شرکت فجر انرژی خلیج فارس    

هزینه کرد ۲۳۶ میلیارد ریالی در اجرای ۱۵ پروژه عام المنفعه

شرکت فجر انرژی خلیج فارس در قالب شورای راهبردی و با مشارکت دیگر شرکت های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، بیش از ۱۵ پروژه عام المنفعه را آغاز کرده که سهم این شرکت در این پروژها بیش از ۲۳۶ میلیارد ریال است. این شرکت با پایبندی به چارچوب اخلاقی عمل به مسؤولیت اجتماعی، اقدام هایی پیوسته را از سال های گذشته برای خدمت و توسعه جامعه تعریف کرده که این اقدام ها با همراهی دیگر شرکت های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در قالب شورای راهبردی بوده است. شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، شورایی متشکل از مدیران عامل شرکت های پتروشیمی مستقر در این منطقه است که برای هزینه کردهای مسؤولیت اجتماعی تصمیم گیری می کنند. تعریف پروژه های شورای راهبردی و نیازهای شهرستان نیز به عهده کمیته ای متشکل از مدیران ارشد منطقه پیرامونی (شهرستان بندرماهشهر) است.

فجر انرژی با مشارکت دیگر شرکت های منطقه بیش از ۱۵ پروژه بزرگ عام المنفعه را (از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان دی این سال) در سطح منطقه آغاز کرده که سهم این شرکت در این پروژه ها بیش از ۲۳۶ میلیارد ریال است. اعتباری که شرکت فجر برای سال مالی جاری در نظر گرفته است ۳۰۰ میلیارد ریال بوده که تا پایان سال مالی جاری مابقی اعتبار نیز برای دیگر پروژه ها هزینه خواهد شد.

طرح های حوزه مسؤولیت اجتماعی شرکت فجر در چند بخش زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و ... بوده که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می شود. فجر انرژی در بخش سلامت با اعتباری بیش از ۲۵ میلیارد ریال در طرح راه اندازی بخش شیمی درمانی و غربالگری بیماران سرطانی، ۱۴ میلیارد ریال در هزینه های بیمارستان صنایع پتروشیمی و ۱۶ میلیارد ریال برای بیماران بومی و کرونایی شهرستان در سال ۱۴۰۱ مشارکت کرده است.

این شرکت در کنار دیگر شرکت های منطقه ۱۰ میلیارد ریال در استقرار دو ایستگاه سنجش آلودگی کیفی هوا، ۱۳ میلیارد ریال در کمک به بهبود محل سکونت کارکنان و خانواده هایشان در شهرک بعثت، ۱۲.۷ میلیارد ریال برای برگزاری تقویم ورزشی نیز هزینه کرده است.

فجر انرژی بیش از ۱۷ میلیارد ریال برای تأمین نیازهای فرودگاه ماهشهر، بیش از ۱۱ میلیارد ریال برای بیمارستان های منطقه، ۲۸.۵ میلیارد ریال برای خرید تجهیزات و ملزومات حفاظت از ویروس کرونا، ۱۴۸ میلیارد ریال برای هزینه طرح های تکمیل طرح های عمرانی منطقه، ۵۷۰ میلیون برای خرید و آزادسازی ماهی در دریاچه نمک و ۱۵ میلیارد ریال برای ساماندهی منازل مسکونی شهرک ولیعصر (گاما) مشارکت کرده است.

همچنین شرکت فجر انرژی خلیج فارس در کنار دیگر شرکت های گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس مستقر در منطقه و با اجرای پروژه های خرسندساز نظیر حمایت از مشاغل کوچک، دانش آموزان کم بضاعت، ورزشکاران و ... به جامعه محلی خدمت کرده است. سهم فجر در این کمیته ۶۵ میلیارد ریال است.

شرکت فجر انرژی خلیج فارس به عنوان شرکتی پیشرو در گزارش دهی و شفاف سازی عملیات و فعالیت های اقتصادی، محیط زیستی و اجتماعی خود از سال ۱۳۹۳، گزارش مسؤولیت اجتماعی در چارچوب جهانی GRI تهیه و منتشر می کند. این شرکت به علت اقدام های پیشگامانه خود، تاکنون دو تندیس زرین جایزه مسؤولیت اجتماعی صنعت نفت را دریافت کرده است.

شرکت فجر به عنوان یک شرکت فعال در حوزه پایداری در ابعاد اقتصادی، محیط زیستی و اجتماعی است. تصفیه پساب های صنعتی، کمک به بیمارستان ها با ارسال اکسیژن در دوره اوج شیوع کرونا و تزریق ۵۰۰ مگاوات برق لحظه ای در ماه های گرم سال برای کاهش قطعی برق مردم بخش دیگری از اقدام های فجر در حوزه مسؤولیت اجتماعی است. این شرکت با دریافت و تصفیه پساب های صنعتی با املاح بالا و تبدیل آن به آب فضای سبز در نگهداشت محیط زیست گام بزرگی برداشته و از ریخته شدن این پساب ها در خور جلوگیری می کند. فجر انرژی همچنین با راه اندازی ایستگاه بارگیری اکسیژن مایع توانسته در اوج همه گیری ویروس کرونا، اکسیژن مورد نیاز بیمارستان های منطقه را تأمین کند.

تزریق ۵۰۰ مگاوات ساعت برق لحظه ای در ماه های گرم امسال به شبکه سراسری نیز از دیگر کمک فجری ها به منطقه بوده که مانند سال های گذشته انجام شده و این شرکت بیش از نیمی از کسری برق استان خوزستان را تأمین کرده، همچنین فجر انرژی در سال ۱۴۰۰ نیز بیش از ۳۷۲ میلیارد ریال برای حوزه مسؤولیت اجتماعی خود تخصیص داده است.

 

    شرکت گاز استان خراسان جنوبی 

بهره مندی ۲۳۸ روستا از گاز در سال ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی از بهره مندی ۲۳۸ روستای این استان از گاز طبیعی در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

رحمان محمودی گفت: با تلاش همکاران و اتصال ۲۳۸ روستا به شبکه گاز طبیعی، حدود ۱۳ هزار مشترک روستایی در اقصا نقاط استان از نعمت گاز طبیعی بهره مند شدند.

وی با بیان اینکه اکنون یکهزار و ۸۴۴ روستا و همه شهرهای استان زیر پوشش گاز طبیعی هستند، افزود: اکنون ۹۹.۸ درصد خانوار روستایی و ۱۰۰ درصد خانوار شهری استان به شبکه گاز طبیعی متصل هستند.

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی با اشاره به نکات مثبت بهره مندی روستاها از گاز طبیعی اظهار کرد: گازرسانی به روستاها افزون بر اینکه سبب ماندگاری جمعیت و جلوگیری از مهاجرت به شهرها می شود، به عنوان منبع سوخت پاک و ارزان، به حفظ محیط زیست نیز کمک فراوانی می کند.

 

 

    شرکت پتروشیمی بوعلی سینا

افزایش ۸۵ درصدی درآمد در سال ۱۴۰۱

گزارش ۱۲ ماهه فعالیت شرکت پتروشیمی بوعلی سینا از افزایش ۸۵ درصدی درآمد این شرکت و به دست آوردن بیش از ۴۸ هزار میلیارد تومان حکایت دارد.

شرکت پتروشیمی بوعلی سینا بر پایه گزارش منتهی به اسفند ۱۴۰۱ اعلام کرد که درآمد حاصل از فروش محصولات این شرکت به ۴۸.۴۴۹ میلیارد تومان رسیده که به معنای افزایش ۸۵ درصدی درآمد نسبت به مدت مشابه پارسال است. این مجتمع آروماتیکی که پیش از این ظرفیت تولید خود را تا ۱۲۰ درصد ظرفیت اسمی رسانده بود، طی ۲۹ روز اسفندماه ۲۹۹۰ میلیارد تومان درآمد کسب کرده است. عملکرد فعالیت شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در بخش تولید نیز نشان می دهد میزان تولید محصولات این پتروپالایشگاه علاوه بر عبور از ۱۲۰ درصد ظرفیت اسمی به بیش از ۱۳۰ درصد برنامه رسیده و با تحقق تولید بیش از ۲ میلیون تن محصول، رکوردی تازه در تاریخ فعالیت این مجتمع ثبت کرده است.

 

     وزارت نفت

استقبال وزارت نفت از اندیشه های نو

در نشست هم اندیشی دبیران تدوین و اعضای منتخب کمیسیون های فنی استانداردهای بهداشت، ایمنی و محیط زیست صنعت نفت بر مشکلات پیش روی فعالیت در بخش استانداردهای اچ اس ای تاکید شد. مظاهر انصاری،مدیر کل اچ اس ای و پدافند غیر عامل وزارت نفت در این نشست تخصصی گفت: یکی از مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، این است که فعالیتی در بخش استانداردهای اچ اس ای انجام، اما رها می شود. او با بیان اینکه سعی بر ایجاد فصل جدیدی از اچ اس ای در وزارت نفت داریم و برای تحقق این امر دست یاری به سوی همه آنهایی که فکر و اندیشه نو در ایجاد استانداردهای جدید در اچ اس ای دارند، دراز می کنیم، ادامه داد: صنعت نفت برای پیش راندن خود نیاز به گروه فکر، اندیشه و نوآوری دارد، از این رو نمی توان با تک محوری در استانداردها به جلو حرکت کرد.  علیرضا نریمان نژاد، مدیر اچ اس ای و پدافندغیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران نیز دراین نشست، برلزوم تشکیل کار گروهی دائمی برای روزآمد کردن سالانه استانداردهای مربوط به اچ اس ای تاکید کرد. سیدجلال نورموسوی، مدیر اچ اس ای شرکت ملی گازایران هم دراین نشست برهمکاری هرچه بیشتر شرکت های اچ اس ای وزارت نفت با سازمان محیط زیست تأکید داشت. در نشست هم اندیشی دبیران تدوین و اعضای منتخب کمیسیون های فنی استانداردهای بهداشت، ایمنی و محیط زیست صنعت نفت، تعدادی از کارشناسان حوزه اچ اس ای صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به ارائه گزارشی از اقدام های انجام شده درحوزه بازنگری، تدوین و ملی سازی استانداردهای اچ اس ای پرداختند و مدیرکل اچ اس ای وزارت نفت با اهدای لوح سپاس از آنها قدردانی کرد.

 

    مجتمع گاز پارس جنوبی 

یک ساعت خاموشی به احترام زمین

پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی به مناسبت گرامیداشت «ساعت زمین» در ششم فرودین امسال، همگام با حرکت جهانی ساعت زمین، با خاموش کردن روشنایی های غیرضروری ساختمان های صنعتی و غیرصنعتی، همگام با ساکنان کره زمین در رویداد جهانی ساعت زمین مشارکت کردند. محمد مسعودنیا، رئیس امور بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به اینکه «ساعت زمین» یک رویداد جهانی است که هر سال برگزار می شود، گفت: این آیین، امسال از ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه تا ۲۱ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی در سراسر جهان برگزار و مجتمع گاز پارس جنوبی هم در این حرکت جهانی با برنامه ریزی دقیق و منظم همگام شد.

وی افزود: پالایشگاه های 13گانه و عملیات مشترک، به عنوان عضوی از خانواده صنعت پالایش گاز کشور، در اقدامی آگاهانه و همسو با اجرای مسؤولیت اجتماعی برای پویش جهانی «ساعت زمین» با هدف آگاهی بخشی نسبت به بحران تغییرات اقلیم و گرمایش زمین، با هماهنگی واحدهای فرایندی، پشتیبانی و حراست این اقدام شایسته را ثبت کردند.

رئیس امور بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل در ادامه تصریح کرد: با پیاده سازی طرح خاموشی در بخش معابر سایت صنعتی و غیرصنعتی، محوطه ساختمان های سایت صنعتی و غیرصنعتی، ایستگاه آتش نشانی و در بخش هایی از مخازن میعانات گازی و برخی مناطق که به لحاظ ملاحظات ایمنی و فرایندی بلامانع بود، به مدت یک ساعت در زمان مقرر در این رویداد جهانی، مشارکت بسیار درخشانی انجام شد.

مسعودنیا بیان کرد: «ساعت زمین» یک رویداد جهانی سازمان دهی شده از سوی صندوق جهانی طبیعت ‏ است و در آخرین شنبه ماه مارس هر سال برگزار می شود که خانواده ها و کسب وکارها با خاموش کردن چراغ ها و دیگر دستگاه های الکتریکی غیرضروری خود به مدت یک ساعت آن را یادآوری می کنند که آرمان نخست این اقدام، هم آگاهی درباره تغییرات آب و هوایی و نیاز به مصرف محتاطانه انرژی در جهان است.

 

   مجتمع گاز پارس جنوبی

 فراورش بیش از ۲۲۱ میلیارد مترمکعب گاز

 مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که در سال ۱۴۰۱ با تکیه بر توان و دانش جوانان ایرانی، بیش از ۲۲۱ هزار و ۱۷۱ میلیون مترمکعب گاز در این مجموعه فراورش شده است.

احمد باهوش، رشد تولید را با توجه به نامگذاری سال نو از سوی رهبر انقلاب، مهم ترین هدف پالایشگاه های 13گانه این مجموعه در سال ۱۴۰۲ دانست و گفت: با توجه به اینکه نقشه راه در سال ۱۴۰۲ با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» مشخص شده است، به لطف پرورگار و با همت و تلاش جوانان باتجربه، نوآور و کارآمد این مجموعه برای افزایش تولید گاز و محصولات جانبی حرکت خواهیم کرد.

وی با اشاره به فراورش گاز در پالایشگاه های پارس جنوبی در سال ۱۴۰۱ افزود: در سایه کار گروهی و تکیه بر توان داخل، پارسال بیش از ۲۲۱ هزار و ۱۷۱ میلیون مترمکعب گاز در این مجموعه فراورش شد و امید داریم امسال هم با انجام اقدام های لازم و عملیات تعمیرات اساسی دقیق و منظم، شرایط را برای تأمین گاز مورد نیاز بخش خانگی و صنعتی کشور فراهم کنیم.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی ادامه داد: جوانان خلاق و نوآور این مجتمع همواره در کسب دستاوردهای مهم در سال های اخیر خوش درخشیده اند و توانسته اند با اقدام های مهم و راهبردی روزانه بیش از ۵۷۰ میلیون مترمکعب گاز در پالایشگاه های 13گانه تولید کنند و سهم ۷۵ درصدی در تأمین سبد انرژی کشور داشته باشند.

باهوش تصریح کرد: پارسال با اقدام های شاخص، نوآورانه و دانش بومی مدیران و کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبی، بیش از ۱۹۰ هزار و ۵۰۹ میلیون مترمکعب گاز شیرین به خطوط سراسری کشور تزریق شد و این حجم تولید رشد سه درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ داشته که امیدواریم امسال نیز با تأمین کالاهای اساسی و با تکیه بر توان داخل، این مقدار افزایش قابل توجهی داشته باشد.

وی با بیان اینکه مأموریت اصلی این مجتمع، ارزش آفرینی حداکثری از منابع گازی منطقه است، اظهار کرد: کارکنان تلاشگر و متخصص مجتمع با پایبندی به ارزش های سازمانی، گام های بلندی همسو با این موضوع برداشته اند و با مسؤولیت پذیری در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی، با دستاوردهای درخشان و ارزشمند، به توانمندسازی سرمایه های انسانی و اشتغال جوانان، اهتمام ورزیده و با خودباوری و خوداتکایی، پیشگام در تولید پایدار گاز بوده و به برداشت پایدار از منابع همت گماشته اند.