شرکت مناطق نفت خیز جنوب

تشریح وضعیت بزرگ ترین شرکت های تولیدکننده نفت ایران

تازه ترین وضعیت بزرگ ترین شرکت های تولیدکننده نفت خام ایران در نشست هم اندیشی مدیران عامل شرکت های بهره برداری تابع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با هدف هم افزایی و با نگاه همه جانبه به موارد روز تشریح شد.علیرضا دانشی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب هدف برگزاری این گونه نشست ها را ایده گرفتن مدیران عامل از دستاوردهای شرکت های دیگر و به اشتراک گذاری تجربه ها دانست و گفت: مهم ترین راهبردهای شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اصلاح فرایندهای تولید، روزآمد کردن سیستم های کنترل گر (PLC)، احیای کریدورهای نفتی، نوآوری و انجام امور به صورت خلاقانه و مدیریت پساب ها برای نگاه به نگهداشت محیط های پیرامونی است.

 امضای قراردادهای سه جانبه در شرکت نفت و گاز گچساران

غلامرضا کمالی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران  نیز در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد این شرکت در حوزه بهسازی فضای کار کارکنان، آسفالت محوطه های شرکت، تعمیر اماکن، پیاده روسازی و ایجاد مجتمع های رفاهی، اجرای این موارد را برای ایجاد فضای زندگی ضروری خواند.

وی در ادامه از امضای قراردادهای سه جانبه شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها برای رفع موانع تولید در زمینه هایی همچون ساخت پمپ چندفازی، بومی سازی فرایندهای جلوگیری از خورندگی تأسیسات، ایجاد سیستم نشت بند و توپک رانی هوشمند خبر داد.

 طراحی کارخانه نمک زدایی در شرکت نفت و گاز آغاجاری

جواد تقی زاده، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری هم در سخنانی گفت: در تهیه کالای شرکت های عملیاتی، قوانین موجود چابکی سازمان را به چالش می کشند، به طوری که گاهی تا ۱۶۴ روز خرید کالا به درازا می انجامد که همکاران ما در این شرکت به روش هایی برای سرعت بخشیدن به این موضوع دست یافته اند.وی اظهار کرد: مهندسان شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری در حال طراحی کارخانه نمک زدایی هستند و تمهیدها به گونه ای است که این تأسیسات به صورتی پیاده سازی شوند تا پساب دورریز نداشته باشد. این مهم به حفظ و نگهداشت محیط های پیرامونی کمک بسزایی خواهد کرد.

افزایش برداشت نفت از قدیمی ترین میدان نفتی

علیرضا هیهاوند، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان نیز نشست هم اندیشی مدیران عامل شرکت های بهره برداری تابع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از خرید تعلیق شکن هایی برای تأسیسات ژوراسیک این شرکت به واسطه استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان خبر داد.وی گفت: شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان، همسو با اهداف مدیریت بالادستی برای افزایش حداکثری تولید با ابتکار مهندسان خود و استفاده از دانش فنی داخلی با تزریق آب در میدان مسجدسلیمان قادر به افزایش برداشت از این مخازن شده است.

 افزایش تولید ۲۰ هزار بشکه ای در شرکت نفت و گاز مارون

 قباد ناصری، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون نیز در این نشست گفت: این شرکت در یک حرکت جهادی اقدام به احداث ۲۳۶ کیلومتر خط لوله ۱۰ اینچ با هدف افزایش تولید ۲۰ هزار بشکه در روز کرده است. همکاران ما در شرکت نفت و گاز مارون با نصب دو پمپ P68 و P100 تزریق ۱۰ تا ۱۲ هزار بشکه در روز پساب های همراه نفت را عملیاتی کرده اند. نفت و گاز مارون برای صیانت از تولید، اقدام به ایمن سازی هدر سراسری ۱۶ اینچ تزریق گاز مارون به طول ۱۱ کیلومتر کرده است.

حسن شهرویی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون هم در نشست مزبور از اقدام های جهادی همکاران خود گفت و در تأیید این اقدام ها به رفع نشتی خطوط لوله انتقالی، تعمیرات اساسی تأسیسات اهواز ۵، استانداردسازی تابلوهای برق، تعمیرات اساسی ماشین آلات سنگین ترابری، لایروبی نهرها و آبراهه ها، بازسازی آبدارخانه های تأسیسات، نهضت رنگ آمیزی تأسیسات و بهسازی تجهیزات اداری تأسیسات فراورشی اشاره کرد.

 

 

   شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

قطب پژوهشی انرژی کشور آماده هم افزایی با شرکت های تابع

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت آمادگی این پژوهشگاه برای هم افزایی با بخش های مختلف وزارت نفت و شرکت های تابع شرکت ملی نفت ایران به لحاظ فنی و فناوری برای پیشبرد اهداف کشور در حوزه نفت و گاز را اعلام کرد.

عظیم کلانتری اصل در نشست شورای پژوهش، فناوری و تجاری سازی شرکت ملی نفت ایران که در منطقه عملیاتی خانگیران برگزار شد، گفت: بازدیدهای دوره ای برنامه ریزی شده از سوی مدیریت پژوهش شرکت ملی نفت ایران کار بسیار مهم و برای شناسایی ظرفیت ها بویژه در لایه های پایینی سازمان ها نیازمند ساختار و چابک سازی است.

وی گفت: گستره فعالیت های پژوهشگاه صنعت نفت بررسی و تحقیق در خصوص بیشتر مسائل مربوط به حوزه شرکت ملی نفت شامل اکتشاف، تولید و حوزه ذخیره سازی گاز را شامل می شود، از این رو در کنار شرکت ملی نفت ایران و دیگر بخش های وزارت نفت می تواند به لحاظ فنی و فناوری نقش آفرینی کند.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت ادامه داد: پژوهشگاه صنعت نفت می تواند در مسأله حفاظت صنعتی، با توجه به گاز ترش تولیدی منطقه خانگیران، پاکسازی حوضچه های مربوط به حفاری و عملیات تولید و به طور کلی مسائل زیست محیطی در کنار شرکت نفت مناطق مرکزی ایران کارهای ارزشمندی انجام دهد. این پژوهشگاه آمادگی دارد در پروژه های مرتبط با حوزه نفت و گاز به صورت مستقل و چه در کنار دیگر شرکت های صاحب دانش مشارکت کند.

کلانتری اصل تصریح کرد: مرکز نوآوری پژوهشگاه صنعت نفت این امکان را دارد که فناوری های عرضه شده به شرکت نفت مناطق مرکزی ایران را با تمام توان اصلاح و تکمیل کند. این کار می تواند محصولات کامل نشده شرکت های فناور را با توافق طرفین به مرحله اجرا یا پایلوت برساند.

وی اظهار کرد: تجربه پژوهشگاه صنعت نفت نشان می دهد پروژه هایی با موفقیت انجام می شود که از سوی گروه سیاستگذار بدرستی تعریف شده و کارفرما نیز افزون بر نظارت و مشارکت متعهدانه، هدف نهایی پروژه را به طور کامل مشخص کرده است.

 

     شرکت پایانه های نفتی ایران

پهلوگاه ۱۵ اسکله غربی پایانه خارک عملیاتی می شود

رئیس پایانه نفتی خارک به همراه رؤسای اداره های عملیاتی به منظور بررسی روند انجام کارهای باقیمانده پهلوگاه ۱۵ اسکله غربی از این پهلوگاه بازدید کردند.

یکشنبه (5 آذرماه) سید ابراهیم حسینی، رئیس پایانه نفتی خارک در این بازدید اظهار کرد: با تأکید مدیرعامل و برای انجام مأموریت خطیر واگذارشده به شرکت پایانه های نفتی ایران، روزآمد کردن تجهیزات و آماده سازی شرایط عملیاتی در دستور کار است.

وی افزود: بازدیدی متشکل از رؤسای اداره های عملیاتی، فنی، بازرسی، ایمنی، حراست و پشتیبانی اسکله غربی، بخصوص خارک ۵ انجام و موانع راه اندازی بررسی شد و توصیه لازم به منظور رفع پانچ و عملیاتی کردن پهلوگاه در دستور کار اداره های عملیاتی قرار گرفت.

رئیس پایانه نفتی خارک با قدردانی از فعالیت اخیر انجام شده از سوی اداره تعمیرات در ایجاد مسیر تردد و دسترسی به تجهیزات این پهلوگاه، بر تکمیل کارهای باقیمانده پهلوگاه ۱۵، برنامه ریزی و انجام اقدام های تعمیراتی مورد نیاز و عملیاتی کردن آن طی سال ۱۴۰۲ به عنوان هدف اصلی اداره ها تأکید کرد.

 

    صندوق های بازنشستگی صنعت نفت

افزایش پایداری صندوق ها  تا 25 سال آینده

  رئیس هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت با بیان اینکه ضریب پایداری صندوق نسبت به گذشته افزایش یافته است، گفت: با بهره برداری از طرح های سرمایه گذاری و افزایش بهره وری شرکت های تولیدی، وضع صندوق ها تا ۲۵ سال آینده پایدار خواهد بود.

عبدالحسین بیات در بیست وسومین نشست سراسری رؤسای کانون های بازنشستگی صنعت نفت که در مشهد مقدس برگزار شد، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره بازنشستگان و اینکه آنها آینه تمام نمای شاغلان هستند، گفت: اگر مشکلی در وضع معیشتی این قشر از کارمندان صنعت نفت ایجاد شود، سبب بی انگیزگی در بخش شاغلان صنعت نفت خواهد شد و این پدیده، فرایند توسعه صنعت نفت و تولید را با پیامدهای منفی روبه رو می کند؛ از این رو شأن و منزلت بازنشستگان و شاغلان رابطه مستقیم و ناگسستنی با یکدیگر دارد.

وی تأکید کرد: بازنشستگان و شاغلان صنعت نفت در همه ادوار از پیروزی انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی، دوران سازندگی و برنامه های اول تا ششم توسعه، همواره در خدمت میهن اسلامی، مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران بوده اند.

رئیس هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت با بیان اینکه ما در مقابل بازنشستگان صنعت نفت و آینده آنها مسؤولیم، اذعان کرد: بر اساس تکالیف هیأت امنای صندوق همه فرایندهای کاری باید به اعتلای اقتصادی صندوق منجر شود، در این میان کانون های بازنشستگی می توانند یکی از دریچه های هم اندیشی میان بازنشستگان و صندوق ها برای تعالی امور باشند.

افزایش ارزش دارایی ها

بیات با یادآوری برگزاری مجمع عمومی سالانه صندوق بازنشستگی صنعت نفت در هفته پیش گفت: هم اکنون دارایی های صندوق بیش از ۴۰۰ همت افزایش یافته است. یکی از تکالیف مهمی که به عهده ماست، حفظ و افزایش ارزش دارایی های صندوق است که با برنامه ریزی های انجام شده، هم اکنون صندوق در مسیر بسیار خوبی قرار دارد؛ البته اگر برخی بی تدبیری های غیرکارشناسانه خارج از مجموعه خللی در آن ایجاد نکند، درحالی که این بنگاه اقتصادی، مستقل و غیردولتی است.

وی با اشاره به محتوای گزارش شده به اعضای هیأت امنا اظهار کرد: پارسال ۵ هزار و ۶۹۹ مورد وام قرض الحسنه از منابع بانک قرض الحسنه مهر و یکهزار و ۹۶۶ مورد وام قرض الحسنه از طریق منابع صندوق به بازنشستگان صنعت نفت اعطا شده است، همچنین ۲ هزار و ۴۵۶ مورد وام تعمیرات مسکن و یکهزار و ۳۰۸ مورد وام تأمین مالی در حوزه بازنشستگی پرداخت شد.

 

    مجتمع گاز پارس جنوبی

پاکسازی مناطق کوهستانی سیراف

کارکنان پالایشگاه دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی در برنامه کوهنوردی به پاکسازی کوهستان «بنو» از توابع شهر تاریخی «سیراف» اقدام کردند.

مهدی گرامی شیرازی، مدیر پالایشگاه دوازدهم پارس جنوبی در این باره گفت: برنامه پاکسازی کوهستان بنو با هدف ترویج و اشاعه فرهنگ حفاظت از محیط زیست و ایجاد علاقه و انگیزه بین کارکنان و به منظور پاکسازی محیط زیست از زباله، پلاستیک و طبیعت گردی انجام شد.

 وی ادامه داد: کارکنان پالایشگاه دوازدهم پارس جنوبی در کنار تولید پایدار گاز توجهی بسیار ویژه به محیط زیست پیرامونی دارند و از ابتدای سال تاکنون اقدام های شایسته ای در این مسیر انجام داده اند.

مدیر پالایشگاه دوازدهم پارس جنوبی تصریح کرد: کارکنان و متخصصان این مجموعه پس از پاکسازی محیط پیرامونی کوهستان بنو به انجام برنامه های فرهنگی و ورزشی پرداختند.

گرامی شیرازی یادآور شد: طبق برنامه ریزی دقیق و منظم اجرای برنامه های محیط زیستی و توجه به زیست مناطق پیرامونی را در دستور کار قرار داده ایم و امید داریم بتوانیم در حوزه گسترش فضای سبز و پاک سازی محیط گام های مهمی برداریم.

 

   بسیج وزارت نفت

برگزاری دومین دوره مقدماتی تربیت و تعالی راویان پیشرفت صنعت نفت

دبیر قرارگاه روایت پیشرفت و خدمت صنعت نفت مرکز بسیج وزارت نفت از برگزاری دومین دوره مقدماتی تربیت و تعالی راویان پیشرفت صنعت نفت در اصفهان خبر داد.

سیدمحمدتقی قریشی، دبیر قرارگاه روایت پیشرفت و خدمت صنعت نفت گفت: پس از برگزاری نخستین دوره مقدماتی تربیت و تعالی راویان پیشرفت صنعت نفت در 2 آبان ماه، دومین دوره مقدماتی روزهای سه شنبه و چهارشنبه (7 و 8 آذرماه) در هلدینگ پتروپالایش اصفهان با حضور ۴۰۰ نفر از متخصصان و کارشناسان صنعت نفت و راویان پیشرفت استان اصفهان برگزار شد.

وی با تأکید بر پرچمداری و پیشتازی صنعت نفت در جهاد تبیین افزود: روایت پیشرفت، یک نهضت ملی است که بذر امیدآفرینی را در دل و ذهن جوانان و نوجوانان کشورمان می کارد و اجازه نمی دهد بیگانگان افکار عمومی را مسموم کنند. صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران در میدان عمل پرچمدار و پیشتاز نهضت روایت پیشرفت کشور در مدیریت اجرایی کشور است.

دبیر قرارگاه روایت پیشرفت و خدمت صنعت نفت اظهار کرد: صنعت نفت ایران، صنعتی شکوهمند و عظیم است که کارهای بسیار بزرگی در آن انجام شده، از این رو رسالت ما این است که با بیان توانمندی ها و ظرفیت های نیروی انسانی این صنعت در همه سطوح و تأسیسات صنعتی و فنی که گستره آن در همه این مرز و بوم نمایان است، اعتمادبه نفس و عزتمندی بازدیدکنندگان را تقویت کنیم و برای همه ایرانیان روایت کنیم که ایرانی در صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی چه دستاوردها و افتخاراتی داشته است.

قریشی گفت: با توجه به ارزیابی های دوره نخست، دومین دوره مقدماتی تربیت و تعالی راویان پیشرفت صنعت نفت را در شهر اصفهان و با همکاری و همراهی مرکز آموزش راویان معاونت فرهنگی سپاه پاسداران و دانشگاه جامع امام حسین(ع) به همت و میزبانی هلدینگ پتروپالایش اصفهان برگزار خواهیم کرد.

نخستین دوره مقدماتی تربیت و تعالی راویان پیشرفت صنعت نفت 2تا 5 آبان ماه با حضور۱۴۰ نفر از متخصصان و کارشناسان از چهار شرکت اصلی در مرکز همایش های بین المللی صنعت نفت، پژوهشگاه صنعت نفت و مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت در تهران برگزار شد.