گزارش خبرنگاران «مشعل» از بیست و هفتمین نمایشگاه نفتپر
قاب درخشـــان
مشعل بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی پس از چهار روز فعالیت از 27 تا 30 اردیبهشت در محل نمایشگاه های بین المللی تهران با حضور بیش از ۱۵۰۰ شرکت از میان سازندگان داخلی و بیش از ۲۰۰ شرکت از ۱۳ کشور خارجی در حالی به کار خود پایان داد که با رشد شاخص های قابل توجهی در حضور شرکت های خارجی، آمار بازدیدکنندگان، امضای تفاهمنامه و قراردادها و... همراه بود.
نمایشگاه صنعت نفت ایران به عنوان یکی از بزرگ ترین نمایشگاه های حوزه صنعت نفت در کل خاورمیانه که بنای آن از سال 1374 گذاشته شده است، برگزار شد و در آن مقطع نیز به دنبال سیاست های وزارت نفت مبنی بر بومی کردن صنعت نفت در کشور، ارتقای ظرفیت شرکت های داخلی و کسب دانش فنی برای حضور پیمانکاران ایرانی در پروژه های داخلی و خارجی با مشارکت تعداد کمی از شرکت های داخلی و خارجی بود و حالا در گام بیست و هفتم، این رویداد مهم آمارهای مناسبی از شرکت کنندگان و بازدید بی سابقه و حتی امضای تفاهمنامه ها و قراردادها را پشت سرگذاشته است.
برگزاری نمایشگاه بیست و هفتم که با شعار «تولید فناورانه و مصرف بهینه» همراه بود، در حالی تولید فناورانه به عنوان یکی از راهبردهای مورد تأکید نمایشگاه بیست وهفتم قرار گرفت که سیاست حمایت همه جانبه از سازندگان داخلی و تأمین کنندگان فناوری های دانش بنیان از جمله اولویت هایی بوده که با شدت گرفتن تحریم ها همواره مورد توجه وزارت نفت بوده است و با روی کار آمدن دولت سیزدهم شکل جدی تر و در نتیجه شکل عملیاتی به خود گرفت. همچنین باید آمار قابل توجه امضای تفاهمنامه ها و قراردادها در بخش های مختلف صنعت نفت را مورد اشاره قرار داد که طبق گزارش وزیر نفت درهمین مدت نمایشگاه بیش از ۲۰۰ تفاهم نامه و قرارداد بین شرکت های داخلی و خارجی امضا شد تا کارنامه متفاوتی برای صنعت نفت ایران رقم زده شود.
در این نمایشگاه همچنین حالی موضوع بهینه سازی مصرف را به عنوان یکی از بحث های کلیدی در دستور کار قرار داد تا عملکردی مناسب از اقدام های وزارت نفت در مسیر پیش رو باشد. از جمله آنها می توان به جمع آوری گازهای مشعل، هوشمندسازی کنتورهای گاز، کاهش مصرف سوخت مایع و... ، امضای بیش از ۳۶ میلیارد دلار قرارداد طرح های بهینه سازی اشاره کرد.
دیپلماسی انرژی نیز وجه بارز این دوره از نمایشگاه بود که با حضور حداکثری شرکت کنندگان چین و روسیه و بازدیدکنندگان خارجی بازتابی از توسعه و تقویت دیپلماسی انرژی وزارت نفت دولت سیزدهم را به نمایش گذاشت.
به این موارد باید حضور قابل توجه بازدیدکنندگان طی چهار روز از این رویداد تخصصی را هم مورد اشاره قرار داد که بازدید میدانی از نمایشگاه، بیانگر حضور پرشوری از متخصصان و علاقه مندان و فعالان این عرصه از رویداد صنعت نفت بود و در سالن های مختلف شاهد ترافیک رفت و آمد و بازدید در غرفه های مختلف بودیم؛ به گونه ای که طبق آمار وزیر نفت، این دوره از نمایشگاه روزانه بیش از ۳۰ هزار نفر بازدیدکننده داشت که این تعداد برای یک نمایشگاه تخصصی بی سابقه است.
مجموعه این موارد قاب متفاوتی را در 1402 از این گردهمایی تخصصی ثبت کرد. هفته نامه «مشعل» در شماره قبل تحت عنوان آئینه تمام نما دیپلماسی انرژی به شرح گزارش افتتاحیه بیست و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی پرداخت و در این شماره تشریح کامل نشست ها و حواشی آن را می خوانید.