به دستور وزیر نفت و در قالب ویدیوکنفرانس

پایانه صادراتی و  وارداتی بندر شهید رجایی به بهره برداری رسید

پایانه صادراتی و وارداتی بندر شهید رجایی شرکت نفت سپاهان روز شنبه(۱۵ بهمن ماه) به صورت ویدیوکنفرانس به دستور وزیر نفت به بهره برداری رسید. به گزارش خبرنگار اعزامی شانا به هرمزگان، پایانه صادراتی و وارداتی بندر شهید رجایی شرکت نفت سپاهان دارای ظرفیت ذخیره سازی ۳۵۴۰۰ مترمکعب محصولات نفت سپاهان و صادرات انواع روغن است که با ۱۱ میلیون دلار سرمایه گذاری اجرا شده است. افزایش امکان ذخیره سازی و صادرات فله، ایجاد قابلیت واردات روغن پایه به صورت فله، افزایش قدرت لجستیک و توسعه توانمندی ها، قابلیت بارگیری کشتی های بزرگ تر، قابلیت انجام عملیات بلندینگ و مخازن، قابلیت تولید روغن های دریایی به عنوان محصول و قابلیت بارگیری فلکسی و ایزوتانک برای انواع محصولات ذخیره شده در مخازن از جمله آثار بهره برداری از ترمینال صادراتی و وارداتی بندر شهید رجایی است.

 

با حضور وزیر نفت انجام شد

بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی ۲ طرح پالایشی

بهره برداری از واحد تولید و ذخیره سازی قیر شرکت پالایش نفت جی و عملیات اجرایی طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه بندرعباس روز شنبه (۱۵ بهمن ماه) هم زمان با دهه فجر و با حضور وزیر نفت، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و استاندار هرمزگان آغاز شد. به گزارش خبرنگار اعزامی شانا به هرمزگان، واحد تولید و ذخیره سازی قیر شرکت پالایش نفت جی بندرعباس به ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰ هزار تن و ذخیره سازی ۲۲ هزار تن انواع قیر با سرمایه گذاری ۳۵۰ میلیارد تومان معادل حدود۲۰ میلیون دلار به بهره برداری رسید. این طرح به منظور گسترش توسعه زیرساخت های تولید و ذخیره سازی در مبادی خروجی کلیدی کشور برای صادرات محصول (بندرعباس به عنوان بزرگ ترین بندر صادراتی فرآورده های نفت در کشور) و به تبع آن افزایش سهم صادرات و ایجاد پایگاه تولید و عرضه قیر در جنوب کشور با هدف افزایش سهم صادراتی و تأمین بخشی از قیر مورد نیاز داخلی در منطقه مورد نظر احداث شده است. افزون بر این، در سفر یک روزه جواد اوجی، وزیر نفت به استان هرمزگان، عملیات اجرایی طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه بندرعباس در دو پکیج واحدهای یوتیلیتی و واحدهای فرآیندی با محوریت کک سازی به منظور کاهش میزان تولید گوگرد و نفت کوره پالایشگاه بندرعباس و تولید کک اسفنجی به مقدار ۳۰۰ هزار تن در سال با سرمایه مورد نیاز ۱۷۰۰ میلیون دلار آغاز شد. در این طرح تماماً از دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت برای واحدهای فرآیندی از جمله کک تأخیری استفاده شده است و برای نخستین بار در کشور این تعداد واحدهای فرآیندی از سوی نیروهای بومی طراحی می شود. طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه بندرعباس به علت پیچیدگی های فنی بالا، همچنین نیاز سرمایه گذاری اولیه به نسبت بالا به سه پروژه تقسیم شده است که در این برنامه دو پروژه واحدهای یوتیلیتی و کک سازی آغاز به کار خواهد کرد. پروژه واحدهای یوتیلیتی و واحدهای جانبی که پیمانکار آن برای انجام پروژه به صورت EPCF انتخاب شده استو مبلغ کل سرمایه گذاری آن۸۱۰ میلیون یورو است. ۷۵ درصد این مبلغ از سوی پیمانکار و مابقی آن از محل تخصیص ۳۰ درصد سود سالانه شرکت پالایش نفت بندرعباس تأمین می شود. پروژه احداث واحدهای فرآیندی با محوریت واحد کک سازی برای تولید کک اسفنجی و سایر فرآورده های نفتی به مبلغ ۷۲۲ میلیون یورو از محل ۳۰ درصد سود سالانه شرکت پالایش نفت بندرعباس به صورت EPC به پیمانکار منتخب برای اجرا واگذار شده است. پروژه تولید روغن های پایه گروه ۲ و ۳ نیز که در مرحله انتخاب پیمانکار برای انجام پروژه به صورت EPCF است. طبق برآوردهای اولیه میزان سرمایه گذاری مورد نیاز آن ۶۰۰ میلیون یورو تخمین زده می شود.

 

به دستور وزیر نفت و به صورت ویدیوکنفرانس

طرح نگهداشت و افزایش تولید میدان های اسفند و سیوند به بهره برداری رسید

طرح نگهداشت تولید میدان های اسفند و سیوند روز شنبه(۱۵ بهمن ماه) هم زمان با ایام الله دهه فجر به دستور وزیر نفت به صورت ویدیوکنفرانس به بهره برداری رسید.

جواد اوجی، وزیر نفت در سفر یک روزه به استان هرمزگان در ارتباطی ویدیوکنفرانسی، دستور بهره برداری از طرح نگهداشت و افزایش تولید میدان های اسفند و سیوند را صادر کرد. طرح نگهداشت و افزایش تولید میدان های اسفند و سیوند با سرمایه گذاری ۱۱۰ میلیون دلار منجر به تولید روزانه ۱۶ هزار بشکه نفت شده است. حفاری ۱۲ حلقه چاه شامل ۹ حلقه تولیدی و ۳ حلقه چاه تزریقی از سوی شرکت پتروایران که طرف قرارداد با شرکت نفت فلات قاره ایران بوده، انجام شده است. ۸۴ درصد ساخت کالا و تجهیزات این طرح ایرانی بوده و این میدان ها از سخت ترین میدان های دریایی کشور از نظر عملیات است.

 

 

وزیر نفت در استان هرمزگان:

بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی ۳ میلیارد دلار طرح نفتی

وزیر نفت از بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی نزدیک به ۳ میلیارد دلار طرح نفتی خبر داد و گفت: اجرای طرح ارتقای کیفیت فرآورده های سنگین پالایشگاه نفت بندرعباس افزون بر جلوگیری از خروج ارز، ایران را در تولید این محصول کلیدی خودکفا می کند. به گزارش خبرنگار اعزامی شانا به هرمزگان، جواد اوجی روز شنبه (۱۵ بهمن ماه) در آیین بهره برداری از کارخانه تولید و ذخیره سازی قیر نفت جی با اشاره به سرمایه گذاری های مختلف در حوزه نفت و گاز اظهار کرد: امروز بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی طرح هایی در بخش بالادست و پایین دست نفت به ارزش حدود ۳ میلیارد دلار آغاز می شود. وی با اشاره به اینکه کارخانه تولید و ذخیره سازی قیر به همت همکارانمان در صندوق بازنشستگی صنعت نفت ساخته شده است، افزود: در این طرح ۳۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است.

وزیر نفت به اهمیت تأمین قیر برای اجرای طرح های عمرانی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: قیر تولیدی در این کارخانه در هرمزگان و استان های همجوار استفاده می شود و بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد نیز صادر خواهد شد.

اوجی همچنین در آیین آغاز عملیات اجرایی ارتقای کیفیت فرآورده های سنگین پالایشگاه نفت بندرعباس با بیان اینکه کک اسفنجی از محصولات وارداتی به کشور است که در صنایع آلومینیوم استفاده می شود، گفت: با آغاز عملیات اجرایی این طرح با ۲.۲ میلیارد یورو سرمایه گذاری افزون بر اینکه در زنجیره نفت کوره ورود کرده ایم، پالایشگاه نفت بندرعباس دومین پالایشگاه کشور خواهد بود که دیگر تولید نفت کوره را نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه از روزانه ۳۵۰ هزار بشکه تولید پالایشگاه نفت بندرعباس، نزدیک به ۱۲۰ هزار تا ۱۳۰ هزار بشکه نفت کوره تولید می شود، تصریح کرد: با اجرای این طرح با دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت و استفاده از توانمندی پیمانکاران و تولیدکنندگان و سازندگان داخلی، ۸ هزار نفر مشغول به کار خواهند شد.

وزیر نفت با قدردانی از نمایندگان استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و استاندار استان در حمایت از پروژه های صنعت نفت و گاز در این استان بیان کرد: امیدواریم این طرح در زمان مقرر به بهره برداری برسد و افزون بر جلوگیری از خروج ارز از کشور، در یکی از اقلام کلیدی واردات خودکفا شویم.

 

 همزمان با دهه فجر انجام شد

بهره برداری و کلنگ زنی ۸ پروژه گازرسانی در سیستان و بلوچستان

مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان اعلام کرد که همزمان با دهه فجر امسال، چهار پروژه گازرسانی در این استان به بهره برداری می رسد و عملیات اجرایی چهار پروژه دیگر نیز آغاز می شود. محمدرضا میرشکاری در این باره گفت: پروژه های گازرسانی به شهر زابل در ادامه روند توسعه گازرسانی و خدمات رسانی در استان سیستان و بلوچستان، با هدف بهره مندی بیش از ۳۵ هزار و ۴۰۰ خانوار شهری، گازرسانی به شهر اسماعیل آباد برای بهره مندی حدود یک هزار و ۲۰۰ خانوار شهری و گازرسانی به ۱۲۰ روستای محدوده شهرستان خاش به منظور بهره مندی ۹ هزار و ۲۰۰ خانوار روستایی از نعمت گاز طبیعی به بهره برداری می رسد. وی ادامه داد: در بخش صنایع و مصرف کنندگان عمده نیز پروژه گازرسانی به شهرک های کامبوزیا و کارگاهی شهر زاهدان به منظور تامین سوخت ۷۴۰ واحد تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک های یادشده، به بهره برداری می رسد. مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان درباره پروژه های کلنگ زنی در این استان تصریح کرد: با حمایت شرکت ملی گاز ایران و همت کارکنان شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان، عملیات اجرایی چهار پروژه گازرسانی شامل گازرسانی به فاز یک شهر چابهار، گازرسانی به شهر علی اکبر، گازرسانی به شهر قصر قند و عملیات گازرسانی به ۴۷ روستای شهرستان نیمروز واقع در منطقه سیستان آغاز خواهد شد که تحقق این اقدام ها، در مجموع زمینه بهره مندی بیش از ۳۵ هزار خانوار را به ارمغان می آورد. میرشکاری تاکید کرد: گازرسانی به شهرها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان در صدر برنامه های سال ۱۴۰۱ شرکت ملی گاز ایران است و شرکت های گاز استانی خراسان رضوی، فارس، یزد و خراسان جنوبی به منظور تسریع در انجام عملیات اجرایی با عنوان استان های معین در این استان مشغول فعالیت هستند.