در روزهای برگزاری نمایشگاه 27 رقم خورد

رونق قراردادها و تفاهمنامه  ها

مشعل بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی درحالی بعد از چهار روز به کار خود پایان داد که در آن به گفته جواد اوجی، وزیر نفت بیش از 200 قرارداد وتفاهمنامه امضا شد؛ تفاهمنامه و قراردادهایی که کانون توجه آنها با توجه به شعار سال «مهار تورم و رشد تولید»، بهره گیری از توانمندی شرکت های دانش بنیان برای داخلی سازی اقلام مورد نیاز صنعت نفت به دست توانمند سازندگان و تولید کنندگان ایرانی بود. و البته امضای قرارداد و تفاهمنامه هایی باشرکت های خارجی شرکت کننده در این دوره از نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی؛ شرکت هایی که آمده بودند تا برای ساخته ها و تولیدات خود بازاریابی کنند.

بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، رویدادی مهم است که در تقویم صنعت نفت ایران جایگاهی ویژه دارد و هر ساله با برگزاری این رویداد مهم، فرصتی ایجاد می شود تا شرکت های ایرانی و خارجی فعال درعرصه نفت با شرکت در این دورهمی بزرگ، ضمن به نمایش گذاشتن ساخته ها و تولیدات، به تبادل تجرببات خود نیز بپردازند.در این دوره از برگزاری نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که 27 اردیبهشت ماه امسال آغاز و 30 اردیبهشت پایان آن بود، هریک از بخش های صنعت نفت از جمله شرکت ملی نفت ایران و برخی زیرمجموعه های آن، قراردادها و تفاهمنامه هایی را امضا کردند که انتظار می رود در زمانی نه چندان دور، تاثیرشان هویدا شود.

 30 قرارداد؛ 80 تفاهمنامه

شرکت ملی نفت ایران همانند سال های گذشته حضوری چشمگیر در نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی داشته است و در روزهای نمایشگاه تفاهمنامه ها و قراردادهای متعددی را با شرکت ها و دانش بنیان ها امضا کرد.

  ۲ قرارداد برای احیای چاه های بسته و کم بازده نفتی

قرارداد احیای چاه های ۲۳۹ و ۴۴۶ اهواز بین پارک نوآوری و فناوری صنعت و شرکت های فناور تجهیز صنعت نصر مبتکران و فناوری مهندسی و توسعه حفاری پارسیان امید امضا شد.

در این تفاهمنامه مدیران عامل شرکت های فناور تجهیز صنعت نصر مبتکران (چاه ۲۳۹ اهواز) و فناوری مهندسی و توسعه حفاری پارسیان امید (چاه ۴۴۶ اهواز) و محمد اسماعیل کفایتی، رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت حضور داشتند. طرح هایی مانند احیای چاه های کم بازده و بسته نفتی، فرصت خوبی است که در اختیار مجموعه های توانمند بخش خصوصی و دانشگاهی قرار گرفته است تا آنها بتوانند از امکاناتی که شرکت ملی نفت در اختیار آنها قرار می دهد، استفاده کنند. برای نخستین بار است که شرکت ملی نفت ایران چنین فرصتی را در اختیار بخش خصوصی و دانشگاهی ایران قرار می دهد تادر طرح های بالادستی به منظور افزایش تولید نفت مشارکت داشته باشند.

 چند قرارداد و توافق نامه با معاونت علمی ، فناوری ریاست جمهوری

امضای توافقنامه همکاری در زمینه تعریف پروژه دانش بنیان به منظور اکتشاف، توسعه، بهره برداری و توسعه انرژی های تجدیدپذیر به ارزش ۳۰۰ میلیون دلاربین معاونت علمی ، فناوری واقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا نخستین مورد امضا شده در این رویداد بود.توافقنامه همکاری در زمینه بومی سازی تجهیز حفاری هدایت پذیر دورانی RSS میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی نفت ایران نیز یکی دیگر از توافقنامه های امضاشده بود.معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری همچنین قراردادی با شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت های دانش بنیان در زمینه ساخت بار اول امضا کرد.شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب همچنین قراردادهایی با شرکت های اکسین پمپ، مپسا و فراسنجش شریف امضا و تبادل کرد.توافقنامه همکاری در زمینه تعریف هشت پروژه دانش بنیان به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و شرکت نفت و انرژی پاسارگاد نیز امضا شد.

قرارداد مشارکت مهندسی برنامه ریزی و نظارت بر اجرای پروژه میدان بینک موضوعی بود که بین شرکت توسعه پترو ایران، پارک فناوری پردیس امضا شد. شرکت توسعه پتروایران همچنین امضاکننده توافقنامه حفاری و توسعه چاه های آب ژرف با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری بود. معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر توافقنامه ای برای همکاری در زمینه تعریف سه پروژه دانش بنیان به ارزش ۱۵۰ میلیون دلار امضا کرد. قراداد ساخت بار اول باشرکت های دانش بنیان همچنین بین معاونت علمی، فناوری واقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی حفاری ایران امضا شد. طرح کنترل و تحلیل بستن اتصالات لوله جداری چاه های نفت با شرکت توسعه فناوری مهراد پارک و طرح ساخت و تولید ابزار حافظه دار اندازه گیری دما و فشار درون چاهی، قراردادهایی بودند که ملی حفاری ایران امضا کرد.بر این اساس مقدار تجمیعی این قراردادها ۵۰۰ میلیون دلار و ارزش قراردادها ۱۶ میلیون دلار برآورد می شود.

 یک قرارداد و 2 تفاهم نامه همکاری با شرکت نفت مناطق مرکزی

تکمیل و راه اندازی دستگاه های تقویت فشار گاز میدان چشمه خوش، توسعه فاز ۲میدان مشترک دهلران و مطالعه توسعه میدان گازی ارم موضوع تفاهمنامه ها و قرارداد شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بود.قرارداد تکمیل و راه اندازی دستگاه های تقویت فشار گاز میدان چشمه خوش و پایدار غرب به صورت قرارداد سرمایه گذاری ئی پی سی اف (EPCF) به منظور تأمین خوراک ان جی ال۳۱۰۰ با مبلغ قرارداد ۵۲ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو امضا شد که مدت آن ۲۰ ماه و شرکت مجری پتروپالایش دهلران است.تفاهمنامه مطالعه توسعه فاز ۲ میدان مشترک دهلران با شرکت اکتشاف و تولید سروک آذر با هدف افزایش تولید ۸ هزار بشکه ای نفت در روز با هزینه سرمایه گذاری حدود ۲۰۰ میلیون یورو امضا شد. تفاهمنامه مطالعه توسعه میدان گازی ارم با شرکت گلوبال پتروتک کیش با سرمایه گذاری شرکت چینی با هدف تولید ۱۵ میلیون مترمکعب گاز در روز و هزینه سرمایه گذاری ۳۹۴ میلیون دلار امضا شد.

 امضای قرارداد ساخت عرشه میدان بلال بین پتروپارس و تأسیسات دریایی

قرارداد ساخت عرشه پروژه میدان گازی بلال بین شرکت های پتروپارس و مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی در حاشیه سومین روز نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی امضا شد. شرکت های پتروپارس و مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی به ارزش ۱۲۰ میلیون دلار امضا کردند. هدف از امضای این قرارداد حرکت درمسیرتوسعه میدان گازی بلال است وبا ساخت این عرشه، نفت برداشت شده به وسیله خطوط لوله به خشکی منتقل می شود.

5 قرارداد به ارزش ۱۱۰ میلیارد تومان

شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران در حاشیه سومین روز از بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی۵ قرارداد به ارزش هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان با شرکت های داخلی برای پایداری تولید امضا کرد.  قراردادهای ساخت ۵۲ قلم (۶۵۴ قطعه) انواع فلنج و اتصالات از ۸ تا ۴۲ اینچ با وستا صنعت سپاهان، دو قلم لوله (۲۸۵۰ شاخه) ۶ و ۱۲ اینچ با پیشرو صنعت نفت آسیا، ۶۳ قلم اتصالات (۸۴۹ قطعه) انواع فلنج و اتصالات با پتروصنعت عادل، ۳۰۰ شاخه لوله X۵۲ سایز ۱۰ اینچ با صنایع عمرانی باربد فناور و ۱۰ قلم لوله (۴۶۰ شاخه) ۴ تا ۳۰ اینچ با تجهیز آروین فرآیند پارس امضا شدند تا شبکه خطوط لوله انتقال وتوزیع شرکت گچساران روزآمد شود و ریسک نشت و آتش سوزی در آن به صفر برسد.

  ۲ تفاهمنامه و یک رونمایی

تفاهمنامه تدوین فرمولاسیون بهینه و طراحی مفهومی اولیه واحد ساخت کاتالیست هیدروتریتینگ نفتا و نفت سفید به منظور تولید صنعتی به امضای رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و مدیرعامل شرکت توسعه صنایع نفت و گاز سرو رسید، همچنین افزایه لاتکس حفاری با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران رونمایی شد. مجموعه نفت و گاز سرو در روند تکمیل دانش فنی همکاری دارد و در ادامه پس از تجاری سازی و رسیدن به روند تولید به مدت ۱۰ سال بهره مالکانه این محصول را به پژوهشگاه واگذار می کند.

 امضای ۸ قرارداد و تفاهمنامه بین نفت فلات قاره و مراکز دانشگاهی

قراردادها و تفاهمنامه های پژوهشی میان شرکت نفت فلات قاره، مراکز دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان امضا شد وبا امضای قرارداد شیرین سازی غشائی گاز، ایران به عنوان سومین کشور، وارد باشگاه دارندگان فناوری MEMBRANE GAS SWEETENING PILOT شد. قراردادهای همکاری علمی، پژوهشی و فناوری باشرکت دانش بنیان تولید قطعات لاستیکی تهران و انستیتو مهندسی نفت دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف امضا شد و افزون بر آن دانشگاه شیراز نیز طی قراردادی مشترک به منظور ارائه راه حل زودهنگام برای برقراری یکپارچگی چاه های تولیدی/ تزریقی موجود در برابر رخداد مچالگی با شرکت نفت فلات قاره وارد همکاری شد.امضای تفاهمنامه علمی، پژوهشی و فناوری با محور هوشمندسازی چاه ها با دانشگاه امیرکبیر، تفاهمنامه فاز دوم توسعه نرم افزار تحلیل داده های گل حفاری با هدف آنی سازی تفسیر داده های نفت و گاز در محل چاه ها و به کارگیری روش های هوشمند بهبود گردش داده ها در خلیج فارس با شرکت رایا انرژی پارس پترو و افزون بر آن تفاهمنامه همکاری علمی، پژوهشی و فناوری با پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و تفاهمنامه سامانه پایش برخط وضع سکوهای فراساحلی با شرکت دانش بنیان لرزه نگاری پارسیان از دیگر برنامه های این آیین بود.شیرین سازی گاز ترش ارسالی به توربین و کاهش مقادیر H2S به زیر ۲ هزار PPM و استفاده از نتایج پایلوت برای توسعه طرح در مقیاس صنعتی از اهداف طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی این پایلوت به شمار می آید.