وزیر نفت پس از نشست اوپک پلاس:

وحدت و همکاری در نقطه مطلوب است

جواد اوجی، وزیر نفت ایران پس از برگزاری نشست های وزارتی ۱۸۷ اوپک و ۳۶ اوپک پلاس با بیان اینکه اکنون تولیدکنندگان اوپک پلاس از نظر وحدت همکاری و تفاهم میان خود در نقطه ای مطلوب هستند، گفت: تلاش ما نهادینه کردن همکاری با تولیدکنندگان غیراوپک در چارچوب ائتلاف اوپک پلاس است. وی افزود: در سی وششمین نشست وزارتی اوپک پلاس اشاره شد که این ائتلاف به دقت شرایط بازارهای جهانی نفت خام و توازن عرضه و تقاضا را زیر نظر گرفته و این آمادگی وجود دارد تا به اقتضای شرایط بازار نفت به سرعت تصمیم گیری کند و اقدام های لازم ازسوی اوپک پلاس برای ثبات بازار انجام شود. وزیر نفت ادامه داد: درباره تعویق در برگزاری نشست های وزارتی اوپک و اوپک پلاس و ارتباط آن با برخی اختلاف نظرهای داخلی میان کشورهای عضو، نخست باید اشاره کرد که هر دو در مقاطع مختلف از تاریخ فعالیت های خود از این گونه اختلاف نظرها داشته اند و موضوعی تازه نیست، با این حال آنچه همواره اهمیت داشته، دستیابی به توافق آن هم مبتنی بر اجماع میان همه تولیدکنندگان اوپک پلاس است.

 تلاش برای نهادینه کردن همکاری ها باتولید کنندگان غیراوپک است

اوجی با بیان اینکه تولیدکنندگان اوپک پلاس در نقطه ای مطلوب از نظر وحدت، همکاری و تفاهم میان خود هستند، اظهار کرد: تلاش ما، نهادینه کردن همکاری با تولیدکنندگان غیراوپک در چارچوب اوپک پلاس است؛ از این رو هرگونه تصمیمی که در نشست های این ائتلاف گرفته می شود، مبتنی بر اجماع میان همه تولیدکنندگان و برای حفظ ثبات بازار نفت و منافع جمعی اعضاست.

وی تصریح کرد: بازار نفت دوره ای چالش برانگیز با اطمینانی فراوان را تجربه می کند، افزایش عرضه برخی تولیدکنندگان خارج از ائتلاف اوپک پلاس در کنار تردیدهای حاکم بر اقتصاد جهان، چشم انداز بازارهای جهانی، اقدام های سفته بازان در بازار نفت و پیامدهای تحولات یادشده، پیام هایی هشداردهنده برای ثبات بازار نفت است. وزیر نفت اظهار کرد: توافق اوپک پلاس و تصمیم های نشست وزارتی، منجر به حصول دستاوردهایی قابل توجه منطبق با منافع مشترک کشورهای عضو اوپک و غیراوپک شده و حفظ این حرکت موفقیت آمیز در مسیر آینده برای ثبات بازار و تأمین منافع تولیدکنندگان نفت حیاتی است. اوجی تصریح کرد: بر اساس گزارش ها و تحلیل های منتشرشده در هر دو سمت عرضه و تقاضای جهانی نفت، تردیدهای جدی وجود دارد که هر کدام می تواند پیامدهای خاص خود را برای چشم انداز تحولات آینده به دنبال داشته باشد. وی گفت: در همین حال افزایش فعالیت های سوداگران در بازار کاغذی نیز بر نگرانی ها افزوده است؛ از این رو نمی توان درباره چشم انداز روندهای حاکم بر بازار جهانی نفت صحبت کرد و من نیز نمی توانم هیچیک از این گمانه زنی ها را تأیید کنم.

 رصد دقیق عوامل تاثیر گذار از سوی اوپک پلاس

اوجی ادامه داد: آنچه می توان اعلام کرد این است که اوپک پلاس به طور دقیق و منظم تحولات بازار جهانی نفت و عوامل تأثیرگذار بر آن را زیر نظر دارد و همانند تجربه سال های گذشته در موقع نیاز، تصمیم های متناسب برای برقراری و حفظ ثبات در بازار نفت را اتخاذ و اجرا خواهد کرد. وی گفت: اگر امروز آمریکا و دیگر مصرف کنندگان بزرگ جهان درباره وضع بازار و امنیت عرضه نفت و انرژی نگران هستند، این موضوع نتیجه اقدام ها و سیاست های آمریکا برای اعمال فشار بر اوپک پلاس و تولیدکنندگان، فشار سیاسی بر بعضی از تولیدکنندگان بزرگ نفت و گاز از طریق تحریم های ظالمانه و یکجانبه و دامن زدن به تحولات ژئوپلیتیک از طریق دخالت سیاسی و حمایت از جنگ در منطقه خاورمیانه است. وزیر نفت افزود: توافق اوپک پلاس و تصمیم های آن عاملی مهم در حذف نوسان های بازار نفت، کمک به بهبود شرایط اقتصادی جهان، تشویق سرمایه گذاری های در صنعت جهانی نفت و تأمین امنیت انرژی است. باور ما این است که توافق اوپک پلاس و همکاری میان تولیدکنندگان بزرگ، نفت تنها گزینه برای تحقق امنیت انرژی جهان در کوتاه مدت و بلندمدت است. اوجی افزود: همان گونه که پیش تر اشاره کردیم، همه ناظران و متخصصان بازار نفت به دستاوردهای سازنده توافق اوپک پلاس برای ثبات بازار و تحقق امنیت انرژی اذعان دارند و ایران هم از توافق اوپک پلاس و تصمیم های آن به طور کامل حمایت می کند، زیرا توافق «بیانیه همکاری میان تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک» را به سود بازار نفت، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و اقتصاد جهانی می داند. وی یادآور شد: پیش از نشست وزارتی اوپک پلاس هم نشست عادی ۱۸۷ اوپک برگزار شد و مطابق روال معمول موارد دستورکار نشست شامل مجموعه ای از مسائل اداری مالی و مدیریتی مربوط به اوپک بود که به طور معمول دو بار در سال در سطح وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو برگزار می شود. وزیر نفت گفت: در این نشست هم افزون بر ارزیابی تحولات بازار جهانی نفت و مواضع اعضا، موارد اداری مالی و مدیریتی نیز مطرح و از سوی دبیرخانه اوپک گزارش داده شد و تصمیم های متناسب از سوی وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو گرفته شد.

 ایران نایب رئیس نشست های 2024 اوپک

یکصدوهشتادوهفتمین نشست عادی اوپک پنجشنبه (نهم آذر) که درقالب ویدیوکنفرانس برگزار شد، براساس چرخش الفبایی به ترتیب کشورها، گابن و ایران به عنوان رئیس و نایب رئیس نشست های اوپک در سال ۲۰۲۴ میلادی انتخاب شدند.

سی وششمین نشست وزیران نفت و انرژی ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) وغیراوپک (اوپک پلاس) نیز همان روز( پنجشنبه نهم آذر) از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد که اعضای اوپک پلاس در این نشست از درخواست الکساندر سیلویرا اولویرا، وزیر معادن و انرژی برزیل برای الحاق این کشور به منشور همکاری اوپک و غیر اوپک(ائتلاف اوپک پلاس) از یکم ژانویه ۲۰۲۴ (۱۱ دی ۱۴۰۲) استقبال کرده و با انتشار بیانیه ای در سی وششمین نشست خود با هدف بهبود ثبات بازار نفت بر تداوم توافق «بیانیه همکاری» تأکید کردند. شماری از کشورهای عضو اوپک پلاس نیز پس از سی وششمین نشست وزارتی این ائتلاف از طریق ویدیوکنفرانس از مجموع کاهش عرضه داوطلبانه اضافه درمجموع به مقدار ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه خبر دادند.

 

 رئیس سازمان برنامه و بودجه:

قیمت نفت در بودجه ۱۴۰۳ رقمی قابل دفاع در بازار جهانی است

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: قیمت نفت در بودجه سال آینده ۷۱ دلار پیش بینی شده که عددی قابل دفاع در بازار جهانی انرژی است. داود منظور، (سه شنبه، 7 آذرماه) در نشست خبری درباره لایحه بودجه ۱۴۰۳ اظهار کرد: در لایحه بودجه سال آینده سعی کردیم به هیچ وجه کسری پنهانی در اعداد نداشته باشیم و اعداد بر اساس مؤلفه های واقعی برآورد شده است. مقدار صادرات نیز عددی است که وزارت نفت تعهد کرده می تواند صادر کند و شبکه صادرات آن نیز فراهم است. وی افزود: بی شک کسری حقوقی پنهان در بودجه نداریم و می توانیم نرخ رشد حقوق و دستمزد را به جای ۱۸ درصد ۲۵ درصد کنیم، کما اینکه دولت قبل هم این کار را کرد و سال ۱۴۰۰ دولت قبل بودجه را دو برابر کرد و این رقم بیشتر صرف حقوق و دستمزد شد، اما زمانی که منبع ناپایداری دارید که نمی توانید محقق کنید، این کسری بودجه است و ما این کار را نکردیم. رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: لایحه بودجه بر اساس توان سنجی که دولت از ظرفیت کشور دارد، تنظیم شده و اگر بنا باشد تغییراتی ایجاد کنیم ایرادی ندارد، البته باید منبع آن پیش بینی شود و اینکه بگوییم قیمت نفت از ۷۱ دلار به ۷۵ دلار برسد، کسری بودجه پنهان است.  منظور اظهار کرد: اگر نمایندگان مجلس نسبت به لایحه نظرات اصلاحی داشته باشند، استقبال می کنیم، مشروط بر اینکه طبق رویکرد رهبر معظم انقلاب باشد و همان طور که رهبری فرمودند مداخلات مجلس بر لوایح نباید شاکله لوایح را به هم بزند. ما از تعامل با مجلس و نمایندگان استقبال می کنیم، کما اینکه در فرایند برنامه هفتم نیز تعامل خوبی شد.

وی با اشاره به گزارش رشد اقتصادی مرکز آمار تصریح کرد: بر اساس گزارش مرکز آمار رشد متفاوت و قابل توجهی را در اقتصاد ملی در ۶ ماه نخست سال تجربه کردیم. در3 ماهه دوم رشد اقتصادی با نفت ۷.۱ درصد و بدون نفت ۴.۲ درصد بوده و ما توانستیم دوره های کم رشد و رشد منفی را به رشد مثبت و رشد مثبت بالا تبدیل کنیم. رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه امیدواریم آهنگ رشد را در ۶ ماهه دوم نیز حفظ کنیم، اظهار کرد: رشد اقتصادی گروه صنایع و معادن در 3 ماه دوم ۸.۷ درصد است، همچنین در دیگر صنایع رشد ۲.۶ درصد بوده است. رشد گروه خدمات ۷.۵ درصد بوده و بالاترین رشد در این گروه به بخش واسطه گری های مالی با ۱۶.۹ درصد مربوط است.

 

 

با تکمیل حفاری و راه اندازی ۱۱ حلقه چاه

فاز دوم توسعه میدان دانان به بهره برداری رسید

تولید نفت شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با جریان دهی و راه اندازی ۱۱ حلقه چاه جدید در میدان نفتی دانان روزانه حدود ۱۱ هزار بشکه نفت افزوده شد. مهدی حیدری، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران درباره اجرای طرح نگهداشت و افزایش تولید میدان نفتی دانان، اظهار کرد: میدان نفتی دانان در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب از شرکت های زیرمجموعه شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است که سال ۱۳۵۰ کشف شد و ۹ حلقه چاه دارد، اکنون با حفاری ۱۱ حلقه چاه جدید، فاز دوم توسعه این میدان تکمیل شد. وی افزود: نفت برداشت شده از چاه های این میدان با خطوط لوله به واحد بهره برداری و نمک زدایی دهلران انتقال خواهد یافت. در این طرح، افزایش ظرفیت تولید میدان از ۸ هزار بشکه به ۱۹ هزار بشکه در روز هدف گذاری شده است. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ضمن قدردانی از حمایت های همه جانبه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از این طرح، درباره مهم ترین ویژگی های اجرای طرح های توسعه ای میدان هایی از جمله دانان گفت: مهم ترین ویژگی های اجرای طرح های توسعه ای شامل حفظ، نگهداشت و افزایش تولید با استفاده از دانش فنی و توان متخصصان، پیمانکاران و سازندگان قطعات و تجهیزات ساخت داخل است که در شرایط تحریم با اتکا به منابع و توانمندی های کشور اجرا می شود. بر اساس این گزارش، قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت میدان دانان بین شرکت ملی نفت ایران و گروه مپنا امضا شد. طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت دانان در استان ایلام، افزایش بیش از ۱۰ هزار بشکه ای ظرفیت تولید روزانه این میدان را با حفاری ۱۱ حلقه چاه جدید و طراحی و اجرای عملیات شکافت اسیدی در گروه بنگستان برای دو حلقه از این ۱۱ حلقه چاه هدف گذاری کرده است، همچنین در این پروژه، خدمات فنی ژئوفیزیکی شامل طراحی، جمع آوری، انجام مطالعات لرزه نگاری سه بعدی در مساحتی حدود ۵۰۰ کیلومتر مربع، احداث یک دستگاه پکیج نمک زدایی با ظرفیت ۱۰ هزار بشکه در روز، توسعه چندراهه دانان، احداث جاده های دسترسی به چاه ها و اجرای خط لوله ۶ اینچ به طول ۵۵ کیلومتر لحاظ شده است. میدان نفتی دانان در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی دهلران در استان ایلام و ۸۰ کیلومتری شمال غربی اندیمشک قرار دارد.

 

 

معاون وزیر نفت:

 وابستگی رشد اقتصادی به نفت و انرژی

مراسم گرامیداشت هفته بسیج با عنوان علمداران فاطمی به منظور پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و فرهنگ عاشورایی و تقویت روحیه امید و شادابی، خودباوری، توسعه فرهنگ و تفکر بسیجی با حضور جلیل سالاری، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران درسالن همایش های شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران برگزار شد.  در این مراسم، معاون وزیر نفت با اشاره به وظایف وزارت نفت و آنچه دولت بر دوش این وزارتخانه گذاشته است، گفت: انتظار رئیس جمهوری از وزارت نفت، ویژه است؛ زیرا رشد اقتصادی، وابسته به نفت و انرژی است، از این رو تمام تلاش خود را می کنیم تا در تامین سوخت، اجرای طرح ها و حمایت از شرکت های دانش بنیان، با دقت بیشتری عمل کنیم و با همدلی و روحیه جهادی توطئه های دشمن را خنثی کنیم.  سالاری ادامه داد: برای ورود به همکاری با بسیج، راهیان پیشرفت را ایجاد کردیم تا بر مبنای آن شکاف بین نسلی را کاهش داده و دستاوردهای شکل گرفته در کشورمان را در حوزه مباحث ساخت داخل نهادینه و مستند کنیم.

 

نگاه ویژه به ساخت داخل

معاون وزیر نفت ومدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران در ادامه به هیأت های اندیشه ورز پرداخت و گفت: باید نگاه ویژه ای به حوزه تخصصی بومی سازی و استفاده از ظرفیت ها و زیرساخت های داخلی داشته باشیم.  وی با اشاره به شکل گیری ظرفیت ها افزود: دشمن به دنبال توطئه است و ازفضای مجازی برای ترویج بی تقوایی درکشور استفاده می کند. از این رو باید حوزه حریم ها و معیار تقوا را رعایت کنیم و با گفتار و عمل در محیط کار، جذب نیروی انسانی داشته باشیم تا بتوانیم با استفاده از تمام ظرفیت ها، نیروهای جوان را به سمت تفکر بسیجی سوق دهیم.

سالاری گفت: باید فعالیت ها شتاب بگیرد و مسؤولان نیز ریسک پذیر باشند. بسیاری از مجموعه ها و دستگاه های نظارتی نادانسته موضوعاتی طرح می کنند و اگر کسی زندگی پاک و سالم داشته باشد، هیچ مجموعه و دستگاهی نمی تواند برای او در فضای مجازی و بیرون چالش ایجاد کند.

سالاری با تاکید بر اینکه باید با سوء جریان ها برخورد شود، افزود: همه باید در عرصه تولید، توزیع و ... حضور داشته باشیم و تفکر بسیجی را باید درچرخه تولید، توزیع، انتقال و جابه جایی در تمام بخش ها نهادینه کنیم.