی صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت نفت پیشنهاد شد.

با استفاده از این ابزار، شرکت ها می توانند با اطمینان بیشتری نسبت به وصول به موقع مطالبات خود از کارفرمایان بدون مشکل مالی پروژه های امضا شده را پیش برند و ریسک توقف پروژه ها نیز به دلیل توان اندک شرکت ها به طور قابل ملاحظه ای کاهش خواهد یافت.

پرداخت نشدن به موقع مطالبات در پیمان های دولتی، سبب شده است شرکت ها در ارائه پیشنهاد قیمت، خواب پول را در نظر بگیرند، از این رو پیاده سازی این مهم و اطمینان شرکت ها از پرداخت به موقع به کاهش بهای تمام شده پروژه ها از نگاه دولتی نیز منجرخواهد شد.

با راه اندازی این خدمت در زیست بوم دانش بنیان، برای نخستین بار در کشور گامی بسیار بلند برای رفع مشکل کمبود نقدینگی شرکت های دانش بنیان برداشته شد. بدون شک می توان اعتبار اسنادی ریالی برای این شرکت ها را به عنوان بزرگ ترین دستاورد حوزه دانش بنیان صنعت نفت نام برد.

بیمه مسؤولیت کالا خدمتی نوین

مسؤولیت کالا به مسؤولیت حقوقی سازندگان یا فروشندگان برای جبران خسارت و صدمه هایی که در نتیجه وجود نقص در کالا و محصول خریداری شده به خریداران و کاربران وارد می شود، اشاره دارد.

ضرورت وجود چنین بیمه ای با هدف توسعه بازار شرکت های دانش بنیان و کاهش ریسک تجاری سازی آنها از طریق طراحی سازوکار بیمه ای نوین برای جبران خسارت های احتمالی ناشی از به کارگیری محصولات دانش بنیان برای پوشش هزینه های کالاهایی که بومی سازی شده و برای بار اول در صنایع مورد استفاده قرار می گیرند و احتمال کارکرد معیوب و ناقص آنها در فرایندهای صنعتی زیاد است، بشدت احساس می شود.

به منظور کاهش خطر (ریسک) تجاری سازی محصولات دانش بنیان، پوشش ریسک های احتمالی در استفاده از تجهیزات و جبران خسارت های احتمالی ناشی از به کارگیری محصولات یادشده در صنعت نفت، خدمت ضمانت بیمه مسؤولیت کالا از سوی صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت دنبال شد و برای نخستین بار در کشور به مرحله صدور رسید.

بدون شک پیاده سازی این سازوکار در صنعت نفت، افزون بر توسعه کسب وکار شرکت های دانش بنیان و فناور و کاهش ریسک های تولیدات بار اول، به افزایش کیفیت کالاهای تحویلی به وزارت نفت به واسطه توسعه نهادهای استاندارد در این فرایند منجر می شود.

تفاهمنامه اجرایی گشایش اعتبار اسنادی ریالی داخلی در صنعت نفت بین محمد روستا، مدیر مالی شرکت ملی نفت ایران و حمید حیدری، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت کشور و قرارداد طرح بیمه مسؤولیت کالا بین مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت و اسماعیل داورپناه، مدیرعامل بیمه اتکایی تهران رواک در حاشیه دومین رویداد «پتروتِک» امضا شد.

 

   وزارت نفت

 اهدای خون از سوی کارکنان وزارت نفت

جمعی از کارکنان وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران به منظور اشاعه فرهنگ ایثار و نوع دوستی، در آیین اهدای خون مشارکت کردند.

به همت پایگاه بسیج شهیدعسگری شرکت ملی نفت ایران با محوریت حوزه بسیج این شرکت، برنامه اهدای خون کارکنان در محل ساختمان مرکزی قدیم وزارت نفت برگزار شد.

این رویداد همزمان با ایام شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری سازمان انتقال خون استان تهران با استقبال همکاران صنعت نفت برگزار شد.

کارکنان ستاد وزارت نفت وشرکت ملی نفت ایران روزهای سوم و چهارم دی ماه در این آیین که در محل محوطه همکف ساختمان مرکزی قدیم برگزار شد، مشارکت کردند.

 

  شرکت ملی گاز ایران

بازنگری در ساختار مدیریت پژوهش و فناوری

مدیر مهندسی ساختار شرکت ملی گاز ایران از بازنگری و تصویب ساختار مدیریت پژوهش و فناوری این شرکت خبر داد.آرین نصیری گفت: این مهم همسو با متناسب سازی ساختار مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز با فرایندها و مفاد نظام نامه نوین پژوهش، فناوری و تجاری سازی وزارت نفت انجام شده است.وی ادامه داد: از این رو فرایندهای مربوط به حل چالش های جاری صنعت گاز، نظارت و پایش بر ساخت بار اول و تجاری سازی، ارتقای توانمندی فناورانه، ایجاد فن بازارهای تخصصی و توسعه زیست بوم نوآوری، همچنین تکمیل آنها از طریق پشتیبانی های تخصصی مانند توسعه همکاری ها با آزمایشگاه ها و تدوین استانداردهای فنی و مهندسی، بازنگری و موضوع در کمیسیون تخصصی طبقه بندی و ارزیابی مشاغل صنعت نفت نیز تأیید شده است.مدیر مهندسی ساختار شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: مطابق راهبردهای کلان شرکت ملی گاز ایران در حوزه فناوری ها و با انتقال واحد خودکفایی کالا از امور تخصصی بازرگانی به این مدیریت، اقدام های مرتبط با ساخت بار اول و خودکفایی در همه شرکت های تابع تنها با محوریت مدیریت پژوهش و فناوری ساماندهی می شود، بر این اساس، با بهره گیری از رویکردهای یکپارچه در تجاری سازی و ساخت داخل تجهیزات و فرایندها، اقدام های ارزشمند پیشین نیز همسو با رشد و تعالی صنعت گاز پیگیری خواهد شد.