جایگاه ویژه منابع انسانی در گاز گلستان
تغییر و اصلاح ساختار سازمانی با توجه به وضعیت موجود نیروی انسانی، تجهیزات، تاسیسات و تامین نیروی متخصص،تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگری، جانشین پروری و برنامه ریزی نیروی انسانی به منظور پرورش نیروهای متخصص و رشد کارکنان، برنامه ریزی به منظور تدوین برنامه آموزشی به منظور ارتقای شغلی و برنامه ریزی جهت استفاده هرچه بهتر همه همکاران از رفاهیات، از جمله اقدام های مهم واحد منابع انسانی است. علیرضا گروسی، رئیس منابع انسانی شرکت گاز استان گلستان می گوید: همه فعالیت ها در حوزه منابع انسانی از اهمیت بالایی برخوردار است، به همین منظور اقدام هایی همچون احقاق حق و حقوق کارکنان و اعمال کردن آن، تبدیل وضعیت تعدادی از کارکنان قرارداد مستقیم به رسمی، انجام مصاحبه کارکنان تعدیل مدرک در استان و پیگیری و انجام کارهای مرتبط با تبدیل وضعیت نیروهای بند «و» و بند «د» تاکنون صورت گرفته است. وی در خصوص تبدیل وضعیت کارکنان این شرکت یادآور می شود: با توجه به ابلاغ تکالیف قانونی تبدیل وضعیت مشمولین ماده ۲۱ قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران به سازمان ها و شرکت ها، این موضوع در دستور کار این شرکت قرار گرفت که بر اساس آن نسبت به شناسایی افراد واجد شرایط و ثبت اطلاعات آنها در سامانه ایثار و تاییدیه ایثارگری اقدام شد که تعدادی از کارکنان قراردادی مدت موقت، مشمول بند «و»ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه شناسایی شده و تاکنون برای تعدادی از آنها کد مجوز استخدامی و عنوان سمت سازمانی صادر و پس از طی مراحل تشریفات استخدامی، تبدیل وضعیت خواهند شد.
عدم بروز حادثه طی 4 سال پیاپی
یکی از مهم ترین دستاوردهای واحد HSE که نتیجه کنترل و نظارت بر رعایت ملاحظات و دستورالعمل های ابلاغی این حوزه در همه پروژه ها و پیمان ها، ادارات تابعه و ایستگاه های تقلیل فشار بوده، عدم بروز حادثه طی 4 سال پیاپی است. با همکاری واحدهای منابع انسانی و آموزش به منظور افزایش آگاهی و اشاعه فرهنگ HSE، برنامه ریزی و اجرای 6 هزار و540 نفر_ساعت در سال گذشته و چهار هزار و 304 نفر_ساعت در سال 1401 از دیگر دستاوردهای شرکت گاز استان گلستان در حوزه HSE است. مهدی ضمیری، رئیس HSE شرکت گاز استان گلستان می گوید: در خصوص کنترل و نظارت بر ملاحظات HSE و ایمنی پروژه ها در6 ماه امسال، اقدام هایی همچون کنترل پروژه ها، بازدید از ادارات و ایستگاه های تقلیل فشار و سایر موارد به تعداد 810 مورد و ابلاغ عدم انطباق ها جهت رفع آنها، کنترل و نظارت بر پرمیت ها، کنترل و نظارت بر 60 مورد بوسنجی، برگزاری 3 جلسه تحلیل حوادث بخیر گذشته و شبه حوادث صورت گرفته است. به گفته ضمیری، یکی از مهم ترین برنامه های امسال همچون گذشته، نظارت و کنترل بر رعایت ملاحظات HSE و دستورالعمل های ابلاغی در پروژه ها، پیمان ها و ادارات تابعه و ایستگاه های تقلیل فشار با هدف پیشگیری از وقوع حوادث غیرقابل جبران است. در حوزه بهداشت پیگیری و انجام 100درصد معاینات دوره ای با هدف تشخیص بیماری ها زودتر از موعد برای کنترل آنها از مهم ترین برنامه هاست. در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیر عامل یکی از مهم ترین اقدامات، اجرای مواد مختلف قانون مدیریت بحران که مورد تاکید همه ارکان نظام برای آمادگی مواجهه با بحران هاست و در حوزه محیط زیست نیز اجرای چند برنامه تعریف شده است که مهم ترین آنها ایجاد سوله مدیریت پسماند و تجهیز یک ایستگاه به سایلنس بوده که درحال اجراست.
گازرسانی به روستاهای مرزی
شرکت گاز استان گلستان همسو با برنامه های توسعه در سال جاری، 270 کیلومتر شبکه گذاری و گازرسانی به 16 روستا را در دستور کار دارد که هفته دولت، گازرسانی به 6 روستا انجام و 10 روستای باقیمانده نیز دهه مبارک فجر گازرسانی خواهند شد. محمدرضا قنبریان، رئیس امور مهندسی و اجرای طرح های شرکت گاز استان گلستان می گوید: امسال گازرسانی به 180 صنعت با حدود 30 هزار متر مکعب جایگزینی پیش بینی شده است، از 999 روستای استان، 928 روستا گازدار شده اند و 20 روستا را در دستور کار اجرا داریم. 15 روستا نیز در مرحله دریافت مجوزهای لازم قرار دارند. به گفته وی، با اجرای پروژه های سال جاری انتظار داریم حدود 20 هزار مشترک جدید به شرکت اضافه شود و تعداد روستاها تا پایان سال به 938 افزایش یابد. با توجه به هم مرز بودن با کشور ترکمنستان، گازرسانی به روستاهای مرزی برای شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است، تعداد زیادی از روستاهای مرزی از نعمت گاز بهره مند شده اند و حدود15 روستا باقی مانده که در دست اجرا قرار دارند و امیدواریم تا سال 1402 این پروژه ها نیز به پایان برسد و از مهاجرت روستایان جلوگیری گرفته شود . رئیس امور مهندسی و اجرای طرح های شرکت گاز استان گلستان ادامه می دهد: تعداد واحدهای صنعتی بهره مند از گاز طبیعی 1 هزار و 52 صنعت بوده که برای گازرسانی 180 صنعت بر اساس مصوبه شورای اقتصاد در سال جاری برنامه ریزی شده که از این تعداد تاکنون به 130 صنعت به شبکه گاز متصل شده است .
گروه بندی مشاغل برای مقابله با بحران های احتمالی
برنامه ریزی لازم به منظور اجرای عملیات نگهداری، بهره برداری و تعمیرات مورد نیاز شبکه، انشعابات، وسایل و تأسیسات گازرسانی و نظارت لازم بر واحدهای تحت سرپرستی، کنترل عملیات برای اجرای صحیح آن و انطباق با دستورالعمل ها و روش های بهره برداری، تعمیرات و رعایت همه موارد فنی و ایمنی در حین انجام عملیات، از جمله وظایف عمده واحد معاونت امور بهره برداری است.
حامدا... مقصود لو، معاون بهره برداری شرکت گاز استان گلستان می گوید: هم اکنون بیش از 634 هزار مشترک در این استان از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند و بیشترین مصرف گاز استان نیز در بخش خانگی است.وی با بیان اینکه همه شبکه های توزیع و خط انتقال اجرا شده به صورت مستمر پایش می شوند، اعلام می کند: نگهداری و حفظ شبکه گاز طبیعی یکی از مهم ترین اقدام های شرکت برای پایداری مستمر جریان گاز طبیعی و همچنین ایمن بودن و کاهش هدررفت گاز است، چنانکه این مسأله در این شرکت به صورت جدی و طبق دستورالعمل ها و اسناد بالادستی و براساس اصول انجام می شود.
دریافت صورت های مالی مطلوب در20 سال اخیر
با توجه به بودجه های مصوب ابلاغی، اهداف و برنامه های کمی و کیفی پیش بینی شده مندرج در بودجه، با برنامه ریزی مدون، منابع مالی مورد نیاز پروژه های گازرسانی در حال انجام در بخش های مختلف را بر اساس موافقتنامه مبادله شده تأمین و به شرکت های پیمانکاری طرف قرارداد بر اساس پیشرفت کار طبق کتابچه پیمان به صورت مستمر و منظم پرداخت می شود.
محمد روحی، رئیس مالی شرکت گاز استان گلستان می گوید: برای تخصیص نقدینگی و تامین مالی پروژه ها برنامه های تدوین شده شرکت شامل افزایش فروش گاز و وصول مطالبات سنواتی جهت تحقق منابع داخلی بر اساس حق العمل کاری و رابطه مالی و تجاری با شرکت ملی گاز ایران، جذب حداکثری مشترکین خانگی، تجاری و صنعتی جهت تحقق منابع، جذب حداکثری هزینه کرد و عملکرد جهت تأمین منابع مالی از محل عوارض، تسویه حساب با شرکت های هم گروه و وابسته و تسویه پیش پرداخت سنواتی پیمانکاران، ارائه خدمات مناسب و بهینه به مشترکین و افزایش درآمدهای عملیاتی و غیرعملیاتی و صرفه جویی و مدیریت هزینه ها و ایجاد انضباط مالی است.
به گفته روحی، با وجود تحریم ها در چند سال اخیر و شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، با تصمیم گیری های شایسته و مدیریت مالی مناسب شرکت ملی گاز ایران و ایجاد انضباط مالی، منابع مالی بر اساس بودجه مصوب ابلاغی از محل منابع سرمایه ای به صورت مستمر و منظم تامین و جهت پرداخت به ذی نفعان تخصیص داده شده است.
رئیس مالی شرکت گاز استان گلستان ادامه می دهد: با توجه به انضباط مالی، مدیریت مالی و تخصیص مناسب نقدینگی از طرف شرکت ملی گاز ایران تاکنون در پرداخت به پیمانکاران هیچ گونه مشکل و چالشی وجود نداشته است. این شرکت توانسته تاکنون دستاوردهایی همچون شرکت برتر در ایجاد انضباط مالی، دریافت صورت های مالی مطلوب از مجمع عمومی صاحبان سهام در 20 سال اخیر و شرکت برتر در ارزیابی عملکرد شرکت ملی گاز ایران را به دست بیاورد.