مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:
صادرات نفت در دولت سیزدهم دو برابر شد
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در بازدید از جزیره خارک اعلام کرد که با اقدام های مؤثر، صادرات نفت در دولت سیزدهم دو برابر شده است.
محسن خجسته مهر در نشست تخصصی با عباس غریبی، سرپرست شرکت پایانه های نفتی ایران و مدیران و رؤسای این مجموعه در جزیره خارک، ضمن تشریح توسعه شرکت پایانه های نفتی ایران از خارک تا جاسک (از غرب تا شرق)، از نکا تا بندرعباس (از شمال تا جنوب)، همچنین بندر خشک آپرین تهران (در مرکز ایران)، با رویکرد احداث، نوسازی و بازسازی همه این مناطق گفت: اعتبار طرح ها و پروژه های پایانه های نفتی ایران ۳ هزار میلیارد تومان است که ۸۰ درصد اعتبارات بر اساس مصوبات شرکت ملی نفت ایران مربوط به دولت سیزدهم هستند. نگاه ما به پایانه ها نگاه بلندمدت است و جزیره خارک از نظر جغرافیایی میان پایانه های دنیا برترین به شمار می آید و باید در بالاترین سطح استانداردهای جهانی اداره شود.
وی افزود: ارتقای سیستم های اعلان و اطفای حریق، تعمیرات اساسی مخازن، به روزرسانی سیستم های اندازه گیری نفت (میترینگ)، احداث مخازن جدید با ظرفیت ۴ میلیون بشکه در خارک، ۱۰ میلیون بشکه در جاسک و ۵۰۰ هزار بشکه در تهران و ارتقا و نوسازی سیستم های موجود از جمله اقدام ها برای توسعه پایانه های نفتی ایران هستند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، به نقش کارکنان در بهره وری سازمان اشاره و تصریح کرد: کارکنان به عنوان مهم ترین دارایی، نقشی اساسی در تعالی سازمان دارند و پشتوانه محکم نظام، دولت و صنعت هستند و این وظیفه ما را در جبران خدمات کارکنان سنگین تر می کند.
خجسته مهر تأکید کرد: صادرات نفت خام و میعانات گازی در مقایسه با زمانی که دولت تحویل گرفته شد، دو برابر شده است. این به معنای آن است که امکانات، تأسیسات، لجستیک و خدمات دریایی خارک، به طور کامل در اختیار صادرات است و از طرفی شرکت میترینگ، خدمات پهلودهی و هدایت کشتی ها و ناوگان حمل ونقل صادراتی، توانمندی دارد و یک ناوگان کامل است.
وی گفت: شرکت پایانه های نفتی ایران برای اینکه به شکل مدرن و مبتنی بر فناوری های نو اداره شود، چه از نظر سخت افزار و چه نرم افزار، باید هرچه سریع تر برنامه پنج ساله را تدوین کند؛ زیرا همه تخصیص اعتبارات بر مبنای برنامه توسعه ای خواهد بود.
معاون وزیر نفت افزود: ایمنی، نقشی اساسی در شرکت ها دارد و ایمنی درمخازن ذخیره سازی بسیار حائز اهمیت است. برای دستیابی به اهداف،پدافند غیرعامل شرکت باید سیستمی و هوشمند اداره شود. تعمیرات اساسی مخازن خارک در اولویت قرار گیرد، برای انجام پروژه ها و طرح های توسعه ای به طور حتم از توانمندی و ظرفیت شرکت های دانش بنیان و از توان متخصصان بومی استفاده شود، مهارت آموزی با همکاری سازمان فنی حرفه ای برای جوانان جویای کار منطقه در دستور کار باشد و طرح های نیمه کاره یا راکد با جدیت پیگیری شوند و پایان یابند.
امضای قرارداد تردد شناورهای مسافربری مسیر بوشهر - گناوه - خارک
در جریان سفر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، همچنین با برگزاری آیینی، قرارداد تردد دو شناور مسافربری در مسیر بوشهر- گناوه- خارک امضا شد.
عباس غریبی، سرپرست شرکت پایانه های نفتی ایران درباره این مراسم گفت: یکی از مشکلات اساسی اهالی جزیره خارک، بحث تردد دریایی بود که با حمایت شرکت ملی نفت ایران، نماینده مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی و هم افزایی مدیران ارشد استان، ساماندهی لازم انجام شد.
وی با اشاره به مصوبه های سفر اردیبهشت پارسال مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به جزیره خارک اظهار کرد: با مصوبه و اعتباری که در این سفر در نظر گرفته شد، خوشبختانه قرارداد اجاره این شناورها برقرار و مشکلات اهالی جزیره برطرف شد.
سرپرست شرکت پایانه های نفتی ایران تصریح کرد: این شناورها با ظرفیت ۳۰۰ و ۲۶۰ نفر، مسافران را در مسیرهای بوشهر و گناوه به جزیره خارک و مسیر برگشت جابه جا می کنند و ارزش این قراردادها در مجموع ۲۴ میلیارد تومان است. محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز در این مراسم، منطقه خارک را از راهبردی ترین دارایی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران عنوان و اظهار کرد: این جزیره، ویژگی های متعددی از نظر سیاسی، اجتماعی، نظامی و اقتصادی دارد و تمام زنجیره فعالیت های شرکت ملی نفت ایران به این جزیره به عنوان آخرین حلقه مهم صادرات ختم می شود و درآمد اقتصادی در همین جا به فعلیت می رسد. وی به نقش کارکنان صنعت نفت و مردم خارک در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: در بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ تهدید دشمن در این جزیره، حتی یک روز صادرات نفت کشور قطع نشد و این نشان از پشتیبانی، اراده و کمک مردم شریف خارک دارد که وظیفه ما را در خدمت رسانی به این مردم سنگین تر می کند. خجسته مهر ادامه داد: معتقدیم توسعه باید متوازن، همه جانبه و پایدار باشد و در کنار توسعه شرکت ها باید توسعه شهری، اجتماعی، فرهنگی و... نیز داشته باشیم.
وی تأکید کرد:در بخش اعتبارات مسؤولیت های اجتماعی، مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان پروژه به بهره برداری رسید. یک دستگاه سی تی اسکن، یک دستگاه OPG، سیستم تصفیه پسماندهای بیمارستان صنعت نفت خارک و تخصیص دو فروند شناور مسافربری، اورژانس بالگردی و استقرار آبفا از جمله اقدام هایی بود که در زمینه مسؤولیت اجتماعی در جزیره خارک مصوب و اجرایی شده است.
در آیین امضای تردد شناورهای مسافربر در مسیر بوشهر- گناوه- خارک، غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر و عبدالکریم جمیری، نماینده مردم بوشهر، گناوه، دیلم و خارک در مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
امضای تفاهمنامه های همکاری با ۲ شرکت دانش بنیان
در جریان سفر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به جزیره خارک، به منظور رونق تولید و ساخت داخل تجهیزات، استفاده حداکثری از توان تولیدکنندگان کشور، انتقال دانش، تکنولوژی، همچنین تحقق خودکفایی و ایجاد اشتغال پایدار، تفاهمنا مه های همکاری بین شرکت پایانه نفتی ایران و 2 شرکت دانش بنیان داخلی امضا شد.
عباس غریبی، سرپرست شرکت پایانه های نفتی ایران، در این آیین گفت: یکی از دغدغه های زیست محیطی صنعت نفت در جزیره خارک، حوضچه های نفت گیر با عمر بیش از ۴۰ سال است که انباشت نفت خام و سلچ های نفت در آنها انجام می شد.
وی تصریح کرد: از آنجا که یکی از تأکیدهای محسن خجسته مهر، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، در صنایع نفت و گاز توجه به مسائل زیست محیطی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست است، تصمیم گرفته شد با کمک و توان شرکت های دانش بنیان داخلی، نسبت به پاکسازی حوضچه های نفتی از سلج و تصفیه پساب های نفتی اقدام شود.
سرپرست شرکت پایانه های نفتی ایران تأکید کرد: نتایج این طرح پژوهشی، الگویی برای سایر مناطق نفتی به منظور به حداقل رسیدن میزان آلایندگی ها خواهد شد. سید محمدجواد موسوی، رئیس پایانه نفتی خارک نیز گفت: کارکنان صنعت نفت در این پایانه و دیگر مناطق عملیاتی شرکت، با روحیه جهادی همواره برای سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و انجام ماموریت های صنعت نفت تلاش می کنند و در این سال ها با وجود تحریم های ظالمانه در زمینه فعالیت های مرتبط با صادرات نفت خام و میعانات گازی و در حوزه های مختلف تعمیراتی با تکیه بر ساخت داخل تجهیزات، کارهای بزرگی را به سرانجام رسانده اند.
وی بیان کرد: بازدید مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برای دومین بار به فاصله یک سال از پایانه نفتی خارک نشان از توجه ویژه وی به مجموعه پایانه های نفتی ایران دارد و مایه دلگرمی و قوت قلب کارکنان است.
رئیس پایانه نفتی خارک گفت: بازنگری در ساختار سازمانی شرکت و نگاه ویژه به حقوق و مزایا از جمله درخواست های همکاران است که امید می رود با تدابیر ستاد وزارت نفت مورد مساعدت قرار گیرد.
تجهیز بیمارستان صنعت نفت خارک به دستگاه سی تی اسکن
همچنین در آیینی باحضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، بیمارستان صنعت نفت خارک، به یک دستگاه سی تی اسکن تجهیز شد. در این مراسم، غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر؛ عبدالکریم جمیری، نماینده مردم بوشهر، گناوه، دیلم و خارک در مجلس؛ عباس غریبی، سرپرست شرکت پایانه های نفتی ایران،همچنین سید مهدی هاشمی، مدیرعامل بهداشت و درمان صنعت نفت؛ سعید گران پی، رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر و خارک؛ محمدرضا دشتی زاده، بخشدار ویژه خارک و مسؤولان بخش شهری خارک نیز حضور داشتند.
در این مراسم، همچنین یک دستگاه OPG و سیستم تصفیه پسماندهای بیمارستان صنعت نفت خارک نیز به بهره برداری رسید.
دستیار وزیر نفت و دبیر هیأت مرکزی گزینش خبر داد:
تسریع در فرایند گزینش حدود ۳۰ هزار مشمول تبدیل وضعیت ایثارگری نفت
دستیار وزیر نفت و دبیر هیأت مرکزی گزینش، ضمن قدردانی از زحمات خالصانه و بی دریغ همکاران گزینشگر در تسریع فرایند گزینش نزدیک به ۳۰ هزار نفر از خانواده ایثارگران صنعت نفت گفت: گزینشگران، باید عصاره ای از فضایل جامعه باشند.
مجید امیدی شهرکی در دیدار با گزینشگران هسته گزینش شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با برشمردن ویژگی های یک گزینشگر اظهار کرد: گزینشگران باید جزو والاترین، صالح ترین و شایسته ترین افراد از حیث ایمان، اخلاق، رفتار و در مجموع، عصاره ای از فضایل جامعه باشند. وی با بیان اهمیت و ارزش کار گزینش تأکید کرد: خداوند همواره انسان ها را با کارهای سخت امتحان می کند و یکی از این کارهای سخت، گزینش است. گزینشگر در جایگاه یک قاضی قرار می گیرد و تصمیم او با زندگی و سرنوشت افراد و خانواده ها مرتبط است، بنابراین گزینشگران باید به گونه ای رفتار کنند که کارکنان، گزینش را ملجأ و پناهگاه خود بدانند.
دستیار وزیر نفت در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن تشکر از زحمات خالصانه و بی دریغ همکاران گزینش در تسریع فرایند گزینش حدود ۳۰ هزار نفر از خانواده ایثارگران صنعت نفت، این مهم را مرهون همت مضاعف همکاران گزینش و حمایت های صمیمانه و دلگرم کننده آقای اوجی دانست.
امیدی شهرکی ادامه داد: وزیر نفت از مدیرانی است که به گزینش باور دارد و همواره از مجموعه گزینش حمایت می کند و این حمایت ها و همت مضاعف همکاران گزینش سبب شد فرایند گزینش تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران صنعت نفت با وجود حجم انبوه پرونده ها سرعت یابد، به گونه ای که در یکی از شرکت های اصلی از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا دی ماه همان سال، حدود ۳۵۰ پرونده ایثارگران تعیین تکلیف شده بود؛ اما از اواسط دی ماه تا پایان سال و ظرف کمتر از ۳ ماه، این آمار به حدود ۸ هزار پرونده رسید.
وی در بخش پایانی سخنان خود، از معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و مدیران عامل چهار شرکت اصلی وزارت نفت و همراهی و همکاری بخش های مختلف صنعت نفت از جمله حراست، معاونت امور پشتیبانی شرکت ملی نفت، اداره کل تشکیلات، روش ها و تعالی سازمانی منابع انسانی وزارت نفت قدردانی و تشکر کرد.
در این دیدار، برخی گزینشگران دیدگاه های خود را مطرح کردند و در پایان این نشست، دستیار وزیر نفت به همراه حاضران نشست با حضور بر مزار شهید گمنام به مقام شامخ شهدا ادای احترام و با آرمان های انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.
برگزاری نشست کمیته عالی مشترک ایران و عراق
نشست کمیته عالی مشترک ایران و عراق در بخش نفت برای گسترش روابط دو کشور برگزار شد.احمد اسدزاده، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت روز سه شنبه (۱۹ اردیبهشت ماه) ریاست هیأت ایرانی این نشست را به عهده داشت.
در این نشست، محورهای همکاری دوجانبه در زمینه میدان های مشترک، صادرات خدمات فنی و مهندسی و همکاری های آموزشی به تفضیل بررسی و تصمیم های راهگشایی برای اجرای تفاهم های دوجانبه در بخش نفت گرفته شد.
وزیر نفت نیز در رأس هیأتی به عراق سفر و با محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق،حیان عبدالغنی؛ وزیر نفت عراق و زیادعلی فاضل، وزیر برق عراق برای افزایش سطح همکاری های دو کشور در بخش انرژی مذاکره کرد.
سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری بتازگی پس از دیدار و گفت وگو با عبداللطیف رشید، رئیس جمهوری عراق در تهران تأکید کرده بود که روابط تهران و بغداد در حوزه زیرساختی همچون آب، برق، گاز و انرژی باید به نحوی ادامه یابد که استفاده از ظرفیت های موجود، نیازهای دو طرف را به طور کامل برطرف کند.