شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون

افتتاح پروژه احیای خاک های آلوده و ایجاد مزرعه زیستی

همزمان با ۱۴ آذرماه روز جهانی خاک، آیین افتتاح پروژه احیای خاک های آلوده و ایجاد مزرعه زیستی در مجموعه صنعتی شماره ۲ شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون برگزار شد.

حسن شهروئی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با ارائه گزارشی از فعالیت های زیست محیطی این شرکت اظهار کرد: در پروژه احیای خاک های آلوده و ایجاد مزرعه زیستی که برای نخستین بار در سطح شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در شرکت نفت و گاز کارون عملیاتی و اجرایی شده است، ۳۵۰ مترمکعب خاک های آلوده به مواد نفتی از سوی یکی از شرکت های داخلی با روش ترکیبی لندفارمینگ و تحریک زیستی (Biostimulation) در مدت ۶ ماه و در مزرعه زیستی با ابعاد هزار و ۶۰۰ مترمربع پاکسازی می شود.

وی اعتبار این پروژه را حدود ۳۰ میلیارد ریال عنوان کرد و هدف از اجرای آن را پاکسازی خاک آلوده به مواد هیدروکربنی و رسیدن به کمتر از حد مجاز آلودگی خاک برشمرد و گفت: در انجام همه پروژه ها تلاش کرده ایم الزام های محیط زیستی را رعایت کنیم و خوشبختانه اقدام های خوبی نیز همسو با صیانت از محیط زیست در شرکت نفت و گاز کارون انجام شده است.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون ادامه داد: ۳۲ مورد نظارت بر دستگاه سیار فرآورش نفت و جلوگیری از سوزانده شدن بیش از ۷۱ هزار بشکه نفت، اجرای پروژه مطالعه بهسازی سیستم مشعل های موجود با هدف جلوگیری از گازسوزی و کاهش آلایندگی با ۷۶ درصد پیشرفت فیزیکی، اسیدکاری و بهبود وضعیت تزریق پذیری تعداد ۱۴ حلقه چاه تزریقی پساب با هدف افزایش و نگهداشت ظرفیت تزریق پساب به چاه ها، اجرای پروژه جایگزینی خطوط لوله غیرفلزی پساب، احداث ۵ نهالخانه با رویکرد پرورش درختان مثمر، توزیع ۱۰ هزار نهال در روستاهای اطراف تأسیسات و شهرداری منطقه ۳ اهواز، کاشت ۱۰ هزار نهال درون و پیرامون تأسیسات عملیاتی و اجرای ۲۰ مانور ایمنی، زیست محیطی و بهداشتی با هدف حفظ و ارتقای آمادگی در شرایط اضطراری، از جمله اقدام های این شرکت در صیانت از محیط زیست است.

 

    شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اصفهان

افزایش زیرساخت های سوخت رسانی در انبار شهید منتظری

سرپرست خدمات فنی - مهندسی انبار نفت شهید منتظری شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اصفهان از افزایش زیرساخت های سوخت رسانی در انبار نفت شهید منتظری خبر داد و گفت: یک دستگاه پمپ جدید اسکرو (مارپیچی) در حوضچه های تفکیک OWS (جداکننده آب از مواد نفتی) تأسیسات این انبار نصب و راه اندازی شد.

پرهام امیدیان در این باره گفت: به دلیل فرسودگی و استهلاک پمپ اسکروی قدیمی (عمودی) و کاهش کارایی این پمپ در انتقال فاضلاب صنعتی به پالایشگاه اصفهان به ویژه در زمان بارندگی های فصلی، همچنین ایجاد مشکلات عدیده زیست محیطی در این انبار، پس از پیگیری های خدمات فنی - مهندسی انبار نفت شهید منتظری، یک دستگاه پمپ مارپیچی برای حوضچه های تفکیک تأسیسات انبار و انتقال آب روغنی به پالایشگاه، تهیه و نصب شد.

وی با اشاره به اینکه راه اندازی این پمپ از اقدام های مؤثر کارکنان در واحد مهندسی این انبار نفت است، درباره مزایای آن اظهار کرد: نصب دستگاه الکتروپمپ جدید سبب رفع مشکلات عمده زیرساختی سال های گذشته شده است.

 

    شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران

راه اندازی کوره زباله سوز واحد گوگردزدایی در پالایشگاه آبادان

کوره زباله سوز واحد گوگردزدایی پالایشگاه نفت آبادان با هدف دستیابی این پالایشگاه به استانداردهای صنعت سبز به بهره برداری رسید.این کوره که به دست کارشناسان ایرانی طی پنج سال ساخته شده است، صبح روز پنجشنبه (۱۶ آذر) با حضور فرهاد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران به بهره برداری رسید.بهره برداری از این کوره به منظور ایجاد زمینه مناسب در مسیر حرکت به سوی «پالایشگاه سبز» اجرایی شده است و افزون بر تولید روزانه ۴۶ تن گوگرد در روز، از سوختن این مقدار گوگرد جلوگیری می کند و شاخص های محیط زیستی تولید در این پالایشگاه را به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش خواهد داد.

پالایشگاه آبادان به عنوان قطب راهبردی فرآورده های نفتی کشور و خاورمیانه شناخته می شود که ۱۹ درصد سهم تولید بنزین کشور را به عهده دارد.بخش نخست گام دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان ۲۹ اسفندماه سال ۱۴۰۱، همزمان با سالروز ملی شدن صنعت نفت با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری به بهره برداری رسید.

طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان چهار گام دارد که گام دوم آن از سال ۹۶ با امضای قراردادی با مشارکت کنسرسیومی متشکل از یک شرکت ایرانی و یک شرکت خارجی وارد مرحله عملیاتی و در بخش دوم نیز کیفیت محصولات تولیدی افزوده خواهد شد.شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران به عنوان بازوی اجرایی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی مجری این پروژه بوده است و بیش از ۶۰ شرکت در زیرمجموعه شرکت طراحی و ساختمان نفت ایران (ODCC) هدایت و راهبری این پروژه را در کشور به عهده داشتند.

 

    هلدینگ انرژی سپهر

 بهره برداری از پتروشیمی دنا و سیراف انرژی در دو سال آینده

مدیرعامل هلدینگ انرژی سپهر، بهره برداری از طرح های پتروشیمی دنا و سیراف انرژی در دو سال آینده را هدف اصلی این هلدینگ اعلام کرد و گفت: طرح پتروشیمی دنا تنها ۱۹ درصد تا تکمیل فاصله دارد و امیدواریم این طرح در پایان سال آینده و طرح سیراف انرژی نیز با ۵۹ درصد پیشرفت فیزیکی در سال ۱۴۰۴ به بهره برداری برسد.

علی یاری در مجمع عمومی عادی سالانه هلدینگ انرژی سپهر با ارائه گزارش سال مالی اظهار کرد: تولید حدود ۷۹۶ هزار تن محصول متانول به عنوان بالاترین مقدار ثبت شده در شرکت پتروشیمی سبلان و ارزآوری نزدیک به ۱۷۵ میلیون دلاری برای کشور یکی از مهم ترین اقدام های در سال مالی منتهی به ۱۴۰۲ بود و هم اکنون نیز مقدار تولید در این مجتمع بیش از ۱۰۰ درصد ظرفیت است.وی بهره برداری از دو پتروشیمی در دو سال آینده را هدف اصلی هلدینگ انرژی سپهر اعلام کرد و افزود: همزمان با پیگیری افزایش تولید سبلان، پیشرفت دو طرح دنا و سیراف انرژی نیز با جدیت دنبال شد، اما با توجه به تحقق نیافتن بودجه پیش بینی شده از محل فروش متانول سبلان، تا حدودی تأمین مالی مورد انتظار محقق نشد. با این همه اکنون طرح دنا تنها ۱۹ درصد تا تکمیل فاصله دارد و امیدواریم با حمایت بیشتر سهامداران در پایان سال آینده به بهره برداری برسد، همچنین طرح سیراف انرژی با ۵۹ درصد پیشرفت فیزیکی سال ۱۴۰۴ تکمیل می شود و ظرفیت اسمی تولید سالانه متانول در سه شرکت انرژی سپهر به حدود ۵ میلیون تن می رسد.

 

     مجتمع گاز پارس جنوبی

کاهش ۸۵۰ میلیون مترمکعبی گازسوزی

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: پروژه کاهش سوختن گازهای ارسالی به مشعل در ۱۲ پالایشگاه پارس جنوبی تاکنون ۲۳ درصد پیشرفت داشته است و انتطار داریم با تکمیل این پروژه در پایان مرداد ۱۴۰۳ به کاهش سالانه ۸۵۰ میلیون مترمکعبی نسبت به سال ۱۴۰۰ برسیم.

احمد باهوش در نشست مشترک با معاون حقوقی رئیس جمهوری و معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیرنفت با اشاره به پروژه کاهش سوختن گازهای ارسالی به مشعل اظهار کرد: به دستور رئیس جمهوری و وزیر نفت، طبق مصوبه هایی که به مجتمع گاز پارس جنوبی ابلاغ شده است، در سه مرحله شامل خرید، اجرا و مزایده گازهای مشعل اقدام کرده ایم و امید داریم در سایه تلاش و کار جهادی پروژه کاهش گازسوزی در مشعل های پالایشگاه های پارس جنوبی به سرانجام برسد.

وی تصریح کرد: خوشبختانه همسو با پروژه کاهش مشعل سوزی در حوزه خرید، اجرا و مزایده اقدام های مطلوبی انجام شده و هم اکنون حوزه خرید و اجرا همگام با هم پیشرفت های خوبی داشته است.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی ادامه داد: پروژه های کاهش سوختن گازهای مشعل یک ساله شامل خرید و اجراست که اکنون به صورت تجمیعی ۲۳ درصد پیشرفت داشته است و انتظار داریم تا پایان مردادماه ۱۴۰۳ به سرانجام مطلوب برسد و با پایان یافتن این پروژه شاهد کاهش سالانه ۸۵۰ میلیون مترمکعبی و ۲۶۰ هزار تن دی اکسید گوگرد نسبت به سال ۱۴۰۰ خواهیم بود.

 

    سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

دعوت به مصاحبه ۶۰۹ نفر از داوطلبان بومی

مدیر کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از واجد شرایط شدن ۶۰۹ نفر از نیروهای بومی استان بوشهر در آزمون شرکت اویکو برای جذب در پالایشگاه های پارس جنوبی خبر داد.محمدعلی موسوی با اشاره به شرکت ۸۵۸ نفر در آزمون شرکت اویکو برای جذب در پالایشگاه های پارس جنوبی گفت: در ابتدا براساس حد نصاب نمره نهایی تعداد ۱۵ نفر از داوطلبان بومی استان بوشهر واجد شرایط حضور برای مرحله مصاحبه شدند اما با پیگیری های انجام شده و همکاری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، حدنصاب نمره نهایی داوطلبان به گونه ای که سطح علمی آنان نیز رعایت شود، پایین آورده شده و سرانجام ۶۰۹ نفر برای حضور در مرحله بعدی جذب فراخوان خواهند شد.وی با بیان اینکه نتایج آزمون به زودی اعلام می شود، اظهار کرد: پس از اعلام نتایج آزمون، تاریخ آغاز مرحله مصاحبه نیز به پذیرفته شدگان اطلاع رسانی خواهد شد.مدیر کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در پایان از تلاش های مدیرعامل این سازمان، مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی، مجموعه مدیریت منابع انسانی ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت برای جذب نیروهای بومی استان بوشهر قدردانی کرد.

 

    شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد

افزایش تولید و ذخیره سازی گاز در شمال شرق کشور

مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید  هاشمی نژاد از افزایش تولید گاز در این مجموعه و ذخیره سازی بیشتر در مخزن شوریجه خبر داد.

یحیی فیضی در این باره گفت: همزمان با آغاز سال جدید کارگروه تحقق شعار سال در این شرکت با حضور همه کارکنان سطوح عملیاتی، مهندسی، مالی و ستادی تشکیل شد تا راهکارهای عملی برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در حوزه های مختلف فعالیت های پالایشگاه به ویژه بخش تولید گاز و تعمیر و  نگهداشت تجهیزات و تاسیسات محقق شود.

وی افزود: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده و در روزهای گرم امسال، روزانه ۱۰ میلیون متر مکعب گاز به مخزن زیرزمینی شوریجه تزریق و از ابتدای سال تاکنون دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز در این مخزن ذخیره شده است که پشتیبان مناسبی برای پایداری تولید در فصل زمستان و روزهای سرد پیش رو خواهد بود.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد تاکید کرد: ذخیره سازی گاز امسال نسبت به پارسال با توجه به تلاش شبانه روزی کارکنان نزدیک به ۱۵ درصد رشد داشته که بیانگر تحقق شعار سال و رشد تولید در این مجتمع گازی است.

فیضی ادامه داد: مدت تعمیرات اساسی این شرکت نیز با برنامه ریزی مناسب و با کوشش کارکنان ۴۰ روز  کمتر از پارسال و در پایان شهریورماه پایان یافت و همین موضوع سبب افزایش تولید و کاهش هزینه های مرتبط در حوزه تعمیرات شده است.

وی با اشاره به اینکه همه واحدهای عملیاتی این پالایشگاه در آمادگی کامل برای خدمت رسانی در زمستان هستند، اظهار امیدواری کرد که با افزایش تولید و با رعایت الگوهای مصرف از سوی هموطنان، در زمستان پیش رو مشکلی از بابت تامین گاز وجود نداشته باشد.

تدوین استانداردهای فنی و کیفی انبارش و انتقال گوگرد

فیضی همچنین در نشست آغازین فرآیند تدوین استانداردهای انبارش و انتقال گوگرد گزارشی از روند تولید و فرآورش گاز طبیعی در واحدهای عملیاتی و پالایشی، ذخیره سازی گاز طبیعی، حجم گوگرد تولیدی، تنوع محصول گوگرد، ایجاد پژوهشکده توسعه زنجیره ارزش گوگرد و جذب سرمایه گذاران در پارک گوگردی شهید سلیمانی ارائه کرد.

 

   شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران

شفافیت فرآیندهای پالایش با استقرار دولت سیزدهم

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اشاره به ایجاد شفافیت در همه فرآیندهای مالی و بین سازمانی این شرکت با آغاز به کار دولت سیزدهم گفت: هم اکنون در صنعت سی ان جی کشور بیش از ۳۵ میلیون مترمکعب ظرفیت خالی وجود دارد که با ایجاد ظرفیت از سوی خودروسازها، از این ظرفیت استفاده و افزون بر آن سبد سوخت کشور متنوع تر خواهد شد.

جلیل سالاری در نشست هم اندیشی جهاد تبیین در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با حضور مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه و علی جمادی، معاون قضایی دادستان کل کشور برگزار شد، با ارائه گزارشی درباره عملکرد این شرکت در طول دو سال گذشته از آغاز به کار دولت سیزدهم اظهار کرد: دولت انتظار دارد که بحث شفاف سازی در مجموعه دستگاه های اجرایی اتفاق بیفتد و وظایفی که دستگاه های اجرایی در حوزه قوانین دارند، مراعات شود. سیاست دولت هم در طرح تحول مبارزه با فساد و فسادستیزی، همین ایجاد شفافیت بوده است.

وی با اشاره به اینکه با استقرار دولت سیزدهم با یک سری فروش ها روبه رو شدیم که یا وصول شده یا منابع آن در خزانه هزینه شده بود، اما تعهداتش در دولت باقی مانده بود، گفت: از سال ۹۷ بحث اتصال حساب ها به خزانه مطرح بود و نزدیک ۷۰۰ تا ۸۰۰ حساب در فروشندگی ها داشتیم که همه این حساب ها در یک بازه زمانی ۶ ماهه در ۲۶۰ حساب متمرکز شد و مورد تقدیر بانک مرکزی قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران همچنین با اشاره به تمرکز بر ظرفیت دانش بنیان ها در حوزه خدمات توزیع سوخت تصریح کرد: در دو سال گذشته، بسیاری از تجهیزاتی که در سامانه و دیگر بخش ها بوده، با ظرفیت شرکت های دانش بنیان بومی شد و افزون بر آن، بسیاری از دانش های فنی نیز بومی شدند.

سالاری با اشاره به پیگیری برای خروج شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از فهرست واگذاری ها، بیان کرد: در برخی از واگذاری ها تعهدها و دیونی دولت داشته است که استراد این مطالبات و انتقال آن به سهامداران ضرورت داشت که پیگیری و بخش زیادی از این مطالبات حل و فصل شد.