رئیس جمهوری:
اجرای طرح خط لوله گاز تربت جام از نمادهای خستگی ناپذیری خدمت به مردم است
رئیس جمهوری در بازدید ویدیوکنفرانسی از پروژه ساخت خط تقویتی انتقال گاز تربت جام که وزیر نفت نیز در آن حضور داشت، گفت: اجرای طرح ضربتی خط تقویتی انتقال گاز تربت جام در مدتی زمان کوتاه، یکی از نمادهای خستگی ناپذیری دولت برای خدمت به مردم است.
سیدابراهیم رئیسی روز جمعه (۲۴ آذرماه) با حضور در ستاد مرکزی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) از نمایشگاه طرح های راهبردی این قرارگاه شامل بخش های مختلف نفت و پتروشیمی، راه و شهرسازی، صنعت و معدن، ارتباطات و فناوری اطلاعات، کشاورزی و امنیت غذایی، صنعت آب و برق و بنادر و دریانوردی بازدید کرد.
رئیس جمهوری با مرکز فرماندهی و پایش پروژه های این قرارگاه به صورت برخط و از طریق ویدیوکنفرانس با مهندسان و متخصصان حاضر در ۱۱ طرح در حال احداث قرارگاه خاتم الانبیا(ص) ارتباط برقرار کرد و از وضع احداث این پروژه ها مطلع شد.
وی همچنین به صورت ویدیوکنفرانس از محل پروژه خط تقویتی انتقال گاز صالح آباد به تربت جام بازدید کرد.
رئیسی در این بازدید که جواد اوجی، وزیر نفت نیز حضور داشت، از عوامل اجرایی این پروژه ضربتی تشکر و قدردانی کرد و گفت: اجرای طرح ضربتی خط تقویتی انتقال گاز تربت جام در مدت زمان کوتاه، یکی از نمادهای خستگی ناپذیری دولت برای خدمت به مردم است.
رئیس جمهوری اظهار کرد: از همه عوامل اجرایی به ویژه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) که در گرمای تابستان و سرمای پاییز برای آماده سازی این طرح تلاش کرده اند، تشکر می کنم.
در ابتدای این نشست، گزارش روند اجرای پروژه خط تقویتی انتقال گاز صالح آباد تربت جام در حضور رئیس جمهوری تشریح شد.
با تلاش شرکت گاز استان خراسان رضوی و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) و حمایت های وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و استاندار خراسان رضوی، پروژه خط تقویتی انتقال گاز تربت جام که گاز خروجی پالایشگاه شهید هاشمی نژاد را از مسیر صالح آباد به تربت جام منتقل خواهد کرد، در آستانه زمستان ۱۴۰۲ آماده بهره برداری است تا در صورت بروز شرایط افت فشار مشابه شرایط زمستان سال گذشته، نسبت به افزایش پایداری خطوط انتقال گاز کمک کند.
طراحی و خدمات فنی و مهندسی و تامین کالا و اجرای این خط به صورت معمول نیازمند چندین سال زمان بود که با همکاری و تعامل همه بخش های دولتی در مدت زمان کمتر از ۹ ماه انجام شده است، حاصل این اقدام تقویت شبکه خطوط انتقال گاز منطقه مرزی تربت جام و شهرستان های مجاور خواهد بود.
سخنگوی دولت:
برنامه های دولت در حوزه مدیریت مصرف انرژی پیگیری شده است
سخنگوی دولت درباره اقدام های قوه مجریه برای اصلاح ناترازی سوخت و انرژی در کشور گفت: برنامه های دولت در حوزه مدیریت مصرف انرژی، به ویژه سوخت در دو حوزه کلان پیگیری شده است.
علی بهادری جهرمی در نشست خبری درباره دستاورد سفر اخیر رئیس جمهوری به مسکو اظهار کرد: در سفر رئیسی به مسکو در حوزه های انرژی، بانکی، پولی، کشاورزی و ترانزیتی، همچنین مسیر راه تجاری شمال و جنوب گفت وگو و ابتکارهای جدید برای تسریع همکاری انجام شد.
وی درباره اقدام های دولت برای اصلاح ناترازی سوخت و انرژی در کشور گفت: برنامه های دولت در حوزه مدیریت مصرف انرژی و به ویژه سوخت در دو حوزه کلان پیگیری شده است. حوزه نخست افزایش ظرفیت های تولیدی با سرمایه گذاری متعدد در این عرصه و حوزه دوم مدیریت مصرف و بهینه سازی سوخت است. افتتاح فاز دوم پالایشگاه آبادان و افزایش ظرفیت در پالایشگاه های دیگر هم از نمونه اقدام های تولیدی است. سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت در برخورد و جلوگیری از قاچاق برنامه ریزی های گسترده انجام داده و تنها در ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲، ۷۲ درصد افزایش کشف سوخت قاچاق را شاهد بودیم. برای بهینه سازی هم اقدام های متعددی انجام شده که حرکت به سوی ناوگان حمل ونقل برقی یکی از مهم ترین این اقدام هاست و نمونه آن فعال شدن ایستگاه های شارژ برقی در کلان شهرها و تحویل ۴۰ دستگاه اتوبوس برقی تولید داخل در کرج بود یا تحویل ۸۸ تاکسی به شهرداری تهران است. بهادری جهرمی این اقدام ها را همسو با کمک به کاهش آلودگی هوا و نیز مدیریت مصرف سوخت دانست و اظهار کرد: دولت با طرح های متعددی در زمینه مدیریت و افزایش تولید انرژی و سوخت گام برداشته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی:
درآمدهای نفتی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ واقعی تر دیده شده است
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مقایسه با لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ واقع گرایانه تر است و اتفاقاً درآمدهای نفتی در این لایحه واقعی تر دیده شده است. سیداحسان خاندوزی در حاشیه نشست روز یکشنبه، ۱۹ آذرماه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، اظهار کرد: ما به شکل بسیار جدی معتقدیم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مقایسه با لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ واقع گرایانه تر است و اتفاقاً درآمدهای نفتی در این لایحه واقعی تر دیده شده است. وی افزود: ما به جای عدد ۸۵ دلار به ازای هر بشکه صادرات نفت که در قانون سال ۱۴۰۲ مدنظر بود، عدد واقع بینانه تر و کمتری را در این بخش پیش بینی کرده ایم. وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به موضوع درآمدهای ناشی از فروش اموال غیرمنقول دولتی تصریح کرد: امسال ۱۰۸ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه ۱۴۰۲ برای این اموال منابع دیده بودیم، از این رو روشن بود که این حجم جهش فوق العاده به آن حد محقق نخواهد شد، بنابراین ما برای این درآمدها در سال آینده درآمدهای واقع گرایانه تری را پیش بینی کرده ایم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:
۲۰ درصد آلودگی هوای تهران ناشی از زباله سوزی است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به معضلات ناشی از زباله سوزی در جنوب تهران گفت: ۱۵ تا ۲۰درصد آلودگی هوای تهران به دلیل زباله سوزی است.
علی سلاجقه در آیین گرامیداشت روز جهانی خاک که در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، در خصوص آلودگی آب و خاک کشور به دلیل مدیریت ناصحیح پسماند اظهار کرد: در آلودگی هوای تهران ۱۵ تا ۲۰ درصد سهم زباله سوزی های جنوب تهران است که در این خصوص شهردار تهران را مکلف به مدیریت صحیح آن کرده ایم.
وی افزود: منابع آلاینده و شیرابه های این پسماندها در حال از بین بردن تمام منابع آب و خاک این منطقه بود، اما به دور از شعار در دولت مردمی وارد میدان شدیم و تاکنون در ساماندهی ۶۰ درصد پسماندهای سراوان موفق بوده ایم.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه یکی از دلایل مهم آلودگی هوای تهران موضوع آتش زدن زباله هاست، گفت: بر اساس نظر کارشناسان زباله سوزی سهم قابل توجهی از منابع ثابت در آلودگی هوای تهران را به خود اختصاص می دهد. سمیه رفیعی با بیان اینکه ۲۳ دستگاه در زمینه آلودگی هوا نقش دارند که مجلس شورای اسلامی برابر وظایف نظارتی خود بر عملکرد این دستگاه ها و نتایج اجرای قانون نظارت می کند، اظهار کرد: یکی از دلایل مهم آلودگی هوای تهران موضوع آتش زدن زباله هاست. بر اساس نظر کارشناسان زباله سوزی سهم قابل توجهی از منابع ثابت در آلودگی هوای تهران را به خود اختصاص می دهد.
با حضور وزیر نفت
وضع تأمین سوخت زمستانی در کمیسیون انرژی مجلس بررسی شد
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از بررسی وضع تأمین سوخت زمستانی با حضور وزیر نفت در این کمیسیون خبر داد. مصطفی نخعی در تشریح نشست اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که دوشنبه 21 آذرماه با حضور جواد اوجی، وزیر نفت به منظور بررسی وضع تأمین سوخت زمستانی برگزار شد، اظهار کرد: در ابتدای این نشست وزیر نفت و معاونان وی گزارشی از اقدام های این وزارتخانه برای تأمین سوخت زمستانی و افزایش تولید و توسعه زیرساخت های انتقال نفت و گاز در کشور ارائه کردند. وی با بیان اینکه ذخیره سازی گاز عدد بی سابقه ای در کشور است و نسبت به پارسال نیز ۳۶ درصد افزایش داشته است، افزود: باید این کار را یکی از اقدام های بسیار خوب وزارت نفت دانست. سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس به اقدام های انجام شده از سوی وزارت نفت در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی با توجه به گزارش ارائه شده ازسوی مسئولان این وزارتخانه در کمیسیون انرژی اشاره و تصریح کرد: ما در بودجه سنوات گذشته و امسال و برنامه هفتم توسعه، احکام بسیاری همسو با بهینه سازی تصویب کردیم که وزارت نفت اقدام های خوبی در این باره انجام داده است. نخعی نوسازی و بهسازی رایگان موتورخانه ها در مناطق مختلف کشور و هدف گذاری تعویض بیش از ۴ میلیون بخاری پرمصرف با کم مصرف برای مدیریت مصرف را از دیگر برنامه های وزارت نفت اعلام کرد. وی به افزایش تولید گاز از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون با توجه به گزارش ارائه شده در کمیسیون انرژی اشاره و اظهار کرد: اگرچه زمستان امسال قطع گاز خانگی نخواهیم داشت، اما با توجه به ناترازی موجود باید محدودیت هایی برای صنایع و نیروگاه ها ایجاد کرد.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور اظهار کرد:
گام های مثبت وزارت نفت در حوزه شفافیت مالی
رئیس کل دیوان محاسبات کشور با حضور در وزارت نفت از مرکز رصد شرکت ملی نفت ایران بازدید و از نزدیک در جریان تولید نفت و گاز کشور قرار گرفت.
سیداحمدرضا دستغیب، در نشست مشترک با جواد اوجی، وزیر نفت و معاونان وی در چهار شرکت اصلی این وزارتخانه (شرکت ملی نفت، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، شرکت ملی گاز و شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران) با بیان اینکه وزارت نفت در توسعه زیرساخت های صنعت نفت موفقیت های خوبی داشته است، گفت:این موضوع به پایداری منابع بودجه کمک می کند. وی پس از نشست با وزیر نفت در جمع خبرنگاران نیز اظهار کرد: امروز فرصتی مغتنم بود که بازدیدی از وزارت نفت داشته باشیم و البته نشستی مطلوب برگزار شد.
دستغیب افزود: آن چیزی که اتفاق افتاد و دغدغه رهبری نیز هست، موضوع رابطه مالی نفت و دولت است که خوشبختانه قدم های خوبی از سوی وزارت نفت در این حوزه برداشته شده است.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور تصریح کرد: امروز با حضور در مرکز پایش و رصد شرکت ملی نفت ایران، تولید نفت کشور را تا رسیدن محصول به پایانه های صادراتی مشاهده کردیم که شفافیت در این حوزه تا حد قابل قبولی مشخص بود.
دستغیب ادامه داد: نکته دیگر توسعه زیرساخت های وزارت نفت در حوزه بالادست و پایین دست بود که به طور مشخص نمایان بود که این موضوع به پایداری منابع بودجه کمک می کند.
وی با بیان اینکه صنعت نفت، صنعتی مهم و تلاش بر این است که در گام دوم در حوزه مالی شاهد شفافیت بیشتری در این بخش باشیم، اظهار کرد: در حساب واحد خزانه کار خوبی از سوی وزارت نفت انجام شده که قابل قبول است، هم اکنون ۹۵ درصد حساب های ریالی مجموعه نفت به خزانه منتقل شده که با رفع برخی مشکلات این عدد به ۱۰۰ درصد می رسد.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور گفت: تعداد باقیمانده حساب های منتقل نشده به خزانه عدد قابل توجهی نیست و تعداد کمی باقی مانده که این مهم نشان می دهد وضع وزارت نفت نسبت به دیگر وزارتخانه ها قابل قبول است.
سه شنبه 21 آذرماه، احمدرضا دستغیب رئیس کل دیوان محاسبات کشور با جواد اوجی وزیر نفت نشست مشترکی برگزار کرد و در آن وزیر نفت گزارشی از عملکرد دو ساله وزارت نفت را ارائه کرد. در این نشست مشترک، محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، همچنین مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران حضور داشتند.
همکاری بسیار مطلوبی بین وزارت نفت و دیوان محاسبات برقرار است
وزیر نفت نیز در حاشیه حضور سیداحمدرضا دستغیب، رئیس کل دیوان محاسبات کشور در وزارت نفت در جمع خبرنگاران بیان اینکه دیوان محاسبات کمک مطلوبی به صنعت نفت داشته که آثار آن را هم مشاهده می کنیم، گفت: همکاری بسیار مطلوبی بین وزارت نفت و دیوان محاسبات برقرار است.