مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تشریح کرد:
پتروپالایشگاه شهید سلیمانی در دورنمای 5 ساله
مشعل بیست وهفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که با خیل گسترده ای از شرکتهای داخلی و خارجی برگزار شد، همانند هر سال با انبوهی از خبرها و رویدادها همراه بود. مهم ترین رویداد خبری روز پایانی نمایشگاه بینالمللی صنعت نفت، صحبتهای فرهاد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در یک نشست خبری بود. او از این شرکت به عنوان مجری پروژه پتروپالایشگاه شهید سلیمانی خبر داد که قرار است به زودی کلنگ آن به زمین زده شود و تا پنج سال آینده هم به بهره برداری برسد.
شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در اصل به عنوان بازوی اجرایی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران طرح ها و پروژه های بیشماری را در مجموعه پالایشی کشور در دستور کار دارد. بر این اساس، نشست خبری نمایشگاه نفت فرصت مغتنمی شد تا از آخرین اخبار و دستاوردهای حاصله ازسوی این شرکت مطلع شویم.
اجرایی شدن پروژه پتروپالایشگاه شهید سلیمانی در آینده نزدیک
فرهاد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران به عنوان مجری پروژه پالایشگاه شهید سلیمانی انتخاب شده است و به زودی کلنگ این پروژه به زمین خواهد خورد. این پروژه یکی از بزرگ ترین پتروپالایشگاه های منطقه خواهد بود که با ۹ میلیارد یورو سرمایه گذاری تا پنج سال آینده به بهره برداری می رسد.
وی افزود: پس از این به منظور تکمیل زنجیره ارزش به سمت احداث پتروپالایشگاه ها حرکت خواهیم کرد، حدود ۲ میلیون بشکه پروژه ساخت پتروپالایشگاه با استفاده از سرمایه مردمی تعریف و به بخش خصوصی واگذار شده است، یکی از آنها پتروپالایشگاه شهید سلیمانی است که در اسفندماه پارسال به شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت مأموریت داده شد به عنوان مجری این پروژه تا زمان مشخص شدن سهامداران راهبری کنیم و سپس این مسئولیت به سهامداران واگذار می شود.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران ادامه داد: مطالعاتی نیز برای احداث دو پتروپالایشگاه دیگر انجام شده است که به محض امضای قرارداد، درباره آن به مردم اطلاع رسانی خواهد شد.
احمدی با بیان اینکه در بخش فنی، پروژه های پالایشی بیش از ۸۰ درصد، در بخش کالا، بیش از ۷۰ درصد و در بخش اجرا ۱۰۰ درصد داخلی سازی شده است، تأکید کرد: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران به عنوان بازوی اجرای پروژه های پالایشی، توان صدور خدمات فنی و مهندسی در حوزه صنایع پالایشی را دارد.
وی با اشاره به اینکه در میان کشورهای چین، روسیه و اروپا توانستیم برنده پروژه برون مرزی تعمیرات اساسی پالایشگاه «ال پالیتو» شویم، یادآور شد: در شرایط تحریم توانستیم مگاپروژه فاز ۲ طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان را با بزرگ ترین واحد تقطیر در جو و خلأ در خاورمیانه با تکیه به توان داخل اجرا کنیم.
پیشرفت ۵۰ درصدی در پروژه های احداث خط لوله
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران از پیشرفت 50 درصدی پروژه های خط لوله در طول یک سال گذشته خبر داد و با تأکید بر اینکه شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران نزدیک به ۶۰ سال تجربه در اجرای پروژه های پایین دستی از پالایشگاه ها، پتروپالایشگاه ها تا جایگاه های عرضه سوخت را در سابقه خود دارد، گفت: این شرکت امروز می تواند تجارب و خدمات فنی مهندسی خود را به کشورهای خارجی صادر کند.
احمدی افزود: یکی از پروژه های برون مرزی تعمیرات اساسی پالایشگاه «ال پالیتو» ونزوئلاست که امیدواریم پروژه های برون مرزی ما در آینده باز هم افزایش یابد و بتوانیم درآمد اقتصادی در بازارهای جهانی به دست آوریم. همچنین در حوزه صنعت نفت در جایگاه نخست هستیم و باید در صدور خدمات فنی مهندسی نیز جایگاهی برتر داشته باشیم.
وی بیان کرد: در حوزه پایین دست تنها شرکتی هستیم که استاندارد مخصوص به خود را داریم و هرجا طرح پالایشی در کشــور اجــرا مـی شود، از ایــن اســتانداردهـا اسـتفاده می شود. مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت تأکید کرد: انتخاب ما به عنوان شرکت برنده تعمیرات اساسی پالایشگاه "ال پالیتو" نشان دهنده این است که گذشتگان ما در صنعت نفت تجارب خوبی ذخیره و به نسل جوان منتقل کرده اند.
احمدی تصریح کرد: اگر امروز به صدور خدمات فنی - مهندسی رسیده ایم، حاصل زحمات متخصصان شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در اجرای پروژه های عظیم پالایشی در سال های دور است.
وی گفت: پروژه عظیم و ملی فاز دو پالایشگاه آبادان در گرمترین تابستان ۷۰ سال گذشته، در شرایط شیوع ویروس کرونا و گرد و غبار با ۳۴ میلیون نفر- ساعت کار بدون حادثه به همت کارکنان، متخصصان و کارگران اجرایی شد.
احمدی گفت: ۱۴ هزار کیلومتر خط لوله در کشور داریم که کار اجرای پروژه های نو در این بخش در دولت سیزدهم سرعت گرفته است و در سال نو، تعدادی از این پروژه ها به بهره برداری خواهد رسید.
مذاکره برای اجرای پروژه های برون مرزی
وی همچنین از انجام مذاکراتی برای اجرای پروژه های جدید برون مرزی از سوی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران خبر داد و گفت: در صورت نهایی شدن این پروژه ها، اطلاع رسانی درباره آن انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: در بخش دوم فاز دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان تولید بنزین با کیفیت خواهیم داشت که امیدواریم این پروژه به زودی تأمین مالی و طی سه تا چهار سال آینده اجرایی شود.
احمدی درباره روند اجرای طرح های بهینه سازی در پالایشگاه های کشور گفت: با توجه به واگذاری طرح های پالایشگاهی و پتروپالایشی به بخش خصوصی، امیدواریم این طرح ها ارتقا یابد و به سمت تولید فرآورده های با کیفیت حرکت کنند. بهترین واحد بنزین سازی کشور (ایزومریزاسیون) را در پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند اراک، تنها با اتکا به توان داخلی اجرایی کرده و به بخش خصوصی واگذار کردیم.
خودکفایی در تولید کاتالیست های پالایشی
وی بیان کرد: تنها دو تا سه کاتالیست پالایشی داخلی سازی نشده است و ما در باقی کاتالیست ها به حداکثر بومی سازی دست یافته ایم. مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت درباره وضع احداث پروژه های جدید خط لوله که به تازگی تفاهم نامه های مربوط به آنها امضا شد، گفت: چند پروژه خط لوله جدید داریم که یکی از آنها خط لوله تابش است که این خط لوله به علت نبود تأمین منابع مالی در گذشته از اولویت خارج شده بود و در دولت جدید در اولویت قرار گرفته بود، با توجه به اینکه طراحی این پروژه قدیمی شده بود، دوباره پیمایش مسیر این پروژه انجام شد. احمدی افزود: مدارک و اسناد این پروژه انجام شده است تا سرمایه گذار به صورت EPCF آن را اجرایی کند. خط لوله پارس نیز واگذار شده و با توجه به اینکه نو است، باید طراحی بنیادی آن انجام شود، نیاز است که سازمان برنامه و بودجه مجوزهای آن را اعطا کند که زمان بر است. منتظر تأمین منابع مالی این پروژه هستیم، ویژگی های این پروژه نیز برای واگذاری به صورت EPCF در سایت شرکت قرار گرفته است.
وی بیان کرد:خط لوله کرمان- زاهدان نیز یکی دیگر از پروژه های تازه خط لوله است که مجوزهای نهایی آن دریافت نشده، مقدمات آن در حال انجام است و مطالعات محیط زیستی و دریافت مجوزها نیز در حال پیگیری است.