روز سوم
روند ناترازی انرژی با تولید بیشتر حل نمی شود». عنوان یاد شده بخش هایی از صحبت های سیدمهدی نیازی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت است که درحاشیه بازدید از نمایشگاه نفت مطرح شد. نیازی صبح روز جمعه، 29 اردیبهشت ماه در حین بازدید از غرفه های فعالان صنعت نفت از روند فزاینده مصرف انرژی درکشور گلایه واز آن به عنوان یکی از مهم ترین چالش های حال حاضر کشور یاد کرد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن وتجارت برضرورت بهره مندی بیش از پیش از راهکارهای بهینه سازی مصرف سوخت در همه صنایع و سازمان ها نیز تاکید کرد.
اوهمچنین به توانمندی بالای فعالین عرصه صنعت نفت در کشورپرداخت و گفت: ما حتی به این میزان از توانمندی قانع نیستیم و می خواهیم موضوع صادرات به طور جدی دنبال شود، چراکه اعتقاد داریم ظرفیت ایران برای واحدهای تولیدی داخلی کوچک شده و ما باید ابعاد وسیعی را در منطقه و همین طور بازارهای بین المللی لحاظ کنیم که البته در این زمینه اقدام های مطلوبی هم از سوی متولیان در دستور کار قرار گرفته است و ما نیز به عنوان حامی از تولیدکنندگان داخلی پشتیبانی خواهیم کرد.
*محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، از دیگر مسئولان دولتی بود که برای بازدید از بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، وقت گذاشته بود و خود را به محل برگزاری این رویداد بزرگ نفتی رسانده بود.
اسلامی در زمان حضور خود در نمایشگاه 27 نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، ضمن بازدید از آخرین یافته ها و دستاوردهای صنعت نفت کشور، با سازندگان و تولید کنندگان گفت و گو کرد.
روز پایانی
شنبه 30 اردیبهشت ماه وآخرین روز برپایی بیست وهفتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، روزی شلوغ و پررفت و آمد بود؛ هم مردم آمده بودند وهم مسئولانی همچون علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت سیزدهم. حضور چشمگیر برخی شرکت های خارجی دربزرگ ترین رخداد صنعتی و تجاری ایران بسیارمشهود بود؛ به نحوی که این مهم از دید سخنگوی دولت نیزغافل نماند.
وی در حاشیه این بازدید گفت: حضور شرکت های خارجی در نمایشگاه امسال به نسبت سال گذشته دو برابر شده که هم جای خوشحالی دارد و هم نشان دهنده همکاری شرکت های خارجی با حوزه انرژی و نفت ایران است.
جهرمی همچنین حضور شرکت های دانش بنیان در بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت را نشان دهنده اعتماد به تولیدات جوانان ایرانی دانست و افزود: مشاهده تأمین نیازبازار صنعت نفت توسط مجموعه های دانشگاهی، دانشجویی وایرانی بسیار خوشحال کننده است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: بنده موردی مشاهده نکردم که شرکت های دانش بنیان نتوانند آن را به نتیجه برسانند، ممکن است زمان برده باشد، اما سرانجام محصول موردنظر، تولید شده است.
او در پایان اظهارات خود به این واژه کلیدی بسنده کرد که باید به شرکت ها و دستاوردهای ایرانی بیشتر اعتماد کنیم تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
*همچنین روز پایانی بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی میزبان محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس جمهوری شد.او نیز به مانند دیگرمسئولان دولتی باحضوردر محل برگزاری نمایشگاه بین المللی تهران ضمن بازدید از تازه ترین دستاوردهای صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، با برخی از غرفه داران و مسئولان شرکت های فعال در صنعت نفت دیدار و گفت وگو کرد.
نظر نمایندگان مجلس در نمایشگاه
دراین دوره از نمایشگاه جمعی ازنمایندگان مجلس شورای اسلامی به ویژه نمایندگانی از کمیسیون انرژی مجلس حضور یافتند و ضمن بازدید از این رویداد بزرگ صنعتی، حضور 200 شرکت خارجی از 13 کشور دنیا را نقطه عطفی درکارنامه کاری وزارت نفت دولت سیزدهم برشمردند. مالک شریعتی نیاسر، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از فعال شدن دیپلماسی انرژی وزارت نفت سخن گفت و از آن به عنوان نقطه قوت دولت سیزدهم یاد کرد از آن حیث که فعال شدن دیپلماسی انرژی و منوط نشدن اتفاق های خارجی به بحث مذاکرات هسته ای می تواند حائز اهمیت باشد. او با بیان اینکه در حوزه تولید انرژی، متولی داریم، اما متولی واحد و متمرکزی در کنترل کاهش شدت مصرف انرژی نداریم از پیشنهاد مشخص نمایندگان در مجلس شورای اسلامی برای حل مشکل بالا بودن شدت مصرف انرژی در ایران خبر داد و گفت که بر اساس این پیشنهاد، بخش های پراکنده ذی ربط مصرف انرژی تجمیع و ادغام شده و در یک مرکز زیر نظر ریاست جمهوری فعالیت کند.
*حسین حسین زاده، عضو هیئت رئیسه کمیسیون و انرژی مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود که با حضور در نمایشگاه صنعت نفت امسال، از نزدیک شاهد توانمندی های سازندگان داخلی و فعالان عرصه صنعت نفت و گاز کشور بود. او از وزیر نفت به عنوان یکی از موفق ترین وزیران دولت سیزدهم یاد کرد و گفت: در این مدت کارهای بسیار بزرگی همچون دیپلماسی قوی اقتصادی و انرژی و فعالیت های مستمر برای افزایش فروش نفت انجام شده است. حضور شرکت های خارجی در نمایشگاه امسال، دیپلماسی موفق انرژی، جهش فروش و فرآورده ها همگی بیانگر موفقیت های اخیر وزارت نفت و شخص وزیر در این مدت بوده است. او سخنان وزیر نفت در نخستین روز این نمایشگاه را بسیار امیدوارکننده خواند و افزود: افتخار می کنیم که مجلس شورای اسلامی به وزیری متخصص در حوزه نفت و گاز رأی اعتماد داده است. امروز وضع انرژی کشور امیدوارکننده است، اما باید برنامه ریزی های کلان و دور از جهت گیری های سیاسی انجام دهیم تا برخی کمبودها از جمله ناترازی در حوزه گاز را جبران کنیم. همچنین با عزم ملی باید برای بهینه سازی قدم برداریم.
*«نمایشگاه بین المللی نفت ایران نمادی از خنثی سازی تحریم هاست»، این بخشی از اظهارات زهره الهیان، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی است که درحاشیه بازدیدازنمایشگاه صنعت نفت مطرح شد. او با بیان اینکه حضور شرکت های خارجی در این رخداد مهم نشانگر اقتدار جمهوری اسلامی در حوزه نفت و گاز است، گفت: صنعت نفت امروز ظرفیتی برای دیپلماسی اقتصادی کشور است. وی افزود: تفکراتی وجود دارد که عنوان می کند هیچ گزینه ای جز مذاکرات هسته ای وجود ندارد، اما این شکوه توانمندی ها در عرصه های مختلف به ویژه صنعت نفت نشان دهنده آن است که اگر ظرفیت ها را بشناسیم و از آنها استفاده کنیم بی شک تحریم ها را خنثی خواهیم کرد. او ادامه داد: مجلس معتقد است باید زیرساخت های صنعت نفت تقویت شوند، البته در بحث بودجه حمایت های لازم از این صنعت انجام می شود.
حضور مدیران و مسئولان در ستاد خبری
دراین میان ستاد خبری مستقر در نمایشگاه از جمله تحریریه های پایگاه خبری شانا، هفته نامه مشعل، ماهنامه انگلیسی زبان ایران پترولیوم و واحد عکس و فیلم اداره کل روابط عمومی وزارت نفت نیز حال و هوای خاصی داشت و شاهد رفت و آمد شماری از مدیران صنعت نفت و مسئولان دولتی بود.فرصت مغتنمی فراهم شد تا مدیران از نزدیک درجریان فضای رسانه ای وهمینطور روند اطلاع رسانی اخبار و رویدادها قرار گیرند. در میان چهره های مختلف حاضر در ستاد خبری می توان از جواد اوجی، وزیر نفت، علی بهادری جهرمی، سخنگو و رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، فرهاد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، وحیدرضا، زیدی فرد معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت و علیرضا مهدی زاده، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران نام برد.
بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت،گاز، پالایش وپتروشیمی ایران پس از چهار روز میزبانی از متخصصان، کارآفرینان و فعالان عرصه صنعت نفت،30اردیبهشت ماه به کارخود پایان داد.در این رویداد بین المللی، بخش های دولتی و غیردولتی ایرانی فعال در صنعت نفت درهمدلی با یکدیگر تفاهم نامه ها و قراردادهای متعددی را امضا کردند وبرای داشتن ایرانی آباد، گام های بلندی برداشتند. دراین دوره از برگزاری نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، نگاه و توجه به شرکت های صاحب فناوری در ساخت اقلام و تجهیزات صنعت نفت با هدف تعامل بیش از پیش با آنها بسیار مشهود بود و حضور بیش از 200 شرکت خارجی که بخش عمده آن را شرکت های روسی تشکیل می دادند، گواهی است بر این مدعا.
با بسته شدن پرونده این دوره از نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، پرونده ای دیگر برای برگزاری دوره بیست و هشتم آن گشوده خواهد شد و یک سال زمان باقی است تا میوه های درختی را که کاشته ایم، برداشت کنیم.