رئیس جمهوری:

 تقویت همکاری های ایران و اندونزی در حوزه نفت و انرژی در دستور کار است

رئیس جمهوری گفت: روابط با اندونزی می تواند در حوزه های تجاری و اقتصادی، بویژه در زمینه انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی بین دو کشور دنبال شود.

سیدابراهیم رئیسی عصر دوشنبه (یکم خرداد) پیش از آغاز سفر رسمی دو روزه به اندونزی در گفت وگویی با خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد، درباره برنامه ها و اهداف این سفر و  اشاره به انجام این سفر به دعوت جوکو ویدودو، رئیس جمهوری اندونزی اظهار کرد: اندونزی، کشور مهمی در منطقه جنوب شرق آسیاست که در ترتیبات منطقه ای و بین المللی جایگاه مهمی دارد.وی با اشاره به برنامه دولت سیزدهم برای ارتباط جامع با همه کشورهای آسیایی افزود: بر اساس این برنامه، باید با اندونزی به عنوان کشوری بسیارمهم و با جایگاه ممتاز در جنوب شرق آسیا، روابطی گسترده تر تعریف کنیم. روابط با اندونزی می تواند در حوزه های تجاری و اقتصادی، بویژه در زمینه انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی بین دو کشور دنبال شود.

رئیس جمهوری  به اشاره به اینکه در این سفر علاوه بر دیدارهای رسمی که با مقام های عالی اندونزی خواهد داشت، تصریح کرد: در حوزه علم و فناوری نیز دو کشور می توانند همکاری های جدی داشته باشند و در سال های اخیر در این زمینه گام های خوبی برداشته شده است. رئیسی با اشاره به امضای تفاهمنامه هایی در زمینه های اقتصادی، تجاری، گمرکی، ترانزیتی، فرهنگی و بهداشتی دراین سفر اظهار کرد: ایران و اندونزی نگاه های مشترکی به مسائل منطقه ای و بین المللی دارند.هر دو کشور، مخالف یکجانبه گرایی و موافق صلح و امنیت پایدار در منطقه هستند و این نگاه های مشترک، سبب نزدیکی بیشتر دو کشور می شود.

 

سخنگوی اقتصادی دولت:

توافق های ایران و چین در حوزه انرژی وارد مرحله اجرا شده است

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: همه توافقنامه های حاصل از سفر رئیس جمهوری به چین از جمله توافق ها در حوزه انرژی وارد مرحله اجرا شده است.

به گزارش شانا و به نقل از ایرنا، سیداحسان خاندوزی در نشست خبری با بیان اینکه برنامه اقتصادی کوتاه مدت دولت با عنوان بسته سیاست های مهار تورم و رشد تولید که جزییات آن در ستاد اقتصادی دولت بررسی شده نهایی شده است، اظهار کرد: در این بسته اقتصادی دستور کار10ماهه دستگاه های اجرایی به تفکیک دستگاه های متولی و زمانبندی اجرا در دستور کار قرار می گیرد و این برنامه تا پایان سال ۱۴۰۲ خواهد بود.

وی درباره توافقنامه های حاصل از سفر رئیس جمهوری به چین گفت: در زمینه همکاری های مالی و ارزی، توافق های حوزه انرژی بین ایران و چین و در زمینه هشت پروژه سرمایه گذاری که به نحو مشترک میان دو کشور مطرح شد،همه آنها وارد مرحله اجرا شده اند.

سخنگوی اقتصادی دولت افزود:هرچند به لحاظ مسائل تحریمی از بیان جزییات آن معذور هستم؛ اما پیگیری اینکه پیشرفت پس از سفر رئیس جمهوری به پکن تا چه اندازه انجام شده و برای سرعت بخشیدن و حتی سایر دستور کارهای توافق ها اضافه بر آن چیزی که در سفر مطرح شد، در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین در تابستان امضا می شود.

خاندوزی اظهار کرد: حدود چهار سال از آخرین نشست کمیسیون مشترک  دو کشور می گذرد و به نظر می رسد گام بسیار خوبی خواهد بود برای اینکه بالاترین مقام های دستگاه های اجرایی ایران و چین هم درصد پیشرفت در کمیسیون مشترک را بررسی کنند و اگر هم نیاز به تدابیری برای سرعت بخشیدن است، موجب شتاب در اجرایی شدن و عملیاتی شدن آن توافق ها شود.

 

اسناد همکاری ایران و اندونزی در حوزه های نفت و گاز امضا شد

اسناد همکاری دوجانبه در زمینه نفت و گاز بین ایران و اندونزی در حضور رؤسای جمهوری دو کشور امضا شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، آیین امضای اسناد و تفاهمنامه های همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و اندونزی سه شنبه (دوم خرداد)، برگزار شد و مقام های دو کشور ۱۱ سند همکاری امضا کردند.

تفاهمنامه تجارت ترجیحی، لغو روادید، مبادلات فرهنگی، همکاری نظارتی بر تولید فراورده دارویی، همکاری در زمینه های علمی، فناوری و نوآوری و همکاری دوجانبه در زمینه نفت و گاز از جمله اسناد همکاری امضاشده میان وزرای امور خارجه، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نفت و معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و معاون وزیر صمت با همتایان اندونزیایی بود. اسناد همکاری امضا شده در حضور رؤسای جمهوری دو کشور رونمایی شد.

 

معاون پارلمانی رئیس جمهوری:

بنزین گران نمی شود

معاون پارلمانی رئیس جمهوری گفت: بنزین گران نخواهد شد و افرادی که آن را برای جلوگیری از قاچاق توصیه می کنند، به دنبال راهکارهای دیگری باشند.

سیدمحمد حسینی درباره برنامه پنج ساله هفتم توسعه اظهار کرد: این برنامه در 22فصل تدوین و آماده شده و در آن به مسائل اساسی کشور و هدف گذاری در بخش های مختلف توجه شده است.

وی افزود: در گذشته ۶ برنامه توسعه وجود داشته که گاه تنها ۳۰ درصد آن اجرایی شده؛ اما دولت سیزدهم مصمم است همه اهدافی را که در برنامه رشد اقتصادی، رشد اشتغال، کنترل نقدینگی، صادرات غیرنفتی، بهره وری و افزایش درآمدهای عمومی در نظر گرفته عملیاتی کند. امیدواریم با همدلی و هم افزایی که بین دولت و مجلس وجود دارد، این برنامه بسرعت رسیدگی و تصویب شود و برای اجرا در اختیار دولت قرار گیرد.

معاون پارلمانی رئیس جمهوری تصریح کرد: در21ماه گذشته شاهد اقدام ها و دستاوردهای قابل توجهی بوده ایم. دولت در کنار رسیدگی به مطالبات گروه های مختلف و اجرای پروژه های عمرانی و زیربنایی، توجهی ویژه به سرمایه گذاری در بخش های معادن، نفت، گاز، صنعت و کشاورزی با هدف افزایش اشتغال و درآمدهای کشور داشته است.

حسینی گفت: دولت برای مهار تورم و رشد تولید، وظایف و مأموریت های وزارتخانه ها را مشخص کرده و تلاش همه جانبه ای برای ایجاد شرایط مناسب در این زمینه در دستور کار دولت قرار دارد.

 

معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت:

همکاری های نفتی ایران و اندونزی افزایش می یابد

معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت در حاشیه سفر رئیس جمهوری و هیأت همراه به اندونزی، با وزیر انرژی و منابع معدنی این کشور دیدار و بر افزایش همکاری های نفتی دو طرف تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار شانا، احمد اسدزاده (یکم خرداد) و پیش از سفر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران و هیأت همراه به اندونزی، با عارفین تصریف، وزیر انرژی و منابع معدنی اندونزی دیدار کرد. در این دیدار، دو طرف محورهای همکاری دوجانبه را بررسی و بر افزایش همکاری های دو کشور ایران و اندونزی در صنعت نفت و گاز تأکید کردند.  ایران و اندونزی، سابقه همکاری نفتی در بخش های مختلف مانند توسعه میدان های نفتی را دارند.طی این سفر، چارچوب کلی همکاری های ایران و اندونزی در بخش نفت و گاز به بحث و بررسی گذاشته شد. بر اساس این مذاکرات، اسناد همکاری دوجانبه در صنایع نفت و گاز در حضور رؤسای جمهوری دو کشور از سوی جواد اوجی، وزیر نفت و وزیر انرژی و منابع معدنی اندونزی امضا شد. ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، صبح روز سه شنبه (دوم خرداد) به وقت محلی، وارد فرودگاه بین المللی جاکارتا شد و از سوی ذولکیفلی حسن، وزیر تجارت اندونزی مورد استقبال قرار گرفت.

 دیدار با رئیس جمهوری اندونزی و امضای اسناد مهم همکاری های دوجانبه از سوی مقام های دو کشور،همچنین دیدار با رئیس اتحادیه آسه آن، رئیس مجلس نمایندگان، رئیس مجلس مشورتی خلق اندونزی و ملاقات و گفت وگو با تجار و بازرگانان اندونزی و ایران بخشی از برنامه های رئیس جمهوری در این سفر بود. جواد اوجی، وزیر نفت؛حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه؛ غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس جمهوری؛ عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری و محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری، رئیسی را در این سفر همراهی کردند.

 

دبیرکل اوپک:

کمبود سرمایه گذاری  بازار نفت را بی ثبات می کند

 دبیرکل اوپک در کنفرانس نفت و گاز خاورمیانه در دوبی گفت: کمبود سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز می تواند بازار را در بلندمدت بی ثبات کند و مانع رشد شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هیثم القیص در کنفرانس نفت و گاز خاورمیانه در دوبی با بیان اینکه کمبود سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز می تواند بازارهای جهانی را در بلندمدت بی ثبات کند و مانع رشد شود، ضمن تأکید بر لزوم سرمایه گذاری های عظیم در کل بخش های انرژی گفت: جهان باید به جای جایگزین کردن نوعی از انرژی با نوع دیگر، بر کاهش تولید گازهای گلخانه ای تمرکز کند و این واقعیتی است که باید درباره آن بحث شود.

 اوپک پیش بینی کرده است، جهان برای تضمین پاسخگویی به تقاضای نفت در بلندمدت به ۱۲ تریلیون و ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.

 فریدون فشارکی، مدیرعامل مؤسسه مشاوره ای فکتس گلوبال انرژی در این رویداد انرژی در دوبی نیز تصریح کرد: با توجه به اینکه رشد تقاضای جهانی برای نفت حدود ۸ میلیون بشکه در روز است، تحریم های غربی علیه نفت روسیه که بر رشد تولید اثر منفی دارد، جهان را با کمبود عرضه روبه رو خواهد کرد.

وی گفت: رویکرد سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به نفت شیل آمریکا تغییر بسیاری کرده و نگرانی درباره قیمت های بالاتر ندارد و در عوض تمرکز خود را بر کسب درآمد بیشتر از منابع نفتی پیش از فرا رسیدن زمان اوج تقاضا گذاشته است.

مدیرعامل مؤسسه مشاوره ای فکتس گلوبال انرژی تأکید کرد: هم اکنون تمایلی برای حفظ قیمت نفت در سطوح بالای ۸۰ دلار و رساندن آن به بیش از ۱۰۰ دلار در صورت تشدید کمبود عرضه در بازار وجود دارد.

بعضی از اعضای اوپک پلاس در ماه آوریل، باتصمیمی ناگهانی ازکاهش داوطلبانه درمجموع روزانه یک میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه ای از ماه مه افزون برکاهش عرضه روزانه دو میلیون بشکه ای (مجموع ۳ میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه در روز) تا پایان سال جاری میلادی خبر دادند.

این تصمیم به افزایش شدید قیمت نفت کمک کرد؛ اما این دستاوردها از آن زمان به دلیل ترس از کندی اقتصاد جهانی، سرمایه گذاران را ترسانده است.

اعضای اوپک پلاس قرار است به منظور تصمیم گیری درباره اقدام های آینده خود، 4 ژوئن (۱۴ خردادماه) در وین گرد هم آیند.