در گفت وگو با رئیس کلینیک صنعت نفت قم تشریح شد
احداث کلینیک سلامت با رویکرد مسؤولیت اجتماعی
سمیه راهپیما بهداشت و درمان صنعت نفت تهران، در حوزه عملیاتی خود، کلینیک ها و درمانگاه های متعددی را زیر پوشش دارد و به کارکنان و خانواده آنها خدمات درمانی ارائه می دهد که کلینیک نفت قم در این استان، یکی از آنهاست. این کلینیک در سال 1383 و در زمینی به مساحت 200 مترمربع بنا شد و به دلیل ارائه بهتر خدمات درمانی به مراجعان، با آماده شدن ساختمان جدید در سال 1395 به آنجا انتقال یافت. کلینیک نفت قم که بالاترین استانداردهای درمانی را از نظر سیستم های نظارتی و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی کسب کرده، به صورت مستقیم و غیرمستقیم خدمات ارائه می کند. برای جویا شدن از روند ارائه خدمات این کلینیک، خبرنگار «مشعل» با حضور در کلینیک این استان، به گفت وگو با سیدعلی عظیمی، رئیس کلینیک نفت قم نشسته است که در ادامه می خوانید.
لطفا در ابتدا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید که چگونه وارد صنعت نفت شدید؟
سال 1372 در رشته پزشکی عمومی فارغ التحصیل شدم و سال 1374 در پالایشگاه فجر جم به عنوان پزشک شروع به کار کردم. در آن زمان، این پالایشگاه، یکی از بزرگ ترین پالایشگاه های گازی کشور در استان بوشهر به شمار می رفت؛ زیرا هنوز فازهای پارس جنوبی که امروزه پالایشگاه های عسلویه را تشکیل می دهند، شکل نگرفته بودند. با بهره برداری تدریجی از پالایشگاه های گاز پارس جنوبی و ایجاد بیمارستان شهرک جم، من نیز از سال 1374 تا 1387 در بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر کار خود را شروع کرد؛ اما از آنجا که محل زندگی ام در استان قم بود، برای ادامه فعالیت به بهداشت و درمان صنعت نفت این استان منتقل شدم و از آن زمان تاکنون در کلینیک نفت قم فعالیت دارم.
با توجه به جمعیت تحت پوشش کارکنان استان قم، وجود یک کلینیک تخصصی، بسیار اهمیت دارد. لطفا بفرمایید که این کلینیک از چه سالی شروع به فعالیت کرده و چه خدماتی در آن ارائه می شود؟
این کلینیک در سال 1383 و در زمینی به مساحت 200 مترمربع در سه طبقه ایجاد شد و عنوان درمانگاه را داشت. از آنجا که این ساختمان، کاربری مناسبی برای درمانگاه نداشت، به منظورگسترش فعالیت ها با ایجاد فضایی مناسب تر و بزرگ تر، در سال 1395 به ساختمان جدید نقل مکان کردیم.
اکنون این کلینیک، بالاترین استانداردهای درمانی از نظر سیستم های نظارتی و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی را دریافت کرده است؛ اما به دلیل سیاست های انقباضی در زمینه جذب نیرو، برخی خدمات درمانی به صورت غیرمستقیم و در قالب قرارداد با مراکز درمانی دیگر ارائه می شود.در خدمات غیر مستقیم و مراکز طرف قرارداد این کلینیک به منظور ایجاد دسترسی بهتر به ارائه خدمات درمانی کارکنان و خانواده های آنها قراردادهایی با داروخانه، درمانگاه های تخصصی، آزمایشگاه، رادیولوژی، فیزیوتراپی و ... بسته شده است. با این روند شاهد افزایش رضایتمندی کارکنان و خانواده های آنها بوده ایم. به طور قطع باید رابطه ای قوی بین ما و مراکز درمانی برقرار شود تا در صورت ایجاد مشکل در قرارداد، آن را در کوتاه ترین زمان برطرف کنیم. اکنون با 10 بیمارستان در استان قم قرارداد داریم، ضمن آنکه از برخی درمانگاه های دولتی و خصوصی، خدمات دریافت می کنیم.زمانی که می توان با جمعیت صنعت نفت محدود در استان قم، به صورت غیرمستقیم با تمام بیمارستان های شهر قرارداد بست، دیگر نیازی به ایجاد یک بیمارستان تخصصی نیست؛ زیرا هر یک از بیمارستان های این شهر در بخش خاصی فعالیت دارند، مانند سوختگی، قلب و عروق، اطفال، تخصصی و... .
این نکته را هم بگویم که زمانی می توان یک بیمارستان تخصصی ساخت که کلینیک نفت قم به عنوان معین برای سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تهران در چارچوب مدیریت بحران و حوادث احتمالی در نظر گرفته شود.
در صحبت های خود به برون سپاری اشاره داشتید. بفرمایید که این کلینیک، شامل چه بخش هایی است و چه خدماتی در آن ارائه می شود؟
مجموع خدمات متمرکز سلامت کار، سلامت خانواده، داروخانه، پرستاری (اورژانس، پانسمان و تزریق)، کلینیک های تخصصی (قلب و عروق، داخلی، مغز و اعصاب، طب فیزیکی، کارشناس تغذیه، کارشناس روانشناسی ) که به تجهیزات خاص نیاز نداشته باشد، در این کلینیک ارائه می شود.
خدمات پاراکلینیک نداریم و امیدواریم با روش های برون سپاری یا ایجاد فرایندهای جدیدی مانند تشکیل کلینیک طب کار، بتوانیم این خدمات را متناسب با جمعیت تحت پوشش گسترش دهیم.