پیام تسلیت وزیر نفت در پی درگذشت ۵ تن از کارکنان مرکز انتقال نفت برداسپی
وزیر نفت در پیامی، درگذشت پنج تن از کارکنان مرکز انتقال نفت برداسپی در منطقه لرستان شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران را تسلیت گفت.
متن پیام تسلیت جواد اوجی در پی حادثه مرکز انتقال نفت برداسپی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه لرستان به شرح زیر است:
«خبر توأم با اندوه درگذشت تعدادی از کارکنان عزیز پیمانکار شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه لرستان به هنگام انجام ماموریت سبب تأثر و تألم فراوان شد.
اینجانب به نمایندگی از کارکنان صنعت نفت، این ضایعه تأسف بار را به خانواده ها و همکاران محترم داغدار تسلیت عرض می کنم، از درگاه حق تعالی برای روح آن درگذشتگان غفران و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان گران قدر صبر و سلامت مسألت دارم.
تأکید می شود گروه مدیریتی و کارشناسی اعزام شده به منطقه زیر نظر مدیریت بهداشت، ایمنی، محیط زیست، پدافند غیرعامل و شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با حضور در محل وقوع حادثه، ضمن دلجویی از آسیب دیدگان، ابعاد و دلایل بروز این اتفاق ناگوار را بدقت بررسی و تدابیری مؤثر اتخاذ کنند تا از تکرار چنین حوادثی پیشگیری شود.»
دومین کنفرانس پتروتک با نگاهی به صادرات
مشعل نشست خبری دومین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری و افزایش تولید دانش بنیان در زنجیره ارزش صنعت نفت (پتروتک) با حضور مسؤولان برگزاری آن در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد. این کنفرانس قرار است با حضور شرکت های فناور و دانش بنیان و شرکت های متقاضی در صنعت نفت و دانشجویان و استادان به مدت سه روز(28 الی 30 آذرماه) در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شود.
عظیم کلانتری، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان یکی از متولیان، درباره جزئیات برگزاری این کنفرانس گفت: چهار نشست تخصصی درباره نیازهای فناورانه و توانمندی های شرکت های دانش بنیان برای چهار شرکت اصلی وزارت نفت در عصر روز سه شنبه (۲۹ آذرماه) و صبح روز چهارشنبه (۳۰ آذرماه) برگزار می شود که این نشست ها نسبت به سال گذشته تخصصی تر شده و اهداف مشخصی همچون توسعه دانش فنی، زنجیره ارزش، مسائل مرتبط با محیط زیست و ارتقای عملکرد صنعت را دنبال می کند.
کلانتری اصل از امضای چند قرارداد کلان تولید بار اول در چهار شرکت اصلی وزارت نفت در جریان دومین همایش پتروتک خبر داد.
در این نشست، همچنین محمد اسماعیل کفایتی، رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت با تاکید بر اینکه در یک سال اخیر و پس از اولین دوره پتروتک، یکپارچگی مطلوبی در زیست بوم فناوری شامل پژوهشگاه، بخش تحقیق و توسعه چهار شرکت اصلی و پژوهش و فناوری وزارت نفت به وجود آمده است، گفت: با بهره گیری از قانون جهش تولید و با توجه به ظرفیت مهندسی در کشور، می توانیم جزو معدود کشورهای برتر در بحث تحقیق و توسعه (R&D) و گسترش آن و سرمایه گذاری در آینده نزدیک باشیم.
مهدیا مطهری، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران هم در این نشست، با اشاره به تلاش های وزارت نفت برای تولید بار اول و حمایت از دانش بنیان ها که به اذعان مسؤولان در صدر همه دستگاه های اجرایی است، افزود: این موضوع نشان می دهد زیست بوم نوآوری در صنعت نفت بخوبی کار می کند و خروجی قابل اعتنایی دارد.
وی افزود: رتبه اول وزارت نفت در تولید بار اول، بیش از آنکه شاخصی در حمایت از شرکت های دانش بنیان باشد، نشان دهنده همکاری مؤثر بازیگران مختلف زیست بوم در صنعت نفت است. در واقع وزارت نفت این فرصت را فراهم کرده که بخش های مختلف در این زیست بوم از مزایای این فرصت ها بهره مند شوند.
غلامرضا خوانساری، مدیرکل نظام تأمین و تجاری سازی فناوری معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت هم در این نشست گفت: توسعه بازار شرکت های دانش بنیان در دولت سیزدهم در بخش تجاری سازی شرکت های سازنده بسیار گسترده شد، به گونه ای که هم اکنون ۲ هزار شرکت سازنده در فهرست بلند منابع وزارت نفت ارزیابی شده اند.
در این نشست، صادق صفارزاده، رئیس دانشکده نفت محمودآباد؛ هاجر فرشیدی، مدیرکل پژوهش وزارت نفت و رضا عاشوری زاده، دبیر برگزاری رویداد پتروتک درباره ضرورت برگزاری آن و برخی موضوعات اصلی مرتبط با آن توضیحاتی را ارائه کردند.
با حضور معاون مدیر امور مالی شرکت نفت برگزار شد
گرامیداشت روز حسابدار
آیین گرامیداشت روز حسابدار با حضور سیدمحسن جمالی، معاون مدیر امور مالی شرکت ملی نفت ایران در سالن شهید بهشتی وزارت نفت برگزار شد. سیدمحسن جمالی در این مراسم روز حسابدار را به تمام حسابداران شاغل در صنعت نفت کشور خصوصاً آن ها که در مناطق مختلف عملیاتی در حال فعالیت در این شغل خطیر هستند تبریک گفت. وی در بخش دیگری از سخنان خود تلاش بی وقفه، اهمیت، حساسیت و دقت نظر حسابداران صنعت نفت را شایسته تقدیر دانست و اظهار امیدواری کرد بتوان به نحو ویژه قدردان زحمات حسابداران زحمتکش شاغل در این صنعت بود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران:
آمادگی ایران برای گسترش همکارهای فناورانه با روسیه
مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران جمعه (۲۴ آذرماه) در نشست سالانه مجمع گاز روسیه که در قالب ویدیوکنفرانس برگزار شد، گفت: ایران آماده همکاری ها برای تبادلات فناورانه و اقلام ساخته شده صنعت گاز از سوی متخصصان ایرانی با کشورهای دوست به ویژه روسیه است. وی افزود: این نشست در زمانی برگزار می شود که شرایط منطقه ای و جهانی در بعد انرژی هم به دلایل فرایندی و هم با پیشران تمایلات یکجانبه بعضی از کشورها وارد عصری تازه می شود که هرچند ما را با چالش های جدی روبه رو می کند، اما به این معنا نیست که در شرایطی نامناسب قرار داریم، بلکه برعکس، ما در شرایطی قرار داریم که می توانیم با اتخاذ تصمیم های مناسب از طریق ایجاد و تقویت ساختارها و سازوکارهای همکارگرا، فرصت های تازه، خلاقانه و سودبخشی را در زمینه های مختلف با یکدیگر در مقابل تهدیدها و چالش های نوظهور ایجاد کنیم. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: اکنون که شواهد نشان از وجود اراده و تمایل های همکاری گرا ناشی از چالش های نوظهور دارد، این رویداد، فرصتی مغتنم برای گسترش و تحکیم همکاری های دوجانبه و چندجانبه میان کشورهای منطقه در زمینه های مختلف صنعت گاز است، از این رو تلاش خواهم کرد به بعضی از زمینه های مشترک اشاره و تأکید کنم. معاون وزیر نفت در امور گاز ادامه داد: مصرف سوخت های فسیلی و روند سرمایه گذاری و تولید آن در کنفرانس های جهانی اخیر مورد چالش و تهدید قرار گرفته است که به نظر من هرچند افراط گرایی های ایجاد شده از سوی بعضی کشورها در این زمینه نه تنها اهداف محیط زیستی را محقق نخواهد کرد، بلکه باعث تشدید امنیت عرضه انرژی می شود.
چگنی گفت: به عنوان نخستین نکته قابل توجه می خواهم بگویم که الگوی سنتی تجارت خریدار و فروشنده باید به سمت شبکه مبادلات ترکیبی و شبکه قطب های هم پیوند منطقه ای برای دسترسی به بازار به منظور غلبه بر شرایط و محدودیت های ایجاد شده از سوی تحریم کنندگان و بعضی از کشورهای غیردوست، تغییر یابد، بنابراین لازم است رقابت گرایی غیرسازنده به سمت منافع مشترک پایدار تغییر کند.
افزایش همکاری های گازی ایران و اوراسیا
مدیرعامل شرکت ملی گازایران اظهار کرد: بنده با امیدواری به آینده بیان می کنم که هرچند سطح تعاملات گازی ایران و کشورهای اوراسیا در حال تحول و ارتقاست، اما هنوز فاصله زیادی با سطح مورد قبول متناسب با ظرفیت های موجود دارد. شبکه مبادلات گازی شمال و جنوب باید در اسرع وقت از روسیه تا جنوب خلیج فارس و جنوب آسیا طراحی و متصل شود تا ظرفیت های صادرات، واردات و تجارت گاز کشورها در این شبکه مبادلاتی هم پیوند محقق و از قفل شدن ظرفیت های صادراتی به بازارهای نوظهور جلوگیری شود.
چگنی ادامه داد: سهل انگاری در این موضوع سبب می شود که بازارهای نوظهور به عرضه ال ان جی کشوری غیردوست تقدیم شود. این مهم نیازمند بازنگری در الگوهای توسعه زیرساخت های مناسب مشترک و بهره گیری از راهبرد مبادلات شبکه ای گاز در منطقه است و از الگوی سنتی خرید و فروش دوجانبه برتر است.
وی با اشاره به محورهای تبادلات فناوری در بستر هم افزایی تلاش های مشترک تحقیق و توسعه بیان کرد: تمرکز جزیره ای هر کشور در حوزه فناوری های گازی زمینه ساز تحول در سطح تعاملات نمی شود. هم افزایی مشترک فناورانه برای تقویت صنعت گاز میان کشورهای گازی لازم است.
امکان توسعه الگوی همکاری ایران و روسیه
معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: الگوی همکاری ایران و روسیه در زمینه فناوری در قالب پلتفرم مشترک همکاری در حوزه های اولویت دار، آموزش نیروی انسانی متخصص، تبادلات فناورانه و یا ایجاد لابراتورهای مشترک توسعه فناوری های گاز، مراکز مشترک تحقیق و توسعه، دیپلماسی علم و فناوری و حضور در مجامع جهانی در حوزه علم، فناوری و نوآوری های گازی می تواند توسعه یابد.
وی ادامه داد: شرکت های دانش بنیان ایرانی، با حمایت دولت و شرکت ملی گاز ایران به فناوری های پیچیده در ساخت اقلام پرکاربرد در صنعت گاز دست یافته اند. کلدباکس های کرایوژنیک، توربوکمپرسورهای کوچک مقیاس تا ۳۵ مگاوات، بوسنج های گاز طبیعی، نشت یاب های لیزری مکشی گاز طبیعی، انواع کاتالیست، کنتورهای گازهای مشعل از جمله این دستاوردها هستند. ما آماده تعاملات برای تبادلات فناورانه و اقلام ساخته شده با کشورهای دوست به ویژه روسیه و سایر شرکت های مشارکت کننده در این نشست تخصصی هستیم.