
رئیس جمهوری:
نظارت و کنترل بازار از اولویت های اساسی دولت است
رئیس جمهوری در بیستمین نشست رصد و ارزیابی شرایط اقتصادی کشور با تاکید بر معیشت عمومی، نظارت و کنترل بازار را از اولویت های اساسی دولت برشمرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، در این نشست که به ریاست سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، وی با اشاره به ضرورت توجه و مراقبت های لازم برای تقویت روند تولید همسو با شعار سال، بر عزم دولت در استیفای حقوق ملت تأکید کرد.
در بیستمین نشست رصد و ارزیابی شرایط اقتصادی کشور وزیران نفت، نیرو، اقتصاد، جهاد کشاورزی و رئیس کل بانک مرکزی گزارش هایی از شاخص های مهم اقتصادی در تولید و مصرف، صادرات و واردات، همچنین فرآیند آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کشورهای خارجی ارائه کردند.
معاون اول رئیس جمهوری:
وزارت نفت از موفق ترین وزارتخانه های دولت است
معاون اول رئیس جمهوری با تاکید براینکه دولت، به هیچ وجه برنامه ای برای تغییر قیمت و سهمیه بنزین ندارد، ضمن قدردانی از کارکنان صنعت نفت در مناطق عملیاتی، وزارت نفت را درانجام وظایف محوله در حوزه تامین و توزیع سوخت، بویژه تامین سوخت نیروگاه ها، ازموفق ترین وزارتخانه های دولت خواند. محمدمخبر،پنجشنبه (26مردادماه) درجریان یازدید میدانی ازسه جایگاه عرضه سوخت درتهران، با حضور در مرکز دیسپچینگ شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران درجریان آخرین وضعیت عرضه بنزین درسراسر کشور، بخصوص کلانشهرهایی مانند تهران قرارگرفت. وی با اشاره به شایعه های منتشر شده و تغییری که به واسطه مصوبه مجلس شورای اسلامی برای استفاده از کارت های هوشمند سوخت شخصی ایجاد شده است، تاکید کرد: دولت هیچ برنامه ای برای تغییر قیمت و سهمیه بنزین ندارد. معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اینکه وزارت نفت برای حل مشکل درجایگاه های عرضه سوخت پرترافیک بسیج شده است تا حل مشکل کند، تصریح کرد:در تهران15جایگاه عرضه سوخت، مشکلاتی داشتندکه برای رفع آن مقررشد، سقف محدودیت کارت های سوخت آنها متناسب با شرایط اعمال شود. مخبربا بیان اینکه تأمین پایدار و به موقع سوخت با توجه به ایام پایان تعطیلات تابستانی، کارسختی است، افزود: مصرف بنزین امسال تاکنون ۱۳درصد نسبت به پارسال افزایش یافته که افزایش سفر، یکی از دلایل آن است و دولت باید همه فرصت ها را برای این مهم ایجاد کند.
وزیرنفت: کاهش محدودیت کارت سوخت درجایگاه ها
وزیر نفت نیز درجریان بازدید معاون اول رئیس جمهوری از دیسپچینگ شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران با بیان اینکه از اول امسال تاکنون، ۱۷ میلیارد لیتربنزین درکشور توزیع شده است، افزود: پارسال میانگین مصرف بنزین درکشور ۱۰۳ میلیون لیتر در روز بود؛ اما با افزایش تردد در کشور به میانگین روزانه ۱۱۹ تا ۱۲۰ میلیون لیتر رسیده ایم.
جواد اوجی با بیان اینکه همه 4400 جایگاه عرضه بنزین کشورفعال هستند، تأکید کرد: برای کاهش ترافیک درجایگاه های عرضه سوخت، محدودیت کارت های هوشمند سوخت را کاهش داده ایم. وی با اشاره به اینکه بنابرقانون بودجه امسال، استفاده ازکارت سوخت شخصی تا پایان شهریورماه باید اجرایی شود، افزود: با این حال همه جایگاه های عرضه سوخت، به اندازه کافی کارت سوخت در اختیار دارند. اوجی با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی برای الزام استفاده از کارت هوشمند سوخت شخصی، افزود: هیچ جایگاه عرضه سوختی بدون کارت سوخت جایگاه دار نمانده و دغدغه ای نیز درتامین سوخت وجود ندارد؛ هدف از انتشار شایعه های مربوط به بنزین به چالش انداختن مردم است. وی گفت: به عنوان وزیر نفت برای چندمین بارتأکید می کنم که دولت هیچ برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد.
سخنگوی دولت:
فاز 11 پارس جنوبی به زودی افتتاح می شود
سخنگوی دولت با بیان اینکه فاز ۱۱ پارس جنوبی به زودی به طور رسمی افتتاح می شود، گفت: عملیات بهره برداری رسمی از فاز ۱۱ با ابتکار مهندسان ایرانی به نتیجه رسیده است و پس از ۲۰ سال این پروژه از بلاتکلیفی رها خواهد شد. علی بهادری جهرمی در نشست خبری با ارائه آماری از وضع اقتصادی کشور، از کاهش نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در مهر ۱۴۰۰ به ۲۷.۵ در تیرماه ۱۴۰۲ خبر داد و اظهار کرد: طبق آمارهای مرکز آمار ایران، روند سرمایه گذاری در دهه ۱۳۹۰ مناسب نبود و میانگین رشد سالانه سرمایه گذاری در این دهه و طول اجرای برنامه ششم توسعه به ترتیب به منفی ۵.۲ و منفی ۴.۵ درصد رسیده بود. وی افزود: تغییرات سرمایه گذاری در کشور از سال ۱۴۰۰ مثبت بوده و رشدی ۴.۱ درصدی داشته است، این روند رو به رشد در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه داشته و ۲.۱ درصد بوده است، به طوری که در حوزه رشد تولید در تیرماه امسال اغلب شاخص های بخش تولید و صنعت رشد مثبت ثبت کردند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: عملیات بهره برداری از فاز ۱۱ با ابتکار مهندسان ایرانی به نتیجه رسیده و پس از ۲۰ سال این پروژه از بلاتکلیفی رها شده است.
بهادری جهرمی در پاسخ به این شبهه که منتقدان، آزادسازی منابع ایران در خارج از کشور را به معنای نفت در برابر غذا قلمداد می کنند، گفت: ایران کشوری بزرگ با ظرفیت های بی شمار است و با بیش از ۱۰۰ کشور مراودات تجاری و بازرگانی دارد. از اساس طرح مسائلی مانند نفت در برابر غذا در قبال کشور ما موضوعیت ندارد. عده ای از افتخارها و موفقیت های مردم و دولت ناراحت شدند، اما نباید این دستاوردهای ملی را سیاسی تحلیل کرد.
وی با تأکید بر اینکه بازگرداندن همه پول های ملی بدون هیچ گونه عقب نشینی از مواضع اصولی دولت یک موفقیت است، افزود: آیا رکورد تجارت خارجی ۱۱۲ میلیارد دلاری کشور نتیجه نفت در برابر غذاست؟ آیا رشد صنعت و ماشین آلات، نفت در برابر غذاست؟ آیا جذب سرمایه خارجی با رشد دو برابری مقدار سرمایه گذاری در دوره زمانی دولت سیزدهم نسبت به مدت مشابه قبل از آن، نفت در برابر غذاست؟
کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
درآمدهای عمومی کشور در ۴ ماه امسال افزایش یافت
کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد: بیشترین درصد تحقق درآمدهای عمومی کشور نسبت به مصوب چهار دوازدهم سال، به ترتیب مربوط به درآمدهای مالیاتی ۸۵ درصد، سود سهام شرکت های دولتی ۱۷۰ درصد و درآمدهای حاصل از خالص صادرات گاز طبیعی ۸۵ درصد است. به گزارش خبرنگار شانا، محمدمهدی مفتح در نشست علنی سه شنبه (۲۴ مردادماه) مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره وضع تحقق احکام تکلیفی منتخب قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور را به شرح زیر قرائت کرد. ۱- مطابق با ارقام جدول شماره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، جمع منابع عمومی دولت، مبلغ ۲۰ میلیارد و ۸۲۳ میلیون و ۳۱۲ هزار و ۶۶۴ میلیون ریال بوده که عملکرد آن تا ۳۱ تیرماه بالغ بر ۴ میلیون و ۵۰۷ هزار و ۸۵۰ میلیون ریال اعلام شده است که اگرچه نسبت به عملکرد چهار دوازدهم سال قبل ۵۳ درصد رشد داشته، اما نسبت به مصوب چهار دوازدهم امسال تنها ۶۴ درصد تحقق نشان می دهد. ۲- عملکرد مصارف عمومی دولت لغایت ۳۱ تیرماه امسال، بالغ بر ۴ میلیون و ۷۵۷ هزارو ۱۷۱ میلیون ریال بوده که نسبت به مصوب چهار دوازدهم سال، ۶۷ درصد تحقق را نشان می دهد و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد رشد داشته است.
۳- بر مبنای گزارش منابع و مصارف خزانه داری کل کشور منتهی به ۳۱ تیرماه، درآمد حاصل از واگذاری دارایی های سرمایه ای مبلغ یک میلیون و ۴۵ هزار و ۸۸۹ میلیارد ریال است که با وجود آنکه نسبت به عملکرد چهار دوازدهم سال گذشته، ۵۷ درصد رشد داشته است، اما نسبت به مصوب چهار دوازدهم امسال تنها ۴۲ درصد تحقق یافته است، همچنین درآمد حاصل از واگذاری دارایی های مالی نیز با وجود آنکه نسبت به عملکرد چهار دوازدهم بودجه سال قبل ۱۹ درصد رشد داشته، اما این درآمدها در امسال نسبت به مصوب چهار دوازدهم، فقط ۴۰ درصد تحقق یافته است. تاکنون بیشترین درصد تحقق درآمدهای عمومی کشور نسبت به مصوب چهار دوازدهم سال، به ترتیب مربوط به درآمدهای مالیاتی: ۸۵ درصد، سود سهام شرکت های دولتی: ۱۷۰ درصد و درآمدهای حاصل از خالص صادرات گاز طبیعی ۸۵ درصد است. ۴- بر مبنای گزارش منابع و مصارف خزانه داری کل کشور منتهی به ۳۱ تیرماه، پرداخت های مربوط به اعتبارهای هزینه ای نسبت به مصوب چهار دوازدهم سال، دارای عملکرد ۷۷ درصدی بوده که نسبت به مدت مشابه در سال قبل، ۵۴ درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه:
درآمدهای نفتی امسال ۴۲ درصد افزایش یافته است
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در بخش درآمدهای نفتی افزایش ۴۲ درصدی داشته ایم که به نسبت پارسال ۵۷ درصد رشد درآمد نفتی تحقق یافته است.
داوود منظور در نشست علنی سه شنبه، ۲۴ مردادماه مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی گزارش کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات درباره تحقق احکام تکلیفی منتخب قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور با اشاره به تعامل سازنده مجلس و دولت اظهار کرد: این همکاری امسال منجر به تحقق کامل شعار سال می شود و همه توان و ظرفیت مان را مصروف این می کنیم تا آنگونه که قانون را نوشته اید، اجرا کنیم. وی تصریح کرد: در زمینه درآمد نفتی رشد ۴۲ درصد داشته ایم که به نسبت پارسال ۵۷ درصد رشد درآمد نفتی تحقق یافته است. یکی از نکات فروش نفت بر اساس آنچه که در قانون پیش بینی شده است این بود که روزانه ۱.۴ میلیون بشکه نفت به فروش برسد که این فروش انجام می شود، اما به دلیل شرایط تحریم تحقق درآمدها زمان بر است و تا درآمد فروش در اختیار ما قرار گیرد مسیری باید طی شود، با این حال صادرات نفت و میعانات گازی بیش از ۱.۴ میلیون بشکه در روز انجام می شود. رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در زمینه درآمد نفتی رشد ۴۲ درصد داشته ایم که به نسبت پارسال ۵۷ درصد رشد درآمد نفتی تحقق یافته است. یکی از نکات فروش نفت بر اساس آنچه که در قانون پیش بینی شده است این بود که روزانه ۱.۴ میلیون بشکه نفت به فروش برسد که این فروش انجام می شود، اما به دلیل شرایط تحریم تحقق درآمدها زمان بر است و تا درآمد فروش در اختیار ما قرار گیرد، مسیری باید طی شود، با این حال صادرات نفت و میعانات گازی بیش از ۱.۴ میلیون بشکه در روز انجام می شود.
منظور اظهار کرد: دولت تکمیل طرح های حوزه انتخابیه نمایندگان را در دستور کار دارد و برنامه ریزی کرده ایم که تا پایان سال، ۱۵۰۰ طرح و پروژه افتتاح شود، سرانجام باید گفت درآمد واگذاری تملک دارایی ۲۶ همت تخصیص یافته که رشد دو برابری داشته است.