شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب    

جمع آوری روزانه ۱۱۷ میلیون فوت مکعب گازهای همراه میدان های نرگسی و گچساران

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به سوختن روزانه حدود ۳۲۹ میلیون فوت مکعب گاز در میدان های مناطق نفت خیز جنوب گفت: پروژه جمع آوری گازهای همراه میدان نرگسی با ظرفیت روزانه ۱۷ میلیون فوت مکعب و پروژه های گچساران ۱ و ۳ با ظرفیت روزانه ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز با موفقیت عملیاتی شده است.

علیرضا دانشی در نشست شورای اداری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری شهادت حضرت زهرا (س) با بیان اینکه تمرکز بنده بر اصلاح امور و حرکت در مسیر عقلانیت و پیشرفت متمرکز شده است، اظهار کرد: در مسیر اصلاح امور اقدام های گسترده ای انجام شده، برنامه ریزی برای بازگشت به شرایط پیش از تحریم ها و افزایش تولید انجام شد و خوشبختانه در اسفندماه پارسال توانایی بازگشت به شرایط پیش از تحریم به دست آمد.

وی با بیان اینکه در گذشته شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب فاقد برنامه ریزی صحیح و کارآمد بود، تصریح کرد: امسال توانسته ایم برنامه های کوتاه مدت را محقق و برای سال ۱۴۰۲ نیز برنامه های میان مدت سه تا پنج ساله را تدوین کنیم تا به اهداف ازپیش تعیین شده در زمینه افزایش تولید دست یابیم.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با تشریح برخی اقدام ها درباره شناسایی پروژه های راکد گفت: با غربالگری انجام شده در سطح این شرکت ۶۶ پروژه‎ که به دلیل نبود امکانات، تحریم و بعضی از ایرادهای ساختاری سال ها رها شده بود، با اصلاح امورات مربوطه دوباره آغاز به کار کرد.

دانشی اظهار کرد: در گذشته حدود ۳ میلیون قلم کالا در انبارهای شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب فاقد شناسنامه بودند که با اجرایی شدن طرح شناسنامه دار کردن اقلام، توانستیم اقلام مورد نیاز تأسیسات در انبارها را شناسایی و با تأمین آنها پروژه های راکد را آغاز کنیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه روزانه حدود ۳۲۹ میلیون فوت مکعب گاز در میدان های زیر نظر شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در حال سوختن بود، افزود: در این زمینه پروژه جمع آوری گازهای همراه میدان نرگسی با ظرفیت حدود روزانه ۱۷ میلیون فوت مکعب و پروژه های گچساران ۱ و ۳ با ظرفیت روزانه ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز با موفقیت عملیاتی شده است.

 

    شرکت ملی گاز ایران

مصرف بهینه گاز سبب افزایش روزهای پاک می شود

سرپرست مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست (اچ اس ای) شرکت ملی گاز ایران، ضمن تشریح تازه ترین اقدام های محیط زیستی این شرکت، مدیریت مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری را در افزایش تعداد روزهای پاک مؤثر دانست. سیدجلال نورموسوی گفت: مهم ترین اقدام شرکت ملی گاز ایران برای حفاظت محیط زیست و افزایش تعداد روزهای هوای پاک، توسعه گازرسانی به اقصی نقاط کشور در شهرها و روستاهاست و این اقدام سبب شده تا از انتشار سالانه ۱۶۴ میلیون تن آلاینده هوا و گازهای گلخانه ای جلوگیری شود. وی افزود: با توجه به وقوع پدیده وارونگی دما در ماه های سرد سال، یکی از اقدام هایی که می تواند در کاهش آلودگی هوا و افزایش تعداد روزهای پاک در کشور مؤثر باشد، مدیریت مصرف گاز در بخش های خانگی و تجاری است.

سرپرست اچ اس ای شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: با توجه به اینکه وظیفه شرکت ملی گاز ایران فرآورش گاز و تخصیص آن به بخش های مختلف مصرف است، کاهش مصرف در بخش خانگی و تجاری این امکان را فراهم می کند که صنایع دوگانه سوز سهم بیشتری از سوخت پاک (گاز) داشته باشند تا از این طریق، شاهد کاهش آلاینده های ناشی از فعالیت صنایع با سوخت های جایگزین باشیم.

نورموسوی با بیان اینکه عمده فعالیت امور اچ اس ای در زمینه محیط زیست معطوف به فعالیت شرکت های پالایش گاز است، گفت: اقدام های محیط زیستی قابل توجهی در زمینه فعالیت پالایشگاه های گازی به منظور بهبود فعالیت این تأسیسات برای کاهش آلاینده ها انجام شده است که از جمله این اقدام ها می توان به ابلاغ مصوبه های دولت برای اجرای پروژه های فرآیندی سایت یک مجتمع گازی پارس جنوبی به پیمانکار طرح اشاره  کرد.

 

    شرکت ملی صنایع پتروشیمی  

آغاز ارزیابی جایزه تعالی صنعت پتروشیمی از هفته دوم دی ماه

دبیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی از آغاز فرآیند ارزیابی شرکت ها از هفته دوم دی ماه امسال خبر داد.

نشست «کالیبراسیون ارزیابان تعالی» هم زمان با آغاز نهمین دوره فرآیند ارزیابی شرکت های صنعت پتروشیمی و گروه ذی نفعان، با هدف هماهنگی و ایجاد وحدت رویه در ارزیابی شرکت های حاضر در این فرآیند برگزار شد.

هادی شایق، دبیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی در این نشست با اشاره به سیر تحول تعالی در صنعت پتروشیمی، در سال های اخیر که سبب تحول اساسی در این صنعت شده است، گفت: دبیرخانه جایزه تعالی صنعت پتروشیمی با همکاری گروه تات منطقه ماهشهر و جمعی از خبرگان صنعت اقدام به تشکیل بانک شاخص های صنعت پتروشیمی کرده است تا بستر توسعه متوازن و پایدار را با ارتقای توان رقابتی، افزایش پایدار و موفقیت برای تحقق اهداف سازمانی فراهم آورد.

وی خطاب به ارزیابان تعالی سازمانی اظهار کرد: هر سازمانی نیاز دارد میزان موفقیت خود را در نیل به آرمان ها و راهبردها مورد سنجش و اندازه گیری قرار دهد. اجرای نهمین دوره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی این امکان را فراهم کرده است که بسیاری از شرکت ها با ویرایش ۲۰۲۰ مدل تعالی EFQM آشنا شده و از آن به عنوان ابزاری برای اعمال روش های نوین مدیریتی استفاده می کنند.

دبیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی، اهداف جایزه تعالی صنعت پتروشیمی را بسترسازی و ایجاد فضای رقابتی توام با خلاقیت و نوآوری و ارج نهادن به کارکنان سازمان های متعالی و بهره ور، تقویت تعامل اثربخش و سازنده، توسعه فرهنگ تعالی و ایجاد فضای لازم برای تبادل تجربیات و دانش سازمان موفق برشمرد.

 

   شرکت ملی گاز ایران

قطع گاز بیش از ۳۰۰ سازمان و مرکز دولتی و عمومی

مدیرهماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: از ابتدای اجرای طرح پایش مصرف گاز دستگاه های اجرایی و اماکن دولتی و عمومی کشور با هدف مدیریت انرژی و رعایت الگوی مصرف تاکنون، جریان گاز بیش از ۸۴۰ سازمان و نهاد دولتی و عمومی در پی اخطارهای صادرشده، قطع شده است.

مسلم رحمانی با اعلام این خبر اظهار کرد: هم زمان با فرارسیدن ایام سرد سال و لزوم صرفه جویی مشترکان در مصرف گاز طبیعی، شرکت های گاز استانی از ابتدای آذرماه، اقدام به پایش مصرف همه سازمان ها، اداره ها و مراکز دولتی، عمومی و... کرده اند که در این ارتباط، از حدود بیش از ۷۲ هزار پایش انجام شده تاکنون، بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ مورد اخطار قطع گاز صادر شده، ۸۴۱ مورد قطع گاز داشتیم و ۸۰۲ سازمان هم از ورود به داخل سازمانشان ممانعت کردند که در صورت ادامه این روند، ضمن برخورد با دستگاه مورد نظر، اسامی این دستگاه ها نیز اعلام خواهد شد.

وی ادامه داد: این طرح همسو با اجرایی کردن بخش نامه صادرشده از سوی نهادهای حاکمیتی بالادست، وزارت نفت و دستورالعمل های ابلاغی از سوی شرکت ملی گاز ایران اجرایی می شود. مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در پایان با اشاره به انجام بازدیدهای ادواری توسط گروه های کارشناسی شرکت ملی گاز ایران، از رعایت دمای ۲۱-۱۸ درجه در فضای داخلی و دمای ۱۸ درجه در راهروها و فضاهای عمومی و سرپوشیده نام برد که در فرآیند بازدیدها مورد توجه و تأکید قرار می گیرد. رحمانی همچنین با حضور در یک برنامه تلویزیونی با تأکید بر تلاش شرکت ملی گاز ایران برای تأمین گاز در کشور گفت: هم زمان با برودت هوا، طرح های مدیریت مصرف گاز در کشور به منظور بهینه سازی مصرف انرژی اجرا می شود.

وی ادامه داد:با آغاز روزهای سرد سال همه کارکنان تأسیسات شرکت ملی گاز، وزارت نفت، تأسیسات بالادستی تولید، پالایش، انتقال و توزیع با همه توان اقدام های لازم به منظور توزیع مناسب گاز به ویژه برای مشترکان بخش خانگی و تجاری را انجام می دهند.

رحمانی با بیان اینکه همه تأسیسات صنعت گاز اکنون درحداکثر تولید و پالایش قرار دارند، افزود: خوشبختانه شبکه گاز در کشور پایدار است.

مدیرهماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: بحث تولید و عرضه سوخت از مهم ترین موضوعاتی است که وزارت نفت مدنظر دارد،اما بحث مدیریت مصرف انرژی باید ازسوی دستگاه های مختلفی پیگیری شود، با این حال وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران هم اقدام های بسیار خوبی در این باره انجام داده اند.

 

    شرکت نفت مناطق مرکزی ایران 

اجرای پروژه ها در غرب کشور شکوفایی منطقه را در پی دارد

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی در ادامه بازدیدهای خود ازمناطق عملیاتی غرب کشور، اجرای پروژهایی همچون نمک زدایی ، ایستگاه تقویت فشار و کارخانه ان جی ال ٣١٠٠ دهلران را سبب رونق و شکوفایی منطقه برشمرد.

مهدی حیدری درباره طرح احداث ایستگاه تقویت فشار گاز دهلران به عنوان آخرین حلقه از زنجیره تأمین خوراک کارخانه گاز و گاز مایع (ان جی ال ۳۱۰۰) گفت: طرح جمع آوری گازهای همراه و احداث ایستگاه تقویت فشار گاز دهلران با سرمایه گذاری ۱۲۵ میلیون یورویی با هدف بهره برداری حداکثری از میدان های مشترک، جلوگیری از سوزاندن روزانه ۸۲ میلیون فوت مکعب گازهای همراه اجرا می شود.

وی در بازدید از پروژه ان جی ال ٣١٠٠ در منطقه دهلران درباره اهداف اجرای پروژه تصریح کرد: جلوگیری از سوختن گازهای همراه نفت حوزه نفتی دزفول شمالی و جنوب غرب ایلام به ظرفیت روزانه ۲۷۰ میلیون فوت مکعب گاز در روز، تأمین خوراک مورد نیاز پتروشیمی دهلران و تولید ارزش افزوده، تأمین گاز مورد نیاز برای تزریق به چاه های منطقه و افزایش طول عمر آنها و جلوگیری از آلوده شدن محیط زیست از مهم ترین اهداف اجرای این پروژه بزرگ است.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ضمن بازدید از واحدهای مختلف منطقه عملیاتی دهلران و دیدار با کارکنان واحدهای مختلف از تلاش های بی وقفه همکاران قدردانی و بر رفع مشکلات همکاران و ارتباط مستقیم مسئولان و متولیان همه واحدهای ستادی با کارکنان خدوم و زحمتکش شرکت در مناطق عملیاتی تابع تأکید کرد و رسالت مدیران، رؤسا و کارکنان ستادی را پشتیبانی و رفع موانع و مشکلات عملیاتی و منابع انسانی کارکنان در همه مناطق عملیاتی برشمرد.

۵۵ درصد صرفه جویی  دربهسازی مهمان سرای منطقه آغار و دالان

مهمان سرای ۶۴ تخته خوابه منطقه عملیاتی آغار و دالان با هدف ایجاد رضایتمندی و ارتقای خدمات رفاهی کارکنان و خانواده های آنها پس از بهسازی و نوسازی راه اندازی شد. کمال بلندپرواز جهرمی، رئیس منطقه عملیاتی آغار و دالان گفت: عملیات اجرایی بهسازی و بازسازی این مهمان سرای ۳۴ اتاقه در مدت زمان یک سال با انجام ۱۸ هزار ۶۲۹ نفر ساعت کار انجام شد. وی با اشاره به اینکه اجرای این پروژه به طور کامل از سوی کارکنان این منطقه عملیاتی و با ۵۵ درصد صرفه جویی، انجام شده است، افزود: بودجه اجرایی این پروژه در مجموع و پس از صرفه جویی های اعمال شده، معادل ۴۰ میلیارد ریال برای تأمین مصالح و اجرا بوده است.

رئیس منطقه عملیاتی آغار و دالان با اشاره به اینکه بهسازی و نوسازی اماکن اداری، مسکونی و رفاهی این منطقه ادامه دارد، اظهارکرد:اجرای این پروژه با رعایت کامل استانداردهای اچ اس یی انجام شده است و در مجموع ۹۵۰ میلیون مترمکعب خاک ریزی، ۲ هزار و ۵۰۰ تن خاک برداری، ۲ هزار و ۲۰۰ متر مربع تخریب سرامیک و دیوار، ۲ هزار و ۴۰۰ مترمربع خطوط انتقال آب، ۶۰۰ مترمربع خطوط فاضلاب، ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع سقف کاذب، ۴ هزار و ۷۰۰ مترمربع رنگ آمیزی و... انجام شده است.

 

   شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران

سوخت جایگزین گاز در اختیار کارخانه های سیمان قرار گرفته است

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با تأکید بر تأمین پایدار و بدون وقفه سوخت صنایع در زمستان اعلام کرد که سوخت جایگزین گاز در اختیار کارخانه های سیمان قرار گرفته است. این شرکت در اطلاعیه ای اعلام کرد:

«سوخت مورد نیاز صنایع از جمله کارخانه های سیمان با وجود افزایش بالای مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری، از طریق سوخت جایگزین با قیمت مصوب یارانه ای تأمین شده و می شود و تغییر سوخت مصرفی از گاز به سوخت مایع نباید بهانه ای برای این صنایع برای افزایش قیمت محصولات باشد.  «شدت مصرف انرژی» در ایران بالاست. ایران رکورددار این شاخص در جهان است، البته مصرف انرژی در کشور در زمستان به مراتب بیشتر هم می شود و تنها در بخش خانگی و تجاری و صنایع غیرعمده بیش از ۶۵۰ میلیون مترمکعب گاز در یک روز می سوزد، در حالی که مقدار تزریق گاز شیرین به خطوط سراسری شبکه گاز که باید تأمین کننده بخش های مختلف از جمله خانگی تا تجاری، صنایع عمده و صادرات باشد، روزانه ۸۴۰ میلیون مترمکعب است.  بنابراین در زمستان، استفاده از سوخت جایگزین که شامل نفت گاز و نفت کوره می شود، در دستور کار قرار می گیرد تا افزون بر تأمین برق مورد نیاز کشور، چرخ صنایع از حرکت باز نماند و با توجه به اهمیت تأمین سوخت، از تابستان ذخیره سازی سوخت مایع در نیروگاه ها و صنایع آغاز می شود.  نکته مهم اما آن است که این سوخت جایگزین مطابق با مصوبات هیئت وزیران معادل قیمت گاز طبیعی به مصرف کنندگان تحویل می شود. مطابق تصویب نامه هیئت وزیران در خصوص آیین نامه اجرایی تبصره ۱۴ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور در نشست مورخ ۲۰ شهریور ۱۴۰۱، نرخ سوخت نیروگاهی اعم از نیروگاه های مقیاس کوچک و بزرگ در سال ۱۴۰۱ که تمامی برق خود را به شبکه سراسری برق کشور تحویل می دهند، مبلغ ۲۵۰ ریال به ازای هر لیتر فرآورده های نفتی و هر مترمکعب گاز طبیعی تعیین شده است، بنابراین تفاوت قیمتی برای تحویل سوخت گاز و مایع برای صنایع از جمله کارخانه های سیمان وجود ندارد و قیمت سوخت تحویلی به آنها با قیمت مصوب یارانه ای محاسبه می شود. 

با این حال، هر سال در فصل زمستان شاهد بهانه جویی برخی صنایع در خصوص افزایش قیمت تمام شده تولید محصول به دلیل تغییر سوخت از گاز طبیعی به سوخت مایع هستیم؛ موضوعی که با توجه به معادل سازی سوخت مایع با گاز طبیعی قیمت درست نیست. سوخت مایع جایگزین گاز به صنایع مختلف از جمله صنایع سیمان تحویل داده شده است و هیچ کمبودی از جهت تأمین سوخت متوجه این صنایع نیست.»