راه های مانده زیادی داریم
در ادامه جلیل سالاری، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران در این همایش بر همدلی و همکاری تمام کارکنان مجموعه پالایشی کشور اشاره و این حرکت جهادی را مثال زدنی دانست و گفت: همه پالایشگاه های کشور به صورت هفتگی و روزانه پایش و برنامه ریزی می شود، اما موضوعی که مقام عالی ریاست جمهوری که در نشست اخیر خود با مجموعه مدیران نفت به آن اشاره و تاکید داشت، جهش در تمامی ارکان صنعت نفت است. وی افزود: ما باید در این مسیر حرکت کنیم، راه های مانده زیادی داریم که باید تلاش کنیم تا همه آنها را حل وفصل کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی به افزایش 21 درصدی ذخیره سازی سوخت به نیروگاه ها در زمستان پارسال اشاره و با بیان اینکه توزیع 18 میلیارد لیتر سوخت بخش نیروگاهی عدد قابل توجهی است، عنوان کرد: اگر به موضوع بهینه سازی مصرف سوخت توجه کنیم و از طرفی راندمان نیروگاه های ما افزایش یابد، معادل 47 میلیارد بشکه سوخت صرفه جویی خواهد شد. سالاری تصریح کرد: همه مجموعه های صنعت نفت و شرکت ملی گاز در تلاش هستند، اما با این روند مصرفی که در جریان است، قطعا مشکل آفرین خواهد بود. وی به میزان مصرف خودروها اشاره و بر ضرورت توجه جدی به زیرساخت های بخش حمل ونقل عمومی تاکید و بیان کرد: در سال 99، میزان مصرف روزانه بخش خودرویی معادل 8/2 لیتر بوده که این میزان مصرف در سال 1400، 1/3، در سال 1401، 4/3 و امسال میزان مصرف روزانه به 7/3 درصد افزایش رسیده است که بخش عمده میزان افزایش مصرف به کیفیت خودروها و افزایش ترددها بازمی گردد.
ضرورت توجه به سرمایه های ملی
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی با بیان اینکه باید به سرمایه های ملی توجه کرد، گفت: اگر این ارزش وارد سبد صادراتی کشور بشود، با جایگاهی که در منطقه داریم، اقدام های بزرگی رقم خواهد خورد.
سالاری افزود: روزانه 760 میلیون لیتر نفت خام و فرآورده با همین زیرساخت های موجود جابه جا می شود که این میزان انتقال نسبت به سال گذشته رشد 11 درصدی داشته و عددی قابل توجه است.
وی با بیان اینکه 60 درصد از میزان انتقال و جابه جایی فرآورده(معادل 86 میلیارد لیتر) از سوی شرکت های حمل ونقل انجام شده است، افزود: در سال 1401 نزدیک به 304 میلیارد لیتر فرآورده در کشور جابه جا شده که نسبت به سال ماقبل 11 درصد رشد داشته است؛ این حجم تردد در مسیر جاده ای امروز و از سوی شرکت های حمل ونقل انجام شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی حجم جابه جایی نفت خام و انواع فرآورده را معادل 46 میلیارد لیتر دانست و با بیان اینکه نزدیک به 17 همت در بخش حمل ونقل فرآورده ها هزینه شده است، گفت: حدود 195 میلیون لیتر خوراک پتروشیمی ها از سوی خطوط انتقال تامین شده است از طرفی تنوع محصولات تولیدی از جمله بنزین یورو 4 و 5 و انتقال آن ها به مبادی مصرف با همین ظرفیت های موجود صورت گرفته ضمن آنکه مصرف روزانه بنزین نیز به 248 میلیون لیتر در روز که رشد 12 درصدی را نشان می دهد، افزایش داشته است. سالاری به افزایش سهم حمل ونقل ریلی هم اشاره کرد و گفت: این اقدام با کار جهادی در بازه زمانی ۴۵ روزه محقق شده که حجم انبوهی از نفت گاز و نفت کوره از سوی شبکه ریلی جا به جا می شود. وی با بیان اینکه در حوزه فروش مرزی 369 درصد رشد نفت گاز روبه رو بودیم، به نوسازی در بخش حمل ونقل اشاره کرد و گفت: هزار و 520 دستگاه به چرخه ناوگان حمل ونقل اضافه کردیم و افزون بر آن مقوله محیط زیست را فراموش نکردیم، به استاندارد و کیفی سازی واحد های جدید توجه کردیم، همچنین 93 درصد پساب های صنعتی را پوشش دادیم و فلرها را به صفر رساندیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران ادامه داد: 98 درصد استانداردها در بحث مدیریت آلودگی ها را پوشش و افزون بر آن 40 درصد فضای سبز را افزایش دادیم.
سالاری تصریح کرد:تلاش های شبانه روزی همکارانم در خطوط لوله و مراکز انتقال و به ویژه تعرضاتی که به این شبکه وارد می شود، قابل تقدیر است؛ بر اساس برنامه انتقال، رقمی معادل 57 میلیارد لیتر پیش بینی شده بود که عملکرد بخش خطوط لوله، جابه جایی 68 میلیارد لیتر را نشان می دهد و این در حالی است که در بخش انتقال نفت خام نیز طبق برنامه تعیین شده میزان 65 میلیارد لیتر بود، حال آنکه این رقم 68 میلیارد لیتر جابه جایی را نشان می دهد. وی در ادامه به بخش حمل ونقل دریایی نیز اشاره کرد و گفت: 6/3 میلیارد لیتر انواع فرآورده با سه فروند کشتی و 5 شناور به کار گرفته شد تا عملیات به نحو مطلوبی انجام شود، همکاران من 267 فروند نفتکش را ترخیص کردند، همین طور 1/8 میلیارد لیتر نفت سفید در میان خانوارها و متقاضیان توزیع شد که همه اینها اقدام جهادی بود که از سوی همه بزرگواران و قاطبه همکاران وزارت نفت و گمنامانی رقم خورد که در دمای منهای ٢۵ درجه بالای سکوها فعالیت می کردند و همین طور مدیران مناطق سی وهفت گانه که شبانه روز کار می کردند که مبادا کسری ایجاد نشود.
معاون وزیر نفت در امور پالایش ادامه داد: اقدام هایی که در حوزه کارت سوخت انجام شد، جایگاهداران و مجموعه انجمن های صنفی همه وهمه دست به دست هم داد تا وقفه ای در سوخت رسانی ایجاد نشود که جا دارد از همه این عزیزان تشکر و قدردانی کنم.
سربلندی از زمستان ١۴٠١
جعفر سالاری نسب، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران در همایش تقدیر از تلاشگران عرصه سوخت رسانی عنوان کرد: زنجیره تولید، توزیع و انتقال فراورده های نفتی و فرآیندهایی که در این زنجیره تعریف شده است، به عنوان ماموریت اصلی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی تعیین شده که ما توانستیم به همت همه کارکنان مجموعه در سال گذشته این ماموریت را به خوبی به سرانجام برسانیم.
وی افزود: شرایط بدی حاکم بود، شیوع ناشی از بیماری کرونا فروکش کرده و عطش سفرها دوچندان شده بود و خوب طبیعتا مهم ترین نیاز برای شروع هر سفر هم موضوع سوخت بود که در این بین مجاری عرضه ساعتی تعطیل نشد و سوخت مورد نیاز به میزان کافی در اختیار هموطنان قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران به نخستین آیتم از زنجیره سوخت رسانی یعنی بخش تولید اشاره و عنوان کرد: شاهد بودیم در 28 اسفند سال گذشته رکورد بی سابقه مصرف بنزین یعنی معادل 142 میلیون لیتر را ثبت کردیم، افزایش بی سابقه مصرف و نبود ذخایر قابل اطمینان، همه دست به دست هم داد و استرس سنگینی بر مجموعه پالایش و پخش کشور حاکم ساخت و از طرفی خط لوله 26 اینچ بندرعباس-رفسنجان که ماموریت انتقال بنزین و نفت گاز را به شمال کشور داشت، با اختلال رو به رو شد که این مسئله هم مزید بر علت شد و سختی های کار را دوچندان کرد.
سالاری نسب تصریح کرد: بخش انتقال که دومین گزینه از این زنجیره محسوب می شود نیز با مجاهدت ها و تلاش های شبانه روزی کارکنان روزانه بالای ٣٠٠ میلیون لیتر انواع فراورده را در کشور از مبادی تولید به انبارها و مجاری عرضه منتقل کرد.
وی به موضوع توزیع به عنوان سومین و آخرین آیتم از زنجیره سوخت اشاره و بیان کرد: عمده پالایشگاه ها در جنوب کشور مستقر هستند و برعکس، بیشترین مصرف در شمال کشور متمرکز است و برای این گستره انتقال می بایست برنامه ریزی دقیق، تعامل و همدلی مضاعفی شکل می گرفت که اگر این تعامل وجود نداشت، ما به سختی می توانستیم در بخش نیروگاهی سربلند بیرون آییم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران با بیان اینکه روزانه با مجموعه دیسپچینگ برق و گاز و دیگر دستگاه ها نشست ها و جلسات مکرری برگزار می شد، گفت: درست 26 دی ماه پارسال بود که تیم های عملیاتی، تامین و توزیع شرکت پالایش و پخش با مدیریت جهادی و قوی که در مجموعه وزارت نفت و نگاه ویژه به منابع انسانی، فعالیت و عملیات وجود داشت، با دلگرمی و پشتوانه ای بی سابقه توانستیم از سرمای زمستان عبور کنیم.
سالاری نسب تصریح کرد: سه ماه از فصل زمستان سال گذشته با همکاری مدبرانه مدیران سی وهفت گانه منطقه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی و با عشق به خدمت توانستیم امروز به راحتی در ارتباط با سرمای پارسال صحبت کنیم که از همه این عزیزان تشکر و قدردانی می کنم.
قدردانی وزارت کشور از تلاشگران عرصه سوخت رسانی
سیدمجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با قدردانی از همه تلاشگران عرصه سوخت رسانی در کشور گفت: خوشحالم که امروز در جمع شما خدمتگزاران صدیق، مجاهدان و مدیران جهادی دولت خدمت گزار و مردمی توفیق حضور پیدا کردم که از جانب همه مسئولان وزارت کشور از تلاش های شما در کلیه ایام سال تقدیر و تشکر کنم. وی عنوان کرد: امروز وزارت نفت با مسئولیت مدیری پرتلاش چون مهندس اوجی و مدیران شایسته، لایق و مخلص ایشان با وجود چالش های بسیار عمیقی که در مسیر انجام وظایف این عزیزان بوده و هست اما به فضل الهی توانسته اید با تدبیر و تلاش های شبانه روزی بر این چالش های بزرگ فائق بیایید. معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با بیان اینکه مشکلات عمیق، ریشه دار و کهنه ای در حوزه فعالیت وزارت نفت وجود دارد، افزود: ناترازی در امر تولید و مصرف، قاچاق سوخت، بد مصرفی و عدم مراعات در استفاده درست و بهینه از این موهبت الهی چالش ها را دوچندان کرده که بخش قابل توجهی از این مسایل و چالش ها، برون سازمانی است.
میراحمدی به پدیده شوم قاچاق سوخت در کشور اشاره و اظهار کرد: در حقیقت موضوع قاچاق سوخت مربوط به وزارت نفت نیست اما متاسفانه چالش های عدیده ای را برای این دستگاه اجرایی کشور ایجاد کرده است، روزانه میلیون ها لیتر گازوییل قاچاق می شود و آن هم به دلیل اختلاف قیمتی این سوخت با دیگر کشورهاست و شرایط بسیار سختی برای حفظ این سرمایه گرانبها و مصرف درست آن در کشور ایجاد شده است.
وی ادامه داد: وقتی قانون در دولت های گذشته برای افزایش منطقی انرژی اصلاح نشد و ما هم هنوز تصمیم نگرفته ایم که هم رعایت حال مردم را کنیم و هم آثار تورمی آن کنترل شود، طبیعتا چالش ها هم همچنان کهنه و کهنه تر می شود، نبود سرمایه گذاری های لازم در دولت های گذشته در امر زیرساخت ها و تولید مشکلات مضاعفی را ایجاد کرده که خوشبختانه در وزارت نفت دولت سیزدهم اقدام های خوبی صورت گرفته است. معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با بیان اینکه سوخت رسانی در ایام اربعین حسینی که در جای خود قابل تقدیر است، گفت: به حق در این ایام همه خواسته های ما مبنی بر تامین سوخت زائران از سمت وزارت نفت پاسخ داده شد و هیچ گاه این عزیزان نه به زبان نیاورند و بنده صمیمانه و خاضعانه از همه شما عزیزان و مدیران محترم قدردانی می کنم.
میراحمدی عنوان کرد: طبیعتا امسال دغدغه ها و چالش ها بیشتر است و باز مجاهدت، فداکاری و تلاش های شبانه روزی شما عزیزان را می طلبد، به امید روزی که بتوانیم به طور اساسی بر چالش های مهم امروز در حیطه سوخت رسانی غلبه کنیم و بشود با یک روش درست و منطقی و در عین حال عقلانی به این ناترازی ها خاتمه دهیم که البته همکاری همه دستگاه ها و تصمیم های مدبرانه آنان در تحقق این مهم راهگشاست.
نفت احیاکننده دیپلماسی انرژی
منصور شکرالهی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت نفت دولت سیزدهم احیاکننده دیپلماسی فعال انرژی بوده است که امضای قرارداد سه جانبه سوآپ گاز بین ایران، ترکمنستان و آذربایجان، فروش نفت در حیاط خلوت آمریکا، صادرات حجم قابل توجهی نفت خام و میعانات گازی از خدمات ارزشمند وزارت نفت و اقدامات خوب مقام عالی وزیر نفت بوده است. وی افزود: توسعه همکاری با کشورهای آمریکای لاتین با امضای قراردادها و تفاهم نامه های متعدد و صادرات خدمات فنی - مهندسی نیز از دیگر اقدام های مهم وزارت نفت دولت سیزدهم بوده است. عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: ارتباطات تنگاتنگ وزارت نفت در منطقه و فراتر از آن در پروژه های فراسرزمینی که در این دولت شکل گرفت، در اقتصاد کشور تأثیرگذار خواهد بود. شکرالهی گفت: وصول درآمدهای نفتی، افزایش تجارت فرآورده های نفتی پتروشیمی، تحقق پروژه های فراسرزمینی در حوزه صنایع پالایشی و پتروشیمی برای نخستین بار در این دولت، تحقق تعهدات بودجه ای و افزایش وصول درآمدهای صادرات نفت کارهای بزرگی بوده است که به صورت ویژه از وزیر نفت و همه کارکنان وزارت نفت تشکر می کنم. پایان بخش این مراسم اهدای تندیس به جهادگران عرصه سوخت رسانی بود. این تندیس ها از سوی جواد اوجی وزیر نفت، جلیل سالاری معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فراورده های نفتی، جعفر سالاری نسب، سیدمجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور و منصور شکرالهی به نمایندگی از مجلس شورای اسلامی به تلاشگران عرصه سوخت اهدا شد.