ناگفته های سرمربی تیم وزنه برداری مناطق نفت خیز جنوب در گفت و گو با «مشعل»:
موفقیم امــا از ایده آل ها فاصله داریم
باشگاه وزنه برداری مناطق نفت خیز جنوب در لیگ برتر وزنه برداری کشور با درخشش قابل توجهی همراه بوده و بخوبی توانسته است در رده جوانان و بزرگسالان در جایگاه مناسب قرار بگیرد و باتوجه به آموزش ها و حمایت هایی که در امر توسعه وزنه برداری داشته، ورزشکاران با استعداد و آینده داری را برای دعوت به تیم ملی معرفی کند. همین موفقیت ها سبب شد تا با جواد نادری، سرمربی تیم وزنه برداری مناطق نفت خیز جنوب گفت وگویی داشته باشیم.
این مربی پیش ازهرچیز درباره موفقیت باشگاه وزنه برداری مناطق نفت خیز جنوب در لیگ برتر وزنه برداری کشور می گوید: هفته دوم مسابقات لیگ وزنه برداری کشور در اهواز و به میزبانی مناطق نفت خیز جنوب به پایان رسیده و خوشبختانه تیم ما توانسته در این هفته نیز نتایج خوبی به دست آورد، به گونه ای که تیم جوانان در رده اول و تیم بزرگسالان در رده دوم قرار گرفتند که نشان دهنده تلاش خوب آنهاست؛ البته یک هفته به پایان لیگ باقی مانده و باید دید در نهایت چه نتایجی را به دست می آوریم. با ما در این گفت وگو همراه باشید:
ارزیابی شما از تیم مناطق نفت خیز جنوب در لیگ برتر چیست؟
خوشبختانه می توان گفت که تیم مناطق نفت خیز جنوب، یکی از تیم های بسیار خوب در لیگ برتر وزنه برداری کشور به شمار می رود و تیم جوانان ما توانسته است بهترین عملکرد را داشته باشد، به گونه ای که از8 مدال طلایی که در رده جوانان اهدا شد، هر 8 طلا به تیم جوانان مناطق نفت خیز جنوب اختصاص داده شد. این برای اولین بار است که در طول مسابقات، تمام اعضای یک تیم توانسته اند مدال طلا به دست آورده و اول شوند.بنابراین می توانیم بگوییم که ما، یک تیم قدرتمند داریم که توانسته با اختلاف امتیاز خوبی نسبت به دیگر تیم ها، در رده اول قرار بگیرد.
با توجه به اهمیت بحث استعدادیابی در ورزش، باشگاه شما تا چه اندازه در این زمینه موفق بوده است؟
با توجه به اینکه من رئیس کمیته استعدادیابی فدراسیون وزنه برداری هستم و حمایت هایی که از سوی مدیریت ورزشی مناطق نفت خیز جنوب از رشته وزنه برداری شده، طی چند سال گذشته اتفاقات خوبی درتوسعه این ورزش رخ داده است، به گونه ای که سال گذشته در مسابقات نونهالان استان خوزستان، نزدیک به 35 ورزشکار ازباشگاه نفت شرکت کردند که این موضوع، نشان دهنده شناسایی و تربیت استعدادهای ورزشی در استان است. خوشبختانه برای آموزش پایه، تلاش بسیاری شده و نتایج خوبی نیز به دست آمده است. به عنوان مثال، دو ماه پیش یکی از فرزندان شرکتی استان توانست در مسابقات استعدادهای برتر، مقام قهرمانی را به دست آورد. بنابراین می توان گفت که باشگاه با حمایت و همکاری مدیریت ورزشی، توانسته به جایگاه لازم برسد؛ البته ورزش طی چند سال گذشته، به دلیل سیاست ها و برنامه هایی که در صنعت نفت دنبال می شد، از ایده آل های خود دور شده بود؛ اما با سیاست های جدید، این تیم ها در حال پیشرفت هستند و درآینده نیز بیشتر از قبل از تیم های نفتی خواهیم شنید.
درچنین شرایطی فکر می کنید که چند درصد از ورزشکاران شما می توانند در تیم ملی حضور داشته باشند؟
می توان گفت همین حالا نیز بخشی از ورزشکاران تیم ملی از ورزشکاران نفتی تشکیل شده اند که از آن جمله می توان به ایلیا صالحی پور اشاره کرد که در مسابقات جهانی مکزیک حضور پیدا کرد؛ در کنار آن از 10 ورزشکار اعزامی به مسابقات جهانی مکزیک، 5 ورزشکار وزنه بردار باشگاه های نفتی بودند و می توان گفت شاکله اصلی تیم ملی وزنه برداری جوانان در حال حاضر از بچه های نفتی شکل گرفته است و همه این مسائل نشان دهنده آن است که ورزشکاران ما به خوبی در حال پیشرفت هستند.
مهم ترین نقطه قوت تیم های وزنه برداری مناطق نفت خیز جنوب چیست؟
پیش از هر چیز باید بگویم که ورزش نفت را با تیم های وزنه برداری می شناسند و می توان این ورزش را یکی ازقدیمی ترین رشته های ورزشی درصنعت نفت دانست. تیم وزنه برداری مناطق نفت خیزجنوب در حال حاضر، یکی از پرافتخارترین تیم های آسیا به شمار می رود که تا امروز 7 دوره قهرمان باشگاه های آسیا شده است. در واقع بسیاری از وزنه برداران نامدار کشور از جمله بهداد سلیمی و حسین رضازاده به نوعی در تیم های نفتی حضور داشته اند که این امر حاکی از اهمیت وزنه برداری در ورزش نفت است.
برای رسیدن به ایده آل مورد نظر شما، این تیم چه اولویت هایی را باید در نظر بگیرد؟
تیم های نفتی طی چند سال گذشته از لحاظ بودجه با مشکلات بسیاری مواجه بودند و همین امر باعث کندی رشد ورزش نفت در رشته های مختلف و دور شدن این تیم ها از ایده آل های تعریف شده بود.
به همین دلیل فکر می کنم باید سطح حمایت ها افزایش پیدا کند تا تیم های نفتی دوباره روی ریل قرار بگیرند.
درحال حاضر، تیم های وزنه برداری که در لیگ با آنها رقابت می کنیم، درشرایط بسیارخوبی هستند و قراردادهایی دارند که با دستمزد ورزشکاران ما قابل مقایسه نیست. اگر تیم های نفتی، بخصوص تیم ما به شرایط سابق خود بازگردند، بی شک می توانند مانند سال های گذشته حرفی برای گفتن در میان باشگاه های آسیا داشته باشند.
روند تربیت ورزشکاران شما برچه اساس صورت می گیرد؟
وزنه برداری، رشته ای است که ورزشکاران آن طی یک یا دو روز تربیت و ساخته نمی شوند، به همین دلیل موضوع آموزش، بخصوص در رشته وزنه برداری از اهمیت بسیاری برخوردار است. در همین خصوص، پنج مربی آموزشی در باشگاه حضور دارند که علاقه مندان را برای تیم های ورزشی آموزش می دهند. موضوع دیگر این است که در این باشگاه، از همان ابتدای ورود ورزشکاران، افرادی که از نظر فیزیکی و قدرتی، استعدادی در این رشته دارند، شناسایی شده و آموزش های مناسب و پایه برای آنها آغاز می شود تا این گروه از ورزشکاران با آموزش های دقیق بتوانند در این ورزش، ماندگار شوند. بی شک با حمایت های لازم از این ورزشکاران که ازکارکنان و خانواده صنعت نفت هستند، در آینده در تیم های ملی حضور خواهند داشت.
آموزش تیم های پایه چگونه دنبال می شود؟
رده نونهالان وزنه برداری در باشگاه مناطق نفت خیز جنوب از 12 سال شروع و مسابقاتی نیز برای این رده های سنی در سطح کشور برگزار می شود. خوشبختانه مربیان خوبی برای رده سنی نونهالان در اختیار داریم که همگی از قهرمانان این رشته به شمار می روند و می توانند بهترین ورزشکاران را آموزش دهند.
حضور ورزشکاران شرکتی در این تیم ها برچه اساس است؟
طبق قوانین موجود، 50 درصد از اعضای تیم باید از ورزشکاران بومی باشند. ( 25 درصد از ورزشکاران شرکتی و 25 درصد از ورزشکاران استان های دیگر) و تیم ما براساس همین قوانین شکل گرفته است. تیم ما با توجه به شرایط موجود و البته دستمزدهایی که می توان پرداخت کرد، سعی کرده از ورزشکاران با استعداد که در آینده نزدیک، حرفی برای گفتن در این ورزش دارند، استفاده کند و خوشبختانه همه این ورزشکاران موفق عمل کرده اند.
درباره روند استعدادیابی ورزشکاران برای پیوستن به تیم وزنه برداری مناطق نفت خیز جنوب توضیح دهید.
درسال، دو مسابقه استعدادیابی برای بچه های زیر12 برگزارمی شود تا کسانی که استعداد وزنه برداری دارند، شناسایی شوند. آکادمی وزنه برداری نفت نیز راه اندازی شده که آموزش های قابل قبولی در این زمینه دارد. در این آکادمی، ورزشکاران بخوبی زیرنظرگرفته می شوند تا بهترین آموزش ها را فرا بگیرند.
حرف دیگری باقی مانده که بخواهید بگویید؟
در همه رشته های ورزشی، استعدادهای متعددی وجود دارد که باید شناسایی شوند و آموزش های لازم را زیر نظر مربیان ببینند. درصنعت نفت نیز افراد مستعدی در رشته های مختلف از جمله وزنه برداری هستند که می توانند زیرنظرمربیان دلسوز و علاقه مند، آموزش های لازم را دیده و برای صنعت نفت و ایران، افتخار آفرینی کنند که همه اینها، مستلزم سرمایه گذاری است.