به همین منظور شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و پنج شرکت دانش بنیان تفاهمنامه امضا کردند. بی شک امضای این تفاهمنامه پنج جانبه با هدف استمرار و گسترش استفاده از فناوری های نوین شکل گرفته و همسو با رهنمودهای مقام معظم رهبری و شعار سال، قدم های موثری در ارتقا و بهبود کیفیت کسب وکار این دست از شرکت ها برداشته است.

 رونمایی از کارت هوشمند سوخت تولید بانک ملی

بهمن ماه پارسال، کارت هوشمند سوخت تولید شده درشرکت چاپ و نشربانک ملی که با بومی سازی فناوری تراشه کارت هوشمند سوخت محقق شده است، با حضور علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و ابوالفضل نجارزاده، سرپرست بانک ملی برگزار و از کارت هوشمند سوخت تولیدی در شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران رونمایی شد.  طی قرارداد امضاشده میان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، تولید یک میلیون قطعه کارت هوشمند سوخت در دستور کار شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران قرار گرفته است که تاکنون ۸۰۰ هزارقطعه از این کارت ها تحویل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران شده است و ۲۰۰ هزار قطعه دیگرنیز به زودی تحویل خواهد شد.  فناوری تولید تراشه کارت های هوشمند تاکنون به صورت انحصاری تنها در اختیار چند کشور بود که با بومی سازی این تراشه ها در شرکت چاپ و نشر بانک ملی، به سمت بومی سازی در حوزه کارت های هوشمند سوخت گام برداشته شده است.

  رونمایی از طرح بهنگام سازی فروش

طرح بهنگام سازی فروش (بهنوش) درهوشمندسازی عرضه سی ان جی در جایگاه های عرضه گاز طبیعی خردادماه 1401رونمایی شد. از جمله اهداف و مزایای اجرای این طرح را می توان عدالت در توزیع یارانه های بخش حمل ونقل، زیرساخت کارآمد، انعطاف پذیری، سیاست پذیری، کاهش چشمگیر هزینه ها، افزایش شفافیت و فسادستیزی، افزایش درآمد دولت از محل تهدید قاچاق و انحراف فرآورده ها، چابک سازی و کوچک سازی دولت همسو با سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی، مدیریت توزیع و اعمال سیاست های تشویقی و امکان توسعه طرح های ملی پالایشی در کشور برشمرد.

 رونمایی از 5 طرح ملی زیرساختی

شهریور ماه 1401 ازپنج طرح ملی زیرساخت های ایجادشده همسو با اهداف دولت الکترونیک و تکالیف قانونی ابلاغی به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی باحضور جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده ها ینفتی ایران، همچنین مدیران عامل بانک های ملت و تجارت رونمایی شد.  این پنج طرح زیرساختی شامل صدور مجوز احداث جایگاه ها از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور، سامانه تبدیل خودروهای بنزینی به دوگانه سوز، اتصال درگاه های کسب وکار شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به پنجره واحد دولت الکترونیک، تمرکز حساب های شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نزد بانک مرکزی و هوشمندسازی جایگاه های گاز فشرده (سی ان جی) است.

 آغاز صادرات دریایی گاز مایع

طرح صادرات دریایی گاز مایع شهریورماه 1401همزمان با آغاز هفته دولت به بهره برداری رسید. مدت زمان اجرای این طرح از ایده تا اجرا تنها دو ماه بوده و بدون کمترین بودجه و با ۴۳ هزار نفر ساعت کار جهادی، تأسیسات متروک بندرعباس از مرکز ذخیره سازی به مبدا صادرات دریایی گاز مایع (ال پی جی) تبدیل شده است. با اجرایی شدن این طرح همچنین برای ۲۰۰ نفر اشتغال زایی شده است و از محل صرفه جویی در محصولی که در مشعل پالایشگاه های بندرعباس می سوخت، سالانه تا ۳۶۰ میلیون دلار نصیب کشور می شود.  با اجرای این طرح، استان هرمزگان که به عنوان یکی از قطب های انرژی کشور مطرح است، به یکی از قطب های صادرات در حوزه انرژی نیز تبدیل خواهد شد. این طرح که با هدف تقویت جایگاه هرمزگان به عنوان قطب تولید و صادرات انرژی راه اندازی شده و در کنار پتروپالایشگاه شهید سلیمانی به ارزش ۱۲. ۵میلیارد دلار و انبار نفت شهید مهدوی که در آینده در این منطقه با ظرفیت ۶۰۰ میلیون تن به بهره برداری می رسد، ازجمله طرح هایی است که امنیت انرژی درمنطقه هرمزگان را بهبود می بخشد.  تأسیسات گازمایع بندرعباس با داشتن ۹ سکوی تخلیه و ۲ موتورخانه، امکان تخلیه همزمان ۹ دستگاه گازکش و پمپاژ فرآورده های آن با خط لوله انتقال ۱۶ اینچ به اسکله نفتی شهید باهنر بندرعباس را دارد. موتورخانه یادشده از ۱۷ دستگاه پمپ و ۷ دستگاه کمپرسور برای تامین فشار عملیاتی لازم برای انتقال گاز مایع بهره می برند.  در این پروژه متخصصان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با باز مهندسی و عملیات فرآیندی ضمن رعایت همه دستورعمل های بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) و رعایت مقررات ایمنی در صنعت نفت برای نخستین بار در کشور بدون بهره برداری از مخازن ذخیره سازی گاز مایع فرآیند انتقال از گازکش به کشتی را به طور مستقیم به اجرا درآورده اند. با بهره برداری از این تاسیسات و تخلیه همزمان ۹ دستگاه گازکش و بهره مندی از توان پمپ ها و کمپرسورها، اکنون امکان بارگیری دریایی به طور میانگین ۶ هزار تن گاز مایع در شبانه روز میسر می شود.

 پلکانی شدن حق العمل جایگاه ها

شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از ابتدای مردادماه 1401 و برای نخستین بار درکشور حق العمل جایگاه های عرضه نفت گاز در کشور را پلکانی کرد که این اقدام مهم، رضایتمندی مجموعه مالکان مجاری عرضه و جایگاه داران را به دنبال داشت. این شرکت در اردیبهشت ماه 1400 با همکاری معاونت برنامه ریزی وزارت نفت و برگزاری نشست های پرشمار با سازمان برنامه و بودجه و سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و مشارکت جایگاهداران کشور، انجمن صنفی جایگاه داران و کانون انجمن های صنفی به نتیجه مطلوبی رسید و در پی آن، هیئت وزیران افزایش ۴۵ درصدی حق العمل جایگاه داران را تصویب کرد. با صدور این مجوز و برنامه ریزی های انجام شده، حق العمل جایگاه ها به صورت پلکانی در نظر گرفته شد. به این صورت که با فروش ۶۵۰ هزار لیتر در ماه، یک مبلغ و برای فروش بیش از ۶۵۰ هزار لیتر نیز، مبلغ دیگری در نظر گرفته شد، ضمن این که سقف بودجه ای که تعیین شده بود نیز رعایت شد.

 تخلیه نفت گاز با مخزندار ریلی

تخلیه نفت گاز با مخزندار ریلی با هدف تخلیه روزانه ۳ میلیون لیتر نفت گاز و صفر شدن تردد نفتکش ها از بندرعباس به یزد، در انبار نفت شهید صدوقی یزد به عنوان کریدور شمال و شمال شرق نقشه سوخت کشور، پروژه مهم دیگری است که در وزارت نفت دولت سیزدهم کلید خورده است.  با تجهیز، تکمیل و راه اندازی طرح مخزندار ریلی، افزون بر آزادسازی شمار زیادی نفتکش جاده پیما و فعالیت دوباره آنها در بخش های دیگر، پرداخت کرایه حمل با مسافت روزانه بیش از ۷۰۰ کیلومتر حذف و در مصرف نفت گاز برای تردد نفتکش ها نیز جلوگیری به عمل خواهد آمد.   مقدار مصرف سوخت ریلی نسبت به نفتکش ها بسیار ناچیز و اجرای این پروژه افزون بر امنیت و ایمنی برای رانندگان درجاده ها، به لحاظ محیط زیستی نیزبسیار مؤثر است. از آبان ماه 1401، در نشست هایی مشترک با حضور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و مدیرعامل و مدیران ستادی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی مصوب شد تا در کمترین زمان ممکن پروژه تخلیه نفت گاز از طریق مخزندار ریلی در انبار نفت شهید صدوقی یزد که کریدور شمال و شمال شرقی کشور است، به مرحله اجرا درآید. پس از بازدیدهای میدانی از محل پروژه و ارائه گزارش به مدیران بالادستی، پیشنهادهایی برای انجام کار، سه روش ارائه شد که روش پیمانی امانی، با توجه به تسریع در اجرا و کاهش هزینه و استفاده از نیروهای زبده و متخصص مناطق تصویب شد. در اجرای این پروژه الکتروپمپ ها از هرمزگان، لوله و اتصالات از شرکت های ملی مهندسی و خطوط لوله و مخابرات با تأییدیه های لازم از مدیریت بازرگانی ارسال شده است.

 تأمین ۵۰۰ دستگاه نفتکش

روزآمد کردن ناوگان انتقال فرآورده در زنجیره تأمین و توزیع فرآورده کشور به عنوان یکی از مهم ترین برنامه های صنعت پالایش کشور در ابتدای دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت که با گذشت کمتر از ۶ ماه تفاهمنامه نوسازی و تقویت ناوگان سوخت رسان جاده ای میان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، بانک ملت وسه شرکت داخلی برای تأمین ۵۰۰ کشنده به ارزش ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به امضا رسید.