رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت مطرح کرد
بهانه تراشی دشمنان
برای سلطه و غارت نفت منطقه
دکتر حسن روحانی در جلسه هیأت دولت، لزوم وحدت و همدلی کشورهای منطقه را مورد تأکید قرار داد و گفت: در خصوص توطئه گری و دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی نسبت به منطقه تعجبی وجود ندارد، چرا که اینها همواره و در طول سالیان دراز، بدخواه ملت های منطقه بوده و پیوسته برای حضور و سلطه خود در منطقه بهانه تراشی می کردند تا از این طریق نفت و ثروت منطقه را غارت کرده و در مقابل، تسلیحات خود را به فروش برسانند. دولت اخیر آمریکا هم که مهارت خاصی در این زمینه و جیب بری از کشورهای منطقه به ویژه عربستان سعودی دارد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: سلطه گران، نفت و ثروت منطقه را چپاول می کنند و درمقابل، تسلیحات مختلف خود را به فروش می رسانند تا آتش شعله را همچنان روشن نگه دارند.
روحانی با ابراز شگفتی از اقدام های برخی کشورهای منطقه اظهار کرد: امروز سوال اینجاست که دشمنی هایی که عربستان سعودی نسبت به مردم منطقه آغاز کرده، چه فایده و خاصیتی می تواند برایش داشته باشد و چگونه افکار سران این کشور، راضی به این دشمنی ها شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، بجز خیرخواهی، نیت دیگری برای ملت های منطقه نداشته و هیچگاه نخواهد داشت، گفت: در طول تاریخ روابط دوستانه و برادرانه ای بین ملت ایران و ملت عربستان وجود داشته است.
وی اضافه کرد: حالا بر فرض که عربستان با ملت ایران دشمنی می کند، چرا با ملت یمن خصومت می ورزد و ملتی را که در همسایگی اش قرار دارد، مرتب بمباران می کند.
روحانی خطاب به سران عربستان سعودی گفت: با مردم سوریه و عراق چرا دشمنی می کنید و چرا داعش را تقویت کرده و به جان مردم منطقه انداخته اید؟ چرا در امور و حکومت لبنان دخالت می کنید؟ در تاریخ، موردی را سراغ نداریم که کشوری برای دخالت در امور کشور دیگر، مسئول آن کشور را آنچنان که به نظر می رسد، در کشورش مجبور به استعفا کند. این در تاریخ منطقه بی سابقه است. با این راهی که در پیش گرفته اید، به کجا می خواهید برسید؟
وی تصریح کرد: اگر در عربستان با مشکلات داخلی مواجه هستید، به دنبال برطرف کردن آن مشکل باشید، چرا به خاطر مشکل داخلی خود، قصد دارید دیگران را با مشکل مواجه کنید و علیه همه ملت های منطقه حرف بزنید؟
رئیس جمهور تأکید کرد: شما قدرت و جایگاه جمهوری اسلامی ایران را به خوبی می شناسید و بزرگتر از شماها نتوانستند علیه ملت ایران کاری از پیش ببرند. آمریکا و اذنابش تمام امکانات و قدرت خود را بسیج کردند، اما نتوانستند کاری بکنند.روحانی با تأکید بر اینکه خواست ایران در منطقه صلح، امنیت، ثبات و توسعه است، اظهار داشت: ما برای یمن، عراق، سوریه و حتی عربستان هم خواهان توسعه و پیشرفت هستیم و همه بدانند که راهی جز برادری، دوستی و کمک به همدیگر وجود ندارد و اشتباه می کنید، اگر فکر کنید ایران دوست شما نیست و آمریکا و رژیم صهیونیستی دوست شما هستند. چنین تفکری خطای راهبردی و محاسباتی است.
رئیس جمهور گفت: مسیر ما در منطقه، استقرار و تقویت ثبات است و می خواهیم که مرزهای جغرافیایی تغییر نکند. ملت ها برای خود تصمیم بگیرند و بمباران و تجاوز به ملت های منطقه متوقف شود.روحانی خاطر نشان کرد: اتهام دخالت ایران در منطقه، در حالی است که جمهوری اسلامی ایران به درخواست عراق و سوریه و برای مبارزه با تروریسم، در مسیر کمک به این کشورها قرار گرفته است و افتخار می کنیم که توانستیم داعش را ناکام بگذاریم.
رئیس جمهور با قدردانی از ملت بزرگ ایران به خاطر حفظ هوشیاری و بیداری گفت: مسیر پیشرفت و توسعه را با قدرت ادامه داده و همواره در مسیر خدمت به مردم بزرگ ایران خواهیم بود.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت فرا رسیدن ایام اربعین حسینی(ع)، اظهارداشت: شور و شوق مردم ایران و همچنین سایر کشورهای مسلمان نسبت به این مراسم، سال به سال بیشتر می شود و توجه جهانی را به خود جلب کرده است. اساس این مراسم، به عشق مردم مسلمان به امام حسین(ع) و خاندان رسالت مربوط می شود که پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) نسبت به آن توصیه داشته اند.
وی افزود: مظهر عشق و علاقه ما به قرآن، ماه رمضان است و رابطه ما با اهل بیت(ع) نیز همه روزهایی است که به خاندان رسالت تعلق دارد که در این ایام دو روز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در روایات مختلف تأکید شده که بعضی از حوادث آنچنان مهم هستند که عرش خدا را به لرزه در می آورند. یکی از این ایام، روز عاشوراست که در آن امام حسین(ع)، فرزندان و اهل بیت شان(ع) خالصانه در راه خدا به شهادت رسیدند و در این زمینه ابا عبدالله الحسین(ع) از انجام فرمان الهی ابراز رضایت و خشنودی می کنند. بی تردید عاشورا ماندگار شده و روز به روز عظمت آن بیشتر خواهد شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه روز دیگری که بر اهمیت آن تأکید شده، ایام اربعین حسینی(ع) است، گفت: در این روز اصحاب و خاندان امام حسین(ع) از سفر سنگین اسارت به سرزمین کربلا بازمی گردند و اولین زائران ابا عبدالله الحسین(ع) در روز اربعین در کنار مزار آن حضرت قرار گرفتند که از آن جمع می توان به حضرت زینب(س)، امام سجاد(ع) و جابر بن عبدالله، پیرمرد صحابه پیامبر(ص) اشاره کرد که با ذکر حبیبی یا حسین(ع) دل ها را برانگیخت. آن روز هم عرش خدا یکبار دیگر به لرزه درآمد و روز عاشورا را در دیدگاه آنان مجسم کرد.
روحانی گفت: در روایات از زیارت اربعین به عنوان پیروی از راه امام حسین(ع) و فرزندان ایشان یاد شده و به همین دلیل بر زیارت اربعین ابا عبدالله(ع) تأکید شده است.
روحانی با بیان اینکه مراسم اربعین از لحاظ سیاسی و منطقه ای نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، گفت: در روز اربعین، جمعیت چند میلیون نفری، که شاید اجتماع چنین جمعیتی در تاریخ کم نظیر و بی نظیر باشد، با شکوه و عظمت فراوان برای احترام به سالار شهیدان(ع) در کربلا جمع می شوند و این در واقع احترام به آزادی، آزادگی، ایثار و راه شهادت است.
حقوق قانونی ایران در قرارداد با توتال تضمین شده است
موضوع توتال و ایران، بار دیگر به جلسه سخنگوی دولت کشیده شد و او در این باره گفت: یکی از نقاط قوت قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی این بود که برای هر نوع شرایط غیرمعمول همچون تحریم، این نقش را برای استیفای حقوق قانونی طرف ایرانی قائل شده است.
محمدباقر نوبخت در پاسخ به این که مدیر شرکت نفتی توتال اعلام کرده که از تحریم های احتمالی پیروی می کند و در این صورت آیا ایران نسبت به قرارداد منعقده شکایت خواهد کرد، گفت: یکی از امتیازهای این قرارداد که از نقاط قوت آن است، این بود که برای هر نوع شرایط غیرمعمول همچون تحریم، این نقش را برای استیفای حقوق قانونی طرف ایرانی قائل شده است، بنابراین مشکلی نخواهیم داشت. وی در ادامه با بیان این که بررسی پیش نویس لایحه بودجه سال ۹۷ از هفته آینده آغاز خواهد شد و تا تاریخ ۱۵ آذرماه به مجلس تقدیم می شود، افزود: البته امسال ۱۵ آذرماه تعطیل رسمی است و روز قبل از آن نیز تعطیل است، اما دولت آمادگی دارد هر روزی که مجلس شورای اسلامی تعیین کند، لایحه بودجه را تقدیم کند. نوبخت در پاسخ به این که در ماه ها و روزهای اخیر برخی رسانه ها با زدن تیترهایی به دنبال فشار بر دولت هستند، برای این موضوع چه برنامه ای دارید، تصریح کرد: این تخلف آشکار رسانه ای است و برخوردهای قانونی برای این تخلف در حال اجراست. سخنگوی دولت ادامه داد: هیچ چیزی برای ما مهم تر از منافع ملی نیست، البته در برخی از موارد افراد نظرات شخصی خود را به عنوان مواضع نظام نشان می دهند، در حالی که نظام همواره در چارچوب قوانین با تدبیر عمل می کند. وی عنوان کرد: با این نوع انتخاب تیتر و عناوین که تحریک آمیز باشد و منافع ملی را در مخاطره قرار دهد، قطعا دستگاه های قانونی برخورد خواهند کرد.
مشاور رئیس جمهور در امور زنان و خانواده:
حداقل 30 درصد سمت های مدیریتی در اختیار زنان قرار می گیرد
مشاور رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در حاشیه مراسم معارفه مرضیه شاهدایی به عنوان قائم مقام وزیر نفت به «مشعل» گفت: خوشبختانه تحولات بسیار خوبی در حوزه زنان در وزارت نفت اتفاق افتاده است و خانم ها توانسته اند در سطوح مختلف مدیریتی در صنعت نفت حضور پیدا کنند. معصومه ابتکار افزود: به همت خانم تندگویان و همکارانشان، توان مدیریتی زنان در صنعت نفت دیده شد و آنها توانستند بر اساس شایستگی های خود در رده های مختلف حضور پیدا کرده و موفق عمل کنند و این حضور، بسیار نویدبخش است.
وی درباره برخی اظهارنظرها درباره تشریفاتی بودن سمت قائم مقامی گفت: انتصاب یک زن در وزارت نفت به عنوان قائم مقامی در جایگاه و دستگاهی است که خدمات بسیار تخصصی، فنی و حساس در سراسر کشور ارائه می دهد و این سمت به هیچ وجه نمی تواند سمت تشریفاتی باشد. ابتکار تاکید کرد: قائم مقامی یک سمت بسیار رسمی و جدی است و البته به خودمان بستگی دارد که چقدر آن را جدی بگیریم. مشاور رئیس جمهور در امور زنان و خانواده همچنین تاکید کرد: زنان می توانند مراتب مدیریتی را طی کنند و به جایگاه های مدیریت کلان دست یابند و به همه وزرا اعلام کرده ایم که حداقل 30 درصد از پست های مدیریتی به ویژه در سطوح عالی باید در اختیار خانم ها قرار بگیرد. معصومه ابتکار تاکید کرد: این ابلاغیه آقای رئیس جمهور است و ما هم به وزرا اعلام کردیم و بخشی از کار ما رصد و پایش دستگاه های اجرایی از نظر میزان حضور زنان در سطوح مختلف اجرایی، میانی و عالی است.
زنان جایگاه قائم مقامی را جدی می گیرند
مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده نیز در حاشیه این مراسم در گفت و گو با مشعل افزود: انتصاب خانم شاهدایی به عنوان قائم مقام، سرفصل جدیدی در صنعت نفت و این اولین بار است که خانمی در این جایگاه قرار گرفته است.
فاطمه تندگویان تاکید کرد: مطمئن هستم خانم شاهدایی با شایستگی هایی که دارند، تعریف روشنی از این جایگاه ایجاد و عملکردی ارائه می کنند تا هر وزیری که آمد، به دنبال یک قائم مقام زن باشد تا بتواند مسئولیت های این جایگاه را محکم و استوار در کنار وزیر به انجام برساند.
وی در مورد برخی اظهارنظرها درباره فرمایشی بودن جایگاه قائم مقامی گفت: اگر این طور باشد، جایگاه مشاور امور زنان و مشاوران وزیر هم فرمایشی است، اما من فکر می کنم این ما هستیم که سمت ها را فرمایشی می کنیم یا جایگاهی را مهم تلقی می کنیم.
تندگویان افزود: تلقی من از جایگاه شخصی خودم به عنوان مشاور امور زنان و خانواده در صنعت نفت نیز همین بوده است و توانستیم به کمک همکاران یک تحول بنیادین همه جانبه را در حوزه زنان در صنعت نفت به وجود آوریم، بنابراین این جایگاه نیست که به فرد هویت می دهد، بلکه افراد هستند که به جایگاه هویت می دهند.
به کارگیری زنان در سمت های جانشین پروری نویدبخش است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز که در جلسه معارفه مرضیه شاهدایی، به عنوان قائم مقام وزیر نفت حضور یافته بود، در حاشیه این جلسه گفت: انتظار ما از وزیر نفت این است که انتصاب خانم شاهدایی در جایگاه قائم مقامی با هدف جانشین پروری صورت گرفته باشد.
پروانه مافی افزود: این انتصاب اگر با این رویکرد باشد، بسیار مثبت تلقی می شود، چرا که تمرین و یادگیری فوت و فن وزارت است.
اجرای طرح برند، نظارت مردم بر مردم است
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، اجرای طرح برند را نظارت مردم بر مردم عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه اجرای طرح برند برای اجراکنندگان مزایایی را به دنبال خواهد داشت اما هیچ الزامی برای تحت پوشش رفتن آن نیست.
سیدمحمدرضا موسوی خواه در نشستی با مدیران مناطق که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: ۷۰ درصد بودجه شرکت ملی پخش بابت کارمزد و حمل نقل هزینه می شود. وی با بیان اینکه توزیع، نظارت و تامین فرآورده های نفتی بر عهده شرکت ملی پخش است، اظهار کرد: با اجرای این طرح، علاوه بر کاهش هزینه ها، نقش نظارتی دولت در این حوزه افزایش و نقش اجرایی آن کاهش خواهد یافت.
موسوی خواه مجاری عرضه سوخت و شرکت های حمل و نقل را دو بال اصلی در توزیع سوخت نام برد و افزود: برای شفاف سازی در برخی زمینه ها تغییراتی در دستورعمل های اولیه داده شده و اصلاحیه ها همه نشان دهنده آن است که این شرکت به منظور هر چه بهتر اجرا شدن طرح و بهره مند شدن بخش های مربوطه، تمام تلاش و توان خود را به کار گرفته است. وی با بیان اینکه اقدام های شاخص و تلاش خوبی در مناطق انجام شده که مستلزم تلاش بیشتری است، از مدیران مناطق خواست تا به منظور انجام هماهنگی و ایجاد انسجام بیشتر در میان بخش ها، نشست هایی را با مجاری عرضه، شرکت های حمل و نقل، شرکت های برند و همچنین انجمن صنفی برگزار و نتیجه را در گزارشی به ستاد اعلام کنند.
اطلاع رسانی دقیق و شفاف در اجرای طرح برند
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اطلاع رسانی دقیق و شفاف در اجرای طرح برند از سوی مدیر و مسئولان مناطق را در دستور کار قرار داد و گفت: در این زمینه برخی داده های درست و نادرست در مراکز سیاسی و اجتماعی در استان ها و متعاقب آن در کشور انتشار می یابد که انتظار می رود به منظور آگاهی بیشتر از اجرای این طرح، اطلاع رسانی دقیقی انجام شود.
وی ادامه داد: هدف این است که با تعامل و ایجاد آرامش در دو بخش اصلی آماری (مجاری عرضه و شرکت های حمل و نقل) این طرح را با اطمینان خاطر بیشتر اجرایی کنیم.
موسوی خواه عنوان کرد: در حال حاضر شرکت ملی پخش به عنوان یک شرکت خدماتی شناخته شده و از تامین تا توزیع و نظارت را برعهده دارد؛ در حالی که وظیفه این شرکت باید حاکمیتی و نظارتی باشد و وظایف پایین دستی که خیلی هم مهم است به بخش خصوصی واگذار شود.
وی در بخشی از سخنان خود اصلی ترین موضوع در بخش حمل و نقل را عقد قرار داد بلند مدت شرکت های زنجیره ای با شرکت های حمل و نقل برشمرد و گفت: شرکت های زنجیره ای مکلف هستند با عقد قراردادهای بلند مدت، امنیت شغلی را برای این بخش ایجاد کنند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تصریح کرد: از همین امروز این آرامش را در بخش حمل و نقل کشور ایجاد کنید و اگر نیازی هست کارگروهی از ستاد در مناطق حضور پیدا کنند و وظیفه ما ارائه پاسخ شفاف است.
وی اظهارکرد: اعتبار ۴۸ ساعته برای شرکت های برند نیز از سوی مدیریت مالی شرکت ملی پخش اعلام و ابلاغ شده و اگر سوالی و موضوعی در این زمینه هست اطلاع دهید تا پیگیری کنیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس:
عملکرد وزارت نفت در برداشت از مخازن مشترک نفت و گاز ستودنی است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان این که موضوع ازدیاد برداشت از مخازن نفت، باید به مطالبه ای ملی تبدیل شود، گفت: عملکرد وزارت نفت در بخش برداشت از میدان های مشترک نفت و گاز ستودنی است.
شهباز حسن پور بیگلری، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس به موضوع ازدیاد برداشت از مخازن نفت اشاره کرد و گفت: این موضوع باید به مطالبه ای ملی تبدیل شود، در حوزه ازدیاد برداشت از مخازن و میدان های مشترک نفتی فعالیت های خوبی در حال انجام است، همچنین شرکت های داخلی و خارجی در قالب قراردادهای مشخص می توانند در زمینه افزایش ضریب بازیافت از میدان های مشترک با وزارت نفت همکاری کنند.
وی در ادامه با بیان این که فروش نفت ایران پس از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در وضع مطلوبی قرار دارد، افزود: خوشبختانه در این مدت، فروش نفت رکورد خوبی از خود به جای گذاشته که این موضوع نیز، از موفقیت های بزرگ وزارت نفت است، این وزارتخانه نشان داده که در عرصه داخلی و بین المللی موفق بوده است. حسن پور بیگلری ضمن تشکر از وزارت نفت به دلیل اقدام های مختلف در صنعت نفت در طول چهار سال اخیر به ویژه گازرسانی به شهرها، روستاها و شهرک های صنعتی تصریح کرد: خوشبختانه هم اکنون در صنعت نفت وضع مطلوبی داریم که این مهم نتیجه فعالیت و کار گسترده در طول چند سال اخیر در همه شرکت های وابسته به وزارت نفت است.