شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون
افزایش ۱۲ هزار بشکه ای تزریق پساب
رئیس نگهداری و تعمیرات شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از راه اندازی دومین پمپ گریز از مرکز (P68) در مجتمع صنعتی شماره (یک) این شرکت خبر داد که به سبب آن، ظرفیت تزریق پساب های نمک زدایی به چاه های دفعی تا ۱۲ هزار بشکه در روز افزایش می یابد.
منوچهر حیدری نیا با بیان اینکه پروژه تزریق پساب به چاه ها یکی از راهبردهای اصلی شرکت همسو با صیانت از زیست بوم پیرامونی تأسیسات بویژه در بخش آب و خاک است، اظهار کرد: پمپ های گریز از مرکز، اصلی ترین تجهیز فرایندی کنترل پساب نمک زدایی به شمار می آیند که با نصب آنها به جای پمپ های P33 برند سانداین، ظرفیت تزریق پساب را به حدود سه برابر ارتقا بخشیدیم.
وی افزود: پمپ P68 یک پمپ گریز از مرکز (multi stage) با فشار خروجی ۴۰۰ تا ۶۰۰ پوند بر اینچ مربع (PSI) و ظرفیت ۱۰ تا ۱۲ هزار بشکه در روز است که مزایایی همچون انتقال پرقدرت پساب، قابلیت اطمینان، پایداری، حذف آلاینده های صوتی و کاهش هزینه های تعمیراتی را نسبت به پمپ های سانداین دارد.
رئیس اداره نگهداری و تعمیرات شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون با قدردانی از همه کارکنان اجرای این پروژه، اظهار کرد: بزودی دو پمپ P58 و P100 دیگر در واحدهای نمک زدایی شماره ۳ و ۶ این شرکت نصب خواهد شد.
قدردانی از اقدام های نفت در عرصه جهاد اقتصادی
علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با حضور در جمع کارکنان شرکت نفت و گاز مارون گفت: باید قدردان تلاش های نیروی انسانی صنعت نفت در عرصه جهاد اقتصادی و پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشیم.
وی با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم، کاملاً زیست محیطی بوده و برآورده سازی انتظارات مردم در برخورداری از محیط زیست سالم را هدف گذاری کرده است، اظهار کرد: صنعت نفت باید با استفاده از دانش تراز خود، توسعه و تولید پایدار را در کنار رعایت استانداردها و ارتقای شاخص های محیط زیستی راهبری کند، زیرا محیط زیست خوزستان در شرایط خاصی قرار دارد و همیاری مردم و مسؤولان اعم از اجرایی و صنایع، تنها راه صیانت از آن است.وی تأکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان، صنعت نفت را در مسیر حفاظت از محیط زیست یا توسعه آن یاری دهد و فرایندها را برای رسیدن به نتیجه مطلوب سرعت بخشد.شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون، به عنوان یکی از شرکت های تابع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در زمینه بهره برداری، فراورش و انتقال نفت خام و گاز طبیعی و تولید میعانات گازی فعالیت می کند و عملیات تولید از میدان های نفتی مارون، کوپال و شادگان را به عهده دارد.
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه خلیج فارس
انتقال روزانه ۵۲ میلیون لیتر فراورده نفتی
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه خلیج فارس گفت: روزانه نزدیک به ۵۲ میلیون لیتر انواع فراورده نفتی از طریق خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خلیج فارس به مبادی مصرف انتقال داده می شود.
محمد نصر تصریح کرد: فراورده های نفتی انتقال یافته از طریق خط ۲۶ اینچ بندرعباس - رفسنجان شامل نفت سفید، بنزین وگازوییل بوده است که فراورده بنزین بیشترین حجم انتقال فراورده را به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: منطقه خلیج فارس، یکی از مناطق 12 گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران است که با بیشترین حجم انتقال فراورده های نفتی نقش بسیار مؤثری در تأمین انرژی کشور به عهده دارد.
شرکت پالایش گاز فجر جم
کاهش ۲۷ درصدی انتشار گازهای مشعل
مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجر جم از کاهش ۲۷ درصدی انتشار گازهای اسیدی طی دو سال گذشته در این شرکت خبر داد.
سیدمحمدمهدی هاشمی در ایــن بــاره گـفت: خوشبـختانه با انـجام اقدام های مؤثر و فنی، موفق شدیم حجم انتشار گازهای مشعل را نسبت به سال پیش ۱۴ درصد و نسبت به دو سال قبل ۲۷ درصد کاهش دهیم.
وی ادامه داد: کاهش انتشار این نوع گازها سبب پایداری هوای پاک شده و بهبود مناسب و قابل مؤثری در منطقه و محیط پیرامونی به شمار می رود.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجر جم، ترکیبات اسیدی را جزو جدایی ناپذیر گازهای استحصالی از چاه و مخازن گازی دانست و تصریح کرد: این ترکیبات در فرایند شیرین سازی گاز از آن جدا می شود و در کوره های زباله سوز تغییر شکل می یابد و به گازهای کم خطر و غیرآلاینده تبدیل می شود.
هاشمی تأکید کرد: هرچند انتشار این نوع گازها به لحاظ عملیاتی کاملاً طبیعی به نظر می رسد؛ اما همکاران متخصص ما در واحدهای مهندسی و اچ اس ای اقدام به اصلاح و بهبود فرایند شرایط کنونی کرده و توانسته اند حجم انتشار گازهای اسیدی را کاهش دهند.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران
صدور کارت سوخت آنلاین می شود
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران با همکاری پلیس راهور فراجا به نمایندگی از شرکت پژوهش و توسعه ناجی، تفاهمنامه ای را امضا کردند که بر اساس آن، از این پس فرآیند درخواست کارت سوخت به صورت هوشمند و در بستر اینترنت صادر می شود.
تفاهم نامه و رونمایی از سامانه برخط ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت با حضور جعفر سالاری نسب، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران و مهدی سیدهاشمی، مدیرعامل شرکت پژوهش و توسعه ناجی امضا شد.
با امضا تفاهم نامه و رونمایی از سامانه برخط ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت این امکان ایجاد می شود که متقاضیان بدون مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیکی به صورت آنلاین برای صدور کارت سوخت خود اقدام کنند. هم اکنون فرآیند پیش راه اندازی این سامانه آغاز شده و حداکثر تا دو ماه آینده به طور کامل برای عموم متقاضیان قابل دسترس خواهد بود.
جعفر سالاری نسب ، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در آیین امضای تفاهمنامه رونمایی از سامانه برخط ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت گفت: بر اساس تکالیف قانونی دولت، 95 درصد کارت سوخت ها می بایست شخصی سازی شود و راه اندازی این سامانه کمک خواهد کرد تا فرآیند صدور کارت ها سریع تر انجام شود.
وی افزود: هم اکنون فرآیند پیش راه اندازی این سامانه آغاز شده و حداکثر تا دو ماه آینده به طور کامل برای عموم متقاضیان قابل دسترس خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با اشاره به اینکه با راه اندازی این سامانه فرآیند درخواست صدور کارت هوشمند سوخت به 10 روز کاهش می یابد، عنوان کرد: هزینه صدور هر کارت همان مبلغ سابق، یعنی معادل 100هزار تومان است و با توجه به اینکه این سامانه متصل به درگاه بانکی است بنابراین متقاضیان می توانند وجه مورد نیاز را به صورت آنلاین پرداخت کنند.
شرکت نفت فلات قاره ایران
آغاز حمل تجهیز سنگین ۲۰۳ تنی طرح ان جی ال خارک
برج بازیافت حلال (LEAN OIL STILL) با وزن عملیاتی ۲۰۳ تن مربوط به طرح ان جی ال خارک با حضور مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران و هیأت همراه، از محل کارخانه آن در اهواز بارگیری و برای نصب در جزیره خارک حمل شد.
علیرضا مهدی زاده و هیأت همراه از کارخانه شرکت رآکتورساز، محل ساخت ظروف و تجهیزات ثابت طرح ان جی ال خارک در اهواز بازدید کردند.
در این بازدید مراحل حمل برج بازیافت حلال مربوط به این طرح با وزن عملیاتی ۲۰۳ تن، ارتفاع ۳۷ متر و قطرهای متفاوت ۲.۵، ۳ و ۴ متر از کارخانه اهواز به جزیره خارک آغاز شد و پیش بینی می شود تا ۲۵ روز آینده به محل نصب برسد.
در همین زمینه، تاکنون ۱۳ تجهیز ثابت با وزن عملیاتی بیش از ۸۰۰ تن از سوی کارخانه شرکت رآکتورساز در اهواز ساخته و به محل ساخت حمل و نصب شده است.
همه مراحل طراحی، تأمین کالا، ساخت، حمل و نصب این برج از سوی متخصصان داخلی انجام شده و مواد اولیه نیز از داخل کشور تهیه شده است.
افزون بر این موارد، ساخت ۱۰ تجهیز سنگین و نیمه سنگین دیگر در کارخانه های اهواز و بندرعباس شرکت رآکتورساز در حال انجام بوده که وزن آنها نزدیک به ۵۰۰ تن است و پیش بینی می شود این تجهیزات تا پایان امسال ساخته و تحویل شود.طرح ان جی ال خارک با هدف جمع آوری و جلوگیری از سوختن گازهای همراه نفت در مشعل، همچنین تبدیل آنها به محصولات ارزشمند از سوی سرمایه گذار پروژه در حال انجام است.
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران
فاز دوم توسعه میدان دانان به بهره برداری رسید
تولید نفت مناطق مرکزی ایران با جریان دهی و راه اندازی ۱۱ حلقه چاه جدید در میدان نفتی دانان روزانه حدود ۱۱ هزار بشکه نفت افزوده شد.
مهدی حیدری، مدیرعامل این شرکت درباره اجرای طرح نگهداشت و افزایش تولید میدان نفتی دانان، اظهار کرد: میدان نفتی دانان در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب از شرکت های زیرمجموعه شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است که سال ۱۳۵۰ کشف شد و ۹ حلقه چاه دارد، اکنون با حفاری ۱۱ حلقه چاه جدید، فاز دوم توسعه این میدان تکمیل شد.
وی افزود: نفت برداشت شده از چاه های این میدان با خطوط لوله به واحد بهره برداری و نمک زدایی دهلران انتقال خواهد یافت. در این طرح، افزایش ظرفیت تولید میدان از ۸ هزار بشکه به ۱۹ هزار بشکه در روز هدف گذاری شده است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ضمن قدردانی از حمایت های همه جانبه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از این طرح، درباره مهمترین ویژگی های اجرای طرح های توسعه ای میدان هایی از جمله دانان گفت: مهم ترین ویژگی های اجرای طرح های توسعه ای شامل حفظ، نگهداشت و افزایش تولید با استفاده از دانش فنی و توان متخصصان، پیمانکاران و سازندگان قطعات و تجهیزات ساخت داخل است که در شرایط تحریم با اتکا به منابع و توانمندی های کشور اجرا می شود.
بر اساس این گزارش، قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت میدان دانان بین شرکت ملی نفت ایران و گروه مپنا امضا شد. طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت دانان در استان ایلام، افزایش بیش از ۱۰ هزار بشکه ای ظرفیت تولید روزانه این میدان را با حفاری ۱۱ حلقه چاه جدید و طراحی و اجرای عملیات شکافت اسیدی در گروه بنگستان برای دو حلقه از این ۱۱ حلقه چاه هدف گذاری کرده است، همچنین در این پروژه، خدمات فنی ژئوفیزیکی شامل طراحی، جمع آوری، انجام مطالعات لرزه نگاری سه بعدی در مساحتی حدود ۵۰۰ کیلومتر مربع، احداث یک دستگاه پکیج نمک زدایی با ظرفیت ۱۰ هزار بشکه در روز، توسعه چندراهه دانان، احداث جاده های دسترسی به چاه ها و اجرای خط لوله ۶ اینچ به طول ۵۵ کیلومتر لحاظ شده است. میدان نفتی دانان در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی دهلران در استان ایلام و ۸۰ کیلومتری شمال غربی اندیمشک قرار دارد.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه
عملیات بارگیری از انبار شهید سلیمانی آغاز شد
عملیات بارگیری از انبار نفت شهید سلیمانی با حضور مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران آغاز شد.
جعفر سالاری نسب، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران گفت: انبار نفت جدید ارومیه از نظر مقدار ذخیره سازی و تجهیزات جدید ظرفیت مطلوبی دارد و یکی از انبارهای نفت راهبردی شمال غرب کشور به شمار می آید.
وی افزود: مقدار ظرفیت ذخیره سازی انبار نفت شهید سلیمانی ارومیه نزدیک به ۱۲۰ میلیون لیتر و دارای ۳۶ سکوی بارگیری و تخلیه است و برابر با استانداردهای روزآمد فنی و مهندسی طراحی و ساخته شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی تصریح کرد: در مجموعه ای مانند انبار نفت جدید ارومیه که فعالیت های بی وقفه عملیاتی از اهم ویژگی های آن به شمار می رود، کارکنان دلسوز و زحمتکش در کمال گمنامی با قبول وظایف سخت و طاقت فرسا هدفی جز تأمین سوخت مورد نیاز منطقه را دنبال نمی کنند، چه بسا نقشی بسیار حیاتی و انکارناپذیر در روند خدمت رسانی به مردم ایفا می کنند.
سالاری نسب با اشاره به موقعیت جغرافیایی انبار نفت جدید ارومیه بر ظرفیت های بسیار زیاد استان به عنوان کریدور تجاری شمال غرب کشور و عزم راسخ شرکت همسو با حمایت از همه شرکت ها و صنایع فعال تأکید کرد.
شرکت پتروشیمی غدیر
ثبت رکورد تازه در تولید پی وی سی
تولید پی وی سی شرکت پتروشیمی غدیر در 8 ماه ۱۴۰۲ به ۹۷ هزار و ۵۳۰ تن رسید که بالاترین مقدار تولید ۸ماهه از زمان بهره برداری این شرکت تاکنون است.تولید پی وی سی این شرکت از شرکت های تابع هلدینگ سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو)، در 8 ماه ۱۴۰۲ به ۹۷ هزار و ۵۳۰ تن رسید که بالاترین مقدار تولید 8 ماهه از زمان بهره برداری این شرکت یعنی از سال ۱۳۸۹ تاکنون است.
مقدار تولید پی وی سی شرکت پتروشیمی غدیر در 8 ماهه امسال ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ و ۴۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ افزایش نشان می دهد.این در حالی است که همزمان با انتشار این خبر تولید پتروشیمی غدیر به ۱۰۰ هزار تن رسیده است.